Üye Görüşü Yıllardır Çözemediğimiz Defans Sorunu

Gökhan Karaman

10 Numara!
Kendimi bildim bileli kolay gol yiyoruz.

25 yaşındayım yaklaşık 10 senedir de bilen gözlerle izliyorum futbol maçlarını.

Yıl oldu olacak 2015 hala mı defans kötü olur hala mı cacık goller yenir.

Şikecileri hiç sevmem mesela bakıyorsun adamlar 1 gol atıp üzerine yatarak sezonda en az 10 maç kazanıyorlar.

Bizim için böyle bir şey söz konusu değil. Takım mantalitesi olarak yanlış oyuncu tercihleri bizi bu hale getirdi. Ne chedjou ne semih sağlam stoper değiller. Hele ki tarık ve telles'de defans namına hiç bir şey yok.

Çözüme gelecek olursak sene sonu defansda büyük revizyon şart. zaten ortasahada rakibe basan mücadele eden bir melo var defans da leş olunca adamlar yürüyerek kaleye geliyor.

Not: Bu yazım aslında bir sitemdir. Yıllardır bu soruna çare bulamadık. Bir Song'lu dönemimiz rahat geçmişti ve Ujfa'dan sonra rahatladık fakat o da kısa sürdü. Tekrar sağlam defans yaptığımız kolay gol yemediğimiz günleri görürüz umarım...

Kendimi bildim bileli böyledir bu.

stoper tandemi bir kere yanlis kurgulu.
stoperin birisi lider olmali.
(lider stoper = Oyun kura bilen. Savunma blogunu yönlendire bilmeli. savunma ile orta sahadaki mesafeyi ayarlamaya bilmeli...)

Urfi...song...POPESCU...

Bizde sadece asker stoperler var. üstelik iyide degiler okadar.

fatih terim hücuuum diye bi gazladı 1994'te takımı o günden beri geri dönmüyo oyuncular

Ben bildim bileli defans sorunu vardır ,
Falco-Stump , Song-Tomas (2.yıl) ve Ujfalusili sezon haricinde genelde hep sorun ,
tabi bunu sırf defans hattına indirgememek lazım , santrfor ve forvetlerin rakibe ön alanda baskı yapmıyorsa kendi adamlarını kovalamıyorlarsa , orta sahandada yeterli direnç yoksa savunma hattında çöküyor isimlerin kalitesinden bağımsız olarak ,
özellikle yukarıda yazdığım dönemlerde oynayan ve takım defansını önde başlatan kaliteli oyuncuların varlığı önemli etkendi defansın başarısında .

Özellikle geçen sene ve bu sene ise takım savunmasından kaynaklı gollerin yanında bizzat savunma hattının bireysel rezilliğinden mütevellit eşşek yükü gol yedik , son dönemde takım savunmamızda görece bir iyileşme mevcut iken bu iyileşmenin altındaki patlamaya hazır dinamit ise bu savunmanın merkezi olan en gerisi , özelliklede göbekteki devamlı 11 çıkan ikilimiz ,

Bizim takımda böyle devam edersek , orta saha ve hücum hattı savunma hattını değil bizzat savunma hattı orta saha ve hücum hattımızı bozmuş olacak buna mutlaka bir çözüm bulunmalı .

Aynen sins

Sent from my iPhone using Tapatalk

Benim bildigim son 3 sezonda en az gol yiyen takimiz ligde... Prandelli dönemi defansif olarak tamami ile felaket oldu, restmen gol yemeye alisti takim o yüzden bu sezon koruyamiyacaz o ünvani. Basit goller yedigimiz dogru, ancak son yillarda genel olarak az pozisyon veriyoruz rakibe...

Geri
Üst Alt