#10 Felipe Melo (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Felipe Melo

Adamların kendi pozisyonundan konuşmak kel alaka. Ayhan en verimli ve milli takıma çağrıldığı zamanı sol kanatta yaşadı, o zaman Kewell, Stoch gibi adamlarla kıyaslayalım. Sistem ne 4-4-2, ne gerekiyor iki tane CM, defansifmiş ofansifmiş konuşmanın anlamı ne, ikili orta sahada kim mücadece ediyorsa, ne gerekiyorsa karşılaştırma da ona göre yapılır, Lincoln de Mustafa Sarp ta 4-4-2 göbeğinde oynarsa eğer gayet doğal olarak kıyaslanır, çünkü sistem gereği beklentiler aynıdır, defansa da ofansa da dengeli katkı. Misal, tek forvet oynuyoruz, 10 maçta 50 gol atmışız, ama forvet sadece 5, yok diğerlerine yol açıyormuş, yok pas dağıtıyormuş hikaye kısmı bunlar, sistemin gereğini yerine getiremiyorsa yanlış birşeyler vardır, bunun sorumlusu olsa da böyle olmasa da, ki Melo bu durumda sorumlusu değil, hocanın kafasındaki şablona göre kadro olmadığı için verebileceğinin yarısını veremiyor, yoksa kalitesi bunun çok çok üzerinde.

Tabiki hocam..Birincisi ön orta saha..İkincisi ofansif orta saha..Ancak Melo ve Kalstrom aynı mevki..Senin bilmediğin nokta bu..Yani Melo ve Kalström 1.resimdeki mevkinin adamları..Sen şu yorumuna bak bak gül..

Yanlış anlaşılmalar olmuş bir sebebini söyleyeyim mi? Bu ikisi aynı şey.

İleri uca doğru "ön" tanımı verilir, ön orta saha, orta sahanın önü, ilerisi.

Libero, eski sistemlerdeki son adam süpürücü, ön libero veya defansif orta saha dediğimiz de Melo falan işte. İlki.

@emre budak

ağır provakatif

karga veya cücük olma ihtimali yüksek

zira selçukla meloyu karşılaştırıp takım içinde ikilemler çıkarıp vesvese verip milletle alay ediyor güya

şimdi meseleyi bu durum muhaceresinde ele alıcak olursak bu tip adamlar rieranın aldığı 3 milyonu eleştirmez neden? çünkü bi faydası yok takıma ve doğal olarak tehdit oluşturmuyor klasik rıdvan kafası yani gördüğünüz üzre ama yararlı olan adam eleştrilir tıpkı lincoln gibi tıpkı keita gibi tıpkı baros gibi tıpkı melo gibi bu adamlar bir şekilde mimlenir gerek aldıkları para ile gerek başka hususlarda yani hadi ​başka kapıya

Fatih Can şu yorumuna iyi bak..Bana ders vereceğine alacağın ilk ders milletin yorumuna saygı duymak olmalı..Ben Melo'ya hakaret mi ettim ki ağır provokatör oldum..Hala şu yorumuna gülüyorum..Tespitlerin süper..

zira selçukla meloyu karşılaştırıp takım içinde ikilemler çıkarıp vesvese verip milletle alay ediyor güya

Tabiki hocam..Birincisi ön orta saha..İkincisi ofansif orta saha..Ancak Melo ve Kalstrom aynı mevki..Senin bilmediğin nokta bu..Yani Melo ve Kalström 1.resimdeki mevkinin adamları..Sen şu yorumuna bak bak gül..

melo ne yapar??

defansif

top keser

top çalar

hava topu alır

kademeye girer

fiziken güçlüdür

ikili mücadele kaybetmez

ofansif

dribling yapar

oyunu açar

şut atar

ara pası atar

Senin söylediklerin bunu yapamaz..

y a p a m a z

kallstörm bunların yarısını ancak yapar 1.resimdeki felan değil kalsström 2.resimdeki pozisyonu kallströmün millli takımda forvet arkası ve sol açık oynuyor çoğu zaman

kalsström

defansif

alan savunması

mücadele

ofansif

pas alışverişi

yaratıcılık (düşük)

şut

başkada bi halt yapamaz işte bu kalsström klasik bir modern merkez orta saha selçuk inan gibi tıpkı

Fatih Can şu yorumuna iyi bak..Bana ders vereceğine alacağın ilk ders milletin yorumuna saygı duymak olmalı..Ben Melo'ya hakaret mi ettim ki ağır provokatör oldum..Hala şu yorumuna gülüyorum..Tespitlerin süper..

hala yapıyorsun sabahtan beri para ile eleştirmeye çalışırsan devamınıda getiririm ; )

FM,FIFA ve PES oynayip oyunculari degerlendirmeyin.

Yok Källström Melo´nun yaptiklarini yaparmis felan.Kanal A sayesinde Lyon taraftari olmuslar felan,gecin bunlari.

Melo´nun yaptiklarini Melo´dan daha iyi yapan 2 oyuncu taniyorum ancak.Biri Arturo Vidal digeri Yaya Toure.

hala yapıyorsun sabahtan beri para ile eleştirmeye çalışırsan devamınıda getiririm ; )

Devamını getirsen ne olacak..Benim yorumum ortada..Geç oldu zaten bu mesele de burada kapansın..Ben mali yönünü ve sistemdeki uyumsuz durumlarını söyledim..Bence sen de şu yorumundaki hatanı gör..Görmesen de canın sağolsun..

Arkadaslar;

Cok basit.

4-3-3 oynarsin. Bunun 2 tarzi var

birincisi

Busquets

Xavi-Iniesta​

Ikincisi

De Jong-Van Bommel

Sneijder​

Busquets kontrolcu, kesici rolunu ustlenir. Genellikle bu bolgede tek basina oynayan topcu, top kapar, ilerkine verir. Busquets daha fazlasini yapabiliyor, ama mesaji almis durumdasiniz. Melo bu tipte bir futbolcu.

Arkadas diyorki; Kallstrom oynayabilir. Dogru. Ajax ayni sistemde Theo Janssen'i oynatti. Ama bu etkili olmaz. O mevkiyi baska nedenle kullanmis olursun. O mevkide pasor kullanirsan, topun sende olmasini istersin. Top sahipligine oynamis oluyorsun. Kesicisiz oynuyorsun.

Yani, Melo o mevkinin adami. Kallstrom oynayabilir. Hocaya ait. Filosofiye ait.

Ikincisi

2 kontrolcu orta saha, 1 ofansif. CM kelimesi cok genel bir kavram. Xavi CM, ama Alonso'da CM. Iki CM'le oynarsin. Arkadas Kranjcar diyordu.

Melo-Selcuk

Kranjcar

Olur. Selcuk'a ofansif rol vermek istersen, ucu geriye donuk, 1.ci ornekteki gibi olur. Ozaman Melo on libero, kesici rolunde olur.

Ama bunlar bos, Galatasaray 4-4-2 oynuyor. Bu sistemde klasik on libero oynayan olmaz, ama gorevi yerine getirmeye calisan oyuncu olur.

Birbirinizi kirmayin beyler:yenieek:

Faydalı oluyor ama bazen gereksiz laubalilikleri var oyun içinde. Birde çok fazla seyirciye oynuyor.

404874_356497571041861_243149862376633_1274282_1809632308_n.jpg

Kallström ile Melo aynı mevki adamları gibi yazanlar olmuş. Kallström AMC den devşirme CM yahu. Kallströmün orjini AMC idi yani eskiden. DM oynadığını hatırlamıyorum doğru düzgün.

emre budak'a cevap verenlere gülüyorum. bir insanin bukadar futbola uzak ve ayni zamanda bukadar yakin olmasini aklim almiyor :asd:

emre budak'a cevap verenlere gülüyorum. bir insanin bukadar futbola uzak ve ayni zamanda bukadar yakin olmasini aklim almiyor :asd:

Ben bu konuda yeterince güldüm kardeş..Sen de güldüysen ne mutlu sana..Benim futbola ne kadar uzak olduğumu sene sonunda görürsün..Ben kendi şüphelerimi sezdiklerimi direk söylerim..Benim gözümde 4-4-2'nin ön orta sahası Selçuk kadar yetenekli ve hucüma destek veren oyuncu olmalı..Bence hoca ve yönetimde Melo üzerinde fazla durmayacak..Bu konuyu unutmam ve unutturmam..Ben daha bu konuda çok güleceğim..Merak etme..

Ben bu konuda yeterince güldüm kardeş..Sen de güldüysen ne mutlu sana..Benim futbola ne kadar uzak olduğumu sene sonunda görürsün..Ben kendi şüphelerimi sezdiklerimi direk söylerim..Benim gözümde 4-4-2'nin ön orta sahası Selçuk kadar yetenekli ve hucüma destek veren oyuncu olmalı..Bence hoca ve yönetimde Melo üzerinde fazla durmayacak..Bu konuyu unutmam ve unutturmam..Ben daha bu konuda çok güleceğim..Merak etme..

hala 4-4-2 diyor yahu biz 4-4-2 oynamıyoruz

şl de dediğin gibi oynada bakalım napıyorlar seni selçuk koy yanına ha kranjcarıda oyna 4-4-2 yi bakalım pes te oynarsın anca belli zaten ordan bişiler kaptığında

bu gün 4-4-2 nin en babasını oynayan manu bile orta sahayı fletcher-anderson yaptığında cityde 6 lık oldu blackburnden 3 felan yedi gördü ferguson ebesininkini

o günden sonra bu 2 liyi bi daha beraber oynatmadı hep bir defansif orta sahayla çıkmaya başladı

carrick-park olsun carrick-anderson olsun cleverley-fletcher olsun jones-park gibi varyasyonlar denemeye başladı

bizim kağıt üstünde sadece bir dizilimimiz var o da 4-1-4-1 dir

top bizdeyken stoperler kanatlara kadar açılır defansif orta saha stoperlerin boşluğuna geçer

yani

3-2-1-2-2 gibi bir oluşumla sahaya yayılıyoruz

top rakipteykende temel felsefe bi kere pres zaten 2-3 kişi önde baskı topluca topun arkasına geçme bu yani genel mantalite

bu gün 4-4-2 nin en babasını oynayan manu bile orta sahayı fletcher-anderson yaptığında cityde 6 lık oldu blackburnden 3 felan yedi gördü ferguson ebesininkini

o günden sonra bu 2 liyi bi daha beraber oynatmadı hep bir defansif orta sahayla çıkmaya başladı

carrick-park olsun carrick-anderson olsun cleverley-fletcher olsun jones-park gibi varyasyonlar denemeye başladı

bizim kağıt üstünde sadece bir dizilimimiz var o da 4-1-4-1 dir

top bizdeyken stoperler kanatlara kadar açılır defansif orta saha stoperlerin boşluğuna geçer

yani

3-2-1-2-2 gibi bir oluşumla sahaya yayılıyoruz

top rakipteykende temel felsefe bi kere pres zaten 2-3 kişi önde baskı topluca topun arkasına geçme bu yani genel mantalite

ne oynuyoruz allasen söyle.

; ) ; )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt