Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

Hagi'nin gitmesini söyledim, kızan arkadaşlarda oldu. Normal, olabilir. :)

Ama işte bu duruma gelmesinden dolayı ben Hagi'nin gitmesi taraftarı oldum. Efsanemiz olduğunu hepimiz biliyoruz. Bazı arkadaşların bizlere " O Hagi, Efsane " gibi uyarılarına gerek olmadığını düşünüyorum. Acaba bunları yazanlar ( Hagi'yi gitmemesini isteyenler ) şimdi oluşan durumdan memnun mu? HAGİ İSTİFA diyorlar. Çok mu mutlular?

Bu yönetimin kısa bir dönem için Hagi'yi getirttiğini hepimiz biliyoruz. Hagi çok iyi niyetli ve sevgisinden dolayı geldi. Yanlış yaptı. Galatasaray taraftarının büyük bir kısmındaki saygınlığı kaybetmeye başladı. Bugün televizyonda denk geldim. İstanbul'a geldikleri zaman taraftarlar Tugay Kerimoğlu'na nasıl sevgi bağı ile destek oldular. Hagi çıkınca istifa. Neden peki? Çünkü Hagi'de kendi değil. Futbolcular farklı yerlerde oynatması ve bu sistemde " Rijkaard yapamadı, ben yaparıma " getirmesi tamamen kendini düşündüğünü gösterir. Yekta bu takımda nasıl oynamaz ya. Aslında kendi gibi farklı bir sistem ile takımı oluştursa belki çok daha iyi bir Galatasaray ortaya çıkarabilirdi. Ama gelen şanslarını hiç ama hiç iyi kullanamadı. Artık herkes futbolu biliyor. Herkes anlıyor. Hagi'nin bu duruma gelmesine herkes üzülüyor. Bende çok üzülüyorum. Ama malesef olmuyor. Getiriliş amacı belli idi. " Günü kurtarmak "

Bunuda başardıklarını düşünüyorum. Ama bundan sonra Adnan Polat kimi getirirse getirsin, koltuğu hiç ama hiç rahat değil. Yapması gereken çok iş var, çok.

Hagi'nin efsane oldugunu soylerek sahadaki tercihleri elestirilemez, kulupten gonderilemez demiyoruz. "Defol" "Komisyoncu" "Misimovic milli takimda oynamasin diye boyle yapti" "sakiz cigniyom xd" gibi laflari etmesin millet diye Hagi'nin kim oldugunu hatirlattik.

Hagi'nin getirilmesi yanlisti bastan. Normal olan Tugay'i gecici olarak atamak, mesela devre arasina kadar. Hagi getirilecekse sezon sonuna kadar az umutla getirilmeliydi. Adamdan takimi bastan yaratmasi beklendi ki mumkun degil. Taktik, teknik ve transfer bakimindan hatalari var ama elinden geleni yapiyor. Fatih Terim mesela takimin yanindan gecmedi, Hagi kalkti geldi. Bu onemli bisiy.

Fatih Terim her zaman gelmek ister, ama bu yönetim ile çalışmayacağını bile bile yine de teklif götürüldü. Maksat, adet yerini bulsun. Adnan Sezgin ile Fatih Terim'i düşünemiyorum bile. Ayrıca o kötü sözleri söyleyen kişiler zaten ceza alıyor. Bu taraftar sezon sonuna kadar Hagi'ye sahip çıkacak ise tabiki durmalı. Madem getirildi, transferler vs.. yapıldı, sezon sonuna kadar kalmalı. Bakalım neler yapabilecek. Yalnız şunu itiraf edeyim, öğlen maçtan sonra ciddi ciddi gitmesini bekledim. Çünkü bir anlık sinirleriniz ne efsane tanıyor, ne başka birşey. Doğru mu? Çok yanlış.

hagi kişiliğin kralını bizim küfür ettiğimiz hakemi dövmeye çalışarak, yasını belli etmek için sakallı forma giyerek göstermiştir zaten. Laf atacaksınız gidin hoca değil diye atın, kişiliğine laf atıp küçük duruma düşmeyin.

Hagi leş bir hocadır. Fakat galatasaray'ın başına gelebilecek belkide en güzel isimdir. Reistir.

ok :d

Abarttığımı hiç sanmıyorum çünkü her maç sonu aynı terane..

1-Analiz yapacağız

2-Yarından itibaren ne yapabiliriz onu düşüneceğiz diye zırvalayan bir hocamız var,ben Hagi'ye eski oyuncu olarak bakmıyorum ve duygusal olarak bir bağımda yok ben artık onu Teknik Direktör ''George Hagi'' olarak görüyorum farkımız budur belki..

