- 3 Temmuz 2012
- 139.541
- 87.974
- 5.338
Satsatsat
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Oldu o zaman bu mentaliteye göre Sneijder'i de satalım yerine 2-3 vasat oyuncu alalım ? Bjk'den bize ne ? Çok iyi yönetiliyor da ondan mı 10 senede 1 şampiyon oluyorlar ? Bizimkiler 3 vasat yerine 1 klas topçu alsa şuan ilk 2'deydik. Biz gidiyor antrenman temposu sertleşsin diye oyuncu alırsak daha çok bu muhabbetlere gireriz.Kayseri,Konya'nın stoperleri bizden iyi mi? Onlar nasıl oturtmuş? Boş muhabbet bunlar. Bak bjk ne yapıyor? Değerini bulan en önemli oyuncusu bile olsa satıyor. Biz satmıyoruz ne oldu?
Bu savunma Mancini döneminde ligin en az gol yiyen takımı olmuştu. Demek ki sorun oyuncular değil.
Oldu o zaman bu mentaliteye göre Sneijder'i de satalım yerine 2-3 vasat oyuncu alalım ? Bjk'den bize ne ? Çok iyi yönetiliyor da ondan mı 10 senede 1 şampiyon oluyorlar ? Bizimkiler 3 vasat yerine 1 klas topçu alsa şuan ilk 2'deydik. Biz gidiyor antrenman temposu sertleşsin diye oyuncu alırsak daha çok bu muhabbetlere gireriz.
Önce bütün kadronun bir analizi yapılmalı, sonra proje hazırlanmalı, ondan sonra da giden gelen oyuncuları konuşuruz şimdi hiçbir faydası olmayacak.
E tamam onlar pazarlamayı iyi yapıyor. Ersan diye bir topçuyu bizdeki Burak'dan daha pahalıya sattılar. Biz pazarlamayı iyi yapamıyoruz. Bu yöneticiler gider, değeri 15 m € olan Muslera'yı yarı fiyatına satar. Sonra da iyi para aldık der. Bu başarı değil. Böyle yapacaklarından adım gibi emin olduğum için satmalarını istemiyorum. Yoksa 25'e falan satsalar hiç kimse hayır demez.10 sende 1 şampiyonluğun sebebi senin gibi düşünen yöneticileri yüzündendi. Sürekli aldılar,dünya yıldızları aldılar, hiç birini satmadılar ve sonucu böyle oldu. Fiko ne yaptı? İlk başta kimsenin tanımadığı yerli gençleri aldı ama tüm medya,taraftar tepki gösterdi. Sonra katkı verince bu kez bunun yabancı versiyonunu uyguladı. Çoğu tutmadı ama zarar etmeden satıldı. Sonucunda 2 senedir beklenen yıldızlar alındı. Bizden çok daha iyi kadroları var.
Muslera nasıl 25 milyona gidecek biri anlatsın. Adamı kariyer zirvesinde, yaş vs. en uygun durumda 6.75+futbolcuya almışsın. Şimdi nasıl 25'e satacaksın.
Muslera bize geldiğinde kariyerinin zirvesinde değildi gelişime açık genç kaleciydi.
Buraya geldi ŞL oynadı, tecrübelendi ve şu an piyasada da kaleci bulmak zor zaten.
Kalecilerin en verimli olduğu dönem Muslera'nın dönemleri şu an için hani 25 olmasa da 20 civarına talibi bulunur.
Zaten Liverpool, Manchester United gibi kaleci ihtiyacı olan veya olması muhtemel takımlar için bu bonservisler çerez parası.
2011 Kupa Amerika Muslera'nın kariyer zirvesidir. Onun öncesinde 2010 Dünya kupasında da iyi oynamıştır. 2014 Dünya Kupası'nda kötü oynamıştır hatta Dünya'da yılın golünü de yemiştir çok iyi gol orası ayrı. Muslera bize 25 yaşında geldi yüksek bonservisli kaleci transferlerine bakarsan bu yaş bandında en yüksek bedellerin ödendiğini görebiliriz ki bizde ödedik bu arada 25 yaş genç değildir kaleci için de fark etmez. Ben 10 milyon üzeri teklif geleceğini düşünmüyorum. Hatta 10 milyon Muslera için yüksek bir bedel olur 30 yaşına geldi. Dünyada kaleci piyasası belli zaten.
Peki satılmalı mı bence satılmamalı ama 25 milyon falan abartmaya gerek yok.
Para adam gibi kullanılmak kaydıyla takımda satılmayacak oyuncu yok şu durumda ne yazık ki.
15 iyidir.
Tek bir soru sorup bırakıyorum.
"Muslera, şu an mesela Juventus'un kalecisi olsa, dünyada herhangi bir kulüp, onu 15.000.000 € alabilir miydi ?