09 / 10 Sezonu için kadro yorumlarınız ?

Cevap: 09 / 10 Sezonu için kadro yorumlarınız ?

---------------------------Ufuk------------------

Uğur U.---------****----------Servet------------Hakan B.

-------------------Ayhan - M.Topal----------------------

----------------------******------------------

Kewell----------------------------------------------Arda

-------------------------- Baros-------------------------

1)kaleci tercihini bence ufuktan kullanmalıyız leo franco ideal bi kaleci deil yerliye emanet olmalı

2)servetin yanına iyi bir stoper olmalı yabancı

3)ayhan- topal ikilisinin önünde iyi bir yabancı olmalı takımı toparlayan(kesinlikle lincoln deil derhal gitmeli)

4)kewell'a alternatif olabilir ama şart deil. Baros'a yedekte olabilir.

3 tranferle halledebilirz malum çok transfer başa bela kökten revizyona gerek yok. türk telekom Arenaya geçince de bu takımı 2-3 yıldızla süsleriz.

Çok transfer bize bişey kazandırmaz 3 takviye ile mevcut kadro(sakatlık olmazsa) bu sene yterde artar bile.

------------Franco---------------

---------Neill----Servet----------

Ugur-----------------------Hakan

-------------Topal---------------

---------Emana--Ayhan----------

D.Santos--------------------Arda

-------------Baros---------------

Ben Kewell'ı yedek bırakıyorum. Bu gün içimden böyle bir kadro geçti :)

------------Franco---------------

---------Neill----Servet----------

Ugur-----------------------Hakan

-------------Topal---------------

---------Emana--Ayhan----------

D.Santos--------------------Arda

-------------Baros---------------

Ben Kewell'ı yedek bırakıyorum. Bu gün içimden böyle bir kadro geçti :)

Ya beyler şu Uğur'u çıkarın sağ bekten,adam bi sakatlandı efsane oldu,siz galiba unuttunuz Uğur'un nasıl oynadığını,benim gözümde hiçbir zaman gerçek sağ bekimiz olmadı..

küçük kaptanı bukadar hor görme gözden uzak olan gönüldende ırak olurmuşş uğur çok ii bir sağ bek bence tabii

------------------------LeoFranco-------------------

X(transfer)---Servet------X(transfer) Emrea$ık-----H.Balta

M.Topal---------X(transfer)----------------Ayhan Akman

-------Kewel---------------------Arda

-------------------BAROS--------------

Frank Rijkaard...

Ya beyler şu Uğur'u çıkarın sağ bekten,adam bi sakatlandı efsane oldu,siz galiba unuttunuz Uğur'un nasıl oynadığını,benim gözümde hiçbir zaman gerçek sağ bekimiz olmadı..

o senin kendi görüşün kaç kere izledin uğuru bilmiyorum ama bi 5-6 milyon euro daha verir alırız para bol nede olsa türk be genç oyunculara güvenmeye ne gerek var dimi

sölesene uğurun ne eksiği war adam orta açar kademe yapar süper bindirir çalım yemez hızlıda sana göre sağ bek nasıl olmalı

turkiye ligindeki en iyi 2. sag bek ugur ucar bence 1. si gokhan gonul (benim dusuncem tabi bu)

rijkaard beklendiği gibi 4-3-3 oynarsa, bütçemizi de düşünerek kurulmasını umduğum kadro şudur:

--------------Baros---------------

-Arda----------------------Kewell-

-------Ayhan-------Transfer------

--------------Topal---------------

-Balta---Servet---Transfer---Uğur-

-------------Transfer-------------

1. Sağ beke Uğur yazdım ama sakatlık durumu sonucu durumu iyi değilse Serkan'a güvenilebilir veya ne kadar kızsak da Sabri'ye Rijkaard yönetiminde bir şans daha verilebilir. Tabi maddi durum yeterliyse sağ beke kaliteli bir transfere hayır demem.

2. Orta sahaya ise gerçek anlamda çift yönlü ve ofansif anlamda takımı organize edebilecek bir oyuncu gerektiğini düşünüyorum. Emana ve Hamit tam anlamı ile nokta atış gibi görünmese de bana adı geçenler arasında en uygun isimler. Özellikle Hamit sağ bekte yeri geldiği zaman kullanılabilir. Onun dışında Gudjohnsen ve Deco da bu mevki için uygun isimler (tabi Ayhan'la sağ-sol olarak yer değiştirebilirler) ama onların da geldikten sonra savunmayı tamamen boşlayan bir anlayış içinde olmamaları lazım. Deco'dan yaşını da düşününce o anlamda şüpheliyim. Çok da umutlu olmadan bir fikir olarak Real'in son dönem flaş transferlerinden sonra gözden düşeceği kesin olan Sneijder'i ortaya attım transfer önerileri bölümünde ve bence kendisi nokta atış olur o bölge için ama zor tabi.

3. Stoper transferi ise herkesin dediği gibi hamleli, çabuk ve hızlı bir stoper olmalı. Neil'in ağır olduğu söyleniyor, tercih etmem pek kendisini. Tam Puyol tarzında birisi gerek bence.

4. Kaleciye birşey demeye gerek yok Leo Franco gelecek gibi, umarım doğru bir tercih olur, onu da görmeden bilemeyiz.

5. Asıl transferleri yedek kadroya yapacağız gibi duruyor:

Baros'un elimizdeki iki alternatifi Nonda ve Yaser. Nonda'nın kalacağı şüpheli, Yaser'in de yeterliliği. Demek ki, yedek kalabilecek etkili bir forvete ihtiyacımız var. Ben Mehmet Yıldız'ı devre arasında istemiştim. Hala da abartılı ücret verilmediği sürece alınabileceğini düşünüyorum. Çünkü hem Baros'dan farklı da olsa tek forvet oynayabilecek bir isim, hem de skor olarak sıkıştığımızda Baros'la beraber iyi bir ikili olabilirler. Ayrıca ara sıra forma şansı bulduğu sürece yedek kalmayı da problem etmeyecektir.

Öte yandan Sercan da düşünülebilir, o da zorlansa da Baros'la aynı tarz bir tek forvet olabileceği gibi sağ forvet için de alternatif olur, Kewell'ın sakatlığı veya hastalığı nedeniyle zaman zaman oynayamayacağını düşünürsek sağ forvet için de alternatif gerek. Elimizde o bölge için Aydın, Serkan Çalık var, bir de Sabri diyeceğim ama o mevkide bu haliyle saç baş yolduracağı kesin. Yine Yaser düşünülebilir ama bu isimlerin tamamı da çok şüpheli.

Sol forvete Şaş da gidince alternatif olarak elimizde Ferdi ve Alparslan kaldı. Alparslan'dan o mevkide ümitliyim ama tabi ne yapacağı belli olmaz. Ferdi ise fizikman kendini çok geliştirmeli ama yaş olarak kendini geliştirme sınırını yavaş yavaş aşmak üzere. Ben Türkiye'den o mevkiye yedek olmayı da kabullenecek pek bir isim bulamıyorum malesef, bu sebeple oraya genç ve 1-2 sene rotasyon dahilinde yedek kalmayı kabullenebilecek bir yabancı +2 dahilinde de olsa alabiliriz ve Arda'yı satacağımız zaman (sanıyorum eninde sonunda bu kaçınılmaz olacak) içimiz de rahat eder.

Orta saha alternatiflerimiz de kısıtlı. Öndeki ikili için akla gelen isim Barış ve iyi bir yedek olabilir ancak ikinci bir isim saymakta zorlanıyoruz. Mehmet Güven öndeki ikilide bence şimdilik oynayamaz, o anca Topal'a yedek olabilir ancak o da kısıtlı. İş işten geçti tabi ama bu konuşulan fiyatlardan olmamak kaydı ile Mehmet Topuz alınsaydı hem sağ bek, hem de orta saha için iyi olurdu. Hatta yeri geldi mi Kewell'a bile alternatif olurdu. Bence şu aşamada orta sahaya ilk 11'de oynayacak biri yanında genç ve kendini geliştirecek, 1-2 sene içinde de Ayhan'ın ilk 11'deki yerini alacak bir ismi şimdiden almak çok mantıklı olur. Nuri iyi olur derim ama o yedek kalmayı kabullenemeyebilir. Gerçi Rijkaard faktörünü de hesaba katarsak daha olumlu düşünebilir ve gelirse kendisinden rahatlıkla rotasyon dahilinde faydalanabiliriz. Sağ iç için Sabri de zaman zaman alternatif olabilir.

