#10 Arda Turan | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # 10 Arda Turan | KAPTAN

Gaziantep maçında hem gol atıp hem de asist yaparak takımına hayat verdi... Yere yığılan Keita’ya da doktor gibi müdahale etti

33 derece sıcaklıkta Gaziantep’te maçın daha başında attığı nefis golle sarı-kırmızılı taraftarları sevince boğan Arda, daha sonra Mustafa Sarp’a da asist yaptı. Hele Aydın’a lokum gibi bir pası vardı ki izleyenleri büyülemeye yetti de arttı bile...

Maçta darbe ile k›sa süre için bilincini kaybeden Keita’ya kritik müdahaleyi ilk yapan da Arda oldu. Keita’nın dili soluk borusuna kaçm›şt›. Arda, Keita’nın baş›n› yan çevirip nefes almasını sağladı. O müdahale Keita’yı kurtardı.

Sadece futbol oynayıp gol atıp attırmakla kalmayıp, takım arkadaşını da hayata döndüren Arda Turan hakem Bünyamin Gezer ile yaşanan polemiği de mutlu sona çevirdi. Arda’nın Gaziantep’te her hareketi her eylemi ve her işi sempatikti...

Genç Kaptanımız Arda Turan

Bu sezon hepimizi heyecanlandıran değişiklikler olmuştu, Rijkaard, Keita, Elano... Bunların yanında Arda'nın da pozisyonunun değişiceği konuşuluyordu. Ayrıca birde Arda'mızın kaptan olması,en çok konuşulmaya başlayan olaylardan oldu.

Eee.. milletinde ağzı torba değil konuşmaya başladılar...

"Arda oyun kurucu oynayamaz, Arda'ya kaptanlık ağır gelir "

Tabi başlarına gelicek, olayı biliyorlardı. Arda'yı Rijkaard'ın o mevkide denemesinden sonra özellikle çok iyi oynaması herkese kapak olmaya başlamıştı bile. Arda'nın sol tarafta oynadığından daha fazla verim almamızın nedeni şunlardı :

Arda'nın bir kanat oyuncusu için hızlı olmaması.

Arda'nın orta açma yeteneğinin iyi olmaması.

Arda'nın şutlarının etkisiz olması.

Peki Arda'nın yetenekleri ne yöndeydi ? Pas, Top Sürme, Posizyon üretebilme becerisi, azda olsa top kapma, ayrıyetten Lincoln'ün olmadığı bazı maçlarda - Sabri'den kurtardığı posizyonlada - duran topları kullanabilmesi.

Ama tek bir sorun kalıyordu Arda'nın performansını 90 dakikaya yaymasıydı. Bununda ilacı belliydi, Albert Roca Puyol. Arda'nın performansını 90 dakikaya yayması, ayriyetten beklenmeyecek derecedeki iyi performansı dile kolay 1 GOL, 8 ASİST, çekemeyeyenlere kapak olmuştur herhalde.

Kaptanlık konusunda ise herkes Keita'ya bakarken onun bişeyler yapmak için çabalamasıda ayrı kapaktır.

Büyüksün Kaptan ARDA TURAN !

Ardayı Juve istiyormuş , 15 avro teklif edilmiş ama bizimkiler 25 demiş artık ne kadar dogru bilmiyorum.

Bence GS Ardayı satacaksa bu İtalya olmamalı , zira bizm yıkılma sürecini başlatan ülke İtalyadır ,önce Terim sonra Hakan ,Emrezik ,Okan alarak bize çok fena darbe vurdular.

Sayın Polat bu sene kesinlikle Ardayı satmamalı ,heleki Rijkaard la bir sene geçirsin Arda gelecek sene muhtiş olur.

Zaten Faruk Süren demiş acele etmesinler Ardanın gerçek degeri 2 sene sonra 60 mil.avro olur diye bende katılıyorum buna , bu İİtalyanlar uyanık Ardanın daha da fazla iyi oynayıp adını avrupada fazlaca duyurmadan veya oyunadıgı oyunla ,büyük külüblerin dikkatlerini çekmeden işi bitirmek istiyorlar.

Sakın Sayın Polat sakın bu uyanık makarnacıların oyununa gelme,onlar sonrada FEBEŞE satarlar bunlardan beklenir .

Çünkü onların içlerine 2000 yılından beri acı var, hatırlayın kupayı aldıgımız sene 2 tane italyan takımı elemiştik ,en büyük darbede Milanın elememizdi

SAYGILAR..:mad:

Arda kelek cıkmaz siz kafanızı yormayın oturun bacaklarınızı uzatın cigaranızı yakın keyifle izleyin.

arda ile ilgili kuşlar bizden çok başlık açıyolar :D:D:D ne ezikler ya..arda ayrıca sen de ne karizmasın öle ya:cool:...klavye başında yumruğunu sıkmış suratı kızarmış dokunsan ağlayacak arkadaşında olan oyuncağın kendisinde olmamasına sinirlenmiş 4 yaşındaki çocuk kıvamındaki binlerce ezik ardaya laf atıyo...ezikliğin bu kadarı:D özercik daha iyi diyolar:eek: bijim de cöccancönülümüj vayyyy diye ağlıyolar:D:D:D arda muhteşemsin...hiç bişi yapmsan onların bu çırpınışını izlemek bize yeter:cool:

Dikkatimi çekti, transfermarkt.de sitesinde Arda'nın mevkisine önceden sol/sağ kanat yazardı, şimdi artık hücum bölgesinin her yeri yazıyor :D

Önceden - Positionsdetails: Außenbahn (links & rechts)

Şimdi - Positionsdetails: Offensiv-Allrounder

Dikkatimi çekti, transfermarkt.de sitesinde Arda'nın mevkisine önceden sol/sağ kanat yazardı, şimdi artık hücum bölgesinin her yeri yazıyor :D

Önceden - Positionsdetails: Außenbahn (links & rechts)

Şimdi - Positionsdetails: Offensiv-Allrounder

guzel tespit :)

World Cup'a katilabilirsek o zaman gorun Arda'nin degerini 30M'dan bile fazla olacak..

