#10 Wesley Sneijder (ESKİ KONU)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
başka takımlarla mı anlaştı acaba son 4-5 maçlık performasına bakınca bunu görüyorum

m.ekici için fizibilite çalışmalarına başlayalım

ben sneijderi sevdiğimden söylüyorum.ve beklentim büyük ondan..son maçlardaki hali üzücü ve düşündürüyo.

1 maçı kendi başına aldıracak kadar faydalı ardından gelen 2 maçı takımı 10 kişi bırakacak kadar faydasız bir hale büründü.

Sözleşme yenilenmediğinden dolayı mı durgun acaba?

bayadır ortalarda yok.bjk macını alsın baska ıstegım yok kendısınden.

Gereksiz yere kendini atıyor ayakta durmaya çalışmalı.Formda değil toparlanmalı.

osuruktan pozisyonlardan penaltı beklemesi yakışmıyor kendisine.

ne kadar futboldan, tobcu anatomisinden falan anlamionuz yaw.

"bana butun sezon formunun zirvesinde olan tek bir oyuncu gosteremezsiniz, cunku boyle bir sey mumkun degil" - cr7

Sneijder´i Sneijder yapan cagdas bir ofansif orta saha oyuncusu olmasiydi, ancak 2010 yilindan beri daha cok klasik bir on numara profili ciziyor. Sneijder ile takim defansif anlamda (kaleci haric) 9 kisi oynuyor, buna birde Burak katilinca 8 kisiye düsüyor, birde beklerimiz Veysel ve Tarik olunca CL´den topa karsi sifir bir oyun ile, dörtlendik devamli. Bu nedenlerden dolayi, Burak yerine oraya daha yirtici, sirti dönük oynayabilen ve ciddi anlamda takim oyunu oynayabilecek oyuncu gerekiyor.

Defansif anlamda Melo, ve Selcuk özellik ile, tabi birde stoperlerimiz yeterince nasibini aldi sikintilarimizdan. Ancak ileride Mustafa Sarp´a yaklasacak bir seviyede gölge pres yapan iki oyuncu varsa, (Mustafa Sarp hic degilse Hollywood yildizi gibi satiyordu bu durumu) buda takimin topa karsi oyunda motivasyonunu da negatif bir sekilde etkileyecektir. Futbolda bu cok olagan bir durum. O yüzden zaten bu klassik 10 numaralar silinmistir dünya futbolundan, cünkü teknik adamlar yükselen fiziksel kapasite ile daha cok kolektif futbola yöneldi günümüzde.

Sneijder eger klassik bir 10 numara gibi oynayacak ise, ben bu pozisyonda acikcasi Ganso gibi bir oyuncuyu tercih ederim. Ganso eger daha fazla bireysel futbola dayali 1990´larda oynasaydi Hagi ve Zidane gibi, cok rahat dünya yildizi olacak bir oyuncuydu. Topu rahat kontrol eder, ve bireysel bir sekilde cok daha faydali olur bizde klassik 10 numara rolünde, cünkü onun görevi bu.

Bunun olacagina ihtimal vermiyorum, ki olsa bile yine Burak´in gitmesi grektigini düsünüyorum. Ne kadar klassik 10 numara olarak Sneijder´i oyun icerisinde pek begenmesemde, kadroda oldugu sürece, ona göre ayarlayarak kadroyu, etrafinda en az 9 tane hizli, teknik kapasitesi yüksek ve topa karsi oyunda agresif oyunculari dizmektir. Benim takim olgusu anlayisima göre, bu düzenden cikan bir oyuncu bile fazla, ancak iki yada 2013/2014 gibi 3 (Drogba, Burak, Sneijder) asla olmamasi lazim. Bu cünkü diger oyunculari pert etmek anlamina geliyor. Sonra onlar destek veremeyince ofansif anlamda, hücumda ucta olan oyuncular da pert oluyor. (Drogba)

Bu sene ben Sneijder´i oyun icerisinde en cok deep playmaker olarak begendim, ondan bir nevi Pirlo yaratma fikrine de sicak bakiyorum. Su klassik 10 Numara tarzi futbol, Sneijder icin bicilmis kaftan bir pozisyon degil. Biraz daha geriye, oyunun icine cekilmesi lazim.

Sanırım ağır bir grip geçirmiş. Son 2 maçtaki ekstra kötü halinin sebebinin bu olduğu söyleniyor. Son üç maçta toparlanır umarım çünkü çok ihtiyacımız var kendisine.

Çabamızın adı Galatasaray.Kötü oynadıysa kötü oynadı kılıf bulmaya gerek yok.Şu pozisyonlarda iyiydi yok gollük pozisyon üretti....geçelim bunları.Bana bu maç için Sneijder'in yaptığı, Ayhan Akman'ın yapamayacağı bişey söyleyin.

Gençler maçında sana çok ihtiyacımız var, çek fişlerini Sinoo

Dün çok uzaktan bir frikik çekti, acayip güzeldi, az kalsin GOL oluyordu

CFCheKxW0AAwehv.png:large

Reis milli takım kadrosunda.

Çabamızın adı Galatasaray.Kötü oynadıysa kötü oynadı kılıf bulmaya gerek yok.Şu pozisyonlarda iyiydi yok gollük pozisyon üretti....geçelim bunları.Bana bu maç için Sneijder'in yaptığı, Ayhan Akman'ın yapamayacağı bişey söyleyin.

Burada bir sürü Sneijder fanı var onu seviyoruz değerli şeyler yaptı eyvallah da bir de fiyat/fayda analizi var. Orada işte size katılıyorum. Bu fiyata bu kadar önem verdiğimiz oyuncu için performansı vasat.

Bence eksiklikleri. Onu sıradan oyuncu olarak görmüyorum. Ama mesela aşağıda Hagi'nin yapabilipde bunun yapamadıklarını yazdım.

- Top taşımak istemiyor
- Adam geçmiyor - Geçemiyor diyemiyorum zira çok az denedi.
- Takımı rahatlatmıyor - Ayağına gelen topta genelde acele ediyor bazı maçlarda üzerinden atlıyor ama bunu yaparken takım arkadaşının müsaitliğine yeterince dikkat etmiyor. Zaten bizin takım daha 10. dakikada bir panik bir acelecilik havası hakim.
- Top saklayamıyor - Fizik dezavantajı var biraz ve de yavaş.

Bu olumsuzları Sosa da yapar Diego'da ama onların adı bir Wesley Sneijder kadar büyük değil.

Artıları :

- Uzaktan şutları ve serbest atışları etkili - Şimdi bizde bu konuda sıkıntı yok ki. Emre'nin de iyi, Selçuk'un da iyi, Hamit'in de iyi hatta denediği zaman Burak'ın iyi. Sabri bile tehlikeli olmaya başladı.

Kadıköy'de yoktu, Trabzon'da yoktu gözümde en azından bu iki Gençler, BJK maçında yaptıkları ile son yerini bulacak. Ama çok zor elden çıkar iyi fiyata Çinli,MLS takım istemezse.
,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt