Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

Sana yazıklar olsun,zapata gibi adamı kulübün başına musallat edeceğin için.

Ne olur şu 4-3-3 sistem,nden vazgeç HAGİ.

4-4-1-1 tam bize göre.

Zapata

sabri-Neil-Servet-Çağlar

Pino-Culio-Transfer-Arda

Misi (Emre Çolak)

Baros (Stancu)

Bu takım coşar.Fakat orta sahaya Selçuk inan veya Biglia tarzı bir topçu lazım.Cana dan bir halt olmaz.

İçinde Servet, Ayhan, Barış, Sarp, Balta vb. isimler olan kadrolar bir ... yapamaz. Devir değişti artık.

İlk dönemi;

Saidou-Conceicao-Song-Tomas-Ribery

Aldırdığı yabancılar bunlardı.

Ribery-Song-Tomas'ı anlatmaya gerek yok. Conceicao çok faydalı oldu. Saidou da sonraki sezon çok iyi oynamıştı.

En yüksek bonservis Ribery'ye verilmişti yanlış hatırlamıyorsam. Yarı yıl kiralık bedeli 500 bin euro, satın alma opsiyonu 3 milyon euro. Conceiao 1 dolara gelmişti, temsili.

İkinci dönemi;

Culio-Kazım-Yekta-Stancu-Zapata

Bu transferleri Hagi'nin yaptırdığı kesin. Bu adamları istediği yani. Zapata-Stancu-Culio'nun nereden geldikleri malum;) Kazım için Hagi de aynısını söyledi Adnan Polat da. "Sorumluluk tamamen Hagi de, o çok istedi" dedi. Hagi de doğruladı. Yekta olayında da Tugay'ın yoğun ısrarı varmış bildiğim kadarıyla.

Culio-Kazım'ın maliyetleri çok düşük. İkisi de iyi ama Culio cuk oturdu tabiri caizse. Zapata bedava, Stancu normal, Yekta biraz uçuk. Yine de rakamlar geçtiğimiz yıllara göre çok düşük.

İlk dönemi;

Ribery-Song-Tomas'ı anlatmaya gerek yok. Conceicao çok faydalı oldu. Saidou da sonraki sezon çok iyi oynamıştı.

En yüksek bonservis Ribery'ye verilmişti yanlış hatırlamıyorsam. Yarı yıl kiralık bedeli 500 bin euro, satın alma opsiyonu 3 milyon euro. Conceiao 1 dolara gelmişti, temsili.

İkinci dönemi;

Bu transferleri Hagi'nin yaptırdığı kesin. Bu adamları istediği yani. Zapata-Stancu-Culio'nun nereden geldikleri malum;) Kazım için Hagi de aynısını söyledi Adnan Polat da. "Sorumluluk tamamen Hagi de, o çok istedi" dedi. Hagi de doğruladı. Yekta olayında da Tugay'ın yoğun ısrarı varmış bildiğim kadarıyla.

Culio-Kazım'ın maliyetleri çok düşük. İkisi de iyi ama Culio cuk oturdu tabiri caizse. Zapata bedava, Stancu normal, Yekta biraz uçuk. Yine de rakamlar geçtiğimiz yıllara göre çok düşük.

Saidou'yu Ergun Gürsoy getirip zorla Hagi'nin eline vermisti. Zaten Hagi'nin sezon sonu gelecek istifası ilk oradan patlak verdi.

Hagi ilk dönemindeki gibi yine iyi isler yapıyor. Sabredin, meyvelerini elbet yiyecegiz.

Saidou'yu Ergun Gürsoy getirip zorla Hagi'nin eline vermisti. Zaten Hagi'nin sezon sonu gelecek istifası ilk oradan patlak verdi.

Hagi ilk dönemindeki gibi yine iyi isler yapıyor. Sabredin, meyvelerini elbet yiyecegiz.

Umarım bu sefer meyveyi yiyen Hagi de olur başkaları değil.

İlk dönemi;

İkinci dönemi;

dedigim gibi cok iyi bir teknik direktor degil henuz belki ama karpuz secerken hata yapmaz reis, kendi isi cunku

Hagi'ye destek beyler.Her zaman.Çakallara yedirmeyelim.

Umarım bu sefer meyveyi yiyen Hagi de olur başkaları değil.

Gerets dönemini kastediyosun zannediyorum. O dönem Hagi takımın basında kalsaydı belki adı final olan bir tura kadar gidebilirdik UEFA'da, elenmek bir kenara.

Ergun Gürsoy o sezon Hagi'nin, dahasıda Galatasaray'ın yoluna tas koymak icin alttan cok güzel oyunlar oynadı ve kendine Galatasaraylı diyen bir iki capulcuda buna alet oldu. Hagi ise Rijkaard'ın tam iki sezon göz yumup yapamadıgı seyi yapıp, yani karakterini konusturup istifa etti.

O capulcular sezon sonuna dogru geleneksel politikalarına tekrar baslarlar. Mesele Hagi'yi bir kez daha bunlara yem etmemek.

İsterse Romanya liginden 50 adam getirsin sesimi çıkartmam,ama yeter ki şu kadar defansif oynatmasın takımı.Her takıma karşı da 11 kişi topun arkasına geçmeye gerek yok.Her rakibe barca muamelesi yapmanın anlamı yok.Hagi inşallah 2.yarı oyun mentalitesini biraz değiştirir.Çok ağır eleştirdiğim oldu ama yine avrupa kupalarına katılamama tehlikemiz var ve destek şart artık.

Yani. İstediği adamlar alınıyor. Hepsi de hücumcu. Bir zahmet defansif oynatmasın.

O dediginiz futbol bilincli topcularla oynanır. Bizim takımda ise bilincli topcu kıtlıgı mevcuttu su son döneme kadar. Hagi'nin bu yeni katılan oyuncularla takıma belli bir oyun mentalitesi oturtması icin az biraz zamana ihtiyacı var. Yinede ileride olacaklar, yani takımın oynayacagı oyun kendini az cok Bursaspor veya en gec Eskisehirspor macında belli eder.

Stancu ve Yekta geldikten sonra bile, transfere ihtiyacımız var. Orta saha hala vasat. Orta sahaya adam almayacaklarsa, Stancu ve Yekta'nında gelmesine gerek yoktu bence. Hagi umarım istemiştir, birilerini.

Şu gelen adamlar otursun ben Hagi'nin klasik 4-3-3 sistemini kuracağına inanıyorum. On numara sistemine veda etmemiz bence güzel olacak.Lucas ve Kewell da gelince alternatifli bir kadro olacak.Artık Servet,Balta gibilerini ağlaya ağlaya mecburen izleyeceğiz ama en azından hata oranları azaldı Hagi otoritesinde. Sene sonu iyi paraya sepetlenirler. Hagi ile kupayı alabiliriz.

Hagi ilk döneminde yönetimin bitik Roque Junior transferine karsın Song'da ısrar etmisti. Yine Kazım'da oldugu gibi, Tomas'ı da Fenerbahce'den ayrıldıgı anda aldırtmıstı yönetime.

Cihanı orta alandan alıp sagbeke, Orhanı stoperden cekip solbeke, Ergünü sol ice, Ayhanı sol acıga vs. hepsi ufak tefek hamleler. Fakat Hagi'nin bir tek Song-Tomas hamleleri Galatasaray'da bir devrim olmustur ve bir sonraki sezon gelecek efsane sampiyonlugun temelide kim ne derse desin bu hamledir ve teknik direktör Gheorghe Hagi'ye aittir.

Hagi'yi rahat bıraksalardı o sezon, bir sonraki sene hem ligde hem Avrupa'da estirirdi kuracagı takım.

Bu adamların transfer edilmesinin takdirini ben yönetime değil Hagi'ye veririm. Yönetime görevini yaptı denebilir Culio'yu getirdiği için? Kazım'ı aldığı için? Bence asıl Hagi ucuz ve isabetli transfer hedefleri sunduğu için tebrik edilir. Yönetim Hagi'ye al bunları oynat bakalım mı dedi sizce? Bence hayır. Hagi otoriter ancak anlayışlı biçimde bir liste sundu ve o listenin dışına çıkmıyor.

Ben Hagi'ye geldiği andan itibaren teknik direktör olarak tam puan veriyorum. Tek eksilteceğim not ise Misimovic konusu olur, ama onda da gerçekler gizlendiği için bir yönetim müdahalesi olduğunu düşünüyorum.

Bence Hagi önümüzdeki sezonun sonuna gelindiğinde her mevkisinin ilk 11 oyuncusu belli, sahada iyi niyetle mücadele eden, disiplin problemleri yaşamayan, maliyeti tavana vurmayan, ve takım ruhunu yansıtabilen bir ekip yaratmış olacak. Bu ekip şampiyon olamayabilir, kupa da alamayabilir ama en azından takımın yarısı taraftar tarafından nefret ediliyor olmaz.. O tarihten sonra Hagi kalsın ya da kalmasın, biz ileriye doğru gitmiş olacağız..

Hakan Yakın.. Galatasaray'a geldiğinde bu adamın 10 kilo fazlası filan vardı, ve devre arasında gelmişti. Yani hazır olana dek zaten yıl bitmişti.. Daha önemlisi, Hakan Yakın transferi yönetimin Hagi'nin isteklerini göz ardı ederek yaptığı bir transferdi. Yani Hagi istemiyordu. Bu yüzden oynatmaması gayet normaldi..

Ümit Karan, Hagi gelmeden önce Terim döneminde gece kulüplerinden çıkmayan, alemci futbolcunun kralıydı. Öyle ki Berkant, Volkan ve Ümit'in gece gay bar'da olay çıkarıp etrafa pisledikten sonra mekanı terkettikleri tüm gazetelerde çıkmıştı. Hagi bu adamı idmana geceden kalma geldiği için kovdu, Ankaraspor'a kiraladı. Bana kalırsa Ümit'e yapılabilecek en büyük iyiliği yapmıştır Hagi. Aynı Ümit'in bugün Rıza Çalımbay'ı kovdurduğunu herkes biliyor. (Bana kalırsa iyi bile yaptı Çalımbay rezil bir T.D. ama Karan'ın davranışı etik olarak çok yanlış..)

Saidou.. Hagi Saido'yu Conceicao'yu oynatabilmek için yedek tutuyordu. Conce de tıpkı bugünkü Cana gibi, futbol ulemaları tarafından anlamsız biçimde hor görülen bir adamdı. Hala Alex'i en iyi döneminde sahadan silebilen oyuncudur gözümde. Ayrıca Saido'yu bitirmemiştir Hagi, gayet fazla şans buldu Saidou..

Misimovic meselesi ile ilgili yorum yapamıyorum, zira gerçekleri kimse bilmiyor..

Bunlar hep Hagi'nin üzerine yapışmış suçlamalar, ama hakedilmiş suçlamalar değil.

Bu yapılan yorumlara katılıyorum aynen

Rijkaardın tecrübe ve total futbol bilgisine sahip değil ama Tugay Kerimoğlu yüzünden tam destek :)

Futbolculuğuna laf edeni Allah çarpar ancak bana göre hocalığı yetersiz malesef.

Geri
Üst Alt