Bilmiyorum sizin de dikkatinizi çekti mi ama, geçtiğimiz sezon Arda'nın adı ne zaman Sinem'le birlikte olmaya başladı, performansındaki düşüş de o zamana denk geliyor.
Burada anlamadığım şu, 23 yaşındasın, Türkiye standartlarında bu yaşta olup, bu kadar sevilen ve maddi gücü olan genç yok denecek kadar azdır. Ve senin yapman gereken tek şey ama tek şey çalışmak. Kız arkadaşın olsa ne olur, olmasa ne olur? Son vuruşların mı iyi değil, antrenmandan sonra çağır Ufuk'u Aykut'u şut çek. Çabuk mu yoruluyorsun, her sabah 6'da git kondüsyon çalışması yap. Ayakta mı kalamıyorsun, ağırlık çalış, fiziğini güçlendir. Sporcusunuz sonuçta. Aynı şeyler Emre Çolak başta olmak üzere diğer altyapıdan yetişenler için de geçerli. Ben genç bir oyuncunun üzerine koyamamasını, kendini geliştirememesini anlamıyorum. Yıllardır Sabri öğrenemedi orta açmayı, yahu kardeşim bu işin tek yolu çalışmak, yetmiyorsa daha fazla çalışmak, çok daha fazla çalışmak.
Başta Arda olmak üzere tüm genç futbolcular, bu taraftar sizi eleştiriyorsa emin olun sevdiğinden, sizden çok şey beklediğimizden eleştiriyoruz. Siz sporcusunuz yahu, yapmanız gereken temel şey spor yapmak. Şu an sizin yerinizde olmak isteyen, hatta sizi örnek alan milyonlarca çocuk var. Çalışın, eksik yönünüz neyse onun için çalışın. Evet futbol için doğuştan bir yetenek lazım ve bu sizde fazlasıyla var, ama bunu 2-3 katına çıkarmak sizin elinizde. Ferguson yıllarca söyledi, şimdiye kadar en çok çalışan futbolcum Ronaldo oldu diye. Bu adamlar boşuna Messi, Ronaldo, Torres olmuyor. Çalışın, taraftar için, kulüp için olmasa da kendiniz için çalışın. Hedef belirleyin Avrupa'ya gidin, unutmayın ki hedefi olmayan insan rotasız gemi gibidir.