Arda nın bu sene gitmesi imkansız rijkaaard bırakırmı hiç onu!takımda böyle müthiş bi hava varken bunun konuşulması saçmalık!hemm adnan polat arda dan iyi para kazanmak istiyosa 1-2 sene daha beklemeli!!

Arda 'ilk yardım gönüllüsü' ilan edildi

Galatasaray kaptanı Arda Turan'ın, Gaziantep deplasmanında dili nefes borusunu tıkayan Keita'ya en doğru müdahaleyi yerinde ve zamanında yaptığını belirten Avrupa Acil Tıp Birliği Başkanvekili Ülkümen Rodoplu, "Bizim yıllarca uğraşıp yapamadığını, Arda tüm Türkiye'nin izlediği bir anda başardı" dedi.

Avrupa Acil Tıp Birliği Başkanvekili Uz.Dr. Ülkümen Rodoplu, Galatasaray kaptanı Arda Turan'ı, Gaziantepspor maçında dili nefes borusunu tıkayan takım arkadaşı Abdel Keita'ya yaptığı yerinde müdahale nedeniyle, "İlkyardım gönüllüsü" ilan etti.

Gaziantep'teki maçta Keita'nın rakibinin darbesiyle yere düşüp kendisinden geçtiğini, diğer futbolcular gelişmeleri kaygı ve dehşetle izlerken olay yerine gelen Arda'nın önce sağlık ekibine işaret ettiğini, ardından da arkadaşının başını dikkatlice yana çevirdiğini hatırlatan Ülkümen Rodoplu, "Arda yapılabilecek en doğru hareketi yerinde ve kendinden emin bir şekilde yapmıştır. Bu olay, şimdiye kadar bu konuda verilen ve verilebilecek en etkili eğitim olduğu için Arda, gerçek bir ilkyardım gönüllüsüdür" şeklinde konuştu.

İlkyardım konusunda ülkemizde yeterli gelişmenin sağlanamadığını, bu konuda okullarda verilen eğitimin de yeterli olmadığını sözlerine ekleyen Dr. Rodoplu, "İlkyardım eğitimleri son yıllarda paralı hale gelmiş ve bu da istenen gelişmeyi sağlayamamıştır. Ancak son yaşanan olaydan yola çıkarsak, ilkyardım konusunda belki de en yararlı eğitimi Arda Turan vermiştir. Biz ilkyardım gönüllülerinin yıllarca uğraşıp yapamadığını, Arda kısacık bir sürede tüm Türkiye'nin izlediği bir anda başarmıştır. Kendisini içtenlikle kutluyor ve teşekkür ediyorum" dedi.

Dr.Ülkümen Rodoplu, yerde yatan bir kişiyle karşılaşıldığında hemen hastanın omuzlarına dokunup, "Ne oldu sana?" diye sorulması, yanıt vermiyorsa 112 ambulans servisinden sağlık ekibi çağrılması gerektiğini belirterek şu bilgileri verdi: "Sağlık ekibi gelinceye kadar yapılabilecek bazı yaşam kurtarıcı hareketler vardır. Öncelikle hastanın başı geriye doğru atılarak havayolu açılmalı ve nefes alıp almadığı kontrol edilmeli. Eğer nefes alıp verdiği anlaşılırsa, yapılacak doğru hareket hastayı yan çevirmektir. Böylece daha rahat nefes alıp vermesi sağlanır. Kusması halinde kusmuğunun havayoluna ve akciğerlerine kaçması engellenmiş olunur. Bu ilkyardım uygulamalarını doğru ve kendinden emin bir şekilde yapan Arda, gerçek bir ilkyardım gönüllüsü gibi Türkiye'ye örnek olmuştur."

Hürriyet

Bugunku milli maçta 1 asist, 1'de atagi baslatan oyuncu oldu.Bosu yok, helal olsun!

Ahmet Çakar daha çok tükürdüğünü yalayacak inşallah.

Hagi'den sonra bir 10 numara sıkıntısı çekiyorduk.Felipe,Lincoln v.s den sonra Arda TURAN inşallah o aranan kan olur.Maçlarda ki istatistikleri de çok başarılı.Bu sene Galatasaray Uefa'yı kazanırsa Arda'nın 30-35 milyon euroyu bulur diyorum bonservisi.

Arda TSL'de oynadığı için 20 M € üzeri bi fiyata gideceğini zannetmiyorum.

Zaten gideceksede Manu, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Barca, Real, Milan, Inter, Juve bu 9 takımdan birine gitsin yoksa bizde kalsın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt