#10 Wesley Sneijder (ESKİ KONU)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geçen sene şampiyon yapacak kadar oynadı da takım rezalet olduğundan ulaşamadık şampiyonluğa.

{taptap}
dogru gecen sezonun ikinci yarisinda yuksek seviyede oynadi ama mesela halen bir chelsea deplasmaninda daha cok seyler beklerdim sino'dan.

bu sezon oynadigi futbol geldiginden beri en iyisi...bakalim sampiyon yapmaya yetecekmi.

Hagi ile Ilic kiyaslandi, Lincoln kiyaslandi, ve Misimovic kiyaslandi. Sneijder kiyaslanilmis cokmu ? Bana göre de Hagi daha iyi bir oyuncu, cünkü bir cok konuda üstün. Yani Hagi Sneijder´in yapamadigi, bir cok olayi yapabilen bir oyuncuydu. Ancak kalite olarak aradaki makas okadar abartilan kadar büyük degil. Hagi´nin büyük farki her mac konsantre olmasiydi, gidip bir maca az, bir maca fazla asilmazdi. Sneijder´in ise bazi maclarda etkisiz oldugunu görüyoruz. Devamlilik konusu cok önemli ve Hagi orada da üstün. Ancak Sneijder bu performanslari biraz daha devamlilik ile getirebilse, kalite olarak aradaki fark okadar da büyük olmaz.

Hagi ile Ilic kiyaslandi, Lincoln kiyaslandi, ve Misimovic kiyaslandi. Sneijder kiyaslanilmis cokmu ? Bana göre de Hagi daha iyi bir oyuncu, cünkü bir cok konuda üstün. Yani Hagi Sneijder´in yapamadigi, bir cok olayi yapabilen bir oyuncuydu. Ancak kalite olarak aradaki makas okadar abartilan kadar büyük degil. Hagi´nin büyük farki her mac konsantre olmasiydi, gidip bir maca az, bir maca fazla asilmazdi. Sneijder´in ise bazi maclarda etkisiz oldugunu görüyoruz. Devamlilik konusu cok önemli ve Hagi orada da üstün. Ancak Sneijder bu performanslari biraz daha devamlilik ile getirebilse, kalite olarak aradaki fark okadar da büyük olmaz.
Devamlılık biraz da özel yeteneğe bağlı bence bu kiyasta. Sneijder yetenekleri daha kısıtlı olan bi oyuncu. Çalım atmaz pek mesela. Mac boyu koşar, didinir belki ama o gün olmuyosa olmaz. Takim arkadaşlarına da Hagi'den daha bağlı. Oysa Hagi özel yeteneği sınırsız bi adam. Maçta isterse 85 dakika dinlenir, 5 dakikada maçı alir tek başına. Sneijder'in bunu yapması için boşluk bulması veya takim arkadaşlarının desteği daha önemlidir. Hagi için bunlar pek de önemli sayılmaz.

N5

hagi ile kıyaslanacak seviyede oynuyor demekki herkezde heyecanladıkça ne yapacağını şaşırıyor:)bırakın kıyası da izlemeye devam edin.maç sonlarında adam bıkıyor takımdan illallah çekiyor zevk almıyor.para için vs gitmez de sırf formunu yakalamışken malların arasında oynamaktan bıkıp gider bu adam.

Devamlılık biraz da özel yeteneğe bağlı bence bu kiyasta. Sneijder yetenekleri daha kısıtlı olan bi oyuncu. Çalım atmaz pek mesela. Mac boyu koşar, didinir belki ama o gün olmuyosa olmaz. Takim arkadaşlarına da Hagi'den daha bağlı. Oysa Hagi özel yeteneği sınırsız bi adam. Maçta isterse 85 dakika dinlenir, 5 dakikada maçı alir tek başına. Sneijder'in bunu yapması için boşluk bulması veya takim arkadaşlarının desteği daha önemlidir. Hagi için bunlar pek de önemli sayılmaz.
N5

Calim yetenegi iyi olan, bazi maclarda adam gecemeyen oyuncu da cok. Bu ligde rakip savunmalarin oyun zekasi cok düsük, Wesley Sneijder´in kalitesinde ve oyun zekasina sahip oyuncu her mac cok rahat gol pozisyonuna girip gol atmasi, yada attirmasi gerekir. Lay Lay lom oynadigi maclar var, bu bundan ibarettir. Sneijder´in calim yetenegi üst düzey degil belki, ama yeri geldiginde bir iki adam gecip kendine sut, yada assist pozisyonlari hazirlayabiliyor.

Yasin, Bruma ve Burak ile üc dinamik oyuncularin önünde oynamasi mesela oyununa baya pozitif bir yön verdi bu sezon. Ben taha sezon basinda yazdim, sistemi onun üzerine kursunlar diye, ama yapmadilar. Sneijder´de hersey biraz sisteme de bagli, ama devamlilik sorunu onda kariyeri boyunca her zaman vardi.

Ben gecen sene bile yazdim, daha iyisini yapabilir diye. Sneijder´in potansiyali cok yüksek. Ancak Hagi´deki dissiplin ve özveriyi göremiyorum. Yoksa kalite olarak, sanilandan da yakin oyuncular bunlar.

Son düzenleme:
hagi nin naçizane tr istatiği
UEFA Süper Kupası: 2000
UEFA Kupası: 2000
Süper Lig: 1996-97, 1997-98, 1998-99, 1999-00
Türkiye Kupası: 1999, 2000
Süper Kupa: 1997, 1998
TSYD Kupası: 1997, 1998, 1999

Yine böyle bir günde...

1148791-18035193-640-360.jpg

20.jpg

sneijder-krizi-bitirdi-16645.jpg

Şu an takımımızda olmasından dolayı en fazla mutluluk duyduğumuz Wesley Sneijder'i son zamanlarda Hagi ile kıyaslama hevesi nereden geldi anlayabilmiş değilim. Sneijder'in Hagi'yi geçebilmek için daha çok yolu var. Ne kadar iyi bir futbolcu olursan ol efsane olabilmek o kadar kolay değildir.

Hagi her hangi bir futbolcu ile kıyaslanacak bir futbolcu değil, bambaşka bir olaydı Hagi.Yaşandı bitti sonuç itibari ile, belki kariyerleri bakımından karşılaştırma yapılabilir, ya da Galatasaray'da yaşamış ve yaşatmış olduklarıyla.

Benim şu yaşıma kadar gördüğüm en iyi 10 topçudan biridir Hagi. Bunu her zaman söylerim.

Şimdi şu var; artık keyifle izlediğimiz bir Sneijder var, tadını çıkaralım bence.

Hagi çok ayrı bi dünya. Belki çok sık izleyemedim kendisini ama son zamanlarına dek geldim. Sneijder ise Galatasaray tarihinde Hagiye en çok yaklaşan 10 numaradır. Hem kalite olarak hem istatistik ve başarı olarak.(Metin Oktayı ayrı tutuyorum).

Hagiyi çok fazla izleme şerefine pek erişemesemde Sneijderi görüyor bu gözler çok şükür. Kıyaslama işlerini bi kenara bırakın ve tadını çıkarın..

Allahtan kontratina 20 Milyonluk maddeyi koydurmuslar zamaninda yoksa Yasaman gibi herifler coktan satmisti. Degeri 7 Milyon mus, futboldan anladigi cok belli oluyor.

Hagi çok özel bir oyuncuydu... Ama ilk geldiği yıl olan 1996'da futbolcuların hemen hemen hiçbiri özel değildi.H.Şükür torino'dan hayal kırıklığılya dönmüştü,psikolojik olark diplerdeydi.H.ünsal,ümit davala,ergün gibi adamlar daha anadoludan yeni gelmiş genç oyunculardı.Okan Buruk çok ağır bir sakatlıktan çıkmıştı.Bu oyuncuların hemen hepsinin potansiyeli vardı ama o takım ilk 1-2 sene şampiyon olamasa muhtemelen dağılırdı ve o futbolcuların hiçbiri bulunduğu noktada olamazdı belki de...İşte özellikle ilk 2 sene takımı sırtında taşıyarak şampiyon yapması belki de uefa kupası kadar önemlidir.O genç takıma liderlik yapması,kritik maçlarda yaptığı katkı çok önemliydi.Yoksa o takım hagi olmasa sıradan bir takım olacaktı belki de..Ama kesin olan şey o takım potansiyeli olan bir takımdı ve hayal kurdurabilen bir takımdı..

Sneijder'in ise şu an sahip olduğu takım maalesef hayal kurduramıyor.Şu an hepimiz biliyoruz ki orta sahasında selçukun,forvetinde burakın,savunmasında sabrinin olduğu takımda forvet arkası messi bile olsa avrupa şampiyonluğu için hayal kuramazsın..

Hagi çok büyük işler başardı bunu kabul edelim ama takımdaki yerli oyuncular türk futbol tarihinin en iyi yerli oyuncularıydı belki de..Sneijderin etrafına buna yakın bir kadro koyulsa daha net karşılaştırma yapabiliriz...

Ama şurası kesin ki galatasaray tarihinde hagiden sonra taraftara en çok güven veren adam sneijder..Bunu başarıdan falan bağımsız olarak söylüyorum.Eskiden her umutsuz maça bile hagi var diye umutla bakan bizler artık sneijder var belki birşeyler yapar diye umut taşıyoruz...İşte bu yüzden herkes sneiijdere normalden daha fazla sahip çıkıyor.Çünkü şu anda bu taraftarın tutunabildiği tek dal sneijder.

Hagi çok özel bir oyuncuydu... Ama ilk geldiği yıl olan 1996'da futbolcuların hemen hemen hiçbiri özel değildi.H.Şükür torino'dan hayal kırıklığılya dönmüştü,psikolojik olark diplerdeydi.H.ünsal,ümit davala,ergün gibi adamlar daha anadoludan yeni gelmiş genç oyunculardı.Okan Buruk çok ağır bir sakatlıktan çıkmıştı.Bu oyuncuların hemen hepsinin potansiyeli vardı ama o takım ilk 1-2 sene şampiyon olamasa muhtemelen dağılırdı ve o futbolcuların hiçbiri bulunduğu noktada olamazdı belki de...İşte özellikle ilk 2 sene takımı sırtında taşıyarak şampiyon yapması belki de uefa kupası kadar önemlidir.O genç takıma liderlik yapması,kritik maçlarda yaptığı katkı çok önemliydi.Yoksa o takım hagi olmasa sıradan bir takım olacaktı belki de..Ama kesin olan şey o takım potansiyeli olan bir takımdı ve hayal kurdurabilen bir takımdı..

Sneijder'in ise şu an sahip olduğu takım maalesef hayal kurduramıyor.Şu an hepimiz biliyoruz ki orta sahasında selçukun,forvetinde burakın,savunmasında sabrinin olduğu takımda forvet arkası messi bile olsa avrupa şampiyonluğu için hayal kuramazsın..

Hagi çok büyük işler başardı bunu kabul edelim ama takımdaki yerli oyuncular türk futbol tarihinin en iyi yerli oyuncularıydı belki de..Sneijderin etrafına buna yakın bir kadro koyulsa daha net karşılaştırma yapabiliriz...

Ama şurası kesin ki galatasaray tarihinde hagiden sonra taraftara en çok güven veren adam sneijder..Bunu başarıdan falan bağımsız olarak söylüyorum.Eskiden her umutsuz maça bile hagi var diye umutla bakan bizler artık sneijder var belki birşeyler yapar diye umut taşıyoruz...İşte bu yüzden herkes sneiijdere normalden daha fazla sahip çıkıyor.Çünkü şu anda bu taraftarın tutunabildiği tek dal sneijder.

Şu yazdıklarını inşallah Selçuk okumaz :)

koca koca adamlar hagi vs sneijder muhabetti yapiyo ya :'(

benim babam senin babani dover :asd22:

Güzel anlatmışsin ama Hagi bir liderdi bizimkilere futbolu birazda o öğretti ve haginin adam geçme ozelligide vardı sneijderde bu yok en onemliside hagiyi kimse sol kanatta oynatamaz

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

B-NoeKbCAAAVaMJ.jpg:large

B-NouIrCEAAae38.jpg:large

Reis görmüş basketteki zor durumu :asd22:.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt