Son yıllarda bizde oynamış/oynayan
yabancılardan tek Muslera efsane olarak görülebilir bence

Bu guzel konuya ozel konu/anket acmaliyiz arkadaslar.

Ağır saçmalıyorsunuz yine.

sent via GSC

Melo Galatasaray efsanesi olmuştur çok uzun süre oynamış olmasa da. Gerek Emre'ye yaptığı gerek oynadığı dönemde derbilerdeki dominasyonumuzun ve doğru düzgün maç kaybetmememizin başlıca sebebidir Melo.

İlla 20 yıl oynamaya gerek yok efsane olmak için.

Herkes efsane kelimesini farklı tanımlayabilir. Bana göre efsane kupa, gol, assist veya başarı değildir sadece. Kulüp ve taraftarla arasında bağ çok önemlidir. Sneijder bu konuda unutulmazlar arasına bile girer ve aynı zamanda sahada da çok katkı sağladı, lige renk ve kalite, seviye kattı.

Bir oyuncunun sahsi olarak efsane futbolcu olarak gorulmesi ile bir klubun efsanesi olmasi ayri ayri olaylardir kanaatindeyim . Hagi brescia ,GS , rumen milli takimi efsanesidir ve oyuncu olarak da efsane bir oyuncudur ama sanirim barcelona veya real madrid efsanesi degildir , oyle bile olsa arkalardadir ,cunku az oynamis , kisa sure kalmistir

Atiyorum hami bir trabzon efsanesidir ama schalke veya ankaragucu efsanesi olamaz.

Ikinci soru , efsaneligin kriteri nedir ? Mesela zidane attigi kafa ile efsaneligini kaybeder mi ? Ya da hagi hakeme tukurugu veya finaldeki kirmizi kartiyla . ?

Veya efsanelik sahsi yasantidaki olaylardan etkilenir mi ? Burada 2 kisinin adini okuyorum , eger onlar efsane ise , demek ki yarin uyusturucu baronu , katil ya da tecavuzcu efsaneleri de olabilir takimlarin mesela .

Once kriterleri koyup sonra isimleri yazalim , cunku is sneijder den daha oteye gitmeye baslamis isimlere bakilirsa

Efsane olmak için illa uzun yıllar oynamasına gerek yok, oynadığı zamanlarda gerekli katkıyı vermesi yeterli.

Ha bu arada Sneijder ile ilgili şunu söyleyeyim; kendisi efsane bir futbolcu ama Galatasaray efsanesi değil. Melo efsane olmaya daha çok yaklaşmıştı bence, kimine göre efsane olmuş olabilir tamamen kişinin ''efsane'' algısına bağlı.

Bazen uzun süreli istikrar, sahiplenme, özdeşleşme gibi etkenler efsane olmaya sebep olsa da (Gerard-Liverpool, Raul-Real Madrid) gibi, bazen nispeten daha kısa süre de büyük izler bırakmak da yeterli olabilir, son dönemde bizde Melo,Sneijder veya dünyada Zidane- Real Madrid gibi. Bu biraz göreceli olsa da son dönemde kesin olarak efsanemiz tartışmasız Musleradır mesela.

Efsane nedir? 100 yıl sonra bile yaptıklarıyla anılan ve unutlmayan biri Efsanedir.
Efsane olmak için en önemli kriter nedir ? Bence en önemli kriter taraftarların görüşüdür...

100 yıl sonra mevcut kadromuzdan hangi oyuncu anılır sizce?

doğru zamanda gitti ama gelmeden önce tuttuğumuz nöbetleri de unutmayalım

Yahu Sneijder konusu olmayan her yerde sneijder konusuluyor, sadece kendi konusunda konusulmuyor adam. Ilginc...

b2T
Kahir olasin Favre

Bu adamı nıcede oynatmayanların allah belasını versın

Efsane nedir? 100 yıl sonra bile yaptıklarıyla anılan ve unutlmayan biri Efsanedir.
Efsane olmak için en önemli kriter nedir ? Bence en önemli kriter taraftarların görüşüdür...

100 yıl sonra mevcut kadromuzdan hangi oyuncu anılır sizce?

100 yıl sonra kimse anılmaz neye göre attın bunu ortaya oda garip ispatlama şansın yok bi kere

Bu tartışmalarla kelimelerin içini boşaltıyorsunuz. Efsane o kadar kolay ucuz bir kelime değil.

Efsane; Olağanüstü bir başarı elde etmiş kimseye denir.

Bu tanımın altını dolduracak tek isim George Hagi’dir. Gerisi sadece iyi, çok iyi oyuncudur.

sneijdere efsane demeyenin alnını karışlarım çok net
Sneijderi sevenlerdenim ama efsanemiz olduğunu düşünmüyorum. Bize çok faydası oldu, güzel günler yaşattı ama benim için efsane çıtası Uefa kupasını alanlar ve dünya üçüncülüğünde milli takım kadrosunda olan Galatasaraylılar. Metin Oktay, Ali Sami Yen, bunlar efsaneden de öteler.

Geri
Üst Alt