#1 Fernando Muslera (K) (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ya üstelik aciklamasini yaptigimiz halde hep ayni klasik elestiriler geliyor milletden,ulan 30 milyondan asagi satmayiz diyenlere alkis tutuyorsunuz bize gelince kem küm yapiyorsunuz,ne istir anliyamadim.Sanki Muslera bes para etmeyen kalecidir dedik,bu isin sonu seninde bildigin kisiye benziyecek:)

Ya inşallah benzemesin tabi ama bu mantıkla ilerlerse öyle olacak. :) Muslera iyi kaleci tamam da bence ilk sezonunda yarattığı farkı son 2 sene de yaratmadı, benim düşüncem bu yönde. Yani ilk sezon bize kazandırdığı ekstra 10-15 puan vardır, geçen sene de bir Schalke deplasmanı vardır, ama bu sene şu ana kadar ben bir farkını göremedim. Ha sakatlandı falan amenna, lafım yok. Ama bugün o golü yemeyebilirdi, yani bunu dile getirdik diye de canını mı istedik arkadaş anlamadım ki. Yani hep bir bahane uydurma çabası var millet de, e tamam güzel de, şu golü Ufuk yese kimse topun sektiğini görmezdi emin ol. Muslera olsa kesin çıkarır derdi herkes. Ha öyle acımasız bir eleştiri de değil, gayet normal bir eleştiri ama millet pireyi deve yapmaya bayılıyor. Sonra günü geldiğinde de en çok yerden yere vuran onlar oluyor.

Ben senin şu yorumundan dolayı öyle dedim.Muslera nın golde en ufak hatası yok.Ayrıca bu maçta defansı da eleştirmek pek doğru olmaz.Sonuçta kaleye bulan 1 şut var.Onun dışında Gençlerbiliği nin öyle aman aman kaleye geldiği,etkili olduğu pozisyon hatırlamıyorum.Gerektiğinden fazla abartıldığı felanda yok.Muslera şuan Dünyanın en iyi 10 kalecisinden biridir.Bonservis olayında sana katılıyorum.Bir kaleci için çok yüksek bir meblağ.

Bir daha söylüyorum ben günlük yorum yapmiyorum,benim icin o kurtaris ekstra kurtaris kategorisine giriyor ve Muslera capinda bir kaleciden öyle kurtarislar acikcasi bekliyorum.Bonservis konusunda hem fikiriz zaten.+herkes farkli kalecilerden hoslanir,misal benim icin Oliver Kahn olur senin icin belki Buffon.Her ne kadar defansimiz kötü olsa bile musleranin koordine eksikligi var,bir Kahn gibi lider kaleci vasfini tasimiyor,yada kendi defansina hemde rakip forvete korku salmiyor.Kisaca pasif kaleci de diyebiliriz.Bunlari söylemek suc ise foruma yazmiyalim artik,farkli düsüncelere acik olmayi deneyin, zarari olmaz.

Bir daha söylüyorum ben günlük yorum yapmiyorum,benim icin o kurtaris ekstra kurtaris kategorisine giriyor ve Muslera capinda bir kaleciden öyle kurtarislar acikcasi bekliyorum.Bonservis konusunda hem fikiriz zaten.+herkes farkli kalecilerden hoslanir,misal benim icin Oliver Kahn olur senin icin belki Buffon.Her ne kadar defansimiz kötü olsa bile musleranin koordine eksikligi var,bir Kahn gibi lider kaleci vasfini tasimiyor,yada kendi defansina hemde rakip forvete korku salmiyor.Kisaca pasif kaleci de diyebiliriz.Bunlari söylemek suc ise foruma yazmiyalim artik,farkli düsüncelere acik olmayi deneyin, zarari olmaz.

Bence şuan en üst sınırdayız.Muslera gidince daha iyisi geleceğinimi sanıyorsun ? Taraftar tepkisi gelmese Lauro diye adı sanı duyulmamış birine getireceklerdi.O dediğin eksikleride zamanla kapatabilir.Sonuçta kalecilerin zamanları +30 dan sonra oluyor :)

Ya inşallah benzemesin tabi ama bu mantıkla ilerlerse öyle olacak. :) Muslera iyi kaleci tamam da bence ilk sezonunda yarattığı farkı son 2 sene de yaratmadı, benim düşüncem bu yönde. Yani ilk sezon bize kazandırdığı ekstra 10-15 puan vardır, geçen sene de bir Schalke deplasmanı vardır, ama bu sene şu ana kadar ben bir farkını göremedim. Ha sakatlandı falan amenna, lafım yok. Ama bugün o golü yemeyebilirdi, yani bunu dile getirdik diye de canını mı istedik arkadaş anlamadım ki. Yani hep bir bahane uydurma çabası var millet de, e tamam güzel de, şu golü Ufuk yese kimse topun sektiğini görmezdi emin ol. Muslera olsa kesin çıkarır derdi herkes. Ha öyle acımasız bir eleştiri de değil, gayet normal bir eleştiri ama millet pireyi deve yapmaya bayılıyor. Sonra günü geldiğinde de en çok yerden yere vuran onlar oluyor.

Ya Drogbayi dinlendirin ,her mac 90 dakika oynatmayin dedik millet feryat etti,ne oldu her mac 90 dakika oynattin hayrini mi gördün?Simdi Drogbayi niye dinlendirmiyor diye agliyor millet,hatta yeni baslik falan acmislar:)Taffarel gibi adamin yaninda kendini gelistireceksin arkadas,yan toplara cikislarin kötüyse düzelticeksin,sanki biz elestirdigimiz adamalarin kötülügünü istiyoruz, yada hakli ciktik diye kendimizi tatmin etmeye giriyoruz foruma.:)

Bence şuan en üst sınırdayız.Muslera gidince daha iyisi geleceğinimi sanıyorsun ? Taraftar tepkisi gelmese Lauro diye adı sanı duyulmamış birine getireceklerdi.O dediğin eksikleride zamanla kapatabilir.Sonuçta kalecilerin zamanları +30 dan sonra oluyor :)

Ya kardesim ben gitsin mi dedim,hatalarini gelistiremez mi dedim?Bak sende kabul ediyorsun eksiklerini ,biz foruma gördügümüz eksiklikleri yazmak icin giriyoruz kendimizi tatmin etmek icin degil.:)Tamam ben de milet gibi Muslera dünyanin en iyi kalecisi +45 milyondan asagi satirmam falan mi diyim layk almak icin:happy::happy:Lauro faciasindan baskan bizi kurtardi sagolsun,yoksa Ft´ye kalsa o herifi almistik.

Ya kardesim ben gitsin mi dedim,hatalarini gelistiremez mi dedim?Bak sende kabul ediyorsun eksiklerini ,biz foruma gördügümüz eksiklikleri yazmak icin giriyoruz kendimizi tatmin etmek icin degil.:)Tamam ben de milet gibi Muslera dünyanin en iyi kalecisi +45 milyondan asagi satirmam falan mi diyim layk almak icin:happy::happy:

Genel olarak konuşursak söylediklerinde haklısın.Bugün için konuşursak haksızsın :) Muslera nın o golde hatası yok.

Ya Drogbayi dinlendirin ,her mac 90 dakika oynatmayin dedik millet feryat etti,ne oldu her mac 90 dakika oynattin hayrini mi gördün?Simdi Drogbayi niye dinlendirmiyor diye agliyor millet,hatta yeni baslik falan acmislar:)Taffarel gibi adamin yaninda kendini gelistireceksin arkadas,yan toplara cikislarin kötüyse düzelticeksin,sanki biz elestirdigimiz adamalarin kötülügünü istiyoruz, yada hakli ciktik diye kendimizi tatmin etmeye giriyoruz foruma.:)

Abi bizim 2 sene önce ki şampiyon olan kadromuzdan hiçbir oyuncu gelişim göstermedi, dikkat edersen ya yerlerinde saydılar ya da hep geri gittiler. Bak mesela Semih, Emre, Selçuk, Engin, Eboue, Balta, geçen sene ki Elmander. Yani hepsi arattı ilk sezon ki performanslarını. Bunların arasına ben Muslera'yı da rahatlıkla koyarım isteyen kabul eder, istemeyen etmez. Bir tek Melo istisnadır ama o da geçen sene yerden yere vurulmuştu son 8 haftaya kadar. Sadece ilk sene değil, geçen sene ki adamlarda bu sene geçen yılı aratıyor mesela, Burak, Umut, Dany, Riera vs. gibi. Ki ben Burak'ı geçen sene de yerden yere vuruyordum millet kraaaal diye tapınırken. Geçen sene de onu eleştirmek yasaktı :) Yani millet öylesine bir sevgi duyuyor ki, kimseye toz kondurmuyor. Ondan sonra zaman ilerledikçe, bu sefer oyunculara ruhsuz deniyor. Yahu sen adamları her şekliyle övüyorsun, e o zaman bu adamlardan nasıl kendilerini geliştirmesini bekliyorsun? Selçuk bile ne hale geldi, bu gidişle Muslera'nın da sonu aynı olacak ama şu an savunma leş olduğu için ona sıra gelmiyor haliyle, o yüzden yırttı şimdilik :)

abi birara buragida eleştir.:D

Eksikleri var elbet.ManUtd kalecisi De Gea bu sene bizim kalemizde olsa neler denilirdi kimbilir.Sadece değerlere sahip çıkalım diyorum :)

Sahip cikmak eksiklerini görmiyecegiz anlamina gelmez,Bora akinci arkadasimzin da dedigi gibi kendini gelistiren kac oyuncumuz var?Semih kendini ne kadar gelistirebildi bu gecen iki yilda?Hakaret etmedikce yapilan elestirilere acik olmaliyiz.

Unutmadan kalecilerin gelisimi futbolcuya göre farkli oluyor o konuda yüzde yüz haklisin,hatta bu seviyedeki bir kaleci icin genc bile sayilabilir yasi,son iki yildaki gelisimi sence yeterli mi?:)

Sahip cikmak eksiklerini görmiyecegiz anlamina gelmez,Bora akinci arkadasimzin da dedigi gibi kendini gelistiren kac oyuncumuz var?Semih kendini ne kadar gelistirebildi bu gecen iki yilda?Hakaret etmedikce yapilan elestirilere acik olmaliyiz.

Unutmadan kalecilerin gelisimi futbolcuya göre farkli oluyor o konuda yüzde yüz haklisin,hatta bu seviyedeki bir kaleci icin genc bile sayilabilir yasi,son iki yildaki gelisimi sence yeterli mi?:)

Ben olaya iki taraflı bakıyorum.Eksikleri olduğunu kabul ediyorum.Ama işin pozitif taraflarını da gözden kaçırmayalım.Ayağıyla oyun kurabilen kaç tane kaleci var şu zamanda ? Sırf bu yüzden belki biraz abartı olacak ama Barcelona'nın sene sonunda Muslera'ya talip olabileceğini düşünüyorum.(Valdes gidiyor) Eksikleri de zamanla kapatabilecek yetenekte bir kaleci.Seninde dediğin gibi bir kaleci için çok genç.

Üst düzey bir kalecinin yememesi gerekirdi o golü. Ha top sekti falan ama Stancu'nun vuruş açısı çok dardı ve tıngır mıngır gitti top. Aynı golü Ufuk yese çok şeyler söylerdik eminim.

Ufuk kim ya ? Kalenin ortasına atılan 3 tane penaltıyı çıkardı diye Muslera'ya şirk mi koşalım yani ha ?

Demek ki bu adam Euro 2008'de o sıralar dünyanın en iyi kalecisi olan Cech'in yediği gibi bariz hatalı gol yese taraftar inip döverdi..

Takımda 30 oyuncu varsa bu adamdan önce gönderilmesi gereken rahat hiç zorlanmadan 25 isim sayarım.. Yemişim yabancı sınırını görüyoruz Muslera olmayınca düştüğümüz halleri.. Sadece kurtarışlarını değil kaledeki güveni ve zamanında çıkıp müdahalelerini de unutmamak lazım..

Siz niye kiziyorsunuz ki? Neden sinirleniyorsunuz burda Muslerayi elestiren kisilere?

Hepsi menejer, hepsi futboldan anliyor bizim taraftardan bilmiyormusunuz? Cok zeki, bilgili, futbol dehasi olmus bir toplum bizim taraftar, niye sinirleniyorsunuz?

Elbette hic gol yemeyen, hata yapmayan, sakatlanmayan, her topu cikaran bir kaleci lazim oldugunun kanaatindeyim bende...

Bazıları Muslera'nın gol yediği maçlar sonrası puan kaybettiğimizde Muslera'ya sallamak için pusuda bekliyor.(Dünkü maçta yediği golü bence de çıkarmalıydı ama puan kaybımızda suçu ona atmak yanlış olur.Çok kötü oynadık.)

Hiç şaşırmadım.

Mondragon'dan beri ilk defa kaliteli bir kaleci bulmuşuz , onuda göndermeye çalışın !

Kaleci değişikliği her zaman bir takımda alınabilecek en büyük risklerden biridir herhalde.Yeni gelen kaleci kim olursa olsun bekleneni veremeyebilir.

Birde kontenjan açmak istiyorsak öncelikle takımda kalitesi Muslera'dan daha düşük olan Dany,Amrabat ve Chedjou var gönderilebilecek.

Şunu da belirteyim , eğer dünya kupası sonrasında gitmek ister ve satılırsa (ek olarak yabancı sınırı hala devam ederse) bende yerine yerli kaleci alınmasını isterim.

Şu durumda Muslera'yı eleştirenlerle tartışmayınız.

Kendi hallerine bırakın şu basit insanları.

bence yabancı sınırlamasından dolayı nispeten zayıf maçlarda oynatılmasa da olur adamlar zaten kalemize 1-2 sefer geliyor.karşı takımın bu kadar gömüldüğü maçlarda muslera ve chedjou lüks bence

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt