#10 Jaka Lakovič

Cevap: #5 Jaka Lakovič

Bu Lakovic'ten verim almanın tek yolu takıma iyi bir kısa almak olur.

Benim anlamadigim zaten Lakovic tarzi diger oyunculara da macta ønlem almiyorlar mi ? Bir sekilde aliyorlardir diger oyunculara da ønlem aliskin olmasi lazim bu duruma. Basketboldan fazla anlamiyorum ama bence oynayamama sebebi diger rakip takimlarin onun uzerine gelmesi ile direk alakasi yok varsa bile etkisi azdir. Sonucta Teodosic hatirliyorum ona karsi da ønlem aliniyordur Navarro'ya karsi da aliniyordur ve bu oyuncular gene de varliklarini bir sekilde gøsteriyorlar bir sekilde alisiktir bu durumlara Lakovic de.

yo özel önlem alınmasıyla direkt olarak alakalı. heleki bu oyuncu oyun kurucu mevkisinde oynuyosa o takımın vay haline. O navarro dediğimiz adam bi maçta 30 sayı atarken bize karşı 12 sayı atabildi. Çünkü onu normalden daha fazla savunduk. rakip bizim kadroya baktığında direk olarak avrupada ismi duyulmuş en önemli oyuncumuzu lakovic olarak görüyolar hem bu yüzden hemde oyun kurucu olduğu için direk olarak önlem alıyolar.

şimdi şuda var, nasıl önlem aldığına bağlı. Lakovic çok iyi bu şutör. Rakip takım Lakovic'in önünü kapatsın lakovic kilitlenir. Ama teodosicde her özellik var. ya da dimitris diamantidiste her bi özellik var. onu kilitleyebilmek imkansız gibi. ama lakovic'in önünü kapat o muazzam 3'lüklerini atamayacak.

bu durumda ya asist yada penetre yapması lazım.

bi ikinciside lakovic kendisini boşa çıkaramıyo, asıl sorun orda. bi adama özel önlem alırsın adam bi otarafa bi bu tarafa koşar boşa çıkar. ama maçı izlerken lakovicide izleyin. nereye koşsa peşinde bi adam kovalıyo. doğal olarak önü bi türlü boş olmuyo

Lakovic artık kendine pozisyon hazırlayabilecek durumda değil.Shumperta yaptığımız gibi başka birilerinin ona pozisyon hazırlaması lazım.Çok statik şu an çünkü

yo özel önlem alınmasıyla direkt olarak alakalı. heleki bu oyuncu oyun kurucu mevkisinde oynuyosa o takımın vay haline. O navarro dediğimiz adam bi maçta 30 sayı atarken bize karşı 12 sayı atabildi. Çünkü onu normalden daha fazla savunduk. rakip bizim kadroya baktığında direk olarak avrupada ismi duyulmuş en önemli oyuncumuzu lakovic olarak görüyolar hem bu yüzden hemde oyun kurucu olduğu için direk olarak önlem alıyolar.

şimdi şuda var, nasıl önlem aldığına bağlı. Lakovic çok iyi bu şutör. Rakip takım Lakovic'in önünü kapatsın lakovic kilitlenir. Ama teodosicde her özellik var. ya da dimitris diamantidiste her bi özellik var. onu kilitleyebilmek imkansız gibi. ama lakovic'in önünü kapat o muazzam 3'lüklerini atamayacak.

bu durumda ya asist yada penetre yapması lazım.
Bunun sebebi Lakovicin fazla statik olması ve drive edememesi

Bunun sebebi Lakovicin fazla statik olması ve drive edememesi

Lakovic eskidende aman aman dinamik bi oyuncu değildi. haliyle yaşı ilerleyince daha da yavaşladı. eğer dinamik oyun kurucu istiyosak zencilere yönelmeliyiz. beyaz oyun kurucuların çoğu yavaş oluyo nedense istisnalar hariç :D

Ben sıkıldım Lakoviç ve Songalia'nın ne kadar gereksiz transferler olduklarını dile getirmekten, onlar beni haklı çıkarmaktan sıkılmadı. Ulan insafsız bir maç da tık şu sözleri be ağzıma, bir periyotu bari domine et de "biz daha ölmedik" de.

Yok, sıfır, yok efendim Lakoviç'i çok iyi savunuyorlarmış, Lakoviç'i boşaltamıyormuşuz. Lakoviç'i savunmak kadar kolay birşey yok, karşısına herhangi bir fiziksel, yakın savunma yapan kısayı koyduğun anda olay bitiyor zaten.

Fazla statik ve drive etmiyor ønunu kapatinca birsey olmuyor eee o zaman Lakovic cok iyi bir oyuncu degil en azindan Diamantidis ya da Teodosic klasinda bir oyuncu degil o zaman fazla abartilmis. Balon bu (: Overrated oyuncu Lakovic (: Bidon bidon.

Ben sıkıldım Lakoviç ve Songalia'nın ne kadar gereksiz transferler olduklarını dile getirmekten, onlar beni haklı çıkarmaktan sıkılmadı. Ulan insafsız bir maç da tık şu sözleri be ağzıma, bir periyotu bari domine et de "biz daha ölmedik" de.

