Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

Martin O'Neill inanılmaz karakterli ve işine kimseyi karıştırmayan bir adam.

Ve tam bir taktik dehası.

Kendisi Galatasaray'ın başına geçtikten üç beş ay sonra ya oldukça yol kat ederiz,

Ya da kendisi istifa eder. (Yönetim işine karıştığı için, istediği oyuncular alınmadığı için vs)

Martin O'Neill'ı gayet iyi biliyorum. Kendisinide çok severim ama Bu takımı o bile adam edemez. Önce ona tam yetkiyi yaptıracak bir başkan ve sportif direktör lazım. Sonra oyuncuların değişmesi.

Bence GS nin en büyük transferi GİOVANNİ DOS SANTOS du ama bizimkiler gitti Kazımı aldı alkışlar burdan sayın Sportif Direktörümüze sen olmasan biz ne hallere düşerdik

Martin O'Neill inanılmaz karakterli ve işine kimseyi karıştırmayan bir adam.

Ve tam bir taktik dehası.

Kendisi Galatasaray'ın başına geçtikten üç beş ay sonra ya oldukça yol kat ederiz,

Ya da kendisi istifa eder. (Yönetim işine karıştığı için, istediği oyuncular alınmadığı için vs)

Aynen katılıyorum adam çok karakterli biri Milnerı sattılar diye istifa etti adam ya ..

Ey Hagi.Sen bizim için efsanesin,ve hep öyle kalacaksın. Bu zor dönemde takımın başına geçmekle büyük bir sorumluluğu kabul ettin.Kısa zamanda başarılı olmanı beklemiyorduk zaten. Sana destek vermeye devam eden bir taraftar olarak söylüyorum ki artık şu takaıma cesaret ver biraz. Cesur ol. Bırak artık defansif oynamayı. En azından ruhumuzu geri kazandır.Yenilebiliriz,fark da yiyebiliriz ama artık korkmadan oynat şu takımı...Rakipten korkmadığını bilerek sahaya çıksın futbolcu. Galibiyet için kadro kurulduğunu hissetsin.

Ey Hagi.Sen bizim için efsanesin,ve hep öyle kalacaksın. Bu zor dönemde takımın başına geçmekle büyük bir sorumluluğu kabul ettin.Kısa zamanda başarılı olmanı beklemiyorduk zaten. Sana destek vermeye devam eden bir taraftar olarak söylüyorum ki artık şu takaıma cesaret ver biraz. Cesur ol. Bırak artık defansif oynamayı. En azından ruhumuzu geri kazandır.Yenilebiliriz,fark da yiyebiliriz ama artık korkmadan oynat şu takımı...Rakipten korkmadığını bilerek sahaya çıksın futbolcu. Galibiyet için kadro kurulduğunu hissetsin.

Sen kesin hukukçusun. Üslup falan.

Hagi Gönderilip,Tugay ile sezon sonuna kadar idare edilmelidir bence.Sezon sonu getirilmesi planlanan yabancı teknik direktör de takımı takip etmelidir.

Normal insanları pek aramam google'da.

Sabır, hakedene gösterilir. İşinde kendisini kanıtlamış adama gösterilir. Sen pas yapamayan oyuncuyu takıma alıp "bu adam pas yapacak" diye sabır gösterebilir misin aylar boyunca ? Hayır. Ki zaten o oyuncu ilk oynadığı andan itibaren yaptıklarıyla "pas yapamayacağını" gösterir herkese. Sabretmekte gereksizdir böyle bir oyuncu için. Hagi'de teknik direktör olmadığını tercihleriyle ve kararlarıyla çoktan gösterdi ki geçmiş teknik direktörlük kariyerine de bakarsak koca bir sıfır görüyoruz, yani kendini bu işte kanıtlamamış birisi. Neyin sabrını göstereceğiz ? Efsane futbolcumuz diye laf söylememezlik yaparsak böyle takımı alır istediği şekle sokar, gider...

Senin mantıgını gayet iyi biliyorum. Sırf Brezilya milli takımında oynuyo diye, Ingiltere premier liginden geldi diye sana kalsa Elano'ya bu sezonda tahammül ederdin. Mantık iste bu. Takıma zarar veriyo falan kimin umurunda. Veya Avram Grant, Chelsea'yi calıstırdı ya.

Birde bir kesim var ki hep kötü günde hep kötü günde ortaya cıkıp kendince Albert Einsteinlık fikirlerini buralara yazıp egolarını tatmin ediyo.

Simdide Skibbe modası basladı. "Ah ne güzel futbol oynatıyodu, yedik adamı". Bu Skibbe kendi sahasında Steaua'ya karsı 5'li bir defans kurgusuyla cıkıp korkak lakabını alan hoca degil mi?

Bir cogunuzun kus kadar beyni bile yok.

2008-2009

-------De Sanctis-------

Sabri-Meira-Servet-Balta

---Mehmet Topal-Barıs---

Kewell----Lincoln----Arda

----------Baros----------

2009-2010

------Leo Franco------

Sabri-Neill-Servet-Balta

--Mehmet Topal-Sarp--

Keita-----Elano----Arda

----------Baros--------

*Kewell, Dos Santos, Jo vs. daha hic birini yazmadım.

Ve gelelim 2010-2011, yani Hagi'nin devraldıgı kadroya.

----------Ufuk----------

Sabri-Neill-Servet-Insua

Sarp-----Ayhan-----Barıs

----Elano---Misimovic----

----------Kewell---------

Pino'dan kendi cabası ile bir kurtarıcı yarattıgınıda eklemeden gecmiyeyim.

An itibari ile oynatmak zorunda oldugu kadro.

----------Ufuk----------

Sabri-Servet-Balta-Insua

Sarp-----Ayhan-----Culio

-----Yekta----Emre-----

----------Kazım---------

Eksikler, cezalılar geri geldiginde asagı yukarı sahaya cıkaracagı kadro.

----------Zapata------------

Sabri---Neill---Servet---Balta

Yekta-------Cana-------Culio

Kazım/Pino-Baros/Stancu-Arda

Yada orta sahaya istedigi gibi bir transfer yaptırdıgı taktirde.

--------Zapata---------

Sabri--Neill--Cana--Balta

Yekta---Transfer---Culio

Kazım-Stancu/Baros-Arda

Simdi en basa, Skibbe'ye dönelim. O kadro bana göre 2002'den sonraki en kaliteli kadroydu. Ufak tefek eksikleri vardı. Kalecisinden santraforuna tekmeye kafa sokan, formanın degerini bilen, dinc, istekli ve kaliteli oyuncular vardı. Belki cok iyi bir cift yönlü orta saha transfer edilebilirdi. Ama o kadronun asıl sorunu alternatifsizligiydi. Yani biri sakatlandıgında yerine oynayabilecek futbolcu yoktu - 5.'lik.

Rijkaard, Lincoln ve De Sanctis dısında bu kadroyu oldugu gibi devralıp, devamlılık sorunu yasayan Kewell yerine hepimizi mest eden Keita, gereksiz Elano ve Leo Franco gibi oyuncularla takviyeledi. Yani oyuncu secmeyi genel anlamda beceremedi ve o müthis kadroyu yönetimle birlikte bir enkaza cevirdi - 3.'lük.

Bu enkazı bizzat üstlenenin Hagi oldugunuda unutmus bazılarınız. Bir mac kaybetti diye ac kargalar gibi ucussanızda, eksikler geri geldiginde mecbur olarak asagıya oturup susmanız gerekicek. Zira simdi sizi kaale alan ici yanık taraftar zamanla dogruyu görecektir.

Baros sakatlanmasa ve sonrasinda Kewell da sakatlanmasa ve sonrasinda Arda da sakatlanmasa en azindan bu oyuncular 5-6 mac disinda beraber oynayabilselerdi gecen sezon kacinci olurduk acaba. Hagi vs. vs. kimse sapkadan tavsan cikaramaz Hagi' yi de gøruyoruz kilit oyuncular olmadiginda neler yapabildigini. Rijkaard zamaninda da bu takimin ne oynadigi belli degildi simdi de ne oynadigi belli degil. Halen de iddaa ediyorum kilit oyuncular dønmedigi surece Hagi'de hic bir sey yapamayacak ki zaten yapamadi. Hersey ortada. Organizasyon falan bir plan sistem bu kadro ile imkansiz.

Refaransim da gene begenilmeyen Rijkaard. Kadro kalitesiz dedi ve derken bence uyumsuzlugu vs. vs. hepsini kastetti. Sonuc hep birlikte gøruyoruz zaten.

Edit: Rijkaard da kilit oyuncularin sakatligindan dolayi birsey yapamadi. Bireysel yetenekleri ile mac kazandiyordu bu oyuncular ki ligden kopmadik uzun sure. Zaten bir dønemden sonra Rijkaard da kadro kuramiyordu. Kuruyordu ama kilit oyuncular olmayinca kadro bir ise yaramiyordu. Bu sezon da aynisi. Kilit oyuncular døner Arda eski Arda olur Kewell biraz daha toparlanir sonra mac kazaniriz. Yok sonuc ortada ne bir organizasyon var takimda ne bir sistem var. Bu kilit oyuncular olmayinca mac falan kazanamayiz biz rahat bir sekilde.

Ek olarak simdi daha iyi anliyorumki Baros insanustu bir oyuncu. Ne yapip edip gol atiyordu. O dønmesin de Stancu mu olur Kazim mi olur artik kim olursa takimin berbat oldugunda bile cikip insanustu oynayip gol atabilecekler mi. Gørecegiz hep birlikte. Kolay takimlara karsi gol atariz. Buyuk takimlara defansif cikarsak zor yeniliriz fakat yenemeyiz de. Hayir anlamiyorum takimda organizasyon yok ve forumda okumustum bunu Rijkaard ilk geldiginde bile bunu dillendiren insanlar varmis. Hepsini tebrik ederim o zamandan birseyleri gørdukleri icin. Simdi de aynisi olacak ne olacakti Baros ve Arda dønunce Kewell biraz toparlaninca mac kazanacagiz sonra Hagi sapkadan tavsan cikarmis mi olacak. Eee zaten bu oyuncular beraber oynadiginda Rijkaard'in ilk dønemlerinde de mac kazaniyorduk.

Edit: Bu arada tam tersi de søz konusu. Hagi' ye guvenmesem de o ne yapsin. Bu oyuncular olmayinca mac falan kazanamiyoruz ve bu durum da onu berbat bir td yapmaz nasil onlar døndugunde mac kazanip bu durum Hagi' yi mukemmel bir td yapmayacaksa. Degisen hicbir sey yok ki olmayacakta. Yani kilit oyuncular døndugunde mac kazandigimizda Hagi takimi toparlamis ve iyi bir organizasyon yaratmis olmayacak. Rijkaard da oldugu gibi sadece bu oyuncularin bireysel yetenekleri ile mac kazanmis olacagiz.

Hagi takımın başına geldiğiniden beri, takım çok disiplinli oynuyor ve takım savunmasında oldukça büyük gelişmeler var. Bakınız, yine çok sayıda gol yemişiz ancak, gollerin çoğunda ya kaleci ya da hakem hatası var. Bu durumda Hagi'yi suçlamak adaletsizlik olur. Ve çoğu maçı rakibe pozisyon vermeden kaybettik.

İşin hücum tarafında tabi ki söylenecek güzel şeyler yok. Hatta hiçbir şey yok. Ancak Hagi'nin bir mazereti var: Baros, Arda, Kewell ve Pino'dan öyle ya da böyle yararlanamıyor (Pino'dan kısa bir süre yararlanabildi, onda da oldukça etkili kullandığını düşünüyorum). Bu oyuncular gerçekten skora etki edebilecek oyuncular. Ancak bu saatten sonra bu oyunculara güvenilerek takım kurulamaz.

Bütün bunların yanında beni çok rahatsız eden bir şey var: Takım mücadele ediyor, rakiplerine az pozisyon veriyor, (bence önemli oyuncuları sakat olduğu ve yanlış transferler yapıldığı için) az pozisyon üretiyor. Ancak Gerets ile 80 küsür puan alarak şampiyon olduğumuz seneden beri ilk defa bir takımın hakemler tarafından bu kadar haksızlığına uğradığını görüyorum. Ve beni asıl rahatsız eden bu tepkisizlik. Neymiş, zaten kötü oynuyormuşuz. Bakınız, zaten çoğu maçımız rakiplerle başabaş geçiyor (ilk yarıdaki bursa, kayseri, fb, bjk, ts maçları ile ikinci yarıdaki bursa maçı). Bu maçlarda hakemin bir tarafı ezmesi maçın sonucunu belirliyor. Son bursa maçını düşünün:

1. Stepanov kırmızı kart görmeliydi

2. Birinci gol kesinlikle ofsayt

3. Ayhan'ın gördüğü ikinci sarı kart hatalı

Bu şartlar altında kim maçın sonucunu hakem belirlemedi diyebilir? Pozisyon üretememiş olabiliriz, ancak bu, hakemin bizim hakkımıza tecavüz etmesini haklı gösteremez. Bir değil, kii değil arkadaşlar. Benim hatırladığım,

1. Karabük maçındaki skandal penaltı kararı

2. Kayseri maçındaki verilmeyen 2 penaltı

3. İlk bursa maçında Volkan Şen'e verilmeyen kırmızı kart

4. Malum son bursa maçındaki kararlar

Ki bunlar ilk aklıma gelenlerdir. Peki biz ne yapalım? Bence artık oyuncularımızı, teknik ekibimizi veya yönetimi eleştirmeye bir ara verelim. Herhalde yeteri kadar eleştirildi. Biraz da takımımızın saha içinde haklarını korumalıyız. Hakkımız yendiğinde, zaten takım ne oynuyor ki diye düşünmeyi bırakmalıyız. Çünkü artık zarar veriyoruz. Takım, saha içinde hakkı yendiğinde seyircisinden de destek bulmazsa nasıl kendinde güvensin? fb trabzon maçında fb taraftarı hakemi nasıl baskı altına aldı? fb sene başından beri çok mu iyi top oynuyor acaba?

Neyse, Hagi konuşacakken hakem konuştuk ama artık hakem hatalarıyla kaybettiğimiz puanlar çol olmaya başladı. Diyeceksiniz ki, bursa maçında hakem hata yapmsaydı ne olacaktı? Belli olmaz derim, sivas maçında da üretken değildik, ama maçın sonlarına doğru golü bulduk bir şekilde. Hakem, bu fırsatı elimizden almamalı.

Hagi takımın başına geldiğiniden beri, takım çok disiplinli oynuyor ve takım savunmasında oldukça büyük gelişmeler var. Bakınız, yine çok sayıda gol yemişiz ancak, gollerin çoğunda ya kaleci ya da hakem hatası var. Bu durumda Hagi'yi suçlamak adaletsizlik olur. Ve çoğu maçı rakibe pozisyon vermeden kaybettik.

İşin hücum tarafında tabi ki söylenecek güzel şeyler yok. Hatta hiçbir şey yok. Ancak Hagi'nin bir mazereti var: Baros, Arda, Kewell ve Pino'dan öyle ya da böyle yararlanamıyor (Pino'dan kısa bir süre yararlanabildi, onda da oldukça etkili kullandığını düşünüyorum). Bu oyuncular gerçekten skora etki edebilecek oyuncular. Ancak bu saatten sonra bu oyunculara güvenilerek takım kurulamaz.

Bütün bunların yanında beni çok rahatsız eden bir şey var: Takım mücadele ediyor, rakiplerine az pozisyon veriyor, (bence önemli oyuncuları sakat olduğu ve yanlış transferler yapıldığı için) az pozisyon üretiyor. Ancak Gerets ile 80 küsür puan alarak şampiyon olduğumuz seneden beri ilk defa bir takımın hakemler tarafından bu kadar haksızlığına uğradığını görüyorum. Ve beni asıl rahatsız eden bu tepkisizlik. Neymiş, zaten kötü oynuyormuşuz. Bakınız, zaten çoğu maçımız rakiplerle başabaş geçiyor (ilk yarıdaki bursa, kayseri, fb, bjk, ts maçları ile ikinci yarıdaki bursa maçı). Bu maçlarda hakemin bir tarafı ezmesi maçın sonucunu belirliyor. Son bursa maçını düşünün:

1. Stepanov kırmızı kart görmeliydi

2. Birinci gol kesinlikle ofsayt

3. Ayhan'ın gördüğü ikinci sarı kart hatalı

Bu şartlar altında kim maçın sonucunu hakem belirlemedi diyebilir? Pozisyon üretememiş olabiliriz, ancak bu, hakemin bizim hakkımıza tecavüz etmesini haklı gösteremez. Bir değil, kii değil arkadaşlar. Benim hatırladığım,

1. Karabük maçındaki skandal penaltı kararı

2. Kayseri maçındaki verilmeyen 2 penaltı

3. İlk bursa maçında Volkan Şen'e verilmeyen kırmızı kart

4. Malum son bursa maçındaki kararlar

Ki bunlar ilk aklıma gelenlerdir. Peki biz ne yapalım? Bence artık oyuncularımızı, teknik ekibimizi veya yönetimi eleştirmeye bir ara verelim. Herhalde yeteri kadar eleştirildi. Biraz da takımımızın saha içinde haklarını korumalıyız. Hakkımız yendiğinde, zaten takım ne oynuyor ki diye düşünmeyi bırakmalıyız. Çünkü artık zarar veriyoruz. Takım, saha içinde hakkı yendiğinde seyircisinden de destek bulmazsa nasıl kendinde güvensin? fb trabzon maçında fb taraftarı hakemi nasıl baskı altına aldı? fb sene başından beri çok mu iyi top oynuyor acaba?

Neyse, Hagi konuşacakken hakem konuştuk ama artık hakem hatalarıyla kaybettiğimiz puanlar çol olmaya başladı. Diyeceksiniz ki, bursa maçında hakem hata yapmsaydı ne olacaktı? Belli olmaz derim, sivas maçında da üretken değildik, ama maçın sonlarına doğru golü bulduk bir şekilde. Hakem, bu fırsatı elimizden almamalı.

Hakem hatalarına kadar düşünmemiz gereken daha çok şey var. Hakem bu hata yapar. Bizede yapılıyor başka takımlarada. Başarısızlığımızı hakem hatalarına bağlamak , futbol cahiliğidir.

vs. vs. vs.

Galatasaray top falan oynamıyor. Kimse hakem kararlarının arkasına sığınmasın.

Geri
Üst Alt