Yas kiyaslamasi çok saçma benim gözümde. Biz yas kiyaslamiyoruz, performans kiyasliyoruz. Mevki farki tam olarak dogru degilde neyse tarz olarak çok farklilar ve benim kiyaslamayla söylemek istedigim Jhon Arias'in artilari degil, Mertens'in eksileri.
Kardesim yapma, Mertens bayagi domine eden futbolmu oynuyor? Mertens gayet yararli oluyor ve skor/assist katkilari fena degil ama bizim AS OYUNCUMUZ, hele hele forvet arkasinda, daha belirleyici ve oyunumuzu daha baskili hale getirmesi lazim Ve Mertens bunu yapamiyor.
Örnek vermek istiyorum: Mertens ortalama 26 pasla oynuyor maç basi ve pas yüzdesi 69%. Bu maç basi 8 pas hatasi demek ve tam adamlarin yari sahasina yerlesirken yine defansa kosmak demek. Tabii bu tek Mertens'in suçu degil ama gerçekten bize eksi yaziyor benim gözümde.
Dogrudur, skor oyunudur ve skora katki yapiyor. 4 gol 15/16 maçta benim için o roldeki oyuncu için pek yeterli sayilmaz ama hadi neyse skor katkisini arti olarak sayalim. Benim için tek skor katkisi yetmiyor ve oyunu karsi takimin sahasinda tutmak için daha iyi bir 10 numara (yada iki 8 numarayla arkalarinda 6 numara olur) lazim oldugunu düsünüyorum.
Bu arada bu forumda gerçekten futbolu konusmak bazen zor oluyor; elestiri ya dozsus ya çok kisisel algilaniyor. Mertens bizim babamiz, abimiz, kocamiz degil, oyuncumuz ve elestiri hakaret degil. Ben nasil sunu sunu iyi yapmiyor diyorsam, ve bunu ne kadar münkünse örneklerle ispatlamaya çalisiyorsam, benimle ayni fikirde degilseniz aynisini yapin: örnek verin konusalim; görüntülerle örnek olsun, istatistik olsun. Konusalim ve belki ortasini buluruz yada bir birimizi farkli düsünmeye ikna ederiz.