Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

Ne Fm biliririm ne de yenil nesil dediğiniz şeyleri. Ben o yıllarda o muhteşem takımı tribünden bir çok kez izleme fırsatı bile buldum. Yeni nesil lafınızı gerekli kişilere kullanın..

FM boyle yapti insanlari. Herkes kendini teknik direktor saniyor bu yeni nesilde. 4 yil Hakan'a nerde durmasi gerektigini, Suata nereye kosmasi gerektigini, Ergun'e nasil pas vermesi gerektigini anlatan adami, o yillarin gercek teknik direktorunu begenmez oldular.

Hocam hadi o adamı geçtim kimsemi beğenilmez bu ülkeden

Luci Çoban diye gönderildi

Feldkamp bunak dendi

Terim maço ego manyağı gazdan baska bişey bılmıyor

Rijkaard ve Skibbe otoriter disiplinli değil bi çoğuna göre hoca ve adam değil

Rijkaardın barça basarısını 5 yasındakı yeğenlerimizde yapar mantığı

Hatta geçen forumda gördüm Hiddink futboldan anlamayan şişirilmiş balonmuş :D

Hagi süper oyuncu ama futbol bilgisi kocamn bir 0

ee nasıl bir ülkede yaşıyoruz herkes bu adamlardan daha iyi biliyor futbolu disiplini takım kurmayı :D Aklım almıyor

Not: Ömer lafım bitek sana değil

Ne Fm biliririm ne de yenil nesil dediğiniz şeyleri. Ben o yıllarda o muhteşem takımı tribünden bir çok kez izleme fırsatı bile buldum. Yeni nesil lafınızı gerekli kişilere kullanın..

O zaman ya dikkatli izlememissin ya da hatirlamiyorsun Hagi'nin nasil takimi yonettigini sahada(Iyi oyuncuydu demiyorum, taktigi oyuncularin nereye kosmasi nerde durmasi gerektigine kadar gosterirdi Hagi). Yoksa taktik bilmiyor demezsin. Anlamiyorum elimizde fanatik Galatasarayli, caliskan ve zeki bir adam var, biz bunu hala savunmak zorunda kaliyoruz Galatasaray taraftarina.

O zaman ya dikkatli izlememissin ya da hatirlamiyorsun Hagi'nin nasil takimi yonettigini sahada. Yoksa taktik bilmiyor demezsin. Anlamiyorum elimizde fanatik Galatasarayli, caliskan ve zeki bir adam var, biz bunu hala savunmak zorunda kaliyoruz Galatasaray taraftarina.

Valla burda Terimi Şükürü Bülenti bile savunduğumu hatırlıyorum :)

Cem Yilmaz diyor ya Superman'i havada gorse bizim vatandas yerde yakalamayim der:) Oyle bir toplum teknik direktor begenir mi. Del Bosque,Tigana, Gerets, Low, Hiddink vs. hicbiri dayanamadi bizim ulkeye.

Ayhan kendi halinde yıldızlaşıyordu o takımda. Kötünün iyisiydi. Barışta öyle. O yıllarda ki barışa noldu şimdi hm? Ayhana noldu? Sarp'sız da oynadılar.. Ayhan rakip ceza yayının üzerinden kaleye dönmeyi hala bırakmadı noldu o oyunculara? Alex'i mehmet topalda gayet iyi kitleyebiliyordu. Alex hızlı bir oyuncu değil. Biraz atletik olmak yeterli ona karşı. Bu taktikse Hagi büyük adam :D (teknik direktörlükte). Ayrıca Hagi'nin oynattığı futbol ortada, Skibbenin oynattığı futbol ortada. Sen antepten gol yemeyim diye sarpı al sonra 2 gol yedirsin arka arkaya :D Hala gülüyorum. Evet taktik anlayışı mükemmel :D

Ayhan takım oyunu oynuyordu. O sezon kendi basına yıldızlastıgı bir Sivas mac vardı ki 50 kez denese bir kez girmezdi o top. Barısta aynı hikaye. Bu adam jeneriklik goller atmadıkı kendi basına yıldızlassın.

Alexi Mehmet Topal da iyi kitledi dogru. Ama ona bu gorevi veren bir baska futbol dehası Feldkamptı. Ne Rijkaard nede Skibbe ellerindeki oyuncuları dogru kullanamadılar. Biri orta sahanın defansif gorevini Sarpa bırakarak 3, digeride Ayhana bırakarak 4 tane yedi. Hagi ve Kalli o staddan "galibiyeti kacırarak" birer puan aldı geldi. Muthis hocan Skibbe ve Rijkaard acaba neden taktik anlayısı olmayan Hagi kadar akıl edip Feneri kitleyemediler?

Skibbenin oynattıgı futbol falan yoktu, o kadroyla sen bile olsan o kadar oynardı dedim diger yazımda. Niye peki? Ufak ufak yazayım:

-Kallinin terbiyesinden gecmis oyunu 70 metrede oynayan bir Arda.

-Simdiye kıyasan cok dinc bir Kewell.

-Futbol sihirbazı ve Misimovici topcu diye cebine koyacak meziyetlere sahip Lincoln.

-Fisek gibi sapa saglam bir Baros.

-Orta sahada basmadık yer bırakmayıp istisnasız rakipleri kamyon carpmısa cevirip bozan Barıs.

-Barısın bozdugu rakiplerden tera yagından kıl ceker gibi topları rakiplerin ayagından calan Mehmet Topal.

-Servet bile o donem cok daha dincti fiziken. Daha sayayım mı?

Bu takım nasıl iyi futbol oyanamsın? Biraz mantık yurut yazmadan.

Ridvan da Hagi kotu, oyunu okuyamiyor vs. bak mesela Schuster cok iyi taktik ve oyuncu degistiriyor diyordu. Ne oldu ayni puandayiz su an. Tek amaci vardi o yorumlarin bir 5-1'i, en onemlisi de bir 4 yili daha engellemek. Ridvan bir ornek, Urundul vs. herkes her firsatta saldirip yipratmaya calisiyor adami.

İçimden bir ses bağırıyor sen seneye yoksun diye:( Ersun Yanalı getirecekler gibi hissediyorum ne olur Hagi affet şu misiyi oynat insuayı seviyoruz seni be bıyık altı gülüşüne yıkarız bu gezegeni :(

Biraz önce Ntvspor'da haberlerde verdiler. Ne kadar doğru bilmiyorum ama Neill, Baros ve Kewell gelecek sene Hagi'nin olması halinde takıma kalmak istemediklerini Haldun Üstünel'e söylemişler.

Ayhan takım oyunu oynuyordu. O sezon kendi basına yıldızlastıgı bir Sivas mac vardı ki 50 kez denese bir kez girmezdi o top. Barısta aynı hikaye. Bu adam jeneriklik goller atmadıkı kendi basına yıldızlassın.

Alexi Mehmet Topal da iyi kitledi dogru. Ama ona bu gorevi veren bir baska futbol dehası Feldkamptı. Ne Rijkaard nede Skibbe ellerindeki oyuncuları dogru kullanamadılar. Biri orta sahanın defansif gorevini Sarpa bırakarak 3, digeride Ayhana bırakarak 4 tane yedi. Hagi ve Kalli o staddan "galibiyeti kacırarak" birer puan aldı geldi. Muthis hocan Skibbe ve Rijkaard acaba neden taktik anlayısı olmayan Hagi kadar akıl edip Feneri kitleyemediler?

Skibbenin oynattıgı futbol falan yoktu, o kadroyla sen bile olsan o kadar oynardı dedim diger yazımda. Niye peki? Ufak ufak yazayım:

-Kallinin terbiyesinden gecmis oyunu 70 metrede oynayan bir Arda.

-Simdiye kıyasan cok dinc bir Kewell.

-Futbol sihirbazı ve Misimovici topcu diye cebine koyacak meziyetlere sahip Lincoln.

-Fisek gibi sapa saglam bir Baros.

-Orta sahada basmadık yer bırakmayıp istisnasız rakipleri kamyon carpmısa cevirip bozan Barıs.

-Barısın bozdugu rakiplerden tera yagından kıl ceker gibi topları rakiplerin ayagından calan Mehmet Topal.

-Servet bile o donem cok daha dincti fiziken. Daha sayayım mı?

Bu takım nasıl iyi futbol oyanamsın? Biraz mantık yurut yazmadan.

kesinikle katılıyorum o kadar teknik değildi ama çok dinç koşan bi kadroydu 2008'deki.Hem şu anki hakan balta ve bam gibi dökülmüyordu kimse herkes en azından vasatin üstü oynuyodu iyi futbol oynamasa da kazanıyodu gs.Şu anda ne futbol oynayabiliyo takım ne de yenebiliyo

Biraz önce Ntvspor'da haberlerde verdiler. Ne kadar doğru bilmiyorum ama Neill, Baros ve Kewell gelecek sene Hagi'nin olması halinde takıma kalmak istemediklerini Haldun Üstünel'e söylemişler.

Doğruysa bu büyük bir sorun ... Yalansa Alah belasını versin yalancı basının.

Daha once de yazdim Hagi'yi yipratma kampanyasi. Yeni 5-1lerin, 4 yillik sampiyonluklarin onune gecme cabasi.

75390_IMG_23801_HR.jpg

Olabilir. Kewell Neill Baros'un profesyonellik anlayisi Hagi ile uyusmazsa sasirmam.

Ki Borges'te okumustum. Arjantin basinina yaptigi aciklamalara gøre de Culio takimdaki cogu oyuncunun Hagi'nin gelecek yil takimin basinda olmyacagini dusundugunu søylemis. Zaten bu Misi olayi yønetim degil direk Hagi'nin marifeti ise sene sonunda sorunlar yasanabilir.

Olabilir. Kewell Neill Baros'un profesyonellik anlayisi Hagi ile uyusmazsa sasirmam.

Ki Borges'te okumustum. Arjantin basinina yaptigi aciklamalara gøre de Culio takimdaki cogu oyuncunun Hagi'nin gelecek yil takimin basinda olmyacagini dusundugunu søylemis. Zaten bu Misi olayi yønetim degil direk Hagi'nin marifeti ise sene sonunda sorunlar yasanabilir.

Yalnız bu haberin kaynağını henüz yazı olarak bulamadım. Ntvspor'un internet sayfasında da yok. Bugün şans eseri denk geldim. Kendileri ile iletişimleri iyi değilmiş ve ayrılmak için Haldun Üstünel'e bunu dile getirdiklerini söylediler. Açıkcası bende doğru olabileceğini düşünüyorum. Hagi'nin takım içi iletişiminin iyi olmadığını düşünüyorum.

Geri
Üst Alt