Ön libero Linderoth'un hem gideceğini hem güven vermediğini düşünürsek sıkıntı yaşayabileceğimiz bir mevki, umarım Mustafa Sarp başarılı olur o mevkide. Onun dışında Mehmet Güven bu mevkinin alternatifi olacaktır. Barış da gerektiğinde kullanılabilir. Mustafa Sarp'ı aldığımıza göre artık birini almak abartılı olur, yine de ben eldeki yedek isimlere pek güvendiğimi söyleyemem. Linderoth kalır ve iyileşirse ne ala. Yeri geldiğinde Linderoth belki orta üçlünün sağında da kullanılabilir.

Sağ bek yedeklerimizi saymıştım. O mevkiye ilk 11 için çok kaliteli transfer yapmayacaksak oyuncu almak çok gereksiz olur.

Sol bek yedeklerimiz de Volkan ve yine Alparslan gibi görünüyor. Bence yeterli.

Stoperde Servet'in alternatifi Emre Aşık, yeni transferin alternatifi de umarım sakatlık sorunlarını yazın aşacak olan Emre Güngör olacaktır. Semih ve Murat'ı da düşünürsek ikinci bir transfere ihtiyaç yok.

Kaleci için ise Aykut gidecekse bir Türk umut veren kaleci alınmalı. Ufuk'un adı geçiyor, bence en iyi alternatif de odur.

Şimdi yedek kadroyu da yazarsak:

--------------------------------Transfer/Nonda/Yaser--------------------------------

Alparslan/Ferdi/(Transfer)---------------------------------------Serkan Ç./Aydın/Yaser

-------------------Transfer/Barış----------------Barış/Sabri/Linderoth-----------------

-----------------------------Mustafa/M.Güven/Linderoth-----------------------------

Volkan/Alparslan---------Emre Aşık/Semih----Emre Güngör/Murat-------Serkan K./Sabri

-----------------------------------Transfer/Orkun-----------------------------------

Tabi bir de Lincoln var. Gitmezse bu kadroda nasıl yer bulur, o zor, orta üçlüde oynaması için tüm kaprislerinden arınması ve açık seçik savunma yapması lazım ama bana imkansız görünüyor bu durum. Öyle ki, Lincoln'ü göndermezsek ve oynatmak istersek sistemi değiştirmek zorunda kalabiliriz.

Özetle görünüyor ki yapmamız gereken minimum transfer:

As kadro için:

- 1 kaleci + 1 stoper + 1 orta saha

Yedek kadro için:

- 1 forvet (mümkünse kanatta da oynayabilen) + 1 (hatta 2) orta saha + kaleci

rijkaard beklendiği gibi 4-3-3 oynarsa, bütçemizi de düşünerek kurulmasını umduğum kadro şudur:

analiz cok guzel olmus, tek katilmadigim nokta ise Mehmet guven hakkinda olan dusuncen. Mehmet Guvenin on libero tarzinda bir oyuncu oldugunu dusunmuyorum. Bence kendisi daha cok normal 4-4-2 kadrosunda ileri donuk oynayan orta saha oyuncusu gibi geliyor bana. ki hucum yonu devansif yonunden daha yaratici ve guvenli gozukuyor oynadiginda.

soylediklerin digerleri guzel tespitler ve cogumuzun bildigi noktalar.

eklenecek bence 2 not vardir. alt yapidan a takima takviye edilebilecek cok isim var, rijkaard bunlardan kesinlikle yararlanmali ve transfer edilecek oyuncularin tartisilmasiz ilk onbir de oynama kalitesinde olmalari.

Uğur'un dönmesi imkansız gibi. :(

analiz cok guzel olmus, tek katilmadigim nokta ise Mehmet guven hakkinda olan dusuncen. Mehmet Guvenin on libero tarzinda bir oyuncu oldugunu dusunmuyorum. Bence kendisi daha cok normal 4-4-2 kadrosunda ileri donuk oynayan orta saha oyuncusu gibi geliyor bana. ki hucum yonu devansif yonunden daha yaratici ve guvenli gozukuyor oynadiginda.

soylediklerin digerleri guzel tespitler ve cogumuzun bildigi noktalar.

eklenecek bence 2 not vardir. alt yapidan a takima takviye edilebilecek cok isim var, rijkaard bunlardan kesinlikle yararlanmali ve transfer edilecek oyuncularin tartisilmasiz ilk onbir de oynama kalitesinde olmalari.

