Konu başlığı Sneijder ve gündemde o olduğu için buraya yazıyorum geçenlerde bir yazı okudum Sneijder ile ilgili hak verdim ve mantıklı geldi. Şimdi yazının içeriği ve konusundan bahsedeceğim.
Takımdaki kanat oyuncuları, Bruma,Yasin,Sinan ve Rodrigues. 3 tanesi sağ ayaklı bir tanesi sol ayaklı.Bu oyuncuların hepsi ters kanatta oynamayı daha çok seviyor. Sinan hariç diğer 3 oyuncu sol kanatta oynadıkları zaman başarılı işler yaptılar ama genelde bu Sneijder sahadayken gerçekleşti.Y Bu da takımın sadece sol taraftan hücum yapmasına olanak sağlıyor. Sağ taraf işlemez hale geliyor. Sneijder'in sola kayarak oynaması bizim takımdaki oyun dengesini tamamen sol tarafa kaydırıyor.Sneijder'in sola kayarak oynamasının ana nedeni ise fizik olarak güçlü olmadığı için kendisini ortada rahat hissedememesi.Kaleye sırtı dönük top almak yerine sola kayarak yüzü dönük top almak daha kolay geliyor kendisine.O yüzden de sola kayıyor. Sağ taraf işlemezken rakipler de sola önlem aldığında takım tıkanıyor. Buna çözüm bulmak için ya Sneijder'i fizik olarak hazırlayıp forvete yakın oynatacağız ya da takımdan gidicek. Başka bir çözüm önerisi gelmiyor aklıma.
Kimse bu yazdığımdan Selçuk,Donk vs gibi oyuncular dururken Sneijder neden gidiyor kardeşim anlamı çıkarmasın. İşe yaramayan her oyuncu gidecek.