#10 Cássio de Souza Soares "Lincoln"

Cevap: #10 Cássio de Souza Soares "Lincoln"

İlk resmi maçı Ankaragücü maçımıydı , yada Rize de olabilir. Uzaktan çakmıştı hep aklıma o golü gelir.

Ben ilk geldiğinde çok sevinmiştim. Ama bir kaç maç sonra maç seçtiğini gördüm. Takımdaki huzursuzluk sebeplerinden birisi olduğunu düşündüm ve sevgim bir anda tükendi. Şimdi hiç mutsuz değilim. Ayrıca nerelerde şimdi o?

Levent karekterinden bahsetmiyorum ki... Ayrıca gitmesine ben de üzülmedim.

O zaman durum değişir abi. İyi oyuncuydu (oynadığında).

Adam 20-25 macta 8 gol 22 asist yapti, siz halen OYNADIGINDA diyip durun. Oynamayan hali oldugunu kabul ediyorum, ama surekli %100 performansla oynasaydi zaten onu Barca/Madrid gibi takimlarda izler, GS formasi altinda sadece hayal ederdiniz..

Karakterine gelince, onu yakindan ne kadar taniyorsunuz da karaktersiz, kotu biri oldugunu soyleyebiliyorsunuz ?

Butun medya'da yazilanlara inaniyorsaniz birsey demiyecem...

Ustelik GS tarihinin en fazla fasist ve yabanci dusmani barindiran kadrosuyla beraber oynadi bu adam. Ona ragmen takima yaptigi katki ortada.

Adam 20-25 macta 8 gol 22 asist yapti, siz halen OYNADIGINDA diyip durun. Oynamayan hali oldugunu kabul ediyorum, ama surekli %100 performansla oynasaydi zaten onu Barca/Madrid gibi takimlarda izler, GS formasi altinda sadece hayal ederdiniz..

Karakterine gelince, onu yakindan ne kadar taniyorsunuz da karaktersiz, kotu biri oldugunu soyleyebiliyorsunuz ?

Ustelik GS tarihinin en fazla fasist ve yabanci dusmani barindiran kadrosuyla beraber oynadi bu adam. Ona ragmen takima yaptigi katki ortada.

. :tiphat:

Çok önemli bi ayrıntı bence. Herkesin aklı adamın aldığı paradaydı. Utanmasalar Lincoln benden 1 tabak fazla yemek yerdi diye kanal kanal dolaşacaklar.

Çok önemli bi ayrıntı bence. Herkesin aklı adamın aldığı paradaydı. Utanmasalar Lincoln benden 1 tabak fazla yemek yerdi diye kanal kanal dolaşacaklar.

adam bir maça kaptan cıktı içine ettiler takımın..başta arda servet ve ümit olmak üzere

Oynamayan halinin sebebi performansını ortaya koyamaması ise sen haklısın ama kendisi maç seçiyorsa kusura bakma ben sevmek zorunda değilim. Karaktersiz demiyorum ama karakterini beğenmiyordum. Yabancı düşmanlığı olduğunu düşünmüyorum ama şunu söylemeliyim. O kadar para alıp maç seçmesi ve nazlı davranması benim sinirlerimi bozuyorsa diğer oyuncularında sinirini bozacaktır elbet. 90 dakika durup bir topuk pasını görünce takımın en sevilen oyuncusu olmasını ve ayrıcalıklar tanınmasını 90 dakika mücadele etmeye çalışan diğer oyuncular tarafından tepki görmesi gayette normaldi.

İlk geldiğinde çok sevindiğimi söylemiştim. Giderkende :)

İki sezonda 42 maç 13 gol 19 asist (Lig)

Sasa Illıc 59 maçta 22 gol.

Sanırım ikisini kıyaslamamda bir sakınca olmaz. Mevkileri aynı, oynadığı süre aynı. Sadece sakatım diyerek maça çıkmadığı günleri hatırlayın. Bu sadece basında çıkan haberler değil, diğer futbolcularında tepkilerinin sebebiydi.

Eski DVD'leri düzenlerken bir video buldum, paylaşayım :tiphat: Hatırlarsanız bu maç Hacettepe maçından sonraydı, L10 o maçta top sektirerek ilerlediği için Rıdvan başta olmak üzere epey eleştirilmişti. İşte Hacettepe'ye karşı bunları yaparsın, kolaysa git Avrupa'da yap falan. Reis de cevabı sahada vermişti :asd:

[video=youtube;wTEbX31LpnA]https://www.youtube.com/watch?v=wTEbX31LpnA[/video]

kendime hep sordugum soru acaba Lincoln ve Keita ayni anda bizde olsaydi ne olurdu , yeteneklerine hep ihanet etti ama cok buyuk oyuncuydu Lincoln.

Eski DVD'leri düzenlerken bir video buldum, paylaşayım :tiphat: Hatırlarsanız bu maç Hacettepe maçından sonraydı, L10 o maçta top sektirerek ilerlediği için Rıdvan başta olmak üzere epey eleştirilmişti. İşte Hacettepe'ye karşı bunları yaparsın, kolaysa git Avrupa'da yap falan. Reis de cevabı sahada vermişti :asd:

[video=youtube;wTEbX31LpnA]https://www.youtube.com/watch?v=wTEbX31LpnA[/video]

Yapmayın bunu :sad007:

[video=youtube;IMYFGOmomvM]https://www.youtube.com/watch?v=IMYFGOmomvM[/video]

1.14 :016:

1.54 :016:

adamın videolarını izlemek bile büyük zevk

Vahşet-ül reisti kendisi, çok severdim. Adamı yedi hakan şükür ve tayfası.

Oynamayan halinin sebebi performansını ortaya koyamaması ise sen haklısın ama kendisi maç seçiyorsa kusura bakma ben sevmek zorunda değilim. Karaktersiz demiyorum ama karakterini beğenmiyordum. Yabancı düşmanlığı olduğunu düşünmüyorum ama şunu söylemeliyim. O kadar para alıp maç seçmesi ve nazlı davranması benim sinirlerimi bozuyorsa diğer oyuncularında sinirini bozacaktır elbet. 90 dakika durup bir topuk pasını görünce takımın en sevilen oyuncusu olmasını ve ayrıcalıklar tanınmasını 90 dakika mücadele etmeye çalışan diğer oyuncular tarafından tepki görmesi gayette normaldi.

İlk geldiğinde çok sevindiğimi söylemiştim. Giderkende :)

İki sezonda 42 maç 13 gol 19 asist (Lig)

Sasa Illıc 59 maçta 22 gol.

Sanırım ikisini kıyaslamamda bir sakınca olmaz. Mevkileri aynı, oynadığı süre aynı. Sadece sakatım diyerek maça çıkmadığı günleri hatırlayın. Bu sadece basında çıkan haberler değil, diğer futbolcularında tepkilerinin sebebiydi.

Performansini neden 100% tutamamasinin sebeblerini soyliyeyim ilk once.

Lincoln'de çogu Brezilya'li gibi duygusal bir karaktere sahip, ulkesini cok seviyor, ailesine ve dinine cok bagli. Dogal olarak Galatasaray'da icine dustugu ortamda, uyum saglayamadigi bir ulkede, Brezilya'dan ve ailesinden uzakta tam performansini sahaya yansitamadi. Ortaya atilan "mac seciyor" soylemi kesinlikle yanlis. Her mac 3-4 kasap futbolcu tarafindan marke edilip faullerle durdurulmaya calisilmasi yuzunden surekli sakatlaniyordu. Cok cabuk unuttunuz sanirim..

Ayrica Turk-Yabanci ayriminin had safhada olan bir takimda olmasi, ve takimda "cemaatçi" denilen bir grubun varligi Galatasaray'a ve Turkiye'ye uyum saglayabilmesini engelledi.

Lincoln ile Ilic'i neden kiyaslama geregi duydugunu anlamadim. Taktigin Ilic'i ovup Lincoln'u itin g.tune sokmaksa hiç zahmet etme derim. :) Ilic cok iyi futbolcuydu, o zaman oynayan futbolcular arasinda en sevdigim oydu diyebilirim. Ama bu Lincoln hakkinda yazilan gercekleri degistirmeyecek.

Ilic ve Lincoln ayni mevkide oynuyor olabilirler, ama bu ikisini kiyaslamak elma ile armutu kiyaslamak gibi olur yinede. Ilic orta sahanin ortasinda oynayan, zaman zaman gizli forvet gibi oynayip firsatciligiyla gol atmayi becerebilen bir oyuncuydu. Yaraticilik olarak Lincoln'un %1'i kadar bile degildi ve bir 10 numara hiç degildi... Ayrica 43 macta 13 gol atmis, 22 degil. Asist sayisida bir elin parmaklarini geçmiyor.. ;)

Her mac 3-4 kasap futbolcu tarafindan marke edilip faullerle durdurulmaya calisilmasi yuzunden surekli sakatlaniyordu.

Bunca zamandır bizim ligi izliyorum, L10'a yapılanlar kadar sert müdahaleler görmedim. Kaç kez adamı çalımladıktan sonra karnına ve bacağına tekmeler yemiş, hakemler tarafından bu pozisyonlara göz yumulmuştu. İşin kötü yanı, kendi takım arkadaşları bile gelip savunmuyordu Lincoln'ü...

Bunca zamandır bizim ligi izliyorum, L10'a yapılanlar kadar sert müdahaleler görmedim. Kaç kez adamı çalımladıktan sonra karnına ve bacağına tekmeler yemiş, hakemler tarafından bu pozisyonlara göz yumulmuştu. İşin kötü yanı, kendi takım arkadaşları bile gelip savunmuyordu Lincoln'ü...

Aynen öyle. O zamanlar bir Lorik Cana, Melo gibi takimi için savasan bir kac futbolcumuz olsaydi o zaman gercek Lincoln'u izlerdik.

Bi seferinde IBB'de oynayan Tjikuzu denen yaratik az kalsin futbol hayatini bitiriyordu Lincoln'un, ona ragmen faul verilmedi.

Buda videosu: Tjikuzu vs Lincoln - YouTube

bu başlığı canlandırmam lazım. iddaa ediyorum şu anki kadromuzda böyle biri yok. lincoln başkaydı oloooom

Cok ozledik Lincolnu.

Sent from my HTC Incredible S using Tapatalk

Şu başlığı hortlatıp yaramızı deşmeyin kardeşim.

Geri
Üst Alt