#10 Cássio de Souza Soares "Lincoln"

Cevap: #10 Cássio de Souza Soares "Lincoln"

Adam olamadı lafı çok klişe oldu bence. Tamam kendisinde de sorun var ama asıl sorun istikrarda. İstikrarın sağlandığı dönemlerde (gerek oyuncu mevkileri, gerek sistemsel olaylar) takımda iyi oynadı, Lincoln'de. Fakat istikrar ne zaman bozuldu işte o zaman takım da Lincoln'de kötü oynadı. Hatırlayın 2009 senesinin ilk döneminde ne güzeldi herşey, istikrar yakalanmıştı. 4-2-3-1 oynuyorduk her maç neredeyse aynı kemik kadro çıkıyordu, oyuncular uyumluydu hele ilerde ki Kewell-Arda-Lincoln-Baros dörtlüsü muhteşem resitaller sunuyordu bizlere. Ta ki ikinci dönem başlangıcına kadar. Takım duraksama dönemine girdi, sonra yanlış bir karar ile hoca değişti ve takımın kimyası bozuldu, kim nerede oynuyor takım hangi taktikle sahaya çıkıyor herşey karıştı ve kabus gibi bir 2.dönem izledik. Haliyle takım da kötü oynadı, Lincoln'de.

Elano'nun sorunu da buydu. Lincoln gene bir dönem iyi oynama fırsatı yakaladı ama Elano hiç yakalayamadı. Ne mevkisi belliydi, ne oynatıldığı sistem, ne de yanında ki oyuncular. 2 maç üstüste aynı mevkide, aynı oyuncularla oynadığını hatırlamıyorum.

Tabi tekrarlıyorum oyuncularda da sorunlar var kesinlikle ama sorunun ana kaynağı bu istikrar problemi. Sadece bu Lincoln-Elano ile ilgili de değil, takımla ilgili sorun aslında. Kaç senedir istikrarlı bir kadromuz yok, kimin nerede oynadığı belli değil, haliyle başarı da gelmiyor...

Lincoln sakatti o maclarda

Evet her deplasman öncesi sakattı adam çok ilginç.

yoo adam sakatti. hatta devreye les gibi baslamistik, adam kayseri macinda donmustu sakatliktan ama selcuk dereliye takilmisti sonraki hafta oynamamisti. ondan sonraki mac da zaten kocaeli maciydi

Lincoln'e kötü futbolcu demek mümkün mü? Tabi ki değil

Lincoln'ün profesyonellik anlayışı ve disiplini iyiydi demek mümkün mü? Tabi ki değil

TS maçını hiç unutmam, sarı kartı vardı, gol attı, bayrak direğini söktü ikinci sarı için, baktı hakem vermedi, orta sahada oldukça ama oldukça gereksiz bir şekilde elle oynadı ve ikinci sarıdan atıldı. Bir sonraki deplasmanda yok

Edit: Bunları yapardı Lincoln. İnkar etmenin manası yok. Bunları kabul edelim, ondan sonra tartışalım ama önce bunları yaptığını kabul edelim

Zaman zaman baya laf ettim Lincoln'e. Fakat o son olay kesinlikle bizim hatamızdı, yani yönetim zaafıydı. Elano falan bu adamın yanında cırak bile olamaz.

raad bir adamdi

kimseyi kewell koskoca yariyi kacirdiginda ve sonra wc 2010da ceylanlar gibi sektiginde "orf bu adam yatmish!!!" derken gormedim

ama lincoln 5 mac kacirinca deplasmanlara gitmiyor oluyor

kucuk dusunerek bir yere varamazsiniz kucuk boyz

raad bir adamdi

kimseyi kewell koskoca yariyi kacirdiginda ve sonra wc 2010da ceylanlar gibi sektiginde "orf bu adam yatmish!!!" derken gormedim

Kewell ayrıydı Hayri. Profesyonellik anlayışı farklıydı. Hatırlarsın o TS maçını. Kewell sakat adamdı ama iyileşmek için elinden geleni yapardı. Lincoln ayrıydı. Her neyse sen ve Emir'in Lincoln aşkını bilirim. O nedenle adama toz kondurmazsınız saygı duyarım ama objektif düşününce Lincoln buydu malesef ;)

raad bir adamdi

La olim o aralar Hakan Şükür falan da yorumcuydu Trt'de. He 1 miligram sevmem kendisini nefret ederim ayrı. Ama takım içindeki olaylardan haberi vardı herkes biliyo. O ara Lincoln'ün sakat olmadığı halde deplasmanlara gitmediğini çok açık söylüyodu. Yani ima falan değil baya baya söylüyodu.

Ama yönetim kolay harcadı derseniz evet, kolay harcadı derim. Yetenekleri tartışılmaz çünkü

La olim o aralar Hakan Şükür falan da yorumcuydu Trt'de. He 1 miligram sevmem kendisini nefret ederim ayrı. Ama takım içindeki olaylardan haberi vardı herkes biliyo. O ara Lincoln'ün sakat olmadığı halde deplasmanlara gitmediğini çok açık söylüyodu. Yani ima falan değil baya baya söylüyodu.

Hakan Şükür'den nefret mi edersin :SS: Yapma Yunus ya

hakan sukurun yabanci dusmani oldugunu da biliyoruz

kewellin proflugu belliyse mesela hakanin da bu ozelligi bellidir

degil mi ama¿ yani lincoln kupada icerdeki sivas macinda da oynamamis. sahislara gore yorum yapmayin. lincolnun bayrak diregini sokmesi raad oldugunu gosterir, deplasmanlara gitmeyecegini degil

Hakan Şükür'den nefret mi edersin :SS: Yapma Yunus ya

Baya ederim abi hem de neyse boşver.

Hayri Hakan yabancı düşmanıdır orası kesin de, adam yüzde 100 açık seçik canlı bi kanalda bunları k.çından atıyor olamaz. Sanmam yani.

Takımın bu halde olması ona sorumsuzca hareket etme hakkını vermez. Kaldı ki diğer futbolcularda aynı kaderi paylaşıyorlardı. Sezon açılışına gelmemesi ya da geç gelmesine hiç bir haklı gerekçe gösterilemedi. Yoktu da. Bu eleştiriyi Lincoln'e doyamamış bir olarak yapıyorum.:happynew:

Elano ile ilgili görüşlerine katılıyorum.

Yazımda belirttim zaten Lincoln'ün de suçları vardı misal bu olay gibi ama 2 senede bir dönem katkı vermesinin asıl sebebi benim yazdığım gibi.

Lincoln sakatti o maclarda

Haklısın şimdi hatırladım. İkinci dönem hazırlık kampında özel fizyoterapistini getirmişti hatta çok konuşulmuştu. Sonrasında sakatlanmıştı, iyileştiği zaman da saçma bir kart görmüştü Selçuk Dereli tarafından :)

Ama yine aynı şeye çıkıyor yani 2.dönem takım öyle ya da böyle duraksama dönemine girdi ardarda mağlubiyetler aldı, en son Kocaelispor maçında ki 5-2 yenilgi aldık Skibbe gitti. Bülent Korkmaz geldikten sonra da takımın kimyası tamamen bozuldu, ne Lincoln oynayabildi, ne takım.

Yani asıl sorun bence bu istikrar bozuldumu taşlar yerinden oynuyor, futbolcular bireysel olarak suçlanıyorlar. Tamam elbette Lincoln'ün suçu var ama asıl sorun bu yani, yıllarca gideremedik bu sorunu. Ne futbolcular harcadık sırf bunun yüzünden. Başarı da gelmedi doğal olarak. En iyi örnek Barcelona verebiliriz yani adamların kemik kadrosu kaç yıldır aynı ve futbola ambargo koydular, bizim UEFA dönemi de öyleydi, sokakta ki çocuğa sorsan eksiksiz sayıyordu kim nerede oynuyor. Ama kaç senedir böyle bir durum yoktu işte arada Skibbe döneminde biraz olmuştu o kadar fakat o kısa zaman süresinde bile çok iyiydik, düşünün senelerce istikrarlı kadro ile mücadele ettiğimizi :)

Bayrak direğini sökmesi rahat olduğunu gösterir de, göremediği kartı 2 dakika sonra görüp deplasmana gitmek istememesi de profesyonel olmadığını gösterir. Anlamaya çalışsana Hayri. Tamam seviyosun adamı anladım ama bu yönünü kabul etmelisin. Ben kötü oyuncu demedim, bu tarz yanları var dedim

Lincoln muthis bir reistir

Hagi'den sonra gelen en yetenekli isimdi ah be reyis. :(

Lincoln de çok iyiydi ama bence Hagi'den sonra gelen en yetenekli Felipe idi dostlar :)

Yeteneğine laf edenin ağzı yamulur lakin barzonun tekiydi.

Hıyaroğluhıyar.

h1um5.jpg

şu resime bitiyorum

Üstteki hıyardan daha mı yeteneksizdi?

Hayır.

Ama onun kadar işine veriyormuydu kendini?

Hayır.

Geri
Üst Alt