#10 Arda Turan | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #66 Arda Turan | Pazubandı Olmayan Kaptan

O zaman bize bir messi birde xavi lazım :D

Topal : Yaya

Baros : Eto

:D :asd:

Rijkaard'in gelisinden beri benim de aklimda olan bir sey, Arda'nin, Iniesta gibi kullanilmasi. Defansa biraz daha katki yapip orta sahada daha serbest oynatilmasi kendisine ve takima cok sey katacaktir. Iniesta gerektiginde ayaginda top tutan, takimi ileri götüren, verdigi ince paslarla hücum oyuncularini pozisyona sokan ve nerdeyse hic top kaybetmeyen bir oyuncu. Ihityac duyuldugunda 4-3-3'ün ileri 3lüsünde de görev yapiyor. Bu tanimin Arda'ya cok uydugunu düsünüyorum. Tabii ki Arda bir Iniesta degil. Ama Rijkaard umarim Arda'yi, Iniesta'nin pozisyonunda degerlendirir.

Bunu çok isterim Iniesta örneği tamda Arda için içilmiş kaftan gibi.Arda Iniesta olsa, Kewell hayli hayli Henry'nin solda yaptığını yapacaktır diye düşünüyorum.

Fazla iddialı bir yorum olmuş bence. Kewell Henry den taktik, teknik olarak üstün olabilir ama henry at gibi adam hızı ve bacak boyunun avantajıyla çok rahat dikine gidiyor yani 4-3-3 için biçilmiş kaftan.

--------------Leo-----------------------

U.uçar-----Servet-----H.balta----Alparslan

------------Mtopal--------------------------

-------Emana------Arda--------------------

Halil------------Baros----------(Transfer)

Fazla iddialı bir yorum olmuş bence. Kewell Henry den taktik, teknik olarak üstün olabilir ama henry at gibi adam hızı ve bacak boyunun avantajıyla çok rahat dikine gidiyor yani 4-3-3 için biçilmiş kaftan.

Arkadas Türkiye sartlarini düsünerek öyle söylemistir diye düsünüyorum. Kewell'in, Henry'den teknik ve taktik acidan üstün oldugunu söylemek daha iddiali olmus!

Bana göre kewell teknik olarak tartışılmaz daha iyidir henry den. Avustralya gibi futbol ülkesi olmayan bir yerden çok genç yaşta premier lige getirilmiştir kewell. Henry süper fiziği ve hızı sayesinde bu kadar ünlüdür. Tekniği yüzünden değil. Elmayla armutu karıştırmayalım

Deniz Bey;

Olsalar yada eskiye dönme imkanım yok ancak Kewell eski Kewell olsa Henry 80metreye gelmeden 100 metre koşardı.Aksine taktik ve teknik de Henry daha ön plandadır bence.

Ayrıca Türkiye şartlarında konuşuyorum elbette.Yoksa zaten Galatasaray'da Barcelona değil.Avrupa'da %50-60 civarında Barcelona'ya benzesek haliyle hepimiz mutlu oluruz kanımca.

Arda için büyük şans..İstekli bir Ardanın tek başına yıkamayacağı takım yok..Çıktığı ilk Şampiyonlar ligi maçında Liverpoolu nasıl perişan ettiğini biliyoruz...!!

Arda senden ötesi inan yok;)

Arda için büyük şans..İstekli bir Ardanın tek başına yıkamayacağı takım yok..Çıktığı ilk Şampiyonlar ligi maçında Liverpoolu nasıl perişan ettiğini biliyoruz...!!

Tek başına takım yıkmak Messi dahi yapamıyor bunu Chelsea'yı yıkamadı tek başına herşey takım oyunuyla olur çıkart ordan M.Topal'ı,Arda iyi futbolcu evet ancak abartmanın manası yok bir Avrupalı en başta hızlı ve yorulmayan adamı ister M.Topal gibi Arda orta sahada işine yarayabilir Rijkaard'ın o hızla kanat adamı olması zor

Deniz Bey;

Olsalar yada eskiye dönme imkanım yok ancak Kewell eski Kewell olsa Henry 80metreye gelmeden 100 metre koşardı.Aksine taktik ve teknik de Henry daha ön plandadır bence.

Ayrıca Türkiye şartlarında konuşuyorum elbette.Yoksa zaten Galatasaray'da Barcelona değil.Avrupa'da %50-60 civarında Barcelona'ya benzesek haliyle hepimiz mutlu oluruz kanımca.

dediklerine katılmakla beraber şunu eklemeliyim henry'nin kewell'dan daha kötü olduğu bir özelliğini göremiyorum. yani arada azcık klas farkı var. kewell'ı çok seviyoruz ama kimse kusura bakmasın. yiğidi öldür hakkını ver demişler. futbolu bıraksınlar 5 sene sonra kewell "evet böyle bi adam vardı iyidi" diye hatırlanır, fransa gibi bir futbol ülkesinde oynamasına rağmen henry papen'i, platini'yi ve nicelerini unutturup efsane forvet diye hatırlanır.

herif yıllarca forvet denince tek akla gelen isimdi. biz de azcık haddimizi bilelim bence :)

dediklerine katılmakla beraber şunu eklemeliyim henry'nin kewell'dan daha kötü olduğu bir özelliğini göremiyorum. yani arada azcık klas farkı var. kewell'ı çok seviyoruz ama kimse kusura bakmasın. yiğidi öldür hakkını ver demişler. futbolu bıraksınlar 5 sene sonra kewell "evet böyle bi adam vardı iyidi" diye hatırlanır, fransa gibi bir futbol ülkesinde oynamasına rağmen henry papen'i, platini'yi ve nicelerini unutturup efsane forvet diye hatırlanır.

herif yıllarca forvet denince tek akla gelen isimdi. biz de azcık haddimizi bilelim bence :)

Pardon farklı birşey yazdığımı sanmıyorum.

zaten dediklerine katıldığımı sanıyorum :) ben senin düşünceni referans almıştım.

Tek başına takım yıkmak Messi dahi yapamıyor bunu Chelsea'yı yıkamadı tek başına herşey takım oyunuyla olur çıkart ordan M.Topal'ı,Arda iyi futbolcu evet ancak abartmanın manası yok bir Avrupalı en başta hızlı ve yorulmayan adamı ister M.Topal gibi Arda orta sahada işine yarayabilir Rijkaard'ın o hızla kanat adamı olması zor

Al bendende okadar.

Arda şu an dünyanın en iyi sol açıklarından biridir hatta onun yerine kimseyi tercih etmem. Rijkaard gibi bir adamla düşünemiyorum bile.. felaket bir şey yaratıcak ondan. sabırsızlanıyorum Arda'yı Rijkaard'la izlemek için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt