Haber Yüksel Yıldırım: "Batan batmış zaten! 14 olmuş, 20 olmuş. Yabancı kuralını serbest yapın"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
Samsunspor başkanı Yüksel Yıldırım:

"Yerli bir kaleci, 6 numara, yerli golcü, kanat bulamıyoruz! Türkiye'de yok! Türkiye'de oyuncu yok! TFF'nin bize kulak vermesi lazım, gerekiyorsa serbest bırakın yabancıyı. 5 yıllık bir program yapılır, ona göre istenilenler adım adım yapılır. Bugün bizi cezalandırmak doğru değil. Batan batmış zaten! Ama bir görelim."

"14 olmuş, 20 olmuş. Yapın şunu serbest, bütün kulüpler bunu böyle istiyor. TFF bu tutumundan vazgeçmeli."

"Yerli oyuncu var da biz mi almıyoruz? Yok işte, olmayan bir şeyi nasıl alalım? Artık bu sınırlamanın bir mantığı yok. TFF kulüpleri dinlesin çünkü bu kuralın kimseye bir faydası yok. İsteyen istediği oyuncuyu alabilsin, istemeyen de almaz bunu niye bir türlü yapamıyoruz bende anlamıyorum."

"Eyüp Aydın'ı istiyoruz. Oyuncu ve Galatasaray'la anlaştık ama Galatasaray satmak değil, kiralamak istiyor. 1 yıllık sözleşmesi olduğu için de kiralanamıyor. Sözleşme konusunda da oyuncunun talepleri var. Bekliyoruz."

"Ben iddialı konuşuyorum, Yüksel Yıldırım'ım ben. Artık mütevazi olmayacağım. Türkiye'nin en büyük iş adamlarından birisiyim. Daha ne olsun? Çok paralar harcıyorum Samsun'da. Artık insanlar da bana alışsın. Öyle boş konuşmuyoruz. Paramız da var taraftarımız da var. Arkamda koskoca bir şehir var. Arkamda bir tarih var. Bulunduğumuz kaba sığmıyoruz. Samsunspor, gümbüm gümbür geliyor."

Doğru da sezon başlamadan söylenmeli boyle seyler ,sezon başlayınca yanlış oluyor ,planlama denen şey haziran temmuzda yapilir

Doğru söylemiş kural var diye kötü oyuncuya tolerans olmasın arkadaş iyi olan oynasın tamam belirli statüsü olsun milli takım vs gibi ama sınır olmasın yerlide parlamaya baksın zaten ülke ekonomisi berbat yurt içi futbol ekonomisi berbat bari bir iki yabancı parlatıp satılıp alınsın da hareket olsun

Sınır işi saçma da beğenmediğin iftira attığın yerliler sayesinde üçüncü oldun.

şöyle bir kural koyan zaten akılsızdır direkt , üstüne futbol federasyonu olup kurul olarak böyle karar alan kişiler futbolu da bilmiyordur.Bu yaptıkları milli takım için de kötü bu arada bak tjk,fb 25 bonservis 5m maaşla yerli oyuncuları getiriyor boktan lige sonra avrupada oyuncun olmuyor,gelişmiyor.Kusura bakmasınlar ama şöyle kararlar alan kurulun tüm üyeleri direkt zindana falan kapatılıp , madende çalıştırılmalı günde 15 saat falan.Böyle saçma iş olmaz ne için mesela böyle bir kural koyuyorsun çık istatistikle açıkla

Doğru bir açiklama olmuş barışı sattigimizda yok mesela yerine adam bizim içinde.

İşte böyle boş boş konuşmak yerine gerçek hedeflere yoğunlaşmalı kulüpler ve yöneticileri.

Yüksel Yıldırım: "Eyüp Aydın'ı istiyoruz. Oyuncu ve Galatasaray'la anlaştık ama Galatasaray satmak değil, kiralamak istiyor. 1 yıllık sözleşmesi olduğu için de kiralanamıyor. Sözleşme konusunda da oyuncunun talepleri var. Bekliyoruz."

Ayrıca 14 de 14 değil ki 12+2 o +2de de 23 yaşında bire herif aldığında seneye 23 yaşından büyük 2 herif gönder kardeşim diyor sistem sana. Yerine 2 tane oyuncu almalısın.

Bu kural ilk çıktığında dedim böyle mal kuralı kabul etmeyin bu yerli oynat ne olursa olsun yerli olsun kuralı. Ne oluyor az eli yüzü düzgün her bireyin maaşı şişiyor. Bu en son doyum noktasına varıp patladığında götü kalkmış onlarca yerli futbolcu ile milli takımı da sıçrıyor.
Bir tanesi de o zaman çıkıp benim yüzümden demiyor ama hep başka sebepler suçlu oluyor.

Ucube kuraldan kurulunmalı. Kazan kaldırılmalı.
Sanki futbolu yönetebiliyorlarmış gibi birde kural koyuyor adamlar.
Adamlar alt yapıdan yabancı oyuncu çıkarıp sezonun ortasında maça koyuyor sen koyamıyorsun.
Nasıl genç yetişti bu ortamda.

Geri
Üst Alt