Daha objektifim yaptıkları geldiğinden beri şaka gibi,o yüzden o nasıl bizle dalga geçiyorsa bende onla dalga geçiyorum..

Ciddiye alınacak bir hoca değil çünkü..

Hagi'nin gitmesini söyledim, kızan arkadaşlarda oldu. Normal, olabilir. :)

Ama işte bu duruma gelmesinden dolayı ben Hagi'nin gitmesi taraftarı oldum. Efsanemiz olduğunu hepimiz biliyoruz. Bazı arkadaşların bizlere " O Hagi, Efsane " gibi uyarılarına gerek olmadığını düşünüyorum. Acaba bunları yazanlar ( Hagi'yi gitmemesini isteyenler ) şimdi oluşan durumdan memnun mu? HAGİ İSTİFA diyorlar. Çok mu mutlular?

Bu yönetimin kısa bir dönem için Hagi'yi getirttiğini hepimiz biliyoruz. Hagi çok iyi niyetli ve sevgisinden dolayı geldi. Yanlış yaptı. Galatasaray taraftarının büyük bir kısmındaki saygınlığı kaybetmeye başladı. Bugün televizyonda denk geldim. İstanbul'a geldikleri zaman taraftarlar Tugay Kerimoğlu'na nasıl sevgi bağı ile destek oldular. Hagi çıkınca istifa. Neden peki? Çünkü Hagi'de kendi değil. Futbolcular farklı yerlerde oynatması ve bu sistemde " Rijkaard yapamadı, ben yaparıma " getirmesi tamamen kendini düşündüğünü gösterir. Yekta bu takımda nasıl oynamaz ya. Aslında kendi gibi farklı bir sistem ile takımı oluştursa belki çok daha iyi bir Galatasaray ortaya çıkarabilirdi. Ama gelen şanslarını hiç ama hiç iyi kullanamadı. Artık herkes futbolu biliyor. Herkes anlıyor. Hagi'nin bu duruma gelmesine herkes üzülüyor. Bende çok üzülüyorum. Ama malesef olmuyor. Getiriliş amacı belli idi. " Günü kurtarmak "

Bunuda başardıklarını düşünüyorum. Ama bundan sonra Adnan Polat kimi getirirse getirsin, koltuğu hiç ama hiç rahat değil. Yapması gereken çok iş var, çok.

Hocam Hagi geldikten sonra ki takımı şöyle bir gözden geçirelim bak nasıl bir takım çıkıyor ortaya..

------------Ufuk--------------------

Sabri---Neill---Servet-----İnsua

------Cana----Elano-------

----------Misimoviç-------

--Kazım----Baros-----Arda---

Şu takım abartmıyorum şampiyonluğa koşardı..!

Çok mu zordu Hagi efendi şu kadroyu oluşturmak!

bi gercek var, bu takim hayatta Sampionylaga kosmazdi. Ufuk her gelen topu iceriye aliyor. Servet disen, kafa topunu kücük adamlara karsi kaybediyor. Kazim iyi basladi, pilli bitti bile.

Arda da galiba mental olarak sorunlar var, yükkü kaldiramiyor. Neill de yavas yavas cökmeye basliyor, Sabri de sanki Maicon cikti basimiza... Bu takimda cidden okadar Eksik varken, hic Sampionluga kosmazdik. Ancak cidden diyorum Rijkaard kalsaydi en kötü Uefa Kupasina giderdik.

Adam ilen Bursasporu yencegemize hakem bizi katil etti orda. Volkan Sen de serefsiz bi diyemedi el le oynadim diye... Iyi gidioyrduk, cidden su takima göre bile, ama gecen sene gibi coooooook sansizdik. Sonra Puan lar gidince, sesler yükseldi. Servetin Reis tiplerini de gördük, yok yapmasa gider diye filan. oglum sen mi oynuyon, yada hoca mi ? Kendi isine baksana. Ama burasi Galatasaray, Avrupada hemen takimdan atilirdi...

bi gercek var, bu takim hayatta Sampionylaga kosmazdi. Ufuk her gelen topu iceriye aliyor. Servet disen, kafa topunu kücük adamlara karsi kaybediyor. Kazim iyi basladi, pilli bitti bile.

Arda da galiba mental olarak sorunlar var, yükkü kaldiramiyor. Neill de yavas yavas cökmeye basliyor, Sabri de sanki Maicon cikti basimiza... Bu takimda cidden okadar Eksik varken, hic Sampionluga kosmazdik. Ancak cidden diyorum Rijkaard kalsaydi en kötü Uefa Kupasina giderdik.

Adam ilen Bursasporu yencegemize hakem bizi katil etti orda. Volkan Sen de serefsiz bi diyemedi el le oynadim diye... Iyi gidioyrduk, cidden su takima göre bile, ama gecen sene gibi coooooook sansizdik. Sonra Puan lar gidince, sesler yükseldi. Servetin Reis tiplerini de gördük, yok yapmasa gider diye filan. oglum sen mi oynuyon, yada hoca mi ? Kendi isine baksana. Ama burasi Galatasaray, Avrupada hemen takimdan atilirdi...

Bunların tek sorunu takımın çok çabuk havlu atmasıdır..

Kayıpsız ilerleseydik bence taş gibi olurlardı..

oda dogru, ilk maclara bakarsak cidden cok iyi oynuyorduk. Ama buna tek sorumlu Takim degil, Baskan ve Adnan Sezgin de sagolsun.

Bu cumartesi Romanya ya döner.

Herhalde burda Hagiyi benden daha çok savunan olmamıştır diye düşünüyorum varsa da bilmiyorum. Ona söylediğim tek şey AYIP oldu. Ama dünkü maçtan sonra şapkamı önüme koyup bir düşündüm ve dedim ki ulan ne kızıyorsun Hagiye. Teknik direktörlüğüne filan laf ediyorsun. Adam fenere 5-1 kupada döşedi bilmiyor musun dedim. Ta ki az önce aklıma dur lan şu maçın bi oyuncu değişikliğine filan bakayım dedim. Bakmaz olaydım

2005 Türkiye Kupası Finali - Vikipedi

Maçın o günün skor heyecanından olsa gerek unutmuşum bu olayı. O gün sahada basmadık yer bırakmayan , Deniz Barışı maymuna çeviren şimdilerin büyük starı Frank Ribery -o gün nasıl oynadığını da hepimiz biliyoruz- skor 3-1 iken ve artık maçı kopardığımız anlarda oyundan çıkarılmış. Peki dakika kaç. 52 Yani fenere o gün değil 5 , 7 atabileceğimiz gün Frank Ribery ne sakatlığı ne de başka bir özrü varken sırf skoru 3-1 de tutayım aman daha fazla kötü olmasın gibi bir anlayışla oyundan çıkarılmış. Buna rağmen oyuna sağ açık olarak bugün bile performansını eleştirdiğimiz Sabri Sarıoğlu girmiş. Bunun 3 açıklaması var.

1- Hagi gerçekten korkaktır. Maçı kazanacağını hissettiği anda saçmalar ve defansa çeker takımı

2- Hagi yıldız oyuncuların bir maçta sürekli parladığını hissettiği an zayıf halkaları maçta tutarak ve yerlerine kalitesiz düşük oyuncular alarak egosunu tatmin eder.

3- Hagi Fenere daha fazla gol atmamızı istememiştir. Şimdi siz varın bu seçeneklerden hangisini seçerseniz seçin. Ama 4. bir seçenek yoktur. Efsane kal Hagi lafını bile söylemek istemiyorum. Çünkü dünkü maçta çılgın atan bir Pinoyu çıkarıp rengini belli ettin. Daha da ağır konuşacağım ama Fener maçını bekliyorum. Sana küçük süprizler hazırladım. Editlenmeden okuyan okur.

Sinirli Edit: Necati de o gün 59 da çıkarılmış. Nasıl oynadığını biliyoruz değil mi:mad:

Albert Einstein'in çok güzel bir sözü var paylaşırdım ama hakarete girebilir o yüzden paylaşmıyorum.

Teknik direktörler denemeler yapabilir, farklı taktikler deneyebilir ama aynı şeyi göz göre göre farklı sonuçlar alacağını düşünerek yapmaz. Bazı denemelerin sonuç göstermediğini anlayabilmek için yenilgilere rağmen üst üste denemek bizi iyice dibe sürükledi. Böyle olmaz Hagi. Keşke o teklifi zamanında kabul etmeseydin, bugün senin günah keçisi olarak gösterileceğin zaten o günlerden belliydi.

Neyse yolun açık olsun diyorum şimdiden umarım Galatasaray'ın kalbindeki yeri değişmez.

Albert Einstein'in çok güzel bir sözü var paylaşırdım ama hakarete girebilir o yüzden paylaşmıyorum.

Teknik direktörler denemeler yapabilir, farklı taktikler deneyebilir ama aynı şeyi göz göre göre farklı sonuçlar alacağını düşünerek yapmaz. Bazı denemelerin sonuç göstermediğini anlayabilmek için yenilgilere rağmen üst üste denemek bizi iyice dibe sürükledi. Böyle olmaz Hagi. Keşke o teklifi zamanında kabul etmeseydin, bugün senin günah keçisi olarak gösterileceğin zaten o günlerden belliydi.

Neyse yolun açık olsun diyorum şimdiden umarım Galatasaray'ın kalbindeki yeri değişmez.

Namık,

Teknik Direktörler deneme yapabilir demişsin ama bence Hagi teknik direktör falan değil. Türkiye'de insanlar okumak ÖSS'ye falan giriyor dershanelere gidiyorlar paralar akıtıyorlar teknik direktörlük ile alakası olmayan adamlar lisans alıyorlar. Bu hangi kritere göre belirleniyor çok merak ediyorum...

Gelelim günah keçisi meselesine. Hagi bu takımın başına geldiğinden daha ligin 8. haftasıydı yani bizim takım olarak bırak avrupayı şampiyonluk iddiamız bile devam ediyordu. Takımın başına gelmeden takımın iyi olduğu yönünde atıp tutan yine Hagi'ydi. Hagi 20 yaşında tecrübesiz bir adam değil ki ben onun günah keçisi olmasına üzüleyim 1,000,000 Euro almak için geldi. 3 hafta basın toplantısı yaptı süre istedi vs. kendiside biliyor teknik direktör olmadığını aslında.

Ne oldu olan yine Galatasaray'a oldu. Sonumuz hayrola.

Bence de bir teknik direktörde olması gereken özelliklerin bir çoğuna sahip değil. Aslında bunu kendisi de kabul ediyor yavaş yavaş. İyi bir hoca olmadığını yani ama yine de saygım var o yüzden fazla bir şey söylemek istemiyorum.

Günah keçisi olayına gelirsek de bunu yönetim bazında ele aldım. Yönetim o zaman kara bulutları kendi üzerlerinden atmak için Rijkaard'ı kovup Hagi'yi yem olarak attı. Hikmet Karaman, Fatih Terim falan akıllı davrandı teklifi kabul bile etmediler. Hagi o an ne gördü takımda da bu tip açıklamalar yaptı onu da anlamak güç ama bu yaşadıklarının gelecekteki alacağı kararlarda onun için önemli bir tecrübe olacağını düşünüyorum.

Herşeyi bir yana bırakırsak dediğin gibi Galatasaray arada deneme tahtası gibi kullanıldı ve yine olan bize oldu. Sevindiğim şey yönetim artık teknik direktörün arkasına saklanamaz olası bir Fenerbahçe yenilgisiyle beraber çok büyük değişimler olacağı kanaatindeyim. En azından gerek teknik yönetim gerekse idari yönetimdekiler eğer gerçekten bu renklerin sevdalısıysa doğru olanı yaparlar ve görevlerini bırakırlar.

Allahim kurtar bizi su Hagi den!!!

Rijkaard için oyuncuları bitiriyor, öğütüyor vs. deniliyordu ama Hagi bu konuda bin beter.

Hagi geldikten sonra performansı düşen, farklı mevkilerde oynamaktan iyi performans gösteremeyen veya yedek kulübüsine mahkum kalmış, küstürülmüş vs. oyuncular fazla.

İnsua

Neill

Cana

Yekta

Misimovic

Stancu

Anıl

İlk aklıma gelenler.

Adam büyük teknik direktör. 2-1 önde olduğumuz maçta 1 değişiklikle 3 oyuncunun yerini değiştiriyor ve 2 gol yiyoruz.

Çağlar çıkıyor beke Balta geçiyor. Balta yerine Cana geçiyor. Cana yerine de Sarp. Şöyle bi değişikliği başka kim yapar merak ediyorum.

[video=youtube;CIqP-vFzc78]https://www.youtube.com/watch?v=CIqP-vFzc78&feature=related[/video]

40. sn deki gülüşünle hatırlamak isterdim seni Hagi. Ama Ankaragücü maçıyla hatırlıyorum hala . Sinirim bir türlü geçmedi inan. Neyse yolu açık olsun ama bir daha bu kulübe futbol antrenörü olarak girmesin.

[video=youtube;CIqP-vFzc78]https://www.youtube.com/watch?v=CIqP-vFzc78&feature=related[/video]

40. sn deki gülüşünle hatırlamak isterdim seni Hagi. Ama Ankaragücü maçıyla hatırlıyorum hala . Sinirim bir türlü geçmedi inan. Neyse yolu açık olsun ama bir daha bu kulübe futbol antrenörü olarak girmesin.

Ah keşke inatları kaprisleri olmasaydı da başarılı olsaydı.

Geri
Üst Alt