Sadri Baykam
Büyük Kaptan
- 12 Kasım 2015
- 26.753
- 26.553
- 1.988
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bu 2000 jenerasyonu ciddi bir sans. Avrupa sampiyonasinda 2:0 öne girdikleri Ispanya macini 3:2 kaybettiler, sonra ev sahibi Hirvatistan´i dün 4:1 maglup ettiler. Sali Günü de Italya maci var. Bomba bir gruba düstüler, ve oynadiklari oyun ile hangi seviyede bir yetenege sahip olduklarini sahneliyorlar. Bu cocuklarin alt yapi egitimi kadar, ayni zamanda A takima transition u önemli. Cünkü cok net o takimda Galatasaray´a simdi bile katki verebilecek isimler var. Recep Gül, Yunus Akgün, Atalay Babacan vesaire...
Bu oyunculara da iyi mentörler gerekir. Sneijder bu davranislari ile iyi bir mentör degil. Bruma´yi da iyi etkiledigini düsünmüyorum. Cocuk gibi davraniyor. Selcuk keza öyle, x ve hakan balta ile ancak yerinde sayiklayip, lobbiler kurup, takimda kalmayi ögrenir, keyifine bakmayi cözer bu cocuklar.
Temizlik sart. Ve Melo´yu Sneijder ile karsilastirmayin. Sneijder asla bu takima Melo kadar faydali olamadi. Eksikligini esas gittiginde anlayabildik. Iki senedir takim ilk 3´e girmekte zorlaniyor... Bunu iki senedir engelleyeyemeyen, herhangi yetiskin topcuyu da, takimda tutmak zarardir...
Bir takimda agir baslarin performansi, tavri, profesyonelligi cok önemli. Olay basit, onlar salarsa, diger oyuncular da asla yüzde yüzünü vermezler. Hagi idmanlarda en cok calisan oyunculardan bir tanesiydi, ve bunu gören takim arkadaslarini sürüklüyordu. Bu bir yetenek degil, karakter meselesidir.
ee peki canım kardeşim bu adamı gönderince, yerine daha iyi bir oyuncu alacaklar diyebiliyormuyuz başımızda ki yönetim için?
Estağfurullah, görüşüne de eyvallah ama benim sorum başkaydı.Ne yapalim ozaman? Kilo vermeyen, 33 yasina gelmis bitik bir sneijder ile mi yola devam edelim, ama 13 assist vermis diyenler var, bak bakalim hangi takimlara vermis o assistleri. 5m alan oyuncu takima mac kazandiracak, buyuk maclarda katki verecek.
Transfer nobetinde daha once de belirttigim gibi, transfer konusunda tek umudum scout ekibi, hangi gs'li sneijder'in iyi oynamasini istemez?
Olmuyor iste, selcuk ile sabri ile sneijder ile chedjou ile olmuyor, belirli bir yasa geldiler, vucut kaldirmiyor, oraya daha dinamik bir oyuncu lazim, dribbling yapan adam gecen gol atan hareketli bir oyuncu lazim.
Benim gorusum bu, degismeyecek, sneijder de gitmeli selcuk da gitmeli sabri de, artik kadroyu yenileme zamani, kadroyu genclestirme zamani, yetenekli genc oyuncular alip yanlarina da 2-3 tecrubeli isimler almak lazim.
Tudor geldigi ilk gunlerde soyledigi gibi, bana "dogru kosular" yapan oyuncular lazim dedi, yani diyor topu verdiginde ileri dogru kosmali, bir yerde durmamali, avrupa maclarini izle, orta saha oyunculari devamli ileri gidiyor, devamli dikine dribbling yapiyor, sneijder, selcuk, tolga ve de jong ile yapamazsin bunu.
Beklerimiz desen rezalet. Bindirme yapmazlar, orta vermezler, adam gecmezler, arkaya devamli adam kacirirlar.
Bu degisim gelecek sezon yapilacak, onemli olan dogru yerlere dogru oyunculari almak. Artik hantal oyunculari izlemek istemiyorum.
Biraz uzun oldu, kusura bakma.
Görüşüne eyvallah ama ben bunları sormadım.
Orayı atlamışım, umarım dediğin gibi olur ve katılıyorum da ama işte Dursun aynı dursun, Mehmet Özbek aynı Mehmet Özbek. Bu ikisinin olduğu yerde Scout ekibinin emeği güme gidebilir.Tekrarlayim, cevabim: scout ekibi.
Orayı atlamışım, umarım dediğin gibi olur ve katılıyorum da ama işte Dursun aynı dursun, Mehmet Özbek aynı Mehmet Özbek. Bu ikisinin olduğu yerde Scout ekibinin emeği güme gidebilir.
nbr dedik
İyi renkdaş işte takılmaca, sen napıyorsun
iyi yaw
bu takimin hae-koim diyebilir miyiz
Diyebiliriz bence ama bunu Sneijder başlığında demiyelim.
Corap degistirir gibi yonetim/hoca degisirse pek de yadirgamamak lazim. Sneijder'i savunma amacinda degilim ama durum bu. Hele bi de her degisimde yepyeni vasifsiz adamlarin kulube dolusmasi dunyanin en profesyonel oyuncusunu bile kotu etkileyebilir. Su an gorunen o ki takimda herhangi bi butunluk yok. Herkesin akli karmakarisik. Saglikli bi ortam yok. Hepsi gitsin.
GİDERSEN SENİ ARARIM
GİDERSEN CAN ALIRIM
SONRA CANIMA KIYARIM
YEMİNİM OLSUN
İsmail YK