#10 Wesley Sneijder (ESKİ KONU)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2.sine asist denebilir de birincisi pek de asist değildi senin de dediğin gibi.

Kolay maçlardan birinde şunu mu denesek aceb:

Tolga-Wes
Josue

Eren ilginc bir futbolcu. Chedjou´nun karabük macinda iceriye topu da iyi idi, ama o topu penalti cizgisinin gerisinden kaleye göndermek, her baba yigidin harci degil. O ikinci pozisyonda da bile hem cok asiri derecede iyi yükseliyor, hemde iki oyuncunun ortasindan (biri Chedjou), topa vuruyor.

Kesinlik ile denenmesi gereken bir orta saha üclüsü. Tolga orta sahada tek basina bir üclüymüs gibi oynuyor nerdeyse. Hücuma daha fazla destek lazim. Sneijder´i geriye, jose´yi ileri cekmek, cok iyi bir fikir.

Eren ilginc bir futbolcu. Chedjou´nun karabük macinda iceriye topu da iyi idi, ama o topu penalti cizgisinin gerisinden kaleye göndermek, her baba yigidin harci degil. O ikinci pozisyonda da bile hem cok asiri derecede iyi yükseliyor, hemde iki oyuncunun ortasindan (biri Chedjou), topa vuruyor.

Kesinlik ile denenmesi gereken bir orta saha üclüsü. Tolga orta sahada tek basina bir üclüymüs gibi oynuyor nerdeyse. Hücuma daha fazla destek lazim. Sneijder´i geriye, jose´yi ileri cekmek, cok iyi bir fikir.

Kesinlikle olabilir renktaş kendi evimizde oynadığımız Antalyaspor maçı mesela böyle dolu trübünlere oynuyacak olursak müthiş bir baskı kurarız Wesley 8 numara gibi oynar Josue 10 numarada ama bu 3'lü ile oynarsak kanat oyuncularımızın sürekli defansa gelip yardımda etmesi lazım mesela Bruma bunu yapar ama Yasin &Poldi&Sinan yapamaz

Kesinlikle olabilir renktaş kendi evimizde oynadığımız Antalyaspor maçı mesela böyle dolu trübünlere oynuyacak olursak müthiş bir baskı kurarız Wesley 8 numara gibi oynar Josue 10 numarada ama bu 3'lü ile oynarsak kanat oyuncularımızın sürekli defansa gelip yardımda etmesi lazım mesela Bruma bunu yapar ama Yasin &Poldi&Sinan yapamaz

Topu ileride nekadar uzun tutarsak, ve topu kaybettigimizde, nekadar hizli kazanabilirsek, o geriye dogru bir futbolcunun hic sevmedigi kosulari da, okadar az yapmak zorunda kaliriz. Biraz oynayacagimiz oyuna bagli, topu ileride tutabilmemiz lazim, top teknigi iyi futbolcular ile.

Topu ileride nekadar uzun tutarsak, ve topu kaybettigimizde, nekadar hizli kazanabilirsek, o geriye dogru bir futbolcunun hic sevmedigi kosulari da, okadar az yapmak zorunda kaliriz. Biraz oynayacagimiz oyuna bagli, topu ileride tutabilmemiz lazim, top teknigi iyi futbolcular ile.

Doğru müthiş ayağa pas yapıyoruz Tolga Ws10 dar alandan zor durumlardan toğu rahat çıkarıyor ve ileri hızlı çıkmaya başladığımızda Bruma o istediği alanları buluyor pasları biraz daha durağan yapıyoruz ama total futbol gibi forvet ve stoper arasındaki mesafeyi kısaltabilirsek Chedjou da ayağı düzgün bu pas trafiğine katılır Eren'de zaten en iyi yaptığı iş
Bunları yaparsak renktaş inan o geri koşu yapmak zorunda olan biz değil her defasında rakibimiz olur ama bunun için hızlı bir stoper lazım Chedjou'nun yanına stoper ikilisi ileri çıkıp rakibi o sahaya kitlememiz lazım kontra atak yapmaya bile fırsatları olmamalı JoR de bunu yapmak istiyor ama hakan ve chejdou ileri çıkınca felaket oluyor defans arkası her top tehlike yaratır
o yüzden sürekli yırtıcı hızlı bir stoper istiyorum(Sakho)

