1. UNOFFICIAL GSC Türkçe Şarkı Yarışması | Şampiyon Mehmet Arslaner!

İngilizce konuşanda İngiliz olmuyor Aslan. Ben Gürcü' ce konuştun demedim. Gürcistan dedim.

Tam Öz Türkçe değil konuşulan. Sadece bizden biraz daha az yozlaşmış Türkçe.

Tamam işte. Ben de Gürcistanlıyım dedim ama bu türk olduğum gerçeğini değiştirmez. Sen gürcü olduğunu bilmiyordum dedin.

İngilizce konuşanda İngiliz olmuyor Aslan. Ben Gürcü' ce konuştun demedim. Gürcistan dedim.

Tam Öz Türkçe değil konuşulan. Sadece bizden biraz daha az yozlaşmış Türkçe.

Ben de "Tam Öz Türkçe" demedim zaten.

Bizim konuştuğumuza göre çok daha gerçek bir Türkçe...

Tamam işte. Ben de Gürcistanlıyım dedim ama bu türk olduğum gerçeğini değiştirmez. Sen gürcü olduğunu bilmiyordum dedin.

Tabiki değiştirmez. Ama orda bir anlam karmaşası yaşadık. Aynı şeyi farklı yolla anlatmaya çalışıyoruz.

Ben de "Tam Öz Türkçe" demedim zaten.
Bizim konuştuğumuza göre çok daha gerçek bir Türkçe...

Gerçek Türkçe ile Öz Türkçe arasında anlam olarak bir fark yok.

Ne ise beyler uzatmayalım. Ben Ahıska türküyüm ve Gürcistan'da yaşıyorum. Sizden tek farkım Türkiye'de yaşamıyor oluşum ve + azerbaycan türkçesini de mükemmel bilmem. Bunun dışında fark yok. İyi eğlenceler. Keyifli vakit geçirmenizi dilerim.

yine yanlış diyince sürekli yanlış yapıyormuşum gibi sanki düzelttim yolladım olur böyle hatalar.

Özür dilerim ilk mesajda Puanlama hatalı yazıp sonra düzeltildi yazmıştım da offline görününce, düzelmediğini vurgulamak amaçlı söyledim.

@Aslan Türkoğlu Ben seni İstanbul'da yaşıyor sanıyordum, hatta kendi kendime İstanbul'da Gürcü radyosunu nereden buldu diyordum :D Gürcistan'a turistik geziyi tavsiye edermisin? Bir de senin gibi çok Ahıska Türkü var mı orada? Veya daha çok hangi şehirde yaşıyorlar diye sorayım.

Ne ise beyler uzatmayalım. Ben Ahıska türküyüm ve Gürcistan'da yaşıyorum. Sizden tek farkım Türkiye'de yaşamıyor oluşum ve + azerbaycan türkçesini de mükemmel bilmem. Bunun dışında fark yok. İyi eğlenceler. Keyifli vakit geçirmenizi dilerim.

Adamsın kardeşim.

konusmani duymadimda iyi yazion bunu soyleyebilirim

omru hayatin boyunca Gurc.de mi yasadin

konusmani duymadimda iyi yazion bunu soyleyebilirim

omru hayatin boyunca Gurc.de mi yasadin

Evet, Hayri. Çünkü Ahıskalıların esas vatanı Gürcistan. 1944'te Stalin sürgün etti ahıskalıları. Şimdi çok az ahıska türkü var Gürcistan'da. Biz de onlardan biriyiz.

Bu arada @Mehmet Arslaner sorularına daha sonra cevap veririm abi. :)

Son düzenleme:
Aslan ben Türküm diyenden daha Türktür.

Ben birazdan göndereceğim eve yeni geldim.

Geri
Üst Alt