Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

İyi bir hoca değil bana kalırsa.Sergenvari bir yorum oldu ama böyle yani.Ta Fenerbahçe maçından sonra söyledik bu mentaliteden hayır gelmez bir cacık olmaz takımdan diye.Işık yok, zaten Hagi'nin gelecek için umut besleyebileceğimiz bir mentalitesi,düzeni yok.Aşağı yukarı bellidir ne oynatabileceği.Tercihleri leş kere leş zaten.Transferleri takıma sınıf atlatacak oyuncular olmasa da gerçekten iyiler Zapata isimki karpuzcu arkadaş dışında.Tek olumlu bulduğum yanı budur Hagi'nin.Misimovic olayı da büyük bir skandaldır.Ben bu adamın Wolfsburg'taki son maçında tek devrede Bayern'i nasıl sürklase ettiğine şahit oldum.Hagi'nin lüzumsuz disiplin gösterileri işte.Kaldı ki Misimovic disiplin denince akla ilk gelen,futbolcuları neredeyse askeri eğitime tabi tutan Magath'la çok güzel bir şekilde sorunsuz çalışmıştır.Sezon sonu yönetim ve bazı yeteneksizlerle beraber ayrılmalı takımdan.

]5-6 tane sallamak mesele değil. Hani geçen sene bizim ilk 7-8 haftaki performansımız vardı ya; mükemmel oynuyoruz diyordu bazıları...

O zaman söylemiştim bu işin böyle gitmeyeceğini. Çünkü temel işleri yapamıyorduk. Sen de farketmişsin işte.

Sıkıcı olması konusunda ise haklısın, şimdilik yapılacak birşey yok...

Hagi'den onceki Rijkaard doneminde cok iyiydi de sanki. Adamlar kendilerini vermediler, siz hala hayran olun boyle umursamaz oyunculara, onlari kurtarici gorun.

FM'de iyi ya kesin iyi olmali. Sanal menajerler sizi.

Avrupa'da parmakla gösterilen bir 10 numarayı 7-8 maçta harcamak, onu savunanlara da 'sanal menajer' demek hangi tartışma üslubunda var acaba ?

Nasıl bir kaos ortamının içine girdiğini bilmiyorduk sanki. Kiminle duvar pası yapacaktı ? Aydın'la mı ? Öldürücü ara paslarını gizli forvet Servet'e mi verecekti ? Hayatında kaçıncı kez direkt santrafor oynadığı bile meçhul olan Pino'ya mı yapacaktı asistleri ?

Allah aşkına insaf biraz.

sen takimin kondisyonunu nasil arttirmis anlatsana:)

Hadi Hagi'yi boşverdik; Skibbe'ye Kalli'ye gidelim. Ayhan-Servet-Hakan Balta gibi adamların hayvan gibi kondüsyonu vardı. Daha önce 60'da alenen biten Arda ileri geri inanılmaz çalışmaya başladı 90 dakika. Aynı şekilde Skibbe döneminde de böyleydi. Şimdi yaşlandılar falan demeyin 1 yılda.

Hocadan hocaya farkeder bu kondüsyon olayı;)

Anti-profesyonel Türk futbolcusunu Rijkaard'ın aksine kampa alarak..

evet dogru sarp balta ayhan ve ardanin konsiyonlari tavanda

kabul et iste su ana kadar yapilan tek is dogru transferler yapmasi

baskada bir tek elle tutulacak sey yok

kondisyon falan diye kendinizi kandirmayin

koy sarpi ayhani baltayi ardayi takim gene 60 i goremez hepiniz biliyorsunuz bunu

hatta balta gecen sene 60 a kadar dayaniyordu bu sen 30. dakkada bitiyor

ayhan gene 60 i goremiyor

sarpi bilemiyorum:)

ardayi ise hic bilemiyorum

sen bu kondisyon sorunu olan adamlari koy takima seyret 60 tan sonra

Hagi'nin sorunu hücum oynatmaması değil. Hatta kontrollü futbol oynatması daha iyi bizim açımızdan. Ama bir takımda oyuncular top ayağındayken ne yapacağını bilemiyorsa buralarda bir sorun vardır. Müthiş paslaşmalar falan beklemiyorum ama en azından bir adamımız de-marke halde top alsın yahu.

O zaman söylemiştim bu işin böyle gitmeyeceğini. Çünkü temel işleri yapamıyorduk. Sen de farketmişsin işte.

Sıkıcı olması konusunda ise haklısın, şimdilik yapılacak birşey yok...

Gelecek için yapılacak şeyler olmalı ama.

Hadi Hagi'yi boşverdik; Skibbe'ye Kalli'ye gidelim. Ayhan-Servet-Hakan Balta gibi adamların hayvan gibi kondüsyonu vardı. Daha önce 60'da alenen biten Arda ileri geri inanılmaz çalışmaya başladı 90 dakika. Aynı şekilde Skibbe döneminde de böyleydi. Şimdi yaşlandılar falan demeyin 1 yılda.

simdi farkettimi diyorsunuz?

gercekten gozunuzun onunde koca bir perde var

balta 30 da bitiyor gecen sene daha iyiydi kondisyonu

ayhanda bitiyor 50 de 60 ta ( yas demeyecegiz unutma)

takimda kondisyon eklenmesi falan yok uyduruyorsunuz bir tarafinizdan

sadece kondisyonu kotu adamlar oynamiyor artik tek fark bu

Hocadan hocaya fark eder ama oyuncunun kendine bakmasının etkisi hoca yanında everest gibi kalır.Hakan balta ile Arda 2 yıl önce nasıllardı şimdi nasıllar,Hakan balta ya söyleyecek laf kalmadı onu geçiyorum,Ardaya sokaktan geçen biri omuz atsa uçacak,sakatlık haberlerinden kurtuluyoruz bu sefer grip oluyor.Kendilerine hiç bakmıyorlar.

Ortasahada oynatacağı isimler kısıtlı Hagi'nin. Cana'yı ön liberoda oynatmayışının sebebi Neill'ın ondan daha iyi top dağıtabilmesi ve daha iyi ara paslar atabilmesi.

Sabri'yi oynatmasının nedeni de dinamizm katmak istiyor ortasahaya. Ayrıca Yekta Sabri'ye göre daha ofansif bir oyuncu bu yüzden de pek tercih etmiyor kendisini.

Başka oynatıcak adam yok zaten. Mustafa'yı oynatmasını kimse istemez. Barış sakat. Ayhan cezalı. Paftan bir oyuncu oynatsan şu ortasadaha heyecandan ne yapacağını bilemez.

Birşeyler deneyip en iyisini yapmaya çalışıyor Hagi. Bizim bildiğimiz kadar iyi bilmiyordur tüm oyuncuları. Romanya'da iken takip etmemiştir heralde. Bu yüzden herkesi deniyor heryerde.

Başlarda Mustafa'yı denedi sonra vazgeçti anladı olmayacağını. Aydın'ı denedi olmadı. Sabri'yi ortasahada deniyor ve olmayacağını görecektir. Sabretmemiz gerek sene sonuna kadar.

Arda ve Pino da dönünce çok daha iyi bir futbol anlayışı ile sahaya çıkacağımızdan eminim.

Avrupa'da parmakla gösterilen bir 10 numarayı 7-8 maçta harcamak, onu savunanlara da 'sanal menajer' demek hangi tartışma üslubunda var acaba ?

Nasıl bir kaos ortamının içine girdiğini bilmiyorduk sanki. Kiminle duvar pası yapacaktı ? Aydın'la mı ? Öldürücü ara paslarını gizli forvet Servet'e mi verecekti ? Hayatında kaçıncı kez direkt santrafor oynadığı bile meçhul olan Pino'ya mı yapacaktı asistleri ?

Allah aşkına insaf biraz.

Insaf'i teknik direktorlere de gosterin biraz. 6 ayda bir teknik direktor degistirmekler gelmiyor istikrar. Bir dusunun bakalim biz neden 1. 2. degilde 4.yilda UEFA sampiyonu olduk.

Bu takimi Hagi kurmadi, aldigi adamlar iyi, ligde hedefimiz olmamasina ragmen yine de iyi mucadele ediyoruz. Misimovic gelse de cok fazla fark yaratacagini sanmiyorum, cunku adam kendini takima vermiyordu. Elano da keza oyle.

Sanal menajer de goruslerini belirten birine sacmala demekten daha az hakaret. Tabi futbol bilgisayar oyunu sananlar icin belki cok buyuk hakarettir, onu bilemem.

Ortasahada oynatacağı isimler kısıtlı Hagi'nin. Cana'yı ön liberoda oynatmayışının sebebi Neill'ın ondan daha iyi top dağıtabilmesi ve daha iyi ara paslar atabilmesi.

Sabri'yi oynatmasının nedeni de dinamizm katmak istiyor ortasahaya. Ayrıca Yekta Sabri'ye göre daha ofansif bir oyuncu bu yüzden de pek tercih etmiyor kendisini.

Başka oynatıcak adam yok zaten. Mustafa'yı oynatmasını kimse istemez. Barış sakat. Ayhan cezalı. Paftan bir oyuncu oynatsan şu ortasadaha heyecandan ne yapacağını bilemez.

Birşeyler deneyip en iyisini yapmaya çalışıyor Hagi. Bizim bildiğimiz kadar iyi bilmiyordur tüm oyuncuları. Romanya'da iken takip etmemiştir heralde. Bu yüzden herkesi deniyor heryerde.

Başlarda Mustafa'yı denedi sonra vazgeçti anladı olmayacağını. Aydın'ı denedi olmadı. Sabri'yi ortasahada deniyor ve olmayacağını görecektir. Sabretmemiz gerek sene sonuna kadar.

Arda ve Pino da dönünce çok daha iyi bir futbol anlayışı ile sahaya çıkacağımızdan eminim.

zaten zaman verilmesi gerekli

ama bazi seyleride gormek lazim

koca epl de canayi stoper yapmayi marsilyada stoper yapmak kimsenin aklina gelmedimi?

bir mac canayi neilli ve culioyu ortada oynatsin madem deniyorsa

belliki kac mactir ortalama mac basina 1 pozisyon bulabiliyor

denemeleri birakti ama, ne oldu iyimiyizde denemeleri birakti?

emre colagi neden sildigini anlamakta cok zor benim acimdan, ne kaybedecegizki? koy her mac 15 dkk 20 dkk. deneyeceksen bunu dene

sapkadan tavsan cikarma

ayrica istatistikler denemenin bir moka yaramadigini gosteriyor

ancak taraftari bir sure susturuyor adam deniyor bekleyin diyoruz icimizden

Hocadan hocaya fark eder ama oyuncunun kendine bakmasının etkisi hoca yanında everest gibi kalır.Hakan balta ile Arda 2 yıl önce nasıllardı şimdi nasıllar,Hakan balta ya söyleyecek laf kalmadı onu geçiyorum,Ardaya sokaktan geçen biri omuz atsa uçacak,sakatlık haberlerinden kurtuluyoruz bu sefer grip oluyor.Kendilerine hiç bakmıyorlar.

Kalli'nin emeği çoktur Arda'nın üzerinde. Sağlamken yedek bıraktı, ezdi, mecbur bıraktı. Disiplin olayı hepsi...

Hagi'yi söylememizin sebebi de bu.

Seninle konuşulmuyor Serdar Abi. Bir tarafından falan diye yakışmıyor, düşüncemizi anlatıyoruz. Tamam farketmedi.

Ne yapabiliriz ki şu an?

Sezon sonu Adnan Sezgin'i göndererek Hagi'ye scout ekibi kurmasını ve onun başına geçmesi istenmeli. Futbol komitesini kurmak içinde profosyonel isimler ile yola devam edilmeli. Burada benim tercihim Peter Kenyon gibi adamlar olur. Ama biraz ütopik kaçacağı için Fatih Terim'i futbol şubesnin başına getirip Tugay ile yola devam edilmeli mesela.

zaten zaman verilmesi gerekli

ama bazi seyleride gormek lazim

koca epl de canayi stoper yapmayi marsilyada stoper yapmak kimsenin aklina gelmedimi?

bir mac canayi neilli ve culioyu ortada oynatsin madem deniyorsa

belliki kac mactir ortalama mac basina 1 pozisyon bulabiliyor

denemeleri birakti ama, ne oldu iyimiyizde denemeleri birakti?

emre colagi neden sildigini anlamakta cok zor benim acimdan, ne kaybedecegizki? koy her mac 15 dkk 20 dkk. deneyeceksen bunu dene

sapkadan tavsan cikarma

ayrica istatistikler denemenin bir moka yaramadigini gosteriyor

ancak taraftari bir sure susturuyor adam deniyor bekleyin diyoruz icimizden

Bekleyeceğiz abi. Görüyordur heralde. Zaten kupadan elenirse ve ligde de kötü gidiş devam ederse Adnan Polat sezon sonunu beklemez sanırım.

Seninle konuşulmuyor Serdar Abi. Bir tarafından falan diye yakışmıyor, düşüncemizi anlatıyoruz. Tamam farketmedi.

Ne yapabiliriz ki şu an?

yav alinma be ahmet sanki kufur ettik haaaaaaa

biliyorsunuz hakli oldugumu hala birine iyi derken digerine kotu demek pesindesiniz

kardesim hagi iyi adamlar aldi ve kotu kondisyonu olmayan temposuz adamlar artik ilk 11 e giremiyor

kalkip rijkkardin veremedigi kondisyonu verdi takima iki gunde demek ise hala bir caciktan cakmadigimizin gostermektir kusura bakmayin

hala olaya yuzeysel bakiyorsunuz

takimin yarisi gecen seneden farkli yahu

hepde saglam hazir adamlar iste stancusu culiosu bilmemnesi catir catir kosuyorlar 90 dakika

bende diyorumki hagi karpuzdan anliyor cok iyi adamlar aldi ara transfer olmasina ragmen

insanlar desteksiz konusunca arada bizde sinirlenelim kusura bakma

hala guluyorum yani kondisyonumuz duzelmismis

allahiniz seviyorsaniz sarp ayhan arda baltayi koy takima culio stancuyu cikar

45. dakka sonra takim yerlere yigilmazsa bende futbol seyretmeyeyim bir daha

Sezon sonu Adnan Sezgin'i göndererek Hagi'ye scout ekibi kurmasını ve onun başına geçmesi istenmeli. Futbol komitesini kurmak içinde profosyonel isimler ile yola devam edilmeli. Burada benim tercihim Peter Kenyon gibi adamlar olur. Ama biraz ütopik kaçacağı için Fatih Terim'i futbol şubesnin başına getirip Tugay ile yola devam edilmeli mesela.

Laykladım, güzel olur ama zor. Hagi-Terim-Polat bu kadar egoyu bir takım kaldıramaz...

Geri
Üst Alt