1 Ocak'ta Alkole Yine Zam Geldi

Bu tur sagliga zararli seylere zam yapilmasi kadar dogal bir sey yok, bu sadece Turkiye de degil cogu Avrupa ulkesinde de her sene uygulaniyor.
Kıçı kırık 60 cent ile 1 küsür arasında değişen birayı biz 10 ve üzerine alıyoruz, alım gücünü falan hiç hesaba katmasak bile 2. 3 kat pahalıya alıyoruz. Alım gücüne oranlayınca fark daha da açılıyor pek normal olduğu söylenemez.

Kıçı kırık 60 cent ile 1 küsür arasında değişen birayı biz 10 ve üzerine alıyoruz, alım gücünü falan hiç hesaba katmasak bile 2. 3 kat pahalıya alıyoruz. Alım gücüne oranlayınca fark daha da açılıyor pek normal olduğu söylenemez.
Ben daha Hollanda da 1 euro ya bira satan bir mekan gormedim. Polonya ve Cekler de olabilir belki anca o kadar az paraya.

Bu tur sagliga zararli seylere zam yapilmasi kadar dogal bir sey yok, bu sadece Turkiye de degil cogu Avrupa ulkesinde de her sene uygulaniyor.
zam yaparak
engelleyemezsin
o zaman kolanın da fiyatını arttırsınlar

saçma bir düşünce
sağlığa zararlı o zaman satışı yasaklansın?

amaç burada halkı ..

Ben daha Hollanda da 1 euro ya bira satan bir mekan gormedim. Polonya ve Cekler de olabilirsin anca o kadar az paraya.
Bar fiyatlarını baz almayacaksın süpermarket fiyatlarını baz alacaksın. Türkiye ile kıyaslayamazsın Alper, tartışılabilecek bir konu değil.

Bir urunun fiyati yuksekse kullanmazsin . Bmw 30% zam yapmis diye cemkiriyor musunuz ? Hayir , almiyorsunuz olup bitiyor

Burada da devlet vergi belirleme gucu ile adaletsiz bir fiyatlandirma yapiyor , senelerdir bu boyle

Cozum ? Almayin . Bu kadar basit . Temel ihtiyac maddesi degil bu

Almayarak kesin o vergi akisini .

zam yaparak
engelleyemezsin
o zaman kolanın da fiyatını arttırsınlar

saçma bir düşünce
sağlığa zararlı o zaman satışı yasaklansın?

amaç burada halkı ..
Bu tum dunyada, bir kac ulke haric, boyle degil mi zaten? Sagliga zararli olan herseyi yasaklayan kac ulke var? Tuhaf olan ne?

işte onu diyorum
zararlı diye yasak koyamazsın
zararlı diye zam yapamazsın
mantığı yok
Ama bu neredeyse heryerde yapiliyor. Sirf Turkiye de degil yani. O fabrikalarin kapanmasi istenmiyor zaten, sadece bu tur sagliga kotu urunleri kullananlarin cebinden daha cok para ciksin diye zam yapiliyor.

Biraz fazla abartmislar o halde , tuketen biri olsam asla almazdim bu kadar rakama

baba 1 litre rakıyı 180 liraya satıp 150 lira vergi almazsın tuhaf değil mi sence bu? 25 liralık mala %600 vergi mi olur
Baya pahali bu rakamlar dogruysa. Beni pek ilgilendiren bir sey olmadigi (kullanmadigimdan) icin satis fiyatlardan haberim yok.

Geri
Üst Alt