#1 Fernando Muslera (K) | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben istatistiklere itiraz eden birisi degilim hatta muslera-penalti iliskisiyle alakali uzun bir olasilik hesabina dayanan yazi yazmistim muslera aleyhine

Penalti cikaramiyor diye elestirecek degiliz denmisti , ona karsi bir istatistik sunmustum

Fakat istatistiklerde gorunmeyen bazi seyler vardir , "rakip iyi vurdu , sansi yaver gitti" ye ben de inanmam , cunku uzun vadede iyi ve kotu forvet vuruslari dengelenecektir

Ama su istatistige inanirim . Savunma elemanlari ya da genel olarak kadro iyiyken musleranin performansi daha iyiydi de son 2-3 senede dustuyse , acaba bu sadece musleradaki dususe mi baglanir yoksa musleranin bu senelerde maruz kaldigi pozisyon sayisi ve cinsi ile de desteklenir mi ?

Defansinda ahmet calik ve maicon varken kalecinin maruz kalacagi vuruslarin kismen engellenmis ve zorlastirilmis olma yuzdesi nedir mesela ?

Ya da bu sayilar icinde penaltidan yenen goller var mi ?

Ben musleraya baktigimda "bu golu de yememen lazim" dedigim cok pozisyon hatirlamiyorum , mesela 2016/2017 sezonunda olsa gerek , israrla ayni tip yan toplari yiyorduk , bu bir belirgin problemdi

Ayrica hic penalti cikaramamasi da bence bir problem . Cunku beto ve harun her penaltiyi rakip kotu atiyor diye kurtarmiyor

Ayrica isla , konoplyanka ya yaptigi (biri verilmeyen) luzumsuz penaltilar , schalke deplasmaninda yedirdigi gol , gecen sene hem orta sahadan , hem cenkten yedigi gol

Daha onceleri degaj yaparken topuga carptirip yedigi gol , calim sevdasindan yedigi kartlar ..

Bunlarin hepsi konusulabilir ama ben yerine su kaleci ikame edilir de diyemiyorum , cok riskli mevki

Bir de parasina kizamam , cunku verene kizarim alana degil , arti sonuc olarak sozlesme uzatilmis artik , 2-3 sene daha beraberiz

Yillar önce bir konu vardi Alpay ile mi ne konusuyordum Muslera yi eger bir gün satarsak Onur'u düsünebiliriz diye birsey yazmistim yabanci siniri konusu mu neydi.

O günkü beynime tüküreyim. Hayir istemem. Yeni bir yeniceri ye gerek yok. Ilk baslarda dogru düzgün biri gibiydi Onur yillar gectikce iyice iticilesti ve ADAM'lar kervanina katildi o da.
Beynine tukurmene gerek yok renkdas senol basindayken onur yerli kalecilerin zirvesindeydi senol gitti onuruda sahip oldugu biseyler neyse terketti.

Penaltıları çok çıkaran kalecilere bakıyorum da hep 1-2 adım öne atıp zıplıyorlar genelde. İlk olarak kalecinin penaltıda öne çıkması kuralı var diye biliyorum. Muslera doğru köşeye uçtuğu çoğu topu çıkaramıyor çünkü direk çizgide kalıp atlıyor. Bence 1-2 adım öne çıksa penaltı işini dengeler biraz.

kredisi sonsuz
yine ilk geleni içeri aldı
en önde eren en arkada bu Allah takımdakılere sabır versin

Penaltıları çok çıkaran kalecilere bakıyorum da hep 1-2 adım öne atıp zıplıyorlar genelde. İlk olarak kalecinin penaltıda öne çıkması kuralı var diye biliyorum. Muslera doğru köşeye uçtuğu çoğu topu çıkaramıyor çünkü direk çizgide kalıp atlıyor. Bence 1-2 adım öne çıksa penaltı işini dengeler biraz.
Melo bile bunu yapmıştı penaltı kurtardığında

İyice sinir etmeye başladı. Haziranda 33 olacak gerçekten 10 veya üstü varsa teşekkür edelim efsane olarak kalsın en azından.

Kalemize 1 tane isabetli şut var o da 30 metreden yediğimiz gol

Porto maçı yine aynı 2 defa geldiler 3 gol yedik

Rize maçı yine aynı

valla billa bıktım artık kalemize gelen her topun gol olmasından

Yediği golde hatası yok. Top Sertar'ın sırtını sıyırarak yön değiştirmiş. Saniyelik, ufacık bir temas bile kalecilerin mal gibi kalakalması için yeterlidir böyle gollerde.

Kendisine bol bol küfür ederim ve kredisi biteli 2 yılı geçiyor benim gözümde ama bu golde o şutu attıranda kabahati ararım.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt