#10 Arda Turan | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN

Ahmet Özgün Güven

degmez abi bosuna yazma kimse anlamaz bi arda nefretidir tutmus gidiyor ne yazsan bos bence hic kafani yorma gül gec ben oyle yapiyorum

Bıraktım zaten. İnsan böyle katıksız nefret karşısında ne yapabilir? Haseti falan aştı artık bu.

Hala Kaptan'a suç bulanlar var adam sakat nasıl oynasın...

Suçlanacak biri varsa Topal-Sarp ikilisidir bomboştu orta saha Selçuk 35 metreden vurdu gol oldu gerçi Topal oyundan çıkmıştı ama yine de o da basmazdı...

Futboldan anlayan herkez arda nın git gide kötüye gittiğinin farkında.okadar cok değerli bir futbolcu olsaysı 50 kere giderdi avrupa ya.zaten bu sene gidemezse bidaha da zor gider.

Bıraktım zaten. İnsan böyle katıksız nefret karşısında ne yapabilir? Haseti falan aştı artık bu.

Yahu şu kıskançlık, haset laflarını bırakın lütfen. Misal Arda'yı kesip yerine ben mi oynayacağım? Galatasaray'ın A takımında mı oynuyoruz hepimizde kulis mi yapıyoruz burada? Lütfen. Nefret yok bunlar tenkit ama nefret varsa bu nefretin sebebi ne sizce? Eski Arda'dan sadece fenerliler hoşlanmazdı ne oldu eski Arda? Sevgilime sinema gapatırım la! diyen Havalimanında taraftarın üzerine yürüyüp "Senden mi öğrencez la fotbolu" diyen yersiz durup dururken emniyet müdürlüğünü kara kocaman gözlüğüyle ziyaret eden antipatik bir tip oldu. Suç kimde?

Keşke hiç girmeseydin Kaptan.

Aynı mı? Sen ronaldo'yu nani'yi izlemeye devam et hocam. Arda'nın ilk sezonlarındaki bal yapmayan arı haliyle şu anki üretkenliği arasında dağlar kadar fark var. Ama Arda o kadar mükemmel başladı ki kariyerine bir türlü yeniden tatmin edemiyor bizi. Elano'yu bu kadar savunup Arda'ya bunları söylemen de şaşılacak şey! Sen bu halinden memnun musun elano nun?(Bu maç için değil genel) tamam o zaman...

Ayrıca körü körüne savunmuyorum. Göz var-nizam var o da olmadı istatistik var. Ki bu istatistik alex gibi sadece gol ve asist şeklinde değil. En çok isabetli pas yapan aynı zamanda isabetli pas yüzdesi en yüksek olan, en çok asist yapan adam. En golcü ve en çok top çalan da ikinci isim. Bakın gol atma ve top çalma. En çok isabetli orta yapanlarda da ya birincidir ya ikinci. En çok koşanlar arasında ayrıca. Şimdi; koşu-top çalma-asist-gol-pas-orta-çalım-top tutma+kaptanlık... Daha ne yapar bir adam bilemiyorum. Bu istatistik mini etek falan değil. Anlatabilmişimdir umarım.

Hayır tabiki memnun değilim Elano'dan.Daha sezonun ikinci yarısı başlamadan evvel söyledim bu şekilde bu adamdan tam randıman alamayız diye.Ayrıca şu istatistik verme işlerini filan bıraksan?Çünkü ben gözümle gördüğüme inanırım.Eksikliklerinin üzerine gidip onları kapatamamış bir Arda var ortada ve yaşı 23.19-10 yaşında oynadığı Şampiyonlar Ligi maçlarında skora katkı yapmasa da çok baskın bir oyunu vardı.Şu halinden süratliydi mesela.Şimdi hiç devamlılığı yok.Doğru düzgün bir tane şut atmış mı koca sezon?Niye bunu yapabilecek yeteneği varken şutlarını düzeltmiyor?``Ben oldum artık`` diye düşündüğünden olmasın?Ayrıca Arda'yı eleştiriyorsak onu sevmediğimizden değil daha iyi olmasını istediğimizden.Bosna maçından beri Arda'nın doğru düzgün futbol oynadığını ben hatırlamıyorum.Arda'nın daha iyi olabilecek kapasitesi varken sizin onun bu performansıyla yetinmenizi de anlamıyorum.

kimse kendini kandırmasın

arda kalli zamanından beri top oynamıyor bu kadar basit

şu haliyle bırak arsenalde oynamayı

idmanda yedeklerin arasında kendine zor yer bulur

Arda'ya kızamıyorum,hayır yani adam ısınırken eğilmekte zorluk çekiyordu,sahada üretkenlikten çok takımı savaşma konusunda tetikleyecek oyuncuya ihtiyaç vardı o da bizim kulübedeki Barış'tı.Arda'nın oyuna girip katkı yapması çok zordu dünkü haliyle,ki zaten de etkili olamadı.Yanlış bir hamleydi Rijkaar'ın ki.Selçuk topu aldığında karşısında basacak adamı göremediğinden o kadar çok rahat oynadı ki,herkes noldu dedi Selçuk'a ama yine aynı Selçuk 3-4 gün önce Manisa maçında dökülüyordu. Neden acaba ?

Arda bu takımın her zaman ihtiyacı olacağı oyuncudur ama sakatken oynatılmaması gerekiyordu.

Dün sakattı belinden o açı içinde kafa topuna çıkmaya çalıştı.

Hayır tabiki memnun değilim Elano'dan.Daha sezonun ikinci yarısı başlamadan evvel söyledim bu şekilde bu adamdan tam randıman alamayız diye.Ayrıca şu istatistik verme işlerini filan bıraksan?Çünkü ben gözümle gördüğüme inanırım.Eksikliklerinin üzerine gidip onları kapatamamış bir Arda var ortada ve yaşı 23.19-10 yaşında oynadığı Şampiyonlar Ligi maçlarında skora katkı yapmasa da çok baskın bir oyunu vardı.Şu halinden süratliydi mesela.Şimdi hiç devamlılığı yok.Doğru düzgün bir tane şut atmış mı koca sezon?Niye bunu yapabilecek yeteneği varken şutlarını düzeltmiyor?``Ben oldum artık`` diye düşündüğünden olmasın?Ayrıca Arda'yı eleştiriyorsak onu sevmediğimizden değil daha iyi olmasını istediğimizden.Bosna maçından beri Arda'nın doğru düzgün futbol oynadığını ben hatırlamıyorum.Arda'nın daha iyi olabilecek kapasitesi varken sizin onun bu performansıyla yetinmenizi de anlamıyorum.

Niye bırakayım ki istatistiği? Bana da diğer türlüsü boş konuşma gibi geliyor. Elano iyi pas yapıyor. Ama yüzdesi yerlerde? Aslında hücum pas yüzdesi de elimizde olsa daha sağlıklı konuşabiliriz.

Atletico maçlarında(özellikle birincisinde) çok iyi oynamıştı bence gayet de etkindi. Hiç kimse hücuma destek vermemesine rağmen Keita ile tek başlarına bir sürü pozisyon yarattılar ki Arda kontra-atak futbolcusu değillir. Şut mevzuunda da her zaman açıklıyor geliştirmeye çalışıyorum diye. Çalıştığını da biliyoruz. Belki de olmuyordur.

Eskiden biraz daha etkindi, çünkü takımda ondan başka adam yoktu diyebiliriz. Tüm toplar Arda'ya atılırdı. Özellikle ilk çıktığı sezon. Allah'ı var o da mükemmel işler yapmıştı özellikle birinci yarı. Açıp baktığımda asistlerini hep 2-3 kişinin arasından sıyrılıp üzerine bir de klas pas ya da ortayla yaptığını görüyorum.

Yazmak istemiyorum artık Arda mevzuunda yahu...

Gün geçmiyorki Arda bey magazin sayfalarında adı geçmesin. Spor sayfalarından çok magazin sayfalarında görmeye alışmaya başladık.

Ardayı özel hayatı bitirmiştir. avrupa takımları en fazla ardaya 10 milyon euro verir yukarsı olmaz.

Arda gittikçe Sergenleşiyor arka taraf göbek almış başını gidiyor ortam yaramış belli

Arda bu şekilde devam ederse Yurtdışında Tuncay olmaktan kurtulamaz

Dün sakattı belinden o açı içinde kafa topuna çıkmaya çalıştı.

Peki Arda illa oynamak zorunda mıydı? Rijkaard da dedi kendisi "Çok istiyordu oynamak onun için oynattım, yanlış tercihdi." diye. Orda kenarda ısınırken bile ne kadar zorlandığı belli oluyordu. Kötü performansında sakatlığı çok büyük etken olmuştur, şüphe yok; ama verimli olamayacaksan, performans gösteremeyeceksen girmenin de faydası yok, ayrıca kendisi için de büyük riskti. Yaptığı fedekarlıkları biliyorum, çoğu kişinin yapmayacağı fedekarlıklar belki bunlar ama dün oyuna girmesi, hatta ilk 18'de bulunması yanlıştı. Kötü oynadığı için eleştiremem ama illa oynamak istediği veya Rijkaard oynattığı için eleştiririm. Oynamasaydı da niye oynatmadı olacaktı biliyorum o yüzden bana kalırsa kendisini de riske etmemek açısından ilk 18'e bile alınmamalıydı.

Arda'cım dün yaptığın hatayı bizim buradaki amatör topçular bile yapmıyor.Madem sakatsın neden oynamak istiyorsun be kardeşim.

Haftalarca kötü oynayan oyuncularınıza tek kelime etmezsiniz ama haftaiçi tek antrenmana zar zor çıkabilmiş Arda kötü oynayınca bundan hiçbir şey olmaz gibi komik yorumlar yaparsınız.Bence iyileşmeden sahaya çıkarıldı.Bu kendi isteğiyle midir Rijkaard'ın zoruyla mıdır bilemem ama şu adamın sene boyunca verdiği emeklere saygı duyun en azından.

Ben arda nın ilerki 10 senede bir tane fener maçı aldıracağına canı gönülden inanıyorum.gerci 2 sene gecti 8 sene kaldı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt