Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

bu yeniseyler deneme olayi sizi kandirmasin

futbola ve sonuclara odaklanin derim ben

denemek cok zor is degil

Fr de yapardi istese, insanlari salak yerine koymayin koca koca adamlar elbet futbolu biliyorlar

ben artik vefa falan istemiyorum

basari istiyorum

basarili olamayana yol verilsin banane biktim ya

Adnan Polat gidene kadar Hagi 'nin ben de arkasında olacağım. Gittiği gün Hagi hakkındaki gerçek görüşümü yazarım merak edenlere.

Bunu alıntılayın ben unutursam.

Rijkaard döneminde bence de daha kötüydük. Daha önce 50 sefer de yazdım nedenlerini. En önemli sebep Rijkaard'ın aynı kadroyu 50 kez sahaya sürüp farklı sonuçlar beklemesiydi. Hagi çözüm üretmeye çalışıyor. Bamı sürekli oynatmaktansa Sabri-Hakan-Neill'i denedi orada. Hepsi de bamdan iyiydi.

Yazmaktan sıkıldım ama benim nedenim bu.

hep asist gol diyorsunya

karsilastir hagi ile rijkaardin sonuclarini

ne cikar karsina?

bu bahsettiginiz denemeler ne isimize yaradi ben bilmiyorum

Bütün bunlara rağmen forvetsiz Athletico Madrid'e kafa tutan Rijkaard'ın Galatasaray'ıdır.

Rijkaardın Keitasıdır demek istedin. Zira ben Galatasaray'dan bir eser görmedim o maclarda. Ara ara, Arda ve Elano kendi piyasalarını yükselttiler, ama o kadar. Biz o maclarda Atletico'ya ezildik, futbola ihanet ettik. Kafa tutmak falan bos laflar. Bireylerin ayagına bakıp millete kafa tutarak bu hallere geldi takım zaten.

TD dedigin nedirki yaaaa

yuzde 10 etkilesin iste banane

olay yonetim ve futbolcularda

bence bir futbolcu takimi ne kadar etkiliyorsa TD de iste 2 futbolcu kadar etkilesin diyelim

cok ta abartmamak lazim

Baros'tan en fazla yararlanan adam Skibbe'di. 5. olan takımda Baros gol kralı olmuştur. Rijkaard ne kadar yaralandı Baros'tan sanki. Hagi'nin elindeki forvet zenginliği Rijkaard'da yoktu bir kere. Serdar Özkan'la oynamak zorunda bırakıldı Rijkaard. Bütün bunlara rağmen forvetsiz Athletico Madrid'e kafa tutan Rijkaard'ın Galatasaray'ıdır.

Ah o hakemler ?..

Rijkaardın Keitasıdır demek istedin. Zira ben Galatasaray'dan bir eser görmedim o maclarda. Ara ara, Arda ve Elano kendi piyasalarını yükselttiler, ama o kadar. Biz o maclarda Atletico'ya ezildik, futbola ihanet ettik. Kafa tutmak falan bos laflar. Bireylerin ayagına bakıp millete kafa tutarak bu hallere geldi takım zaten.

bu isler boyle

o penalti verilseydi simdi Fr nin arkasinda duruyor olurduk belki

hayatin ne getirecegi belli degil

Hagi de bu sansini iyi kullanir umarim

Gittigi her Kulüpten kovulan, Vizyonu SIFIR olan, Galatasaray'daki Teknik Direktörlük kariyeri rezaletlerle dolu olan Kisiyi neden nicin, hangi sebeple savunursun ve sabir gösterilmesini istersin.Futbolculugunu bana anlatma, iyi kötü bizde izledik futbolculugunu.

Kovulan mı istifa eden mi? Kovulmak Rijkaard gibi 3 maymunu oynayıp, her türlü oyunun ve pisligin döndügü yerde hic bir zaman sesini cıkartmadan kucu gibi durmaktır. Istifa etmek ise Hagi gibi yanlısın oldugu yerde tek bir saniye bile durmamaktır.

Birde dikkat edersen, Hagiyi savunurken genelde futbolculuk dönemini fazla karıstırmıyorum. Ama senin gibiler diyecek bir lafı olmadıgında sürekli "futbolcugu iyi olabilir" lagalugasını öne cıkarıyolar.

Beyler bakın, ben ya kendimi anlatamıyorum yada siz anlamak istemiyosunuz. Hepinize cevap vermeye kalksam parmaklarıma felc girer :)

Evvela sunu idrak edelim, Galatasaray Hagi önderligindede olsa mükemmele yakın bir takım olarak basarıdan basarıya kostu.

Peki Hagi hoca olarak ne yaptı ve bunun takım üzerindeki akibeti ne oldu? Kısaca yazayım:

Kendigini begenmis, takımı kendine muhtac sanan gereksiz oyuncuları kenara cekti. Bireysel ayaklardan ziyade toplu halde futbol oynamayı ögretti tekrardan. Takım bir karakter, disiplin ve oyun anlayısına sahip oldu. Bahsettigim takım Terimin iki pas üst üste yapamayan beceriksiz facia Galatasarayıdır. Hagi o zaman bir devrime gitmistir ve bunun meyvelerinin devamını Galatasaray bir sezon sonra rekor puanla lig sampiyonu olarak almıstır. O sezon eksikleri olsada müthis bir takım vardı ve bu takım eksiklerini takım oldugundan ötürü bir kac mac haricinde hic hissettirmedi. Takım takım takım.

Kimiş bu kendini beğenmiş,takımı kendisine muhtaç sanan oyuncu?Çok merak ettim.

Ayrıca deplasmanlarda olmayan bir takımın,neresinde disiplin,karakter ve oyun anlayışı vardır?

Kovulan mı istifa eden mi? Kovulmak Rijkaard gibi 3 maymunu oynayıp, her türlü oyunun ve pisligin döndügü yerde hic bir zaman sesini cıkartmadan kucu gibi durmaktır. Istifa etmek ise Hagi gibi yanlısın oldugu yerde tek bir saniye bile durmamaktır.

Birde dikkat edersen, Hagiyi savunurken genelde futbolculuk dönemini fazla karıstırmıyorum. Ama senin gibiler diyecek bir lafı olmadıgında sürekli "futbolcugu iyi olabilir" lagalugasını öne cıkarıyolar.

yahu hagiye taparken Fr ye laf sokmak zorundamisin kardesim

farkli sitilde adamlar

biri eline verilenle elinden gelenin en iyisini yapmaya calisti isyan etmeden ve beceremedi

digeri isyan ederek beceremiyor

pek bir fark yok an itibariyle ama hagiye Fr ye verilen zaman verilmedi bekleyecegiz

Kewell-Baros-Lincoln-Arda 10 dakikada 3 gol filan atıyorduk. Onlar çok farklıydı. Sakatlıklar bozmadı mı bizi?

Bu hücumdan Arda-Kewell sağ sol kanat problemi yaşadık bir süre. Ama Lincoln'ün yerine gelecek adam kesinlikle Elano değildi. Misimovic o dönem gelse, aynı düzen devam edebilirdi.

Herkes çok istedi Rijkaard'a düzgün kadro kurulsun, sol bek, çift yönlü orta saha, forvet alınsın da keyifle maç izleyelim diye.

Asıl suçlular tepedeyken hala, biz burada hocaları tartışıyoruz. Rijkaard'ın gitmesine herkes üzüldü. Rijkaard'ı gönderen de, Hagi'yi getiren de yönetimdir taraftar değil. Hatta anket yapılsaydı ankaragücü maçından sonra kim gitsin, kim gelsin diye, yönetim gitsin Rijkaard kalsın şıkkı tavan yapar, Hagi gelsin şıkkı yüzde 5'i bulmazdı.

Ama şimdi TD değişikliğini aykut-daum denklemi gibi yorumlayıp Hagi'nin hata yapmasını kollayanlar varken, en azından alınan takım oyuncuları hatrına BİLE, sezon sonuna kadar takımın başında olması gereklidir.

Transfer listesi muhabbetleri de ayrı muammadır. Hagi, Rijkaard'dan daha iyi TD olduğu için gelmedi. Sizce yönetim TD ve futbolcu kalitesi ayırdedecek kadar futbol vizyonuna sahip mi?

Hagi'yi göndermek o kadar kolaydır ki, Türkiye kupasına bakar.Ali Sami Yen ismini unutanlar, birden kuruluş amacımızı hatırlayıverirler onu gönderebilmek için olur biter. Hagi'nin bu kulüpteki akıbeti pamuk ipliğine bağlıdır, 2 günlük tahammülsüzlük beni Rijkaard eleştirmeni, Hagi savunucusu yapmaya yeter.

Teknik direktör olmak o kadar da kolay zor değil beyler. Hepimizin bildiği şeyler zaten. Zor olan arkasında durmak. En azından yönetim değişene kadar.

hep asist gol diyorsunya

karsilastir hagi ile rijkaardin sonuclarini

ne cikar karsina?

bu bahsettiginiz denemeler ne isimize yaradi ben bilmiyorum

Keita-Arda'yı çıkarttığımda gol asist falan kalmıyor. Baros'u geçelim hadi.

Arda 7 gol 14 asist lig için. Toplamda 21 golde direkt etkili. Bizim şu ana kadar attığımız gol sayısı 24;)

Denemeler şu şekilde sonuç verdi; hepsi de bamdan iyi oynadı.

Arda-Keita meselesine bir daha gelmek zorundayız konu Atletico maçlarına gelseydi. Kapanmanın babasını yaptık içerde dışarda. Sadece bu iki adam ilerde birşeyler yaptı tek başlarına. Elano bile yarı sahayı geçmedi, iyiydi ama. Ben turu geçmeyi haketmiştik diyemem o penaltı pozisyonuna rağmen. Futbol adına hiçbirşe yoktu çünkü.

bu isler boyle

o penalti verilseydi simdi Fr nin arkasinda duruyor olurduk belki

hayatin ne getirecegi belli degil

Hagi de bu sansini iyi kullanir umarim

Rijkaard ismi ilk cıktıgında gelmemesini isteyenlerin en basındaydım. Zira bu adamı Türkiyede yiyeceklerini az cok kestirebiliyodum. Arsiv varsa halada duruyodur. Ama geldikten sonra hep destek cıktım ben Rijkaarda. Ama o icerideki macta Galatasarayın Atletico'dan korkmadıgının aksini kimse bana anlatamaz. Bunun tartıdmasını bile yapmam.

Diger tarafta Hagi hem birey olarak Rijkaarddan önemli benim icin, hemde Rijkaardın 3 transfer döneminde yapamadıgını kıytırık bir devre arasında yaptı. Bu adama destek verilmezde kime verilir?

Keita-Arda'yı çıkarttığımda gol asist falan kalmıyor. Baros'u geçelim hadi.

Arda 7 gol 14 asist lig için. Toplamda 21 golde direkt etkili. Bizim şu ana kadar attığımız gol sayısı 24;)

Denemeler şu şekilde sonuç verdi; hepsi de bamdan iyi oynadı.

Arda-Keita meselesine bir daha gelmek zorundayız konu Atletico maçlarına gelseydi. Kapanmanın babasını yaptık içerde dışarda. Sadece bu iki adam ilerde birşeyler yaptı tek başlarına. Elano bile yarı sahayı geçmedi, iyiydi ama. Ben turu geçmeyi haketmiştik diyemem o penaltı pozisyonuna rağmen. Futbol adına hiçbirşe yoktu çünkü.

kardesim iki hocanin aldigi sonuclara bak diyorum iste banane kim oynamis ne yapmis

rijkaardda culiomu vardi? insuami vardi caglarmi vardi nebilim

detaya girmeye gerek yok

galibiyet malubiyetlerine bak iste ne var, denemek bizim basimizi gogemi erdirmis

demezlermi adama istikrar daha onemli diye sana antitez olarak?

ben hagi yanlis yapiyor demiyorum ama olayin ozunde GS pozisyon bile bulamiyor birak mac kazanmayi

yahu hagiye taparken Fr ye laf sokmak zorundamisin kardesim

farkli sitilde adamlar

biri eline verilenle elinden gelenin en iyisini yapmaya calisti isyan etmeden ve beceremedi

digeri isyan ederek beceremiyor

pek bir fark yok an itibariyle ama hagiye Fr ye verilen zaman verilmedi bekleyecegiz

Yani diyosun ki, Rijkaardın kuzu gibi her türlü dolaba göz yumması dogruydu, ama diger yandan Haginin zamanında Ergun Gürsoyun oyunlarına restini cekip gitmesi yanlıstı?

Rijkaard ismi ilk cıktıgında gelmemesini isteyenlerin en basındaydım. Zira bu adamı Türkiyede yiyeceklerini az cok kestirebiliyodum. Arsiv varsa halada duruyodur. Ama geldikten sonra hep destek cıktım ben Rijkaarda. Ama o icerideki macta Galatasarayın Atletico'dan korkmadıgının aksini kimse bana anlatamaz. Bunun tartıdmasını bile yapmam.

Diger tarafta Hagi hem birey olarak Rijkaarddan önemli benim icin, hemde Rijkaardın 3 transfer döneminde yapamadıgını kıytırık bir devre arasında yaptı. Bu adama destek verilmezde kime verilir?

ver arkadasim ver destek ama sen boyle abarttikca hagiye dusmen yaratiyorsun

daha destek verilecek bir durum yok benim gozumde

basarisiz kim varsa gitsin kardesim

yonetimle baslasin futbolcularla devam etsin

en son TDe gelsin bu bicak

baslarim istikrarina bilmemnesine diyorum kafamdan artik:(

Yine de hakkını yemeyelim. Atletico maçları sırasında forveti geçtim doğru düzgün hücum adamı yoktu adamın elinde. Yine de o kadar kapanmak doğru değildi.

Yani diyosun ki, Rijkaardın kuzu gibi her türlü dolaba göz yumması dogruydu, ama diger yandan Haginin zamanında Ergun Gürsoyun oyunlarına restini cekip gitmesi yanlıstı?

senaryonu degistiriyorum

ben mesela aynen senin gibi misi olayinin tamamen bir yonetim oyunu oldugunu dusunuyorum, isin icinde leasing yalanida var.

sende buna inaniyorsun degilmi bununla ilgili konu bile actin

hah simdi yukarda yazdigini bir daha yaz bakalim

Kimiş bu kendini beğenmiş,takımı kendisine muhtaç sanan oyuncu?Çok merak ettim.

Ayrıca deplasmanlarda olmayan bir takımın,neresinde disiplin,karakter ve oyun anlayışı vardır?

Karan ve gibileri.

Deplasmanlarda olmamak nedir? Antepe 2 gol atıp, 2 topun direklerde patlayıp bireysel hatalardan gol yenmesi mi? Yoksa bu sezon ve gecen sezon ki Ankaragücü maclarındaki gibi takım olarak hata yapmak mı?

Geri
Üst Alt