#10 Cássio de Souza Soares "Lincoln"

Cevap: #10 Cássio de Souza Soares "Lincoln"

Haziran ayinda kampa 3 gun gec gelip Agustos ayindaki macta kotu oynamakla butun sezon vasat oynayip, ustune ustluk kilo alip her mac calim atamaz, belini donduremez olmak arasinda fark var aga.

Kıyasladığınız adamlardan birisi fener maçında fenerli kankalarıyla maçı mundar ediyor saha içini harman yerine çeviriyor, tribünden taraftarlar sahaya inseydi o akşam olacakları düşünmek istemiyorum. O maç çıkışı abi dediği adamlara sayıp söven 24 saat geçmeden "O benim abim, canım ciğerim" diyor. İşin ilginç yanı bu adam o maçta kırmızı ve 3-4 maç tam hatırlamıyorum ceza alıyor. Bu cezanın arkasında duruyor, ödüllendiriyor büyük başkanımız(!)kırmızı kart izni veriyor çok güzel kırmızı aldı diye Kıbrıs'a gönderiyor. Kıbrıs'ta trafik kazası haberlerini hiç yazmıyorum çünkü artık katlanamıyorum ama daha ilginç nokta var tüm bu olaylar içinde. O gün, o maçta, o kavga ile zerre kadar ilgisi olmayan bir adam vardı ve tüm bunlara rağmen sezon sonu tüm çirkinliklerin faturası o'na kesildi. Kavgayı izliyor, karışıp 1-2 yumruk atmıyor bu çoluk çocuk kavgası misali kavgada diye eleştirildi. Esasen o'da biliyordu o kavgaya karışması ya da ayırmaya çalışması durumda faili meçhul gibi üzerine yıkılacağını. Lincoln suçsuz olduğu halde birilerinin ihtirası, bazılarının gurur meselesi, disiplin gösterisi haline getirmesinden dolayı bizden ayrılmıştır. Saha dışında karınca kadar olayı olmayan, gece hayatı olmayan, devamlı bırt bırt konuşmayan, devamlı göze batmayan ama sahada top ayağına gelse de birşeyler yapsa diye beklenen bir adama kötü yaftası nasıl vurulur, nasıl gönderilir anlayan varsa yazsın.

Bilmeniz gereken 2, 3 tane nokta var. Bunları hayat felsefesi edinin, miheng taşı edinin...

- En çok çalışan, herkesin bildiğinin aksine en disiplinli futbolculardan biri...

- Karakter olarak 1 numara... Soğuktur, ama şımarık diğildir. Hayatımda tanıdığım en şımarık olmayan insanlardan biri.

- Futbolu bu kadar aşmış, bu kadar yalamış yutmuş, futbol topunu bu kadar pinpon topuna çevirmiş birini daha görmedim (Hagi'yi saymıyorum elbette..) Ne Ronaldo, ne Messi onun bildiklerini bilir. Dilerseniz gülün, alay edin... ben kendim için gördüm... İstese, Xavi'ye futbol dersi verir, hemde hafta 2, ayda 8 ders olmak üzere, saati ücretli türünden.

Kimdir bu ?

Cevap anahtarına bakmak yok.

Cevap Anahtarı : Sınav 1, Soru 1

Cevap :

2d91jsm.jpg

LINCOLN LINCOLN LINCOLN

I FUCKING WORSHIP YOU !

Kıyasladığınız adamlardan birisi fener maçında fenerli kankalarıyla maçı mundar ediyor saha içini harman yerine çeviriyor, tribünden taraftarlar sahaya inseydi o akşam olacakları düşünmek istemiyorum. O maç çıkışı abi dediği adamlara sayıp söven 24 saat geçmeden "O benim abim, canım ciğerim" diyor. İşin ilginç yanı bu adam o maçta kırmızı ve 3-4 maç tam hatırlamıyorum ceza alıyor. Bu cezanın arkasında duruyor, ödüllendiriyor büyük başkanımız(!)kırmızı kart izni veriyor çok güzel kırmızı aldı diye Kıbrıs'a gönderiyor. Kıbrıs'ta trafik kazası haberlerini hiç yazmıyorum çünkü artık katlanamıyorum ama daha ilginç nokta var tüm bu olaylar içinde. O gün, o maçta, o kavga ile zerre kadar ilgisi olmayan bir adam vardı ve tüm bunlara rağmen sezon sonu tüm çirkinliklerin faturası o'na kesildi. Kavgayı izliyor, karışıp 1-2 yumruk atmıyor bu çoluk çocuk kavgası misali kavgada diye eleştirildi. Esasen o'da biliyordu o kavgaya karışması ya da ayırmaya çalışması durumda faili meçhul gibi üzerine yıkılacağını. Lincoln suçsuz olduğu halde birilerinin ihtirası, bazılarının gurur meselesi, disiplin gösterisi haline getirmesinden dolayı bizden ayrılmıştır. Saha dışında karınca kadar olayı olmayan, gece hayatı olmayan, devamlı bırt bırt konuşmayan, devamlı göze batmayan ama sahada top ayağına gelse de birşeyler yapsa diye beklenen bir adama kötü yaftası nasıl vurulur, nasıl gönderilir anlayan varsa yazsın.

Anlayan yok bilader, g.tunden sallayan cok ama. Fatura Lincoln ve Skibbe'ye cikti taraftar da hoops diye yedi bu durumu. Bu cok acik. Lincoln'un yaptiginin 20 katini yapmis hem Turkiye'de, hem de Dunya'da yuzlerce topcu vardir. Galatasaray adam gibi yonetilmiyor ki, futbolcusuna sahip cikamiyor. Medya Galatasaray'i afedersin Miki Fare. Surekli abuk subuk haberler cikiyor, takimi da taraftari da boluyor. Lincoln 1 saat gec kalinca mansetlere cikar, Guiza 1 ay gec kalsin iki satir yazilir 38. sayfaya. Sonra da birini kurban vermek zorunda kalirsin. Lincoln'u gonderiyorsun antremana gelmedi diye, kulubunden ayni sebeple kovulan Jo'yu getiriyorsun. Bu ne lan?

Lincoln'un yaptiklari hadi diyelim agir geldi yonetime, goz ardi edilemez miydi, cok rahat edilirdi. Adam Almanya'da ortaya cikti kamp basladiktan birkac gun sonra. Bunun ne demek oldugunu idrak edemeyen taraftarlar var yahu, adami bildigin idmana almamislar. Kimse bana masal anlatmasin yok soyleydi yok boyleydi diye. Lincoln'e karsi takimdaki tavirdan herkesin haberi olmustur heralde, Arda ve Sabri niyetlerini zaten kaptanlik konusunda belli etmislerdi. Hakan Sukur, Hasan Sas da surekli konustuklari icin citlattilar Lincoln'e olan tavirlarini, ve daha niceleri. Takimdaki varligiyla bile takimi bu kadar bolen bir adami gondermek zorunda kaldi yonetim, adamcagiz sucsuz oldugu halde. Arda ve Sabri gitmeyecegine gore, Lincoln gitti.

Videoları izleyince bir garip oldum. Şu Lincoln'ü 4-3-3'ün ortasına koy ofansif görevde çatır çatır ne paslar atar ne uzun toplar atar valla. Bunu yapması gereken konumda şuan Elano var bakalım oda Dünya Kupası ertesi gerçek kimliğine bürünüp oynar.

Hala posteri asılıdır odamda çıkarmadım bir türlü, severim keratayı. Uzun zaman sonra transferde her sene fiyaskolarla kapattığımız dönemlerin sonunda adam gibi bir transfer yapmıştık. Sırf bu yüzden bile anlamı daha da artıyor Lincoln'ün, tabi birde feneri boş geçmemesi. Geçen sene Kadıköydeki 1-0 öne geçtiğimiz maçta sahada tek iyi oynayan Galatasaraylıydı.

Ayrıca karaktersiz lafları tamamen boş. Araştırın bakalım Lincoln Galatasaray veya Türkiye ile ilgili olumsuz birşeyler söylemiş mi. Roberto Carlos'un fenerden ayrıldığı gibi sallamış mı oraya buraya. Lincoln bitti şimdi sırada Elano var oda böyle harcanmaya çalışılıyor.

Rahat rahat topunu oynuyor ülkesinde, her maç asistler goller futbol show. E tabiy, orada her türlü küfürü saydırdığım basın yok, birşey bilmediği halde, bilirmiş gibi konuşan kefal taraftar kısmısı da yok, profesyonel olmayı beceremeyen spor adamları tarafından da yönetilmiyor kulüpler.

Biz seni izliyoruz Lincoln, Hagi'den sonra bu kulübe gelmiş en büyük oyuncusun. İsteyen kabul edeeeeeeeer, isteyen etmez. Etmeyenlere de buradan bir prtangzuhahaha gönderiyorum.

LINCOLN ULAN BU LINCOLN. Fabregas'ı, Xavi'yi versen değişmeyeceğim adam bu. LINCOLN !

Hasan Sas

MARATON.COM.TR: ADNAN POLAT, “LINCOLN’E AYRICALIK YAPTIK” DEDİ. KULÜPLERİMİZDE YABANCI HAYRANLIĞI VAR MI? YERLİ OYUNCULARA GEREKEN DEĞER GÖSTERİLİYOR MU?

Hasan ŞAŞ: Halimden belli değil mi? Lincoln’e ayrıcalık yaptılar evet ama Başkanında kendine göre haklı olduğu tarafları vardı. Çok para verilip alınmış bir oyuncu. Lincoln’ün başını okşarsalar onun oynayacağını biliyorlardı. Bence o dönemde Lincoln’e böyle davranmaları doğaldı ama biz onları uyarmıştık Lincoln konusunda. Lincoln’ün Galatasaray’a geliş amacını araştırmak lazım. Gerçekten futbol mu oynamak istiyor, Yoksa 4 sene iyi para alıp kariyerini tamamlamak mı istiyor? Lincoln’ü alırken hata yaptılar. Son pişmanlık fayda etmiyor.

"LINCOLN'E TAKIM İÇİNDE ANTİPATİ DUYULUYORDU"

"Lincoln, Galatasaray tarihinin en fazla para verdiği oyuncudur. Galatasaray ona 13.5 milyon euro ödedi. Onu benden başka kimse uyarmıyordu. Parayı herkes alabilir ama bunun karşılığını verene saygı duyulur. Takım içinde kendisine antipati duyuluyordu. İlk parasını alan o, deplasmana gelmeyen o; ama gücü yeten konuşabiliyordu Lincoln'e."

Hakan Sukur

3,5 MİLYON EUROYU LINCOLN MÜ YOKSA BAŞKA BİRİ Mİ ALDI BİLMİYORUM

Lincoln’ün transferine de değinin Hakan Şükür , “Lincoln 15 milyon euro maliyetle alındı. Yıllık 3.5 milyon euro futbolcuya verildi. Lincoln Brezilya’nın varoşlarından gelen, son olarak Schalke’de aylık 8 bin 800 dolara kontratı olan bir oyuncuydu. O paralar hiç bir şey vermeyen insanlara gitti. 3.5 milyon avro’yu Lincoln’e mi yoksa başka birine mi ödedik onu da bilmiyorum. Bunlara karşın Lincoln iyi bir oyuncuydu. Takım oyuncusu olması için çabaladık. Onla çok şey paylaştık. Evine gittim, gezdik. Biraz cimriydi. Ancak daha sonra Kalli döneminde onunla kadro dışı kaldık. Bir anlamda yaşın yanında kuru da yandı.” ifadeleriyle sözlerini bitirdi.

Arda’ya Lincoln’ün 10 numaralı forması da verildi. İlk günden beri sorun çıkartan Sambacı için ne düşünüyorsunuz?

Geç kalınmış bir karar. Bazı şeylerin önüne uzun zaman önce geçilebilirdi. Maddi ve manevi kayıplar oldu. Lincoln iyi bir insan ama futbol hevesi bitmiş, artık materyalist bakıyordu. Gitmediği deplasmanlar, oynamadığı maçlar ortada. Türk futbolcu, yabancının her şartta yanında olmasını bekler. Hagi, Taffarel ve Popescu gibi. Bunu görünce, ücreti 10 katı fazla da olsa rahatsız olmaz. Tersinde ise ücreti de batar, hareketleri de. Biz de onu oynatabilmek, moral vermek için çok fedakarlık yaptık. Aldığı araçtan gittiği mekanlara dek yardımcı olduk. Hep verdik ama karşılığında bir şey görmedik. Göz göre göre bir kayıp oldu.

Takıma faydalı olmamasına karşın taraftarın Lincoln’ü sürekli desteklemesi, Galatasaray’ın motivasyonunu bozdu mu?

Bu zamanla dile de getirildi. Her şeyini veren bizler, işler kötü gidince camia ve taraftarımızca en ağır şekilde eleştirildik. Hiçbir şey yapmayan, hiçbir şey üretmeyen birinin, yaratılan sansasyon sayesinde bu kadar ilgi görmesi bazı arkadaşlarımın motivasyonunu bozdu.

Arda Turan

“Geçmişte kaptanlar Cüneyt Tanman, Bülent Korkmaz, Hakan Şükür´dü. Ben de kaptan olmak isterdim ama bu saatten sonra da ikinci kaptanlığı kabul etmem!”

Lincoln’e gönderme yaptı...

Aslan'ın genç yıldızı Arda’dan isyan... Sarı-Kırmızılı oyuncu, Ayhan’ın cezalı olduğu Hertha Berlin ve Gençlerbirliği maçlarında sahaya Lincoln’ün kaptan çıkmasıyla ilgili soruya, “Yorum yapmak istemiyorum. Ama Galatasaray’da bir kaptanlık durumu vardır ve geçmişte kaptanlar Cüneyt Tanman, Bülent Korkmaz ve Hakan Şükür’dür. Yönetimimiz böyle uygun görmüştür. Tabii ki ben de kaptan olmak isterdim ama bu saatten sonra ikinci kaptanlığı da asla kabul etmem” dedi.

‘Olaya bireysel bakmıyorum’

Arda, Lincoln’ün performasıyla ilgili bir değerlendirme isteyen gazetecilere, “Ben hiçbir zaman bireysel olarak bakmıyorum. Mesela benim için Nonda hiç gol atmasa da inanılmaz bir futbolcu. Topları saklıyor, savunmaya yardım ediyor. Lincoln inanılmaz yetenekli ve son zamanlarda yeteneklerinin hepsini sergiliyor. Umarım her zaman böyle oynarlar. Ama kenarda oturan Ümit Karan’ı, Sabri’yi de unutmamak lazım. Çünkü biz bir takımız” cevabını verdi.

Nonda

"Lincoln bir çok maçta takımın bir parçası olduğunu unuttu. Oyundan çıkarken hocaya yaptığı saygısızlık aynı zamanda bizeydi. Arda da onun kadar büyük yıldız ama onun böyle kaprisleri yok.”

Skibbe’ye taktik veren futbolcular!

“Skibbe inanılmaz yumuşak bir teknik adamdı. Onunla başarılı olmamız mümkün değildi. Takımda söz geçiremediği birkaç futbolcunun sözünü dinler, onlardan taktik tavsiyesi alırdı. Disiplin nedir bilmeyen bir hocaydı Skibbe.”

Hayri Cund:

Lincoln'e yapilanlar zaten Galatasaray'daki yozlasmayi en iyi sekilde ortaya koyuyordu. Eski futbolcularin genc Turk futbolculari yanlarina alip yaptiklari gruplasmalar olsun, yabanci futbolcularin maaslarinin otobuslerde konusulmasi olsun, teknik direktoru sallamayip kendi kafasina gore hareket etmeler olsun bunlarin hepsi mevcut Galatasaray'da.

Lincoln'e yapilan suclamalar sundan ibaret: antremana gelmedi ve bazi maclarda kotu oynadi. Zaten her mac iyi oynayan oyuncuyu bulsak ne ala, adamin mevkisi zaten boyle bir istikrarsizliga yol aciyordu. Diego olsun, Gourcuff olsun bu adamlar her mac iyi mi oynuyor saniyorsunuz? Onu birak, Lincoln her mac ayni iyi performansi gosterse Galatasaray'da isi ne? Antreman konusuna gelince, Brezilyalilarda gorulen bir durum bu. Jo, Rafinha gibi oyuncular da sorun yasadilar kulupleriyle bu sebepten dolayi. Hatta bu sene Elano bile gec geldi. Lincoln'un en buyuk vukuati 08/09'da bir hafta gec gelmesidir. Onun disinda hep 1-2 gunle gec kaldigi 2 durum var. Bu sezon basini ben sahsen saymam. Cunku lig bittiginde zaten gonderilecek, teklifler var diye haberler cikmisti. Kulup onu gozden cikarmisti zaten takimdaki yenicerileri susturmak icin. Ama yine de antreman tesislerine 40 km mesafede ortaya cikmisti. Brezilya'dan gelmek bilmeyen adamin Almanya'da tesislere 40 km mesafede ne isi olabilir ki? Bunlari hic dusunen yok.

Dikkat ederseniz yetenegi, oyunu falan onlara deginmedim. Ama Galatasaray'in oynadigi topun en merkezi tasi olan adamin oynadigi topa bile laf ediliyordu. Ilk yari kacirdigi maclarda yerine Nonda oynuyordu, o topun yarisini bile oynamiyorduk. Sonra ikinci yariya sakatlikla gelince hem kendisinin, hem Skibbe'nin hem de yakaladigimiz ivmenin sonu geldi. Takim Bulent'in de gelisiyle birden cozuldu.

Daha ne diyeyim bilemiyorum. Haydutmuscasina saydirilan, hakki yenilen bir adamdi Lincoln. Medyanin, hazimsiz eski ve yeni futbolcularin kurbani oldu. Keske kalsaydi, eminim ki bu sene en az gecen seneki kadar basarili olurdu.

Eyvallah Hayri, benim cok pis uykum geldi, yazini yarin okurum mutlaka, dert etme.

Boşver reis, yorma parmaklarını boşuna... Neyin ne olduğunu bilen biliyor. Bilmeyenler de bilirmiş gibi ötüyor... Siz gazete okuyun kardeşim...

LINCOLN FAN CLUB adına Emir Satriani

Ugrasmiyacagim zaten, adamlar o kadar sartlanmis ki Arda'nin kilo aldigini, kagni gibi oldugunu goremiyorlar. Gozunun onundeki seyi goremeyen adamin yazdiklarimi gormesini beklemek benim hiyarligim olsa gerek.

Bordeaux ve Hamburg maçları. Tribünde kendimden geçmiştim Lincoln'un futboluna...

Haziran ayinda kampa 3 gun gec gelip Agustos ayindaki macta kotu oynamakla butun sezon vasat oynayip, ustune ustluk kilo alip her mac calim atamaz, belini donduremez olmak arasinda fark var aga.

Arda bütün sezon vasat mıydı? Adam mevkiisnden 5 tane maç oynayamadı yahu... Vasat falan da değildi son 4-5 maça kadar. O da sakatlıktan. Ayrıca Lincoln sadece ağustostaki maçlarda kötü değildi. Kayseri maçına yedek çıkarmıştı hatta skibbe bile. Ayrıca devre arasından sonra da top oynamadı. Lincoln Galatasaray'da 2 sezonda toplam yarım sezon adam gibi oynamıştır. Her maç iyi oynasın da demiyorum, maçlarda oynasın o bana yeterdi:D

Herşeyi kabul ediyorum. Bütün medya bu adama karşı. Kendi yönetimimiz komplo kurdu adama nedendir bilinmez(!). Arda sabri, ayhan bu adamı hep yediler. Hatta Nonda falan da bunlara dahil. Kalli ve Bülent Korkmaz adamı bitirmek için herşeyi de yaptı. Sonra taraftar da gaza geldi. Ne bileyim bu tarz şeylerin komplo teorilerinin hepsi kabul. De arkadaş Allah aşkına söyleyin bu hırsızın hiç suçu yok mu?

Yanındakilerde iş olsaydı nasıda yiyodu feneri..

Top sektirdi diye medya tarafından yerden yere vurulan oyuncu. :o

O hain lig tv futbolun güzelliklerinden bahseder ya hani birde. :o

Nani sektirince süper hareket diye koyarlar lincoln sektirince adamı döverler. :o

Ilk mac iyiydi, kontrollu oynayip kontraya iyi cikiyorduk, Lincoln de daha geride oynuyordu, taa ki Emre atilana kadar. Ikinci mac golleri bulana kadar takimca daha iyiydik, Lincoln de dahil, sonra 2-0'dan sonra takim yatti, sonra da Franz Bulentbauer Lincoln'u cikarip UMIT KARAN'i alinca iyice dagildi takim ve elendik. Olay bundan ibaret. Soda varsa iceriz.

Ilk mac iyiydi, kontrollu oynayip kontraya iyi cikiyorduk, Lincoln de daha geride oynuyordu, taa ki Emre atilana kadar. Ikinci mac golleri bulana kadar takimca daha iyiydik, Lincoln de dahil, sonra 2-0'dan sonra takim yatti, sonra da Franz Bulentbauer Lincoln'u cikarip UMIT KARAN'i alinca iyice dagildi takim ve elendik. Olay bundan ibaret. Soda varsa iceriz.

İlk maç desen birşey demem ama ikinci maçta rezil ötesi hayalet gibi oynamıştı. Tek olumlu hareketi Arda Baros'a pas atarken Lincoln yanında kendisini tutan adamla birlikte dışarı çıktı Baros'a alan boşalttı. Onun dışında 2 sene içerisinde ki en iğrenç futbolu oynamıştı 2.Hamburg maçında.

Zaten arkadaş tribünde kendimden geçtim demişte ondan dedim.

Lan cem elano'nun berbat oynamasına 1000 bahaneden oluşan kitap yazdın Lincoln gibi adamın 1-2 kötü oynadığı maçı seçip b.k atma çabasındasın :o

Geri
Üst Alt