#10 Dries Mertens

gol anlarında pozisyonların içinde olmasına diyebileceğim hiç bir şey yok ama maçın büyük bölümünde eksik oynamamıza sebep oluyor.

üzgünüm

Bu adamın en büyük sorunu fiziksel olarak veteran durumda olması zaten. bu yüzden basit top kayıpları yapıyor. yoksa oyun zekası, tekniği falan bizim seviyemizin üstünde bir isim.

hareketli olması vs süperde

pas oyununda epey kötü son zamanlarda.

Kendisi yerine Rafa Silva bizde olsa nasıl bir fark olurdu, hayal ettikçe içime bir şeyler oturuyor doğrusu.

ilk yarı az beceri, biraz şans olsa 2-3 fazladan asisti de bulabilirdi. yedekten girer 11 olur onu bilmem de bi nesil ufağı olup eyüpspor'a şov yapmak için imza ücretsiz 2 kat maaşını alanlar önünden yesin.

Mertens’siz olmuyor ancak her maç bir dünya top kaybı yapıyor, her maç alakasız en az 3 orta denemesiyle kaleci kucağına orta, aynı maçlarda alakasız yerlerden 2-3 şut denemesi. Topun kıymetini bilmesi gerekiyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kim ne derse desin. Bu adamın top tekniğine kimse erişemez. Yaptığı hatalar elbette var ancak bu adamın tekniği sayesinde zor şeyler basitleşiyor.

G702 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence takımda ilk değişmesi gereken şey Mertens. Artık çift forvet oynayacağımız belliyse bunların arkasında da Mertens oynasın demek bana çok mantıklı gelmiyor. Herhangi bir maçı 90 dakika kaldıramayacak durumda Mertens. Yunus enerjisiyle, getirdikleriyle orada oynamayı çok daha fazla hak ediyor bana kalırsa

Hatta Mertens 'i orta saha üçlüsünden biri olarak düşünmeyi de tamamen bırakıp Batshuayi ile birlikte İcardi & Osimhen ikilisinin alternatifi olarak düşünmek gerekiyor

İlk 45 dk baya iyi oynadı ama fizik gücü yetmiyor devre arası çıkmalıydı 3-0 olduktan sonra dahada zorlamanın bir mantığı yok.

Şu bitik haliyle şundan iyi oynayamaz. Bence iki maçtır gayet iyi ama tabii ki bitiklikten ve kendini paralayan her zaman yüzde yüzünü veren tarzından ötürü aksıyor. Bir de Topkaybıoğlu gidince takımdaki en müsrif isim kendi oldu o yüzden göze batıyor

Yine de hakkaten de yağ gibi akan pas trafiği bunda ya da Torreira'da tıkanınca ağırlaşınca insanın bir tadı kaçıyor. Kendilerini bu kadar zorlayan, iki buçuk sezondur banko her maç oynayan alternatifsiz iki topçunun bu duruma gelmesi şaşırtıcı değil. Normalde bir şekilde daha ihtiyatlı kullansak epey fark yaratacak. Yine de sezon sonuna kadar banko oynayacağı belli o yüzden dua edelim de şu ankinden kötü oynamasın. Sezonu daha sallantıda açmıştı o hali hiç çekilmiyor

Geçen sene bile tasarruflu kullanmamız gerekiyorken, şimdi hayli hayli gerekiyor.

Ama hocamızın umrunda değil.

Vücut bazen hiç gitmiyor. 45 dakika oynadı, sonra çıkar işte niye zorluyor Okan bu kadar anlayamıyorum.

Seneye yerine kimi alacaksak şimdiden çalışmaya başlasınlar. Buraya yapılacak transfer çok önemli. 31 ağustosta kimi denk getirirsek diye mal gibi beklemezler umarım

Anadolu maçlarında Mertens çok iyi katkı verıyor. Zorluk derecesi yüksek maçlarda yaşı itibariyle zayıf kaldığı anlar oluyor ama lig için hâlâ çok değerli. Süresini azaltıp daha verimli kullanabiliriz.

İlk 45 dk baya iyi oynadı ama fizik gücü yetmiyor devre arası çıkmalıydı 3-0 olduktan sonra dahada zorlamanın bir mantığı yok.
Kendisini ben de çok seviyorum ama çok uzun zamandır 90 dakikayı oynayabilecek oyuncu değil. Bence 60 dakikayı dolu dolu oynayacak kondisyonu bile yok, uzun zamandır saha içinde bişeyler yapmaya çalıştıktan sonra kendini dinlendirmeye çalıştığını görüyorum

Aynı şeyi İcardi için de söyleyebilirim, o yüzden İcardi ve Mertens'in süreleri paylaşması gerektiğine inanıyorum. İcardi 'yi ilk 11 kullanıp dakika 65-70 gibi Mertens ile değiştirebiliriz

Mertens 'i artık orta saha üçlüsünün bir parçası olarak düşünmeyi bırakmamız gerekiyor. Yedek kulübesinde Batshuayi ile birlikte öndeki ikilinin alternatifi olabilirler

Adam her macta inanilmaz katki veriyor, pas oyunumuzun da anahtar parcasi arti gol de atiyor. Taraftar sirf yasindan dolayi yorum yapiyor ama en direncli oyuncularimizdan biri. Icardi ve Osimhenle de ayri bir uyumu var.

Gecen sene de ayni yanilgiya dustuk, yerine Kerem'i oynattik. Ne zaman ki Mertens formayi aldi galibiyet serisi de basladi.

Inanilmaz bir oyuncu gercekten. Tek eksisi basit top kayiplari, ama bunu bizim takimda yapmayan yok.

Geri
Üst Alt