Ali Bektaş
Büyük Kaptan
- 22 Kasım 2021
- 29.933
- 22.688
- 1.388
Süper biri
Yerine kimi koyacağız
Onsuz nasıl edeceğiz
Valla kabus
Yerine kimi koyacağız
Onsuz nasıl edeceğiz
Valla kabus
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Kral çıplak demenin vakti geldi. Takımın en büyük acmazlarından biri de Mertens'tir. Bu kadar kötü top kullanan, bu kadar çok top kaybeden, hücumda top dağıtımı bu kadar zayıf 10 numara olmaz. Sadece pres yapıyor diye rakip sahadaki bütün oyundan feragat ediyoruz.
Kral çıplak demenin vakti geldi. Takımın en büyük acmazlarından biri de Mertens'tir. Bu kadar kötü top kullanan, bu kadar çok top kaybeden, hücumda top dağıtımı bu kadar zayıf 10 numara olmaz. Sadece pres yapıyor diye rakip sahadaki bütün oyundan feragat ediyoruz.
O bazı oyuncular kariyerinin hiç bir noktasında Mertens kadar karakterli olamadılar ki, şu an beklemek abes o yüzden...Bazi oyuncularimizin Mertense bakip kendini sorgulamasi gerekiyor
Bana griezman dan baskasi gelmiyor aklıma oda imkansız zaten.Yaz doneminde transferde basimizi en cok agritacak olan sey, Mertens'in yerini kiminle dolduracagiz dusuncesi olacak. Yonetimin bu konuda isi hic kolay olmayacak bana kalirsa onumuzdeki sezonlarin basarisi da buyuk olcude oraya yapilacak transfere bagli.
Simdi sirf sahaya bakip bir futbolcunun ozelliklerini anlayabiliriz, nasil oynuyor, hangi meziyetlere sahip, golculugu var mi, teknik kapasitesi yuksek mi falan. Istatistiklerine de bakip skor katkisi nasil gibi seyleri arayip bulmak zor degil.
Daha onemlisi - oyuncuyu tanimadan once- goremedegimiz diger ozellikler;
Karakter yapisi, profesyonellik anlayisi, takimdaslik ve aidiyet duygusu, saha disinda da takimla zaman gecirmesi ve ona gore hareket etmesi, genc oyunculara iyi ornek olmasi, egosu dusuk, takim icin sahada herseyini ortaya koymasi gibi seyleri ele alinmasi lazim. Ve buna ek olarak, takimin en zeki oyuncusu kim sorusuna o mevkide oynayan oyuncuyu herkesin ezbere soylemesi bana kalirsa.
Bu tarz bir oyuncuyu bulmak cok zor, zaten ust seviye takimlarda oynayan oyunculara bakarsak o mevkide veya o yapida olan oyuncularin dunya piyasasinda olan yerini gorebiliyorsun, ve cok pahali oyuncular oldugu da goz onune geliyor.
Hem yasi gecmemis, hemde bizim mali yapimiza uygun ve o saydigim kriterlerin bir coguna sahip olacak bir oyuncu bulmak hic kolay olmayacak. Mertens 3-4 yil daha genc olsaymis bu konuda acayip rahat ederdik. Genc oyunculara zaman ayiran , onlara Ingilizce konusunda tavsiyelerde ve destekte bulunan birisi ayrica kendisi. Takim icin ayrica bir nese kaynagi, herkesle anlasabilen ve asla kendisini digerlerinden buyuk gormeyen birisidir.
Genc oyuncu bulup - iste bu yetenekli birisi, 2-3 sene sonra iyi paraya satilabilir potansiyeli de yuksek- bir baska strateji olabilir ama asla o bahsettigim karakter yapisi olsun, saha disindaki tecrubelerinden de yoksun kalirsin.
Umarim sezon sonunda Mertens'i sampiyonlukla ugurlariz, o bu jubileyi hakediyor ama simdiden ben oraya kimi alabiliriz diye dusunmuyor da degilim.
Evet cok isterdim zaten sezon basinda burada Keramettin ile Griezmann'i konustugumuz oldu ama aldigi maas Icardi'den bile fazla. Yani baska isimlere bakmak lazim.Bana griezman dan baskasi gelmiyor aklıma oda imkansız zaten.