Yok, sıfır, yok efendim Lakoviç'i çok iyi savunuyorlarmış, Lakoviç'i boşaltamıyormuşuz. Lakoviç'i savunmak kadar kolay birşey yok, karşısına herhangi bir fiziksel, yakın savunma yapan kısayı koyduğun anda olay bitiyor zaten.

Doğruda seninde önerdiğin adam muhtemel bir Iverson vakası olacak T Mac:)

Doğruda seninde önerdiğin adam muhtemel bir Iverson vakası olacak T Mac:)

T-Mac ile Iverson'ı karşılaştırman alakasız be Okan. Sırf T-Mac'i de önermedik zaten zamanında alınabilecek milyon tane adam vardı. T-Mac'in de geçen seneki performansını görenler zaten Iverson'la uzaktan yakından alakasız olduğunu anlayacaklardır. Takımında en fazla asist yapan, dakika başına en fazla verimlilik gösteren, lider tipli oyuncuydu geçen sene Detroit'te.

Ayrıca adam 2-3 milyon dolara oynuyordu geçen sene, Lakoviç'e verdiğinin üzerine 2 daha koy T-Mac'i al. Daha zararlı olma ihtimali YOK, ölüsü bile Lakoviç'i top diye oynar forma satışları da cabası.

30 dakikada 2 asist. Asıl sorun bu.

Fazla statik ve drive etmiyor ønunu kapatinca birsey olmuyor eee o zaman Lakovic cok iyi bir oyuncu degil en azindan Diamantidis ya da Teodosic klasinda bir oyuncu degil o zaman fazla abartilmis. Balon bu (: Overrated oyuncu Lakovic (: Bidon bidon.

fenere gelen roberto carlos gibi diyelim. Bidon falan değil eskiden iyiydi ama ya :D

O özelliklerini kaybetti diyelim yaşından dolayı

Burada NBA gibi bakmazdı bence olaya.Egosu takımın çok önüne geçerdi.Sorumluluk almanında bir sınırı var.

Rencide edebilecek bi durum yok bence. Zaten avrupadaki en iyi savunmacının Diamantidis olduğunu sağır sultan biliyo. asıl rencide olacak biri varsa teo'dur. açıkçası türk milli takımı oyuncularına tüküren bi teodosic'i takımımda görmek istemem.

Diamantidis en azından profesyonel, yunan bile olsa karakteri muazzamdır. kendisinide gördüm hatta gerçekte...

Edit: biraz utangaç :D

Bidon falan sakasina yazdim (: Yalniz øgrendim o øzelliklerini kaybettigini falan Roberto Carlosvari oldugunu falan. Fakat Teodosic bence iyi bir oyuncu. Diamantidis fazla bilmiyorum fakat Teodosic durduramamislardi. Ne olursa olsun bir yerden ya sayi yapiyordu ya da asist yapiyordu. Izlemistim basket milli maclarini. Teodosic gelsin o olmazsa o zaman Diamantidis gelsin. Lakovic yasliymis o øzellikleri tekrar kazanamayacaksa ve kilitlemek kolaysa Lakovic'i Avrupa'da bizi tasiyamaz o yuzden cok gerekli bir transfer olmamis.

Rencide edebilecek bi durum yok bence. Zaten avrupadaki en iyi savunmacının Diamantidis olduğunu sağır sultan biliyo. asıl rencide olacak biri varsa teo'dur. açıkçası türk milli takımı oyuncularına tüküren bi teodosic'i takımımda görmek istemem.

Diamantidis en azından profesyonel, yunan bile olsa karakteri muazzamdır. kendisinide gördüm hatta reyalde...

Edit: biraz utangaç :D

:) Renktaş keşke şu '' Reyal '' olan kısmı da editleseydin.:)

Bidon falan sakasina yazdim (: Yalniz øgrendim o øzelliklerini kaybettigini falan Roberto Carlosvari oldugunu falan. Fakat Teodosic bence iyi bir oyuncu. Diamantidis fazla bilmiyorum fakat Teodosic durduramamislardi. Ne olursa olsun bir yerden ya sayi yapiyordu ya da asist yapiyordu. Izlemistim basket milli maclarini. Teodosic gelsin o olmazsa o zaman Diamantidis gelsin. Lakovic yasliymis o øzellikleri tekrar kazanamayacaksa ve kilitlemek kolaysa Lakovic'i Avrupa'da bizi tasiyamaz o yuzden cok gerekli bir transfer olmamis.

teo'nun yaşı dimitris'e göre daha genç. Ama takımı oynatma konusunda bence diamantidis daha önde

üstelik karakter olarakta teodosic inanılmaz çirkef bi oyuncu. çirkef olduğu kadar problemlide. bizim takıma yaramaz. Lakovic'de çok sakin efendi oyuncuya benziyo. dimitriste o tarzda. ama teoda o yok. sırp olduğu için suratından ırkçılık akıyo zaten. Oyununa bişey diyemem iyi oyuncu ama bizim takımda eminimki yaramaz

hele dünya şampiyonasında bize elendikten sonra oyuncularımıza tükürmesi yok mu hiç unutmam

:) Renktaş keşke şu '' Reyal '' olan kısmı da editleseydin.:)

tamamdır renktas

Geri
Üst Alt