#10 Dries Mertens

Sözleşmeyi kaptıktan sonra top oynadığı pek söylenemez malesef. Önümüzdeki sezon Mata gibi takılabilir.

İlk yarıda bir pozisyon vardı Sivas kontraya çıkarken, adamı 50 metre kovaladı Mertens. Yatan herifin bu hareketi yapacağını kesinlikle düşünmüyorum ama vücudu pek izin vermiyor gibi istediklerine. Düşük bir maaşa kalabilir ama gerisi mantıklı olmaz.

Hareketi kırmızı net, neden böyle avel avel işler yapıyorlar anlamıyorum

Sakatlanana kadar en iyi oyunculardan biriydi. Gol katkısı sezon öncesi beklentimin altında kalsa da oyuna katkısı hep üst düzeydi. Bu kadar ara verilen, sakatlık da yaşadığı bir sezonda bu düşüşü normal buluyorum. Yerine oynatacağımız oyuncuların da formda olmaması asıl problem oldu. Seneye maçların yarısında falan sonradan girip fişi çekecek oyuncu olarak kullanmalıyız.

Eğer olası bir ayrılık durumu olursa kulübümüzün zorluk çıkaracağını sanmıyorum. Katkıları yadsınamaz ancak mevcut durumu itibari ile ilk 11 için düşünülmesi zor. Kalmak ister ise de elbette yedek kulübesinde Mertens gibi bir oyuncunun olması faydalı olur.

Abi ilk gunden beri yazdik burada tepki de aldik ahahah yazanlar falan. Sahada izliyoruz iste, pozisyonu geregi oyunu kopardigi mac sayisi 1-2. Iyi bir Napoli karnesi var lafimiz yok, ancak oradaki haliyle de alakasi yok. Eger pozisyonu yanlissa, bunu anlarim ancak bu yinede cektigi (genel olarak) kotu sutlari ve pas tercihlerini aciklamiyor. Yasi geregi fizikde dusunce, bu defolar daha da cok aciga cikti. Ilk sinir oldugum mac, TS macindaki kacirdigi goldur. Bu kalitee bir oyuncu orada bombos bakin bombos pozisyonda golu yapamiyorsa tartisilir. Onun disinda, karinca kararinca onemli katkilar verdi ancak seneye bu seneki Mata gorevinde dusunulup yerine kaliteli bir oyuncu alinmali zira Yusuf'u da gelistiremedik.

Genel sezon analizini A.Gucu maci sonrasi (Sampiyonluk !!!) koyariz. Onemli katkilari olsada bence beklentilerin altinda kaldi bu kalitesiyle (gecmis).

Son düzenleme:
Son maçlarda çok formsuz ama 14 maçlık seride çok önemli performans göstermişti bu sezon genelinde de önemli bir katkı sağladığını düşünüyorum. Bu maçta ise kötü performansından ziyade gereksiz faullerine kızdım umarım daha dikkatli davranır bu konuda.

İlk yarıda bir pozisyon vardı Sivas kontraya çıkarken, adamı 50 metre kovaladı Mertens. Yatan herifin bu hareketi yapacağını kesinlikle düşünmüyorum ama vücudu pek izin vermiyor gibi istediklerine. Düşük bir maaşa kalabilir ama gerisi mantıklı olmaz.
koştu da yetişemedi ki adama

Yaşına oranla vücudu hala çok iyi olmasına rağmen, bizim oyun şekline ve oyundaki rolüne göre kondisyon yeterli gelmiyor gibi
Oyunumuz, rakibin sahasına yerleşip dakikalarca dar alanda pas yapan bir oyun değil
Aksine neredeyse tüm maçı çok git-gelli oynuyoruz ve takım sürekli geri koşuyor
Bu rakibi açmak için de böyle kurgulanıyor olabilir
Anladığım kadarıyla Mertens’ten de öndeki ilk pres ve ardından geri koşup ortasahaya destek vermesi isteniyor
Mizaç olarak da istenmese bile kendi yapıyor olabilir
Ama özellikle 2. yarıda düşüyor, ve bu maç dengesiz girişleri de oldu (yine de taktik faul olarak eksik yakalanmayı önleyecek faullerdi)
Asıl sıkıntılardan biri de özellikle bu maçta hatalı pas veya rakip önünü kapattığında rakibin ayağına atma gibi durumlar çok oldu
Bariz bir kondisyon eksiği göstergesi bence
Bu noktada hocanın da daha erken değiştirmesi lazım aslında
Ama o da Mata’nın 20 dakikadan fazla çıkaramayacağını, yerine başka oyuncuyla da istediği oyunu oynayamadığını düşünüyor olabilir
Şampiyonluğa 90 dk kaldı inşallah, bu son maçta da görevini yapsın, hoca gerekirse biraz daha erken değiştirsin ama Sergio/Mertens beraber oynarkenki verimsizliği çözmesi lazım
Seneye sezonu erken açacağız, inşallah 3 kulvar birden gideceğiz, yani geniş kadroya ihtiyacımız var, bence Mertens’e de sonradan oyuna girecek veya tek yarı oynayacak şekilde ihtiyacımız olacaktır
Aynı görevi yapabilecek dinç bir oyuncu lazım, Mertens de yedek olabilir böylece

Geri
Üst Alt