#10 Arda Turan | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN

Futbol show oyunu mudur ? O zaman freestyle footballcularını çıkartalım her maç hareket yapsınlar. Ayrıca Gol ayrı hareket yapmak ayrı ? C.Ronaldo çok farklı bir adam O, o hareketleri oyuncu geçmek için yapıyor genelde, artistlik için farklı adam geçmek için farklı.. Ama Arda bunları genelde hep bir hareket olsun diye yapıyor. Tabi şimdi herkes saldırıcaktır çok normal karşılıyorum.

Bu konuda çok haklısın, ama ardada bazen takımın yararına yapıyo bu hareketleri :)

Arda çok sinirlendi yahu. O kadar defans adamı, Reyes+bir kişi daha aynı anda ondan topu alamadı ve aralarından müthiş geçti, bahsettiğin şeyler oldu yine topu kaptırmadı. Ama oyuna gireli 5 dakika olmuş bir Galatasaray'lı herifin ayağından topu öyle bir alıyor ki adamı bir de yere yıkıyor.:D

İşte Arda Elano'dan almış olsaydı topu;

"Arda Elano'nun ayağındaki topu bile almaya başladı olmaz böyle şey"

"Kaptanlık alınsın, elanoya tavır yapıyor"

vs vs:)

Futbol show oyunu mudur ? O zaman freestyle footballcularını çıkartalım her maç hareket yapsınlar. Ayrıca Gol ayrı hareket yapmak ayrı ? C.Ronaldo çok farklı bir adam O, o hareketleri oyuncu geçmek için yapıyor genelde, artistlik için farklı adam geçmek için farklı.. Ama Arda bunları genelde hep bir hareket olsun diye yapıyor. Tabi şimdi herkes saldırıcaktır çok normal karşılıyorum.

4 kişinin arasında nereye pas atıcak? Bi daha izle pozisyonu.

Arda o hareketle 2 oyuncuyu oyundan düşürdü. Sen diyosun oyuncu geçmek için yapmaadı. Videosuda var git bi kaç kere izle istersen. Bide herkes saldırcak normal karşılıyorum diyosun ya zaten senin amacın bu...

1. Arda'nın sadece bir posizyonuyla asla değerlendirmedim.

2. Arda'nın veya herhangi bir futbolcumun kötülüğünü isteyecek bir insan da değilim.

3. Arda'nın bakınız Estonya maçından sonra oynadığı bütün maçları dikkatlice izleyin her birinde bir hareket yapma istediği var, oyuncu geçmek için değil, hareket gösteriş amacı için.

4. Asla ve asla amacım dikkat çekmek değil bu forum kurulduğundan beri buradayım, amacım sadece oyuncuların yanlışlarını söylemek. İstersen ilk mesajlarımdan itibaren görüşlerime bakabilirsin. Arda'da en sevdiğim oyunculardan biridir zaten.

dünkü o çalımı bi resitaldi yine onun dışında da çok çalıştı çabaladı iyiydi dün kaptan

4 kişinin arasında nereye pas atıcak? Bi daha izle pozisyonu.

Lütfen önce görüşlerimi okuyun.

Bu tip hareketleri destekleyenlerden biriyim dedim, ama Arda'nın artık bu işin dozunu aşdığını ve bir hareketle kızmadığımı söyledim. Arda aynı hareketleri geçen senede yapıyodu. Bende çok hoşnut oluyordum. Ama Arda bunu oyun felsefesi yapmamalı, arada sırada oyununu güzelleştirmek için yapmalı.

Arda'yı yok farz edin arkadaş o hareketinden o kadar rahatsız oluyorsanız. Yapılabilecek en iyi işi yapıyor orada ileri mi şişirsin kaptırmamak için? İki kişinin arasından geçiyor üçüncü kademeye giriyor. Onu da geçse direk kontra. Ki topu da kendi çaldı. Stat "ooww" diye inledi hala artist, cart-curt...

İşte Arda Elano'dan almış olsaydı topu;

"Arda Elano'nun ayağındaki topu bile almaya başladı olmaz böyle şey"

"Kaptanlık alınsın, elanoya tavır yapıyor"

vs vs:)

Dün Elano ile santrada konuşuyorlardı. Hoşuma gitti. Aralarında problem kalmamış gibi geldi bir an.

Arda'yı yok farz edin arkadaş o hareketinden o kadar rahatsız oluyorsanız. Yapılabilecek en iyi işi yapıyor orada ileri mi şişirsin kaptırmamak için? İki kişinin arasından geçiyor üçüncü kademeye giriyor. Onu da geçse direk kontra. Ki topu da kendi çaldı. Stat "ooww" diye inledi hala artist, cart-curt...

Bu tip hareketleri destekleyenlerden biriyim dedim, ama Arda'nın artık bu işin dozunu aşdığını ve bir hareketle kızmadığımı söyledim. Arda aynı hareketleri geçen senede yapıyodu. Bende çok hoşnut oluyordum. Ama Arda bunu oyun felsefesi yapmamalı, arada sırada oyununu güzelleştirmek için yapmalı.

Allah allah ?

Dos Santos tek pas oynamaya çalışıyor böyle oyuncu mu olur diye yemediği laf kalmadı. Dengesiziz vesselam.

Dün Elano ile santrada konuşuyorlardı. Hoşuma gitti. Aralarında problem kalmamış gibi geldi bir an.

Yahu Murat problem varmış da bitmiş gibi konuşmak niye? Kendiniz komplo ürettiniz. Doğru olmadığı anlaşılınca da bu mu yöntem:)

Dos Santos tek pas oynamaya çalışıyor böyle oyuncu mu olur diye yemediği laf kalmadı. Dengesiziz vesselam.

Ben çalımı azaltsın demiyorum hareketi azaltsın diyorum ikisi aynı şey mi ?

Evet öyle arkadaş. Mantıksız geliyor söylediklerin. Belki ben anlamadım. Bu maçtan sonra Arda'yı eleştirende garaz ararım ben...

Yahu abicim ne garazı olucak sonuçda Galatasaray'ın futbolcusu ve kaptanı. Bende onun iyiliği için artık bu oyun stilini bitirmesini istiyorum.

Elano, Arda'ya yapılan faul sonrası rakibine sert girdi ve Arda'nın yerde kıvranışını gösterdi. İlgi çekici bir detay. Daha önce Kewell, Nonda için yapmıştı bunu.

Yahu Murat problem varmış da bitmiş gibi konuşmak niye? Kendiniz komplo ürettiniz. Doğru olmadığı anlaşılınca da bu mu yöntem:)

Yok be. Ben o penaltı olayında işin gerçeğini ve detayını tam bilmememe rağmen üzülmüştüm. İstemediğim birşeyin olmadığına sevindim en azından. Elano bu kadar güzel form tutmuşken her detay korkutur oldu beni. :)

Arda hakkında iddialar tamamen Arda'yı bitirmeye yönelik olaylar bu olayların fitilini Azize Arda için teklif yapmasıyla ateşlemiştir her planlı programlı bir şekilde ilerliyor

Yok be. Ben o penaltı olayında işin gerçeğini ve detayını tam bilmememe rağmen üzülmüştüm. İstemediğim birşeyin olmadığına sevindim en azından. Elano bu kadar güzel form tutmuşken her detay korkutur oldu beni. :)

:) İyi üzmeyin Arda'mı, Elano'mu.

Hakli olsan agir olmaz. En basitinden 84-85 dakika civari Keita'nin Hagi vari ters ayak ici pasini Arda kendi ekseninde donerek gebertti. Halbuki Dos Santos bombos solda kaciyodu :2_thumbs_up_-_anima

Bir tek hatası var. Onu bulmuşsun. Ki o da ne top kaybı ne pas hatası. Belki de bilinçli yaptı top biraz ayağımızda kalsın tempoyu düşürelim diye. Keita'nın ilk yarıdaki oyunu neydi peki? Bu kadar insafsdızlık olmaz. Kafa toplarını nasıl aldı? Kaç kez çizgiye indi? Kaç top kaybı ve isabetsiz top yaptı? Ne kadar koştu? Nasıl şutlar çekti. Ne hareketler yaptı. Senin aklında orada topu gevelemesi kalmış. Helal olsun.

Bu maç için demiyorum ama bazen gereksiz yerde, gereksiz hareketlere giriyor, topu doğru zamanda ayağında çıkarmıyor ya da çıkaramıyor belki de.

Mesela üç kişinin arasına dalıyor, çıkıyor pasını veriyor. Eyvallah, ancak o üç kişinin arasına girmese de o pası verebilecek konumdaydı zaten. Anlatabiliyor muyum?

Bu fazla sorumluluk almak istemesinden veya kendisinin daha farklı şeyler yapmak zorunda hissetmesinden olabilir, bilmiyorum.

En büyük eksikliği bu bence Arda'nın. Çünkü bu tempo yapmasını zorlaştıdığı gibi gereksiz yere de yoruyor Arda'yı.

Sorun fazla çalım atmasında değil, takım için yerine kendi için attığı çalımlarda. Bunları biraz daha azaltmalı.

Yoksa Arda bu takımın Elano, Keita dahil en yetenekli oyuncusu. Yeteneklerini doğru zamanda ve doğru yerde kullanmasını daha iyi öğrenmeli sadece.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt