Sneijder'in son 2 yilini elestiren biri olarak yaziyorum

Sneijder da popescu da melo da iz birakmis oyunculardir,ben bu tarz oyuncularin efsane olarak anilmasi gerektigini düsünüyorum

Drogba degildir mesela,yarim sezon oynadi daha sonra bir katkisi olmadi

Ömrümüzün sonuna kadar popescu'yu Arsenal'a attigi penalti,Sneijder'i juve'ye attigi gol ve melo'yu yillarca takim icin verdigi mücadele ile hatirlayacagimiza göre bu oyuncular benim icin efsanedir

Efsane degil diyen arkadaslara da hak veriyorum sadece iz biraktilar efsanelik farklidir diyorlar

Kadronun tümü diyemem, cünkü arada gelen gidenler´de oldu.
Ancak, Popescu, Hagi, Bülent, Büyük Hakan, Arif, Okan, Suat, Ergün, kücük Hakan, Emre, Tafo, bu oyuncularin oraya gelmemiz de ki katkilari cok oldugu icin efsanedirler.
Hatta araya Tugayi bile katarim, cünkü o sezonun devre arasinda ayrilmisti, oraya gelmemiz de ki katkilari az degildir.
Hepsi bir kac sezon oynadilar, devamli oynadilar ve bu takimin adim adim o seviyeye gelmesinde büyük rol oynadilar.
Sonuc olarak Türk Futbol tarihinin en büyük iki basarisindan birini kazandilar, digeri dünya kupasi ücüncülügü.
O kazanilan ücüncülügün kemik kadrosunu bile yabanci oyuncular disinda bu futbolcular olusturdu ve bu noktada isin icine Hasan Sas bile katila bilir.
Muslera´yi efsane statüsüne en yakin oyuncu olarak görüp Popescu´yu görmemek bana göre hem talihsiz hem de bir birine tezat bir durum.
Ben Popescu´yu sadece o Penalti ile hatirlamiyorum, takimi sahiplenmesi ile hatirliyorum, liderlik özeligi ile kattiklarini hatirliyorum ve oynadigi futbol ile hatirliyorum.

Ya bu göreceli bir konu zaten. Benim kendi görüşüme göre; Herkesi efsane yapmam. Belli kriterlerim var. Kimisi de 1 sene iyi oynayanı efsane yapar. Onun görüşü.

Ya bu göreceli bir konu zaten. Benim kendi görüşüme göre; Herkesi efsane yapmam. Belli kriterlerim var. Kimisi de 1 sene iyi oynayanı efsane yapar. Onun görüşü.
Buna katilirim ama bazi oyuncular kisisel kriterlerden bagimsiz degerlendirilmeli.
Popescu bu oyunculardan biri iste, cünkü bu kulübün en büyük basarisin´da azimsanmayacak derecede, devamlilik iceren katkisi var.

Arif Erdem,Suat Kaya,Hasan,Ergün?

Hasan Şaş sadece 2001-02 ve 2005-06'da iyi oynadı. Özellikle son üç senesinde istenmeyen adamdı. Ergün iyi kadronun içinde işini yapan ortalama bir oyuncuydu. Suat çok iyi işler yaptı ama "albenisi,karizması" yok. Arif'te iyi kadronun ekmeğini yedi.

Bunlar benim kriterlerim zaten. Benim için "gerçek" Galatasaray efsaneleri; ASY,Metin Oktay,Gündüz Kılıç,Fatih Terim,Prekazi,Hagi,Bülent,Hakan'dır. Muslera'da buradan ayrılana kadar böyle giderse o da bu isimler arasına girer. Bu isimler dışında benim için başka "gerçek efsane" yoktur.

Hasan Şaş sadece 2001-02 ve 2005-06'da iyi oynadı. Özellikle son üç senesinde istenmeyen adamdı. Ergün iyi kadronun içinde işini yapan ortalama bir oyuncuydu. Suat çok iyi işler yaptı ama "albenisi,karizması" yok. Arif'te iyi kadronun ekmeğini yedi.

Bunlar benim kriterlerim zaten. Benim için "gerçek" Galatasaray efsaneleri; ASY,Metin Oktay,Gündüz Kılıç,Fatih Terim,Prekazi,Hagi,Bülent,Hakan'dır. Muslera'da buradan ayrılana kadar böyle giderse o da bu isimler arasına girer. Bu isimler dışında benim için başka "gerçek efsane" yoktur.

Turgay Şeren?

Brian Birch?

Derwall?

Suat, Bulent ve Hakan ile birlikte en cok sampiyon olan 3 topçudan biri. Saçı yok diye efsane demiyorsun herhalde.

FM oynayanlariniz bilir: Club Legends (Efsane), Club Icons (Ikonlar), Favored Personnel (Sevilen Oyuncular) vardir.

Efsane: Kulupte uzun sure zaman gecirmis (en az 5+, genelde 10 civari) ve bu sure zarfinda istikrarli olarak yuksek seviyede katki vermis futbolcular/teknik heyet mensuplari. Genelde zaten bir oyuncu bir kulubun efsanesiyse zamaninin cogunu o kulupte gecirmis, bu zamanda da kulup birtakim basarilar elde etmis olmalidir. Ayrica efsanelerin baska bir ozelligi de az sayida olmalaridir, ornegin 100 yillik bir kulubun 20'den fazla efsanesi varsa "efsane" sifati degerini kaybetmis olur.

Ikon: Kulupte 3-5 sezon gecirmis, belirli bir reputasyon sahibi, gecirdikleri sure zarfinda iyi performans gostermis futbolcular/teknik heyet mensuplari. Ayrica cok iyi bir final/derbi mac performansi, bayrak dikmek gibi unutulmaz bir olaya imza atmak da profesyonelleri ikonlastirir. Taraftar tarafindan sevilirler. Efsanelerin altinda olmalarinin tek sebebi kulupte yeterince zaman gecirmemis olmasidir cogunun. Kulup onlarin kariyerinin ana basligi degil, bir sayfasidir sadece.

Sevilenler: 1-2 yil iyi oynamis, karakteri veya performansiyla begenilen herkes.

Bu baglamda konusulan isimler: Hagi, Hakan Sukur, Sneijder, Melo, Muslera, Taffarel, Turgay Seren, Fatih Terim, Kewell, Arif, Hasan, Baros, Bulent, Popescu

Efsaneler: Hagi, Hakan Sukur, Taffarel, Turgay Seren, Fatih Terim, Bulent, (Boyle devam ederse yakin zamanda Muslera)
Ikonlar: Sneijder, Melo, Muslera (Simdilik, cok kisa sureligine), Arif, Hasan, Popescu
Sevilenler: Kewell, Baros

FM oynayanlariniz bilir: Club Legends (Efsane), Club Icons (Ikonlar), Favored Personnel (Sevilen Oyuncular) vardir.

Efsane: Kulupte uzun sure zaman gecirmis (en az 5+, genelde 10 civari) ve bu sure zarfinda istikrarli olarak yuksek seviyede katki vermis futbolcular/teknik heyet mensuplari. Genelde zaten bir oyuncu bir kulubun efsanesiyse zamaninin cogunu o kulupte gecirmis, bu zamanda da kulup birtakim basarilar elde etmis olmalidir. Ayrica efsanelerin baska bir ozelligi de az sayida olmalaridir, ornegin 100 yillik bir kulubun 20'den fazla efsanesi varsa "efsane" sifati degerini kaybetmis olur.

Ikon: Kulupte 3-5 sezon gecirmis, belirli bir reputasyon sahibi, gecirdikleri sure zarfinda iyi performans gostermis futbolcular/teknik heyet mensuplari. Ayrica cok iyi bir final/derbi mac performansi, bayrak dikmek gibi unutulmaz bir olaya imza atmak da profesyonelleri ikonlastirir. Taraftar tarafindan sevilirler. Efsanelerin altinda olmalarinin tek sebebi kulupte yeterince zaman gecirmemis olmasidir cogunun. Kulup onlarin kariyerinin ana basligi degil, bir sayfasidir sadece.

Sevilenler: 1-2 yil iyi oynamis, karakteri veya performansiyla begenilen herkes.

Bu baglamda konusulan isimler: Hagi, Hakan Sukur, Sneijder, Melo, Muslera, Taffarel, Turgay Seren, Fatih Terim, Kewell, Arif, Hasan, Baros, Bulent, Popescu

Efsaneler: Hagi, Hakan Sukur, Taffarel, Turgay Seren, Fatih Terim, Bulent, (Boyle devam ederse yakin zamanda Muslera)
Ikonlar: Sneijder, Melo, Muslera (Simdilik, cok kisa sureligine), Arif, Hasan, Popescu
Sevilenler: Kewell, Baros
Hagi Efsane ama Popescu Ikon, neden?

Football Managere gore efsane olmak hic de kolay degil :

Hagi, Hakan Sukur, Jupp Derwal gibi onemli isimler ICONS olarak kayitli.
Yillarca Galatasarayda oynayan Sabri Favoured Personnel olarak kayitli.

FM 2016 kayitli oyun.

Son düzenleme:
Fatih Terim'in oyunculuk kariyerinde lig şampiyonluğu yok fakat oynadığı dönemin en iyi oyuncularından birisiydi. İmparator lakabı uefa kupasıyla beraber gelmedi, oynadığı dönemden takılan bir lakap. O yüzden efsaneliği şampiyonlukla değerlendirirsek hataya düşeriz.

Football Managere gore efsane olmak hic de kolay degil :

Hagi, Hakan Sukur, Jupp Derwal gibi onemli isimler ICONS olarak kayitli.
Yillarca Galatasarayda oynayan Sabri Favoured Personnel olarak kayitli.

FM 2016 kayitli oyun.

Benim de soyleyesim, polemige giresim gelmedi, ama efsanelik icin en az 10 sene standardi getirilebilir. Bu baglamda Hagi'nin, Hakan'in efsaneligi tartisilabilir.

Ama iste ben sadece kulupte harcanan zamana odaklanmak da istemedim.

Sabri 6 şampiyonluğun 2.5'unda 11 oynadı.Suat çoğunda 11 oynamıştır

Ee? Bence yine de sampiyonluk bir kistas olmamali. Efsane bir oyuncu etrafinda iyi bir takim yoksa sampiyon olmayabilir. Efsane olmayan bir oyuncu da etrafinda iyi bir takim olmasiyla sampiyonluklar gorebilir.

Suat Kaya uzun yillar Galatasaray icin oynamis, iyi de oynamistir. Ama hicbir zaman takimin olmazsa olmazi, en iyi 3 oyuncusundan biri olamamistir.

Eskiler hariç (Metin Oktay, Gündüz Kılıç falan) efsane olarak Fatih Terim, Bülent Korkmaz ve Hagi dışında isim gelmiyor aklıma.

Benim de soyleyesim, polemige giresim gelmedi, ama efsanelik icin en az 10 sene standardi getirilebilir. Bu baglamda Hagi'nin, Hakan'in efsaneligi tartisilabilir.

Ama iste ben sadece kulupte harcanan zamana odaklanmak da istemedim.
Tüm Galatasaraylılara göre bu ikisi de Galatasarayın efsanesidir hatta HAGİ bir dünya efsanesidir (şüpesiz)

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt