#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yıllardan beridir aradığımız 10 numara tipidir; çalım atar, 1'e 1'de çok etkilidir, top ayağındayken heyecan verir, tehlikeli ortalar keser, 3 mevki de birden oynayabilir yakın geçmişte dönüp ona benzer oyuncular sayacak olsak; ilic ve lincoln'dü bunlarla da güzel şampiyonluklar yaşadık belhanda da bu takımı şampiyon yapacaktır 1-3 bölgeler arasında tıpkı ilic ve lincoln gibi köprü bağlamı görüyor hatta bu iki oyuncuya göre de kıyaslarsak belhanda yetenek olarak önlerindedir. Başakşehir maçında en büyük silahımız olacaktır özellikle duran topların kullanılması büyük maçların kilididir bizim de en büyük silahımız duran top ve hava top organizasyonlarımız

Yıllardan beridir aradığımız 10 numara tipidir; çalım atar, 1'e 1'de çok etkilidir, top ayağındayken heyecan verir, tehlikeli ortalar keser, 3 mevki de birden oynayabilir yakın geçmişte dönüp ona benzer oyuncular sayacak olsak; ilic ve lincoln'dü bunlarla da güzel şampiyonluklar yaşadık belhanda da bu takımı şampiyon yapacaktır 1-3 bölgeler arasında tıpkı ilic ve lincoln gibi köprü bağlamı görüyor hatta bu iki oyuncuya göre de kıyaslarsak belhