#10 Dries Mertens

FcZl2Z1WQAEwsvD

Mac icinde de yazdik, oyunun 3.bolgesinde etkili degildi. Bunun bir sebebi o bolgeden uzak olmasi dogru ancak kendisinden de kosu goremedim. Yani dengeli bir oyun oynadi. Ne olursa olsun daha onde ve skora yakin oynamali (gol, asist, asistin asisti gibi..) ve daha cok sut pasi almali. Yine de yaptigi dokunuslar guzeldi, gozden kacmadi. Mac eksigi oldugu net.

sorunun hocadan ziyade takım kurgusuyla alakalı olduğunu düşünüyorum. ikiside çok kaliteli oyuncular olsa da oliviera ve mertensin aynı anda sahada olduğu her maç benzer problemler olacaktır.

mertense ne kadar ceza sahası içinde dolaş desen de maçın gidişatına göre bu tecrübedeki, karakterdeki bir oyuncunun insiyatif almamasını bekleyemezsin.

kendisi 5-10 dakikada tehlikeli bölgede bir top almak yerine mücadele etmeyi tercih ediyor. top taşıma sorunlarımız çözüldükçe daha skorer bir kimliğe bürünecektir.

Geriye gelme sebebi Olivera değil kanatlar. Kerem ve Yunus 4-3-3 kanadı dolayıyla Mertens orta bölgeye kayıyor. Riera, Engin tipi kanatlar olsa ileride daha çok kalırdı. Üstelik Gomis’te topsuz oyunda olmayınca yapacak bişey kalmıyor. Okan’ın yapabileceği hiçbir şey yok.

Geriye gelme sebebi Olivera değil kanatlar. Kerem ve Yunus 4-3-3 kanadı dolayıyla Mertens orta bölgeye kayıyor. Riera, Engin tipi kanatlar olsa ileride daha çok kalırdı. Üstelik Gomis’te topsuz oyunda olmayınca yapacak bişey kalmıyor. Okan’ın yapabileceği hiçbir şey yok.
İşte millet bunu anlamıyor çok doğru yorum kerem de yunus da kanat forvet. Kanat orta saha ile kanat forvet arasında çok fark var

SM-M127F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Mertens'in geriye gelip top alması, ön alandaki savunma katkısı sayesinde Sergio hücumda daha çok katkı sağlıyor. Attığımız ikinci golde atağı başlatan isim Mertens idi. Sergio onun bölgesine koşu yaptı ve final pasıyla Kerem'i gol pozisyonuna soktu. Aslında bir nevi Mertens 8 numara katkısı sağladı, Sergio ise 10 numara.

Doğru bölgede oynarsa gerekli katkıyı verir. Torreira ile beraber oynuyor.

En iyi transferimiz. Pas akışını çok iyi sağlıyor mücadeleden kaçmıyor. Geriye gelip top alıp oyunu açıyor. Hayran kaldım bu adama birde gol sevincini yaptı mı tamamdır

Takım oyununa katkısı çok değerli. Defansta çok kritik müdahaleleri vardı bu maçta da. Hücuma daha yakın oynatabilirsek tabela da yapmaya başlar ama benim için problem değil bu. Çok büyük karakter.

Oynaması gereken yerin çok çok gerisinde oynuyor. Bu adamdan beklentimiz orta sahada top çalmasından savunma yapmasından ziyade hücum organizasyonlarina çeşitlilik katması.

Geri
Üst Alt