Teşekkür ederim. Mehmet Güven konusunda zaten ben de şüpheliyim ama 4-3-3'ün öndeki ikilisinden birisinin Mehmet Güven olması bana hakikaten fazla ütopik geldi. Oradaki oyuncuların fiziksel, teknik özellikleri yanısıra mental özellikleri de ön plana çıkıyor. Yani oyunu okuma, takımı yönlendirme, yaratıcılık, pas trafiğini yönetme gibi özellikler Mehmet Güven'de hiç yok gibi. Öte yandan, gerideki ön liberodan en azından ofansif birşey beklenmediği için iyi konsantre olursa belki defansif görevini yerine getirebilir diye düşünerek yazdım, ancak siz de haklısınız ki defansta da güven verdiği söylenemez, hele Topal'la kıyaslanınca. Ancak bakarsınız Rijkaard onu adam eder, öyle umalım.

Alt yapıdan gelme ihtimali olan oyuncular olduğu gibi, bir de kiralık olarak oynadığı diğer takımlardan dönecek toplam 31 oyuncu varmış, ben bu sayıya inanamadım. O 31 kişiyi tek tek bilemediğimden hiç o olaya girmedim ve Carrusca'yı falan yazmadım ama aslında kendisi 4-3-3 forvetinin kanatlarına yakışabilecek bir isim. O bölgede yedek eksikliği olduğunu da düşününce belki kadroya da girebilir. Özgürcan'ların falan akıbeti ne olur hiç kestiremiyorum. Umarım öyle veya böyle bu oyunculardan faydalanırız, en kötü ihtimal şansını kullanmış olanların bazılarını satabiliriz veya takasta kullanabiliriz, genç olanlarını da yeniden kiralayabiliriz. Bu açıdan zor bir transfer dönemi olacak gibi.

Teşekkür ederim. Mehmet Güven konusunda zaten ben de şüpheliyim ama 4-3-3'ün öndeki ikilisinden birisinin Mehmet Güven olması bana hakikaten fazla ütopik geldi. Oradaki oyuncuların fiziksel, teknik özellikleri yanısıra mental özellikleri de ön plana çıkıyor. Yani oyunu okuma, takımı yönlendirme, yaratıcılık, pas trafiğini yönetme gibi özellikler Mehmet Güven'de hiç yok gibi. Öte yandan, gerideki ön liberodan en azından ofansif birşey beklenmediği için iyi konsantre olursa belki defansif görevini yerine getirebilir diye düşünerek yazdım, ancak siz de haklısınız ki defansta da güven verdiği söylenemez, hele Topal'la kıyaslanınca. Ancak bakarsınız Rijkaard onu adam eder, öyle umalım.

Alt yapıdan gelme ihtimali olan oyuncular olduğu gibi, bir de kiralık olarak oynadığı diğer takımlardan dönecek toplam 31 oyuncu varmış, ben bu sayıya inanamadım. O 31 kişiyi tek tek bilemediğimden hiç o olaya girmedim ve Carrusca'yı falan yazmadım ama aslında kendisi 4-3-3 forvetinin kanatlarına yakışabilecek bir isim. O bölgede yedek eksikliği olduğunu da düşününce belki kadroya da girebilir. Özgürcan'ların falan akıbeti ne olur hiç kestiremiyorum. Umarım öyle veya böyle bu oyunculardan faydalanırız, en kötü ihtimal şansını kullanmış olanların bazılarını satabiliriz veya takasta kullanabiliriz, genç olanlarını da yeniden kiralayabiliriz. Bu açıdan zor bir transfer dönemi olacak gibi.

Mehmet in elle tutulur hiç bir defansif özelliği yok. Kendisi orta saha oyuncusu. Oyun kurucu. Ama lincoln,alex gibi değil zaten onlar oyun kuru değil forvet arkası adamlar. Senin söylediklerinin tam aksine mehmetten defansta birşeyler yapmasını beklemektense topu tutup pas dağıtımını yapmasını ve sürekli kanatlara kontra toplar atmasını beklemek daha mantıklı olur. Ayrıca araya da takımdaki çoğu adamdan daha güzel oynar. Bilekleri düzgün olduğu için şutları da güzeldir. Yani topaldan barıştan kat kat iyi şut çeker. Ama hiç oynayası yok bu arkadaşın, biraz daha güven ve hırs enjekte etmek lazım. O zaman görürüz yerli zizou mu...

(Alt yapıda kendisine zizou denirmiş. Kaynak(m.demirkol,arda turan. Ayrıca gerets de General diye çağırırmış)

Keşke Uğur forma girse.Eğer öyle olursa zaman zaman Sabri'yi önde kullanıp,Kewell'ı ekonomik kullanabiliriz.

zaten gelecek sezon icin en buyuk dileklerimden birisi. Ugur Ucar o eski formuna donerse sag kanatta hic bir problemizin kalacagini zanetmiyorum. Serkan sag bek icin, ve senin dedigin gibi Sabrinin " bos" olmasi ile sadece sag acik degil, orta sahada bile bazi oyuncular icin yuk kaldirabilir.

umit dolu bekliyorum

----------------leo franco-----------------

uğur uçar----servet-----senderos----------hakan balta

---------------mehmet topal---------------

----------emana-------------deco------------

baros----------gudjhonsen----------arda-----

böyle bir ilk onbirimiz olsun isterdim ama bu kulübü 2 yılda içinde 50 milyon dolardan fazla zarara sokanlar utansın

-----------------------Leo Franco-----------------------

Uğur Uçar----------Servet---------Zapata------Hakan Balta

---------------------Miquel Veloso----------------------

-------Hamit----------------------Joao Moitinho--------

Arda--------------------------------------------Vukcevic

-----------------------Cardozo (Baros)--------------------

Bende Hep Böyle Bir Takım Olmasını İstemişimdir .....

Kaleciler

1)Leo Franco(Bedelsiz)

2)Ufuk ceylan(1.500.000)

3)Fırat Kocaoğlu

Defans

1)Servet Çetin

2)Emre Güngör

3)Eren Güngör(1500000 Euro+Mehmet Güven veya Yaser)

4)Uğur Uçar(2.Kaptan)

5)Hakan Balta

6)Alparslan Erdem

7)Lucas Neill(Bedelsiz)

8)Emre Aşık

9)Serkan Kurtulus

Orta Saha

1)Mehmet Topal

2)Arda Turan

3)Harry Kewell

4)Ayhan Akman

5)Linderoth*(düzelirse sakatlığı ilk kampa kadar)

6)Sabri Sarioğlu?(keske satılsa ama kalacak)

7)Aydın Yilmaz

8)Emana(7500000)

9)Giovani Dos Santos(5000000)

Forvet

1)Milan Baros

2)Nonda

3)Genç bir forvet oyuncusu(5-6 milyon civarı) veya Ricardo Oliveira

Kaynaklar

1)Lincolnün satılısı(4500000)

2)En az bir trasnfer için sponsor geliri bulunmalı

3)3-4 tane yüksek ücret alan futbolcunun gönderilmesi

FM'ciler kendini belli ediyor :) Oyunun 3. sezonundan itibaren Veloso, Moutinho ikilisi Xavi, İniesta etkisi yapıyor orta sahaya. Yanlarına Srna ve Vargas'ı da koysaydın işte o zaman tamam oluyor kombo

Kale:Johann Pele Ufuk Ceylan Fırat Kocaoğlu

Sağ Bek:Sabri Sarıoğlu Uğur Uçar Serkan Kurtuluş

Stoper:Servet Çetin Coloccini Eren Güngör Semih Kaya Emre Güngör

Sol Bek:Hakan Balta İsmail Köybası Alpaslan Erdem

Defansif Orta Saha:Mustafa Sarp Ayhan Akman Emana(M.Ceylan)

Sağ Açık:Volkan Şen Barış Özbek

Sol Açık:Arda Turan Harry Kewell

Ofansif Orta Saha:Dos Santos

Forvet:Baros Mbokani Özgürcan

Geri
Üst Alt