#10 Wesley Sneijder (ESKİ KONU)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mesela Sneijder'i ütopik bir rakam'a sattık mesela 20 milyon'a onun yerinde Juan Mata gelse mesela veya çinliler bırakırsa Alex Teixeira'ya basıcan o parayı sonra Selçuk-Hamit-Chedjou ile yollarını ayırıp Badou yı alıp Sakho'yu kiraladık mesela
Muslera
Cavanda-Serdar-Sakho-Carole
Tolga-Badou
Sinan-Teixeira-Bruma
Eren
Mesela şu kadrodan çok çok daha yüksek şampiyonluk şansı
Bende senin gibi daha iyi bir takim isterim her zaman bir zamanlar hep senin gibi soyle boyle kadrolar yapardim ama gercek hayat farkli :)

Mata lar, Cazorla lar, Alex Teixeira lar gibi oyunculari kim istemez bizim takimda gormek, ama artik o eski zamandaki gibi bazen oyunculari para ile kandirabilirdik ama o zaman da gecti artik. Bu tarz transferler 15-20 milyon euro bonservis minimum + yillik en az 3 milyon euro maas verecegini dusunursek imkansiza yakin birsey oldu malesef gunumuzde.

Sonra diyoruz ki iste bir bolgeye her sene 3 milyon euro luk adam aliyoruz tutmuyor sonra ki sezon yine ayni seyi deniyoruz vs.
Git bir tane 10 milyon luk kalitesi belli adam al ve rahat et ama iste bizim takimi sende biliyorsun ozellikle bizim ulkedeki futbol anlayisi ve bu cok zor, hani yonetime guvensem belki derim ama bu yonetimin boyle planli programli calistigini zannetmiyorum.

Simdi ornek vermek gerekirse bunu en iyi Monaco kulubu yapiyor, adamlar ilk basta buyuk isimli oyuncular aldilar hemen zirveye yakinlasmak icin baktilar orta-uzun vadede bu is boyle para harcayarak yurumeyecek gittiler genc wonderkid dedigimiz oyuncular ile doldurdular. Simdide bir tanesini almaya kalksan 40 milyon euro isterler. Birini satiyorlar baskasini aliyorlar hemen. Sistemleri oturmus. Her transfer donemi kimi alacaklarini, biri ayrilirsa yerine kim gelecek biliyorlar bizimkiler gibi ani davranmiyorlar, hepsi calisiyor yani. Gelecegi hazirlikli olmak lazim bu bizim icin de gecerli, yarin bir gun Sneijder satilir, veya 35 ine kadar oynar jubilesi yapar ama ondan sonrasini dusunen bir tane futbol akli yoktur Galatasaray da. Muslera icin de gecerli bu. Gerci o daha genc ama 6-7 yil sonra Muslera siz bir Galatasaray da olabilir ozamanlari dusunmek icin erken degil simdiden bunun calismasini yapmak gerek.

Bu sene eger sampiyon olmak istiyorsak bazi dis etkenler haric, takimi bozmamak, istikrarli bir oyun anlayisi ile devam etmek ve takimdaki yildiz oyuncularin performansini yukseltmek icin calismalari lazim. Bu tum eksiklerimizi kapatmaz tabi o yuzden onceki mesajimda dedigim gibi finansal imkanlarimiz cok olmasada, alabilirsek 2 belki 3 transfer ile yolumuza devam etmeliyiz. Ozellikle stoper, orta saha ve forvet te problem yasayabiliriz bu sezon. Sampiyon olursak hem prestij kazaniriz, CL faktorunu de katarsak ozaman daha cok imkanimiz olabilir.

Bende senin gibi daha iyi bir takim isterim her zaman bir zamanlar hep senin gibi soyle boyle kadrolar yapardim ama gercek hayat farkli :)

Mata lar, Cazorla lar, Alex Teixeira lar gibi oyunculari kim istemez bizim takimda gormek, ama artik o eski zamandaki gibi bazen oyunculari para ile kandirabilirdik ama o zaman da gecti artik. Bu tarz transferler 15-20 milyon euro bonservis minimum + yillik en az 3 milyon euro maas verecegini dusunursek imkansiza yakin birsey oldu malesef gunumuzde.

Sonra diyoruz ki iste bir bolgeye her sene 3 milyon euro luk adam aliyoruz tutmuyor sonra ki sezon yine ayni seyi deniyoruz vs.
Git bir tane 10 milyon luk kalitesi belli adam al ve rahat et ama iste bizim takimi sende biliyorsun ozellikle bizim ulkedeki futbol anlayisi ve bu cok zor, hani yonetime guvensem belki derim ama bu yonetimin boyle planli programli calistigini zannetmiyorum.

Simdi ornek vermek gerekirse bunu en iyi Monaco kulubu yapiyor, adamlar ilk basta buyuk isimli oyuncular aldilar hemen zirveye yakinlasmak icin baktilar orta-uzun vadede bu is boyle para harcayarak yurumeyecek gittiler genc wonderkid dedigimiz oyuncular ile doldurdular. Simdide bir tanesini almaya kalksan 40 milyon euro isterler. Birini satiyorlar baskasini aliyorlar hemen. Sistemleri oturmus. Her transfer donemi kimi alacaklarini, biri ayrilirsa yerine kim gelecek biliyorlar bizimkiler gibi ani davranmiyorlar, hepsi calisiyor yani. Gelecegi hazirlikli olmak lazim bu bizim icin de gecerli, yarin bir gun Sneijder satilir, veya 35 ine kadar oynar jubilesi yapar ama ondan sonrasini dusunen bir tane futbol akli yoktur Galatasaray da. Muslera icin de gecerli bu. Gerci o daha genc ama 6-7 yil sonra Muslera siz bir Galatasaray da olabilir ozamanlari dusunmek icin erken degil simdiden bunun calismasini yapmak gerek.

Bu sene eger sampiyon olmak istiyorsak bazi dis etkenler haric, takimi bozmamak, istikrarli bir oyun anlayisi ile devam etmek ve takimdaki yildiz oyuncularin performansini yukseltmek icin calismalari lazim. Bu tum eksiklerimizi kapatmaz tabi o yuzden onceki mesajimda dedigim gibi finansal imkanlarimiz cok olmasada, alabilirsek 2 belki 3 transfer ile yolumuza devam etmeliyiz. Ozellikle stoper, orta saha ve forvet te problem yasayabiliriz bu sezon. Sampiyon olursak hem prestij kazaniriz, CL faktorunu de katarsak ozaman daha cok imkanimiz olabilir.

Doğrudur renktaş tamamen katılıyorum bu söylediklerine klübün borçları eğer dedikleri gibi kapatılırsa tamamen farklı bir sayfa açabiliriz
Bende Bruma gibi 4-5 tane daha oyuncumuz olsun istiyorum ama türkiye ligi buna hiç mümkün değil.Bakın Bruma'yı bile harcıyacaklardı yazın 6*7 verdiler diye.Hani Halilovic'i alalım sabredelim patlama yaşıyacak tamam doğrudur ama türkiyede taraftar özellikle her sene şampiyon olmamızı istiyor Bruma_Sinan ilk hatalarında hemen harcanmadımı bu klüpde belki Koray bu şans verilse patlama yapabilecekdi veya Telles defans yapamıyor diye harcandı şimdi arsenal peşinden koşuyor 20 milyonlardan bahsediliyor biz Telles'e güvenip elimizde tutabilsek o 20 milyonu biz kazansak ne kadar iyi olurdu ama türk futbol yöneticilerinin aklı buna yetmiyor maalesef çoğu zaman
çaylak Brumalardan 10 tane alsak anca 2-3'ü tutar çok riskli bir kumar
Ama takımı gençlerştirip orta'ya 1 tane lider oyuncu onu Mata olmasını gerçekten çok isterdim tam lider oyuncu tekniği filan inanılmaz dar alanda becerisi oyun kurması pasları arkasına tolga'yı tamamlayabilecek sürekli ileri ani hızlanmalar ile top çıkarabilecek Badou'yu çok isterdim adam'ın gol yollarındaki etkisi zaten belli geçen sene 33maç 11gol 4asist bu sene 8 maç 5 gol :) şu ligde son 5-6 yılda bunu yapabilen bırak ortasahayı forvet bile 5-6 tanedir.Bu ikili birde kiralık Sakho deyme keyfime :D
Sonra Cl'ye kalabilirsek bir üst düzey stoper daha bekleri yenileriz teklif gelirse bir sağ kanat ve forvet tamamdır bu iş

Sneijder gidip mata gelse ilk maçta odunla kovalarsiniz. Not sneijder 20 milyon Euro bandında satılmasına hayır demem yanına esantiyon chedjou veririm. Ama öyle 5-6 ya göndereyim diyen adam da dayağı hak eder. Birakinda 1sene daha kredisi olsun adamın önce ched-selcuk ve mücadele etmeyen podolski. Sağbek sorunu. Hala kulüpten gitmeyen yıllık 2 milyon Euro ya akın para alan jemve ekurileri +Salih. En büyük baska sorunumuz yillik 1.6 m€ alan Hamit. Önce bunları cozelim sonra sneijdere geliriz. Bu adamların aldığı toplam para zaten 3 tane sneijder yapıyor hani.

Elimizdeki oyuncuları yazalim.
Selcuk- herkesin hem fikiri yıllık 3 milyon Euro +2.5 milyon Euro alan yedeği var
Piyasası hala olan podolski -yillik 2.2 milyon EuroChedjou-2.2 yine yedeği 2m euro aliyor
Hamit-mac oynamayacak belli yıllık 1.6 m Euro
Sabri-yine bileti kesik adam dusunulmuyor yıllık 1.3 m€(başakşehir gibi takımlarda çok rahat oynar aşağı yukarı ayni parayı alır)
Jem-650 bin Euro
Umut-500 bin Euro
Salih- 400bin Euro
Linnes- 1 milyon euro
Shigtorson var artık ne kadar verim aliriz meçhul. 1.25milyon Euro.

Sneijder öyle sneijder gol atıyor aldığı paraya bak diyene kadar sunlari da görüp yorum yapmak gerekir. 8macta 4 asist ile %50 ile oynayan adam.
Peki ya diğerleri.oynamayan adamlara (ched,linnes,skolbeinn,salih,jem,hamit,umut) 7,5 milyon Euro burası yapıyor +serdar var.

Her kuşu öptük leylek kaldı olayı gibi.

Ama sorunumuz sneijder değil mi evet sneijder.

Kitap cikaracakmis cocuklar icin

Reis birazda top oynasan

Sent from my iPhone using Tapatalk

+sadece oynamayan adamlara yıllık minimum 10milyon Euro cope atıyoruz.

3 tane yıldız parası bu malesef. Toplam 28 oyuncu var. 11ine 3er milyon Euro ayirip. 35milyon euroyu sadece buraya ayirdinmi. + Yedek 10 kişiyi 1.5 milyon Euro ve kalanları altyapıdan alacaksın. 50 milyon euroya taş gibi takim kurarsin.
Yukarıya semihi yazmamisim bak 1.5 milyon Euro o alıyor paralara bak.

güzel ayrılmak lazım ya devre arası ya sezon sonu...daha kalırsa kötü şeyler olabilir

Saha ici sorunlarla , saha disi sorunlar ayri ele alinabilir . Bugun oynamayan , veya zorla kupada surada oynatilan tonla gereksiz adam var kadroda , salihler , umut gundoganlar , endoganlar , hepsini tek tek bilmiyorum ama 10 kisi cikar .. Bunlar maddi zarar veriyorlar ama oynamadiklari icin saha icinde bir lehte aleyhte etkileri yok

Fakat bugun burada konusulan selcuk sneijder chedjou gibi oyuncularda degisiklik istenmesi sadece kazandiklari yuklu ucretlerden degil . Yani kimse su sebepten kizmiyor bu adamlara . "Tamam iyiler ama cok kazaniyorlar.."

Bu tip bir durum yok ki , biz burada 70% oranlarda selcuk-podolski-sneijder-chedjou artik yedege cekilsin , de jong, yasin, sinana sans verilsin filan diyoruz

Gecenlerde buraya yazmistim , selcuk ile sneijderin sadece ligdeki 34 maca mac baslari haric garanti ucretlerini boldugumuzde biri 460 , oteki 375 bin TL gibi paralar ediyor. Buna en tepe 10 yabanci oyuncu disinda avrupada ulasan dahi yok ve biz bu adamlar "biraz dinlensin .." filan diyoruz , bu ne bolluk boyle ?

Bu yuzden sneijder selcuk dahil , mumkun olan ilk firsatta hepsiyle vedalasmak , bu olamiyorsa da sozlesme sonlarinda kesinlikle uzatma yapmamak gerekli . Bugun hamitli ,de jonglu, tolgali bir orta saha da sneijder selcuklu bir orta saha kadar oynar .

Yani ortalikta bir ton gereksiz oyuncu siskinligi bulunmasiyla , selcuk sneijder gibilerin chedjou gibilerin etkisiz ve faydasiz oyunu ve arti buyuk maliyeti ayri ayri sorunlar

sneijden 2 yıldır bir nane oynamıyor ,selçuk 3-4 yıldır, hamit zaten hiç oynamadı şimdi kutu kola kılıklı jong geldi aynı terane , futbol bunları bırakmış bunlar Galatasarayı soymak için bırakmıyor ,Galatasaray futbol takımına şöyle bir bakınca kıçını kaldıramayan bir moruklar ordusu görüyorum ve bunlar dehşet paralar alıyor, alayı kovulmalı bu rezillerin..

Bunlarin amaci yabanci yerli farketmez , ilk geldiklerindeki sozlesmede akilda yer edip , sonrasinda uzun veya yuksek sozlesmeyi kapip yatmak . Ekseriyetinde boyle bu . Sorsan herkesin savundugu bir sey cikar , adam selcuk u begeniyordur "takim ne oynuyor ki" der , sneijder vb lerini gormek istiyordur "yanindakilerle anca bu kadar" der.

Selcuk 2 sene harikaydi , sonraki sene nasil stadda yuhalandi hatirlayin ,ondan sonraki sezon sampiyonluk geldi de oyle kurtardi kendini .Sneijder in de gidisati ona benziyor

Forumda nasil pozitiften negatife hava donuyorsa maclarda dikkat ediyorum ,eskiden tek tuk ses cikardi , artik "e sen de oynayacaksan oyna kardesim.." basladi .

Skorlarla alakali . Sadece ligde yarisan bir GS seyircisinde iclerinden hic birinin kredisi yok .

Bunlarin amaci yabanci yerli farketmez , ilk geldiklerindeki sozlesmede akilda yer edip , sonrasinda uzun veya yuksek sozlesmeyi kapip yatmak . Ekseriyetinde boyle bu . Sorsan herkesin savundugu bir sey cikar , adam selcuk u begeniyordur "takim ne oynuyor ki" der , sneijder vb lerini gormek istiyordur "yanindakilerle anca bu kadar" der.

Selcuk 2 sene harikaydi , sonraki sene nasil stadda yuhalandi hatirlayin ,ondan sonraki sezon sampiyonluk geldi de oyle kurtardi kendini .Sneijder in de gidisati ona benziyor

Forumda nasil pozitiften negatife hava donuyorsa maclarda dikkat ediyorum ,eskiden tek tuk ses cikardi , artik "e sen de oynayacaksan oyna kardesim.." basladi .

Skorlarla alakali . Sadece ligde yarisan bir GS seyircisinde iclerinden hic birinin kredisi yok .

Sneijder belki son dönemlerde eski etkinliginde degil ama yatiigini hic görmedim

Adam en azindan mac icinde biseyler deniyor mücadele ediyor

bazilarinin müthis kosu mesafesini nasil yaptigini söylememe gerek yok herhalde

Trabzon macinda oynatilmasi hataydi cünkü belli oluyordu yürüyecek hali bile yoktu ilk yirmi dakikadan sonra

Sneijder 2 yildir birsey oynamiyor palavrasi nerden cikti ya?

Sezona dökersek bir gecen yil iyi degildi, orda da durumunuz ortada zaten.

Gesendet von meinem C6903 mit Tapatalk

Kenan eski etkinliginde olmamasi su sekilde olurdu . Ornegin sana fener derbisini bjk derbisini kazandirmistir , avrupada tur attirmistir , ama artik bunlari yapamiyordur . Bunu dusus olarak gorebiliriz

Ama 20 mac ,neredeyse 1 sene gol atamamasi , ve bunun 50 ye yakin sut denemesi sonucunda olmasi normal istatistik ya da "iste biraz dusus var.." denecek bir durum degil . Marjinal bir dusus bu

Yani adam artik rahat tempoda onde goturdugumuz ,uzerinde baski olmayan anlarda da etkisiz .

Benzer bir durum selcuk icin gecerli , yani ne yapiyor dedigimde ,tek yaptigi 8 haftada bir adet frikik golu ve neredeyse buna sukur diyoruz . Podolski simdilik tam elestirilecekken bir seyler ortaya koyup erteliyor elestirileri ,yoksa o da oyun icinde kayip

Gercekten artik bir yenilenme gerekiyor .

Sneijder 2 yildir birsey oynamiyor palavrasi nerden cikti ya?

Sezona dökersek bir gecen yil iyi degildi, orda da durumunuz ortada zaten.

Gesendet von meinem C6903 mit Tapatalk
2 yıldırdan kasıt geçen yıl + bu yılsa adam haklı, Hamzalı dönemde fena değildi en top performansı Mancini dönemiydi sonra giderek düştü

Ben sneijderi en son konyaya deplasmanda 2 gol atmisti , o zaman gormustum piyasada. Sonra da atmis sanirim 1-2 gol ama o mactan beri yok . Kisaca gecen sezonun tumu ve bu sezonun ilk kac haftasi gectiyse

hamzali sezonda da elestiriyorduk bazen ama o donemde takim bazen laubali oynardi maclar 3-2 ye gelirdi , hep bir puan kaybi olasiligi varken varyete yapmasi filan olurdu , elestiri ona olurdu , yoksa oyunda istatistikleri iyiydi

aklima fener maci geliyor , 3 dakika icinde hem de final dakikalarinda biri top harmanlayip , oteki 60 metre dripling ile 2 muthis sut ve 2 gol

tamam her zaman olmaz ,ama 20 macta 50 sut atmis , 0 skor olur mu ? Bunu yazinca sneijder karsiti oluyorsak olalim . Bunu elano da , hagi de , lincoln de yapsa yazarim ,benim icin katki verdikleri surece degerliler , kardesim degil sneijder ya da selcuk..

tamam elbette bu capta bir adamin kredisi olur . vardi da .. ama bu 1,5 sezon da degil , selcuk icin de bir o kadar degil

2 yıldırdan kasıt geçen yıl + bu yılsa adam haklı, Hamzalı dönemde fena değildi en top performansı Mancini dönemiydi sonra giderek düştü

Bak buna ben de katilirim, yalniz gecen sezonu da ayri degerlendirmek lazim bence. Cünkü tüm takim berbat ötesiydi.

Performanslari ile biraz öne cikan cok az adam var. Mesela Podolski, mesela Carole. Bir iki isim daha olabilir derin bir analiz yapilirsa ama iste bir elin parmaklarini gecmiyor oyuncu sayisi. Ama Sneijder bekledigimiz seviyede degil bunu inkar edemeyiz. Diger yandan da ben daha acilacagini düsünüyorum haftalar ilerledikce.

Ben mesela buradaki su elestiriye katiliyorum , adamin onunde umut , sac bas yolduran burak , yaninda el freni selcuk ,saginda solunda tahta ayakli bekler aciklar var

Evet dogru . Ben sneijderin katkisini digerleri ile anlasamadigi noktada elestirmedim . kac tane pasini vs harcamistir bu yeteneksizler , kac ortasinda dogru pozisyon alamamislardir kimbilir , hepsi dogru , itiraz mi ettik ?

Ama bu adamin en onemli ozelliklerini ,gormeye alistigimiz seyleri ne cabuk unuttunuz , bunun takimin ozelligi ile alakasi ne ? ornegin fb, bjk derbilerinde attigi uzaktan sut gollerinin takimin genel kimyasi ile alakasi ne ? vurdu atti , bu kadar basit

simdi ise 50 tane vurmus 20 mactir , birini bile atamamis . buna kalkip normal mi diyelim Can ?

Bak buna ben de katilirim, yalniz gecen sezonu da ayri degerlendirmek lazim bence. Cünkü tüm takim berbat ötesiydi.

Performanslari ile biraz öne cikan cok az adam var. Mesela Podolski, mesela Carole. Bir iki isim daha olabilir derin bir analiz yapilirsa ama iste bir elin parmaklarini gecmiyor oyuncu sayisi. Ama Sneijder bekledigimiz seviyede degil bunu inkar edemeyiz. Diger yandan da ben daha acilacagini düsünüyorum haftalar ilerledikce.

Sneijder'in genel sorunlarından biri bu zaten İnter ve Real Madrid'de kalıcı olmamasının asıl sebebi performansının çok değişkenlik göstermesi standartı pek yok aslında. Bizde de öyle hatırlayın bir bakarsın 4-5 maç dehşet işler yapar sonra 10 maç ortalıktan görünmez tam eleştirmeye başlanacak derken tekrar çıkar 3-4 maç tavşandan şapka çıkarır vs.

Hatırlayın Juventus maçı öncesi yok sakattı yok özel izinliydi falan tam eleştirmeye başlanmıştı bir gol attı şapkadan tavşan çıkararak herşeyi unutturdu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt