Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN
Geçen yıl sakatlanana kadar olağanüstü mücadele etti,takımı şampiyonluk yarışının içinde tuttu.Sakatlık süreci içinde kaybedilen birkaç maçla takım tüm hedeflerden neredeyse kopmak üzere iken sakatlığı atlatıp tekrar kadroya girdi.(Tabi keşke FB maçında,özveri gösterip,birşeyler yapabilme umuduyla,sakat sakat oynamamış olsa idi).Tamda bu sırada tribünden gelen çok haksız ve bel altı tepkiler Arda yı mental olarak bitirdi maalesef...
Galatasaray kaptanının -basının Galatasaraya karşı tutumu da bilinen bir şey- böyle durumlarda bile bu kadar kırılgan olmaya hakkı yok.Kişisel olarak böyle zor durumların üstesinden gelemeyen adam,takım kaosa sürüklendiğinde nasıl liderlik yapabilir?...Yapamıyorda zaten,umutsuz ve yılgın yüz ifadesinden her şey anlaşılıyor.
Tabi tam bir kısır döngü sözkonusu aslında;burda kaçımız bu sezon ve gelecek adına çok ümitli olabiliyoruz,yönetim-teknik heyet-kadro-oynanan oyuna bakıpta?...Arda da bizim gibi çaresiz,üstelik bizim bilemeyeceğimiz neler vardır kulüp içinde,onun bizzat yaşadığı,nasıl ümitli olabilsin? diye de düşünmeden edemiyorum....
Hepimizin hayal ettiği o sistemli,organize futboldan bir kırıntı bile olmadığı için,2. sezondur kişisel sihirbazlıklara kalıyor,takımın sonuca gidebilmesi...O yükü paylaşacağı Keita da yok artık.Siz rakip TD olsanız ilk (belki de tek) tedbir alacağınız oyuncu Arda olmaz mı?...Yani Arda,kafası çok rahat da olsa,güçlü de olsa işi geçen yıldan da zor.
Yahu uzadıkça uzuyor,bir yere de bağlayamıyorum,bu saatte,can sıkıntısıyla bu kadar oluyor,kusura bakmayın...zaten bu kadar uzun yorumları okumuyor büyük çoğunluk!