09 / 10 Sezonu için kadro yorumlarınız ?

Cevap: 09 / 10 Sezonu için kadro yorumlarınız ?

Merhaba Renktaşlar, benim foruma ilk iletim olacak inşallah hayırlı olur. :) Benim fikrime göre Keita'yı ilk haftalarda yedek bırakabilir, 4. ya da 5. haftaya kadar çünkü her ne kadar azıcık izlesek de Netanya maçında fizik olarak hazır bir görüntü vermedi ya da kendini zaten skor iyi diye pek yormadı. Elano sağ ileri uçta da oynayabilen bir oyuncu o yüzden 4. ya da 5. haftaya kadar şöyle bir şablonla çıkabiliriz sahaya

------------------------L.Franco--------------------

---Sabri----------G.Zan--------Servet------H.Balta---

------------------------Linderoth-----------------------

----------------Arda-----------------Ayhan---------

---Elano------------------------------------Kewell----

------------------------Baros-------------------------

Keita ligin başında fizik olarak hazır hale gelirse ya da 4. , 5. haftadan sonra ne olacağı ise gerçekten muamma. Kewell'ın yedek bırakıldığını düşünmek istemiyorum çünkü ne de olsa Kewell'dır en formsuz anında bile takıma liderlik yapabilen,tek pası, şutuyla oyunun kaderini değiştirebilen her şeyden önemlisi karakteri çok sağlam,efendi adam gibi adamdır. Orta sahada Arda,Elano ikilisi olduğu zaman çok gol yiyeceğimiz fikrine pek katılmıyorum çünkü en iyi savunma topu ayağında tutmak ve atak yapmaktır. O yüzden gönlümden geçen asıl kadro şu şekildedir. Tabi ki bunun kararını gene Rijkaard verecektir.

--------------------------L.Franco----------------------------

---Sabri-------------G.Zan-----------Servet---------H.Balta---

--------------------------Linderoth-------------------------

-------------------- Elano -------------Arda-------------

---Keita--------------------------------------------Kewell---

----------------------------Baros---------------------------

--------------Leo----------------------

-------------(Orkun)---------------------

Uğur---Coloccini---Servet---Hakan------

(Sabri)--(Emre G.)--(Gökhan)--(Alparslan)

------------Mehmet---------------------

----------(Mustafa)---------------------

------Elano-------Arda------------------

------(Linderoth)--(Ayhan)--------------

-----Keita----------Kewell---------------

-----(Serkan Ç.)-----(Serdar)-----------

----------------Baros-------------------

---------------(Nonda)----------------

Kalanlar:Barış,Aydın(kiralık),Yaser(kiralık,bonservis),Mehmet(kiralık,bonservis),Serkan(kiralık,bonservis),Emre Aşık(HER İHTİYAÇ DUYULDUĞUNDA)

-----------------Leo Franco------------------

--Eboue---Coloccini----Servet---Hakan Balta--

----------------Mehmet Topal----------------

----------Elano---------------Ayhan---------

------Keita--------Baros------------Arda----

Kadroya bak be :)

owwm.jpg

Bana göre :)

4 atıp 3yeriz mantığı ile maça çıkarsak.her 4 maçlık periyotta 2 G 1 B 1 M alırız.Bu yüzden mutlaka orta sahada 2 tane savas gücü yüksek oyuncu lazım.Mehmet Topal+Linderoth bu isi en iyi yapacak ikilidir.Ama Linderoth yine ne zaman sakatlanacak diye korkuyla beklemek veya ben sakatlanırım diye korkması gibi durumlar bizim için bu kadronuın zaafıdır.Yani kısaca Arda kewell keita 3 lüsü kanatlarda rotasyon içinde kullanılmalı.Elano 3 lü orta sahanın ön bölgesinde ama 4-3-3 ü layığıyla uygulamak için mehmet topal kadar defansif olmasada tam da Emana veya Appiah gibi güçlü fizikli defansı Elano'ya nazaran kuvvetli Mehmet Topal'dan da daha ofansif bir oyuncuya ihtiyac var.(Rıdvan doğru söylüyor yani).Bunun dısında defansın sağında ve stoper oynayabilen Coloccini Mensah gibi oyuncularda değerlendirilip mutlaka takıma alınmalı.Böylece hem sakatlıktan nasıl döndüğü belli olmayan Uguru rote ederken hem de canlı bomba olma potansiyelli Gökhan-Servet ikilisini zaman zaman kızağa çekme imkanı buluruz.Son olarakda en geç devre arasına kadar Sezer+Ufuk ikilisini alıp bir daha 2 sene transfer yapmadan da sampiyon oluruz.Tabi ekstra satıslar haric.

Elano-Kewell-Keita-Baros-Arda 5'i bir arada oynayamaz yazin bunu kenara bi kere!!

Ya Kewell'i keseceksin yada Keita'yi, türkiye liginde bile oynatilmaz bu 5li ayni anda, gol atariz ama fazlasini yeriz.

Bide 4-3-3 icin böyle kadro kuranlar icin sunu söylemek isterim, hayal kurmayin derim, Arda hayatta burda oynayamaz--->

________Kewell______Baros____Keita

_____-->Arda<---___Topal_____Elano

Arda bi kere bi Iniesta degildir, okadar da olamazya demeyin simdi bende biliyorum olamaz fakat demek istedigim 3'lu orta sahada 3 oyuncunun da defansif özellikleri olmasi lazim, bu Arda da yok!!!

Arda'nin yerinde Ayhan oynar ve Arda anca yukari 3'lude oynayabilir Keita veya Kewell'in yerine, BENCE yani.

Elano-Kewell-Keita-Baros-Arda 5'i bir arada oynayamaz yazin bunu kenara bi kere!!

Ya Kewell'i keseceksin yada Keita'yi, türkiye liginde bile oynatilmaz bu 5li ayni anda, gol atariz ama fazlasini yeriz.

Bide 4-3-3 icin böyle kadro kuranlar icin sunu söylemek isterim, hayal kurmayin derim, Arda hayatta burda oynayamaz--->

Arda bi kere bi Iniesta degildir, okadar da olamazya demeyin simdi bende biliyorum olamaz fakat demek istedigim 3'lu orta sahada 3 oyuncunun da defansif özellikleri olmasi lazim, bu Arda da yok!!!

Arda'nin yerinde Ayhan oynar ve Arda anca yukari 3'lude oynayabilir Keita veya Kewell'in yerine, BENCE yani.

Arda'nın defansif özelliği yok mu!!! Şaşırdım böyle bi yoruma ama herkesin kendi yorumu tabi

Arda'nın defansif özelliği yok mu!!! Şaşırdım böyle bi yoruma ama herkesin kendi yorumu tabi

arda'nın defansif özelliği war, kewell ilk yarı yedek kalır 2. yarı girer oyuna. büyük ihtimalle de keita çıkar.

Ya Rıjkkard Xavi-İniesta-Deco-Ronaldinho-Eto'o-Messi altılısını oynatmış adam.Niye 5 tane yıldızla çıkmasın?

Ya Rıjkkard Xavi-İniesta-Deco-Ronaldinho-Eto'o-Messi altılısını oynatmış adam.Niye 5 tane yıldızla çıkmasın?

kimse yedek kalmaz bi keita geldi hemen kewel ı yedege oturttunuz abi.

adamın kalitesi tartışılmaz.Bazıları hala forvet arıyor işte kewel boşuna aramayın.

ayrıca ileride bence hepsi oynar sakat olmazsa.sakatlıga karsı zaten alternatifli bir kadromuz var.

Bence Rijkaard'ın sisteminde ortadaki ikilinin savunma özelliğinden çok iyi top kullanmaları önemli. Xavi ve İniesta'nın, Deco'nun, Arda ve Elano'dan fazlası yok bence savunma yönünde.. Umarım Kewell yedek kalmaz. Bordeaux ve Beşiktaş'a attığı o mükemmel goller hala gözümün önünde..

Kewell gibi efektif bi oyuncunun yedek beklemesi bana hiç mantıklı gelmiyor hala arda ve elano'nun ortada oynayacağını düşünüyorum

Bence Arda, orta mevkide sol kanattan daha çok verimli ve etkili oynadı maçlarda. Yeni mevkisinde futbolunun üstüne daha çok koyacağını düşünüyorum. Böylece Kewell gibi her an maçı değiştirebilecek biri de yedek kalmamış olur. Zaten Kewell'ın yedek kalması fikri bana çok ama çok garip geliyor.

Bence Arda, orta mevkide sol kanattan daha çok verimli ve etkili oynadı maçlarda. Yeni mevkisinde futbolunun üstüne daha çok koyacağını düşünüyorum. Böylece Kewell gibi her an maçı değiştirebilecek biri de yedek kalmamış olur. Zaten Kewell'ın yedek kalması fikri bana çok ama çok garip geliyor.

Kesinlikle katılıyorum renktaş

+ Bu sistemde kanatların içeri hızla katedmesi lazım.Arda malesef Kewell ve Keita kadar hızlı içe katedemiyor.

+ Bu sistemde kanatların içeri hızla katedmesi lazım.Arda malesef Kewell ve Keita kadar hızlı içe katedemiyor.

Arda eğer isterse içeri çok iyi sızabiliyor bkz:5-3'lük Sivas maçı,ama nedense Arda kendini kanatlara atmayı seviyor,arkasını yaslayıp oynamak daha rahat geliyor,çünkü ortada oynamak daha zordur sonuçta kanatta 180 ortada 360 derece ile oynuyorsun halbuki ortada oynasa hem kendini daha iyi geliştirir hemde değeri artar..

-----Baros------

Kewelll----Keita-

--Arda---Elano--

Bu Besli bal gibi oynar ayni anda. Rijkaard'in Barca donemine bi goz atin kimler oynamis orta ve ileri 3lude. Fakat s!k!nt! yasamadilar. Neden? Takim halinda SAVUNMA araya girdigi icin.

Mesela gecen sezon bir 4lu starla oynamadik mi? Arda-Kewell-Lincoln-Baros. Peki bu oyuncular ISTEDIGI zaman, YANI AVRUPA'da rakipleri Kondisyonlari YETTIGI kadar dize getirmedi mi? Takim halinde savunma takim halinde hucum yapmadi mi? Yapti.

Eeeh daha ne diye bu 5li bir arada oynayamaz diyorsunuz? Kusura bakmayin ama bal gibi oynar. Bir cok kisi Kewell yedek kalir diyor ama tam tersi Kewell banko ilk 11 oynar bu sezon. Adam bu sezon gecen sezondan cok daha iyi olacak ki zaten oynadigi macta bunu gosterdi. Kondisyonu yetersiz demeyin, suan Rijkaard var Skibbe degil.

Birde Arda'yi orta alanda kullanacak Rijkaard, sol acikta degil ...

Artik bazi seyleri gorun ve ona gore kadrolarinizi yapin ve konussun ...

-----Baros------

Kewelll----Keita-

--Arda---Elano--

Bu Besli bal gibi oynar ayni anda. Rijkaard'in Barca donemine bi goz atin kimler oynamis orta ve ileri 3lude. Fakat s!k!nt! yasamadilar. Neden? Takim halinda SAVUNMA araya girdigi icin.

Mesela gecen sezon bir 4lu starla oynamadik mi? Arda-Kewell-Lincoln-Baros. Peki bu oyuncular ISTEDIGI zaman, YANI AVRUPA'da rakipleri Kondisyonlari YETTIGI kadar dize getirmedi mi? Takim halinde savunma takim halinde hucum yapmadi mi? Yapti.

Eeeh daha ne diye bu 5li bir arada oynayamaz diyorsunuz? Kusura bakmayin ama bal gibi oynar. Bir cok kisi Kewell yedek kalir diyor ama tam tersi Kewell banko ilk 11 oynar bu sezon. Adam bu sezon gecen sezondan cok daha iyi olacak ki zaten oynadigi macta bunu gosterdi. Kondisyonu yetersiz demeyin, suan Rijkaard var Skibbe degil.

Birde Arda'yi orta alanda kullanacak Rijkaard, sol acikta degil ...

Artik bazi seyleri gorun ve ona gore kadrolarinizi yapin ve konussun ...

Tebrikler renktaş ;)

Geri
Üst Alt