Cs01kLCWEAATGo7.jpg

Sneijder'in lig maçlarındaki koşu mesafeleri:
Karabük: 10.6 km
Akhisar: 10.1 km
Kayseri: 10.2 km
Rize: 10.4 km
[via @ArslanCumhur]

Bjk maçı,Sana dil uzatan futbol bağnazlarina gereken cevabı vermek için çok güzel bir fırsat.

Asistlerin ile Rize maçın da takıma vermiş olduğun katkıyı gol ve goller ile taçlandirmak için bjk maçında sazı eline almalısın.

Şunu çok iyi biliyorum ki;bjk maçında ayağına oturan ilk top ağlarla buluşacak.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Riekerink: My first task for Sneijder is to create the game in the midfield. (Gol atamama sorusu üzerine)

Bu cümleyi alip birilerinin agizina vurmak gerekir.

Son düzenleme:
Riekerink: My first task for Sneijder is to create the game in the midfield. (Gol atamama sorusu üzerine)

Bu cümleyi alip birilerinin agizina vurmak gerekir.

Aynen. Direk ingilizce olarak dinledim. Ilk hedefi oyun kurmak olmali. Sonra defansif olarakta katki vermesi gerekiyor dedi. Gol atarsada bu isin kaymagi olura getirdi. Yani skorerden cok ureten olmasini istiyorum dedi

Ayrica defansif olarak daha iyi olmasi lazim gibi birseyde soyledi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aynen. Direk ingilizce olarak dinledim. Ilk hedefi oyun kurmak olmali. Sonra defansif olarakta katki vermesi gerekiyor dedi. Gol atarsada bu isin kaymagi olura getirdi. Yani skorerden cok ureten olmasini istiyorum dedi

Ayrica defansif olarak daha iyi olmasi lazim gibi birseyde soyledi

Defansif olarak top rakipteyken gayretli aslında ama topu aldığında çok defa gereğinden fazla tezcanlılık yapıp riskli tek top oynamakla yaptığı top kayıpları rakibe hızlı atak fırsatları veriyor, gereğinde topu dinlendirse ve yan pas yapmayı da düşünse daha iyi olacak, defansif açıdan...

Bu bakımdan Selçuk' la tam zıt karakterde bir futbolcu. Sneijder yerine göre ucundan azıcık(:D) Selçuk gibi davranabilse, Selçuk Sneijder' ı çokça örnek alsa orta sahada sorun kalmayacak!...

Wesley Sneijder orta sahada oyunu yapabilmesi icin, top ile daha fazla bulusmasi gerek.

Defansif olarak top rakipteyken gayretli aslında ama topu aldığında çok defa gereğinden fazla tezcanlılık yapıp riskli tek top oynamakla yaptığı top kayıpları rakibe hızlı atak fırsatları veriyor, gereğinde topu dinlendirse ve yan pas yapmayı da düşünse daha iyi olacak, defansif açıdan...

Bu bakımdan Selçuk' la tam zıt karakterde bir futbolcu. Sneijder yerine göre ucundan azıcık(:D) Selçuk gibi davranabilse, Selçuk Sneijder' ı çokça örnek alsa orta sahada sorun kalmayacak!...

Var bir eksigi Wesley'nin ama tam anlayamadim ne. 2 sene once falan boyle hissetmezdim. Simdi sanki vok bariz hatalar yapiyor

sneijder in eksikligi fizik ya da yas degil . bugun x bir macta stadyum 50 bin kisi havaya girsin bak bakalim sneijder nasil oynuyor .. bu tip oyuncular , ortam soguksa , heyecansizsa ,rekabet yoksa surekli duserler .. bu diego icin de boyle , lincoln icin de boyleydi , sneijder icin de farksiz ..

sneijderin iyi oldugu donemler hep takimin zirveye oynadigi donemler , koptugumuzda , 3 unculuk 5 incilik pesinde kostugumuzda adamin varligi yoklugu belli olmuyor , ayni tribune gelmeye isteksizlesen seyirci misali

bu elestirilebilir bir sey de , anlasilabilir bir sey de .. insani olarak anliyorum , is ahlaki acisindan ise elestiriyorum ..

takim 20 inci hafta civarlari halen potada ise maksimum performans aliriz tekrar .. mesela olimpiyatta bjk ye attigi goldeki sevinc ve heves ile , sezon sonunda x bir mactaki surat ifadesi ayni mi ? tam bitik derken kupa finalinde 45 dakika gayet iyiydi

macin onemi , seyirci ve genel mac atmosferi cok etkiliyor buna aliskin oyunculari ..

Var bir eksigi Wesley'nin ama tam anlayamadim ne. 2 sene once falan boyle hissetmezdim. Simdi sanki vok bariz hatalar yapiyor

Önceki mesajımda belirttiğim tespitim iki sene öncesinde de geçerliydi. Yaşın müsait olmadığı için Hagi' yi çok bilmemen normaldir; gereğinde aniden hızlanır, en çabuk şekilde pasını aktarır, gereğinde topla rakibin arasına vücudunu atıp topu geveler, gereğinde pasif bölgeye pas atarak tempoyu düşürürdü, zor yerlerde şut-çalım denemeleri dışında pek top kaybı yapmazdı.

Dediğim gibi Sneijder ise her daim tezcanlı, yapısı böyle...Bu kıyaslama top kendilerinde iken geçerli, yoksa top rakipteyken Sneijder daha gayretli, bariz bir fiziksel sorunu yoksa tabi...

Bu arada Riekerink söyledi diye doğru kabul etmemiz gerekmiyor. Tek santraforlu oynuyorsak, kanatların birinde en azından pek golcü olmayan Bruma varsa(hadi diğerinde Podolski var diyelim) ve ortasahada De Jong-Tolga düşlüyorsanız ve ayağına gelen her topu sınırsız kullanma özgürlüğüne sahipse Snejder sadece oyun kurmakla yetinmemeli bolca asist ve gol de kasmalı. Yoksa 40-50 golle şampiyonluk gelmez.

hagi ile digerlerinin kiyaslanmasi biraz adaletsiz oluyor , ayni mevkinin oyunculari olabilirler ama hagi yi 5 sene izleyen insanlar allah vergisi yeteneklerinin o bolgede oynayan diger ismini sayacagimiz oyuncularla kiyaslanamayacak kadar cok oldugunu hatirlarlar

bugun lincoln un acilis macinda rizeye , sneijderin fenere , diegonun barcelonaya attigi ve hatirlanan spektakuler golleri hagi 3 hafta ust uste atardi , hic unutmam daha ligin ilk haftalarinda ust uste altay ve bursaya attigi golleri

top saklamasi , akil almaz sutlari , kavgaciligi , oyun liderligi ... artik hagi ile birilerinin kiyaslanmasindan bikmali bu ulkedeki futbol tartisanlari

Bu arada Riekerink söyledi diye doğru kabul etmemiz gerekmiyor. Tek santraforlu oynuyorsak, kanatların birinde en azından pek golcü olmayan Bruma varsa(hadi diğerinde Podolski var diyelim) ve ortasahada De Jong-Tolga düşlüyorsanız ve ayağına gelen her topu sınırsız kullanma özgürlüğüne sahipse Snejder sadece oyun kurmakla yetinmemeli bolca asist ve gol de kasmalı. Yoksa 40-50 golle şampiyonluk gelmez.

harikulade bir teşhis Halit bey. eren zaten çok golcü bir forvet değil max atıcağı 20 olur bu takımda skor yapıcak adamlar sneijder ve özellikle bruma olmak zorunda ikiside 8-10 gol yapamazsa kısır bir takım oluruz. podolski dönerse rahatlarız bu konuda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt