Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN
Öyle messi ile filan kıyaslamıycam. Bu hafta oynanan Real-Barca maçında Barca'nın 2. golü yani pedro'nun attığı poziyonda Arda olsa rakip real değilde denizlispor olsa ben arda 'nın öyle bir pozisyonu gole çevireceğine inanmıyorum... 10 defa girsin 10'unuda kaçırır iddia ediyorum...Daha basit plaseleride kaçırır...Karambol olması lazım onun atabilmesi için...
Saçmalık
Bana Arda'nın yapamayacaklarından değil yapabildiklerinden bahset. Galatasaray kadrosuna girdiğinden beri takımın tüm yükünü nasıl taşıdığından. Pedro'nun Xavi, İniesta, Messi, Keita, Yaya Toure, Alves, Pique, Puyol, Abidal ile oynarken Arda'nın Barış, Mehmet Topal, Mustafa Sarp, Sabri, Servet, Hakan Balta ile oynamasından bahset. Dünyanın en iyi alt yapısından gelen adamdan değil, hasbelkader, dirayeti ve karakteri sayesinde kendini geliştirebilmiş Arda'dan bahset.
Arda'nın Avrupa Şampiyona'sında yaptıklarından bahset.
Arda Pedro'nun attığı golü atamazmış. Atamasın.
Bana ligimizin kalitesine bakıp Arda'nın yaptıklarını yapabilen birinden bahset.
Bana kendin ne yapabiliyosun ondan bahset.
Boş laf bunlar. Arda çok iyi topçudur. Barcelona'da oynar mı bilinmez ama aynı şey Fabregas için de, Fernando Torres için de geçerli. Bahsettiğimiz takım dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kadrosuna sahip.
Kafanızdaki iyi topçu kavramını merak ediyorum. Aslında etmiyorum. Çünkü şu takımda onca çapsız oyuncuya rağmen bişeyler yapan Arda'yı böyle eleştirebildiğinize göre kriteriniz Arda. Arda'nın iyi oynadığı onlarca maç.
Hayatla ilgili bir tüyo vereyim. Karınız her zaman gününde olduğundaki kadar iyi sevişemicek, her zaman o kadar derinden hissedip inleyemiyecek, her zaman ilk günkü gibi güzel olamayacak, her an sevgi dolu, anlayışlı olamayacak, her zaman çok güzel yemek yapamayacak. Ama yine de acısıyla tatlısıyla hayatta sizi taşıyan, yatağınızda sizi tatmin etmeye çalışan insan olacak. Kötü günde yanınızda olan, kötü gününde yanında olmanız gereken olacak. Sadakat beklerken, Emre bonservissiz gitti diye küfürler ederken, Arda'nın üzümünü yiyip bağını sormazken kötü gününde yanında olmazsanız Arda kaybetmez. Milyon dolarları almaya devam eder, basar başka takıma gider. Oranın yeni kralı olur. 10 kat ilgi görür. Yerine muhtemelen yarısı kadar bu takımı sevmeyecek bir oyuncu gelir. Siz de bundan sonra bir daha uzanamayacağınız Arda'ya ağzınızın suyu aka aka bakar, mundar dersiniz. Kötü gününde, kötü gününüzde yanınızda olan karınızın yanında olmayın. Yarın öbür gün sizi bir başınıza başka bir erkek için bırakıp gittiğinde onu kim suçlayabilir ki...
Bu adam bu takım için top topladı, gönderildi geri döndü, sakat sakat tüm eleştirilere göğsünü gererek Fener maçına çıktı, sevgiyle onca sene cefasını çekti Galatasaray'ın. Bu gün o stadda ağzından salyalar akan tüm kendini bilmezlere lafım. Kimsiniz ulan siz? Çoğunuz hayatta hiç bir başarısı olmayan, kendini takımının başarısıyla özdeşleştirmiş zavallı insanlarsınız. Aslında öfkeniz kendinize. Tuttuğunuz takım başarısızlığınıza kılıf hazırlayamadığı, gereken afyonu bünyenize zikredemediği için yüz yüze kaldığınız kendinize. Yarın bu takım şampiyon olursa yaptığınız tezahuratlara, karaktersizliğinize acıyarak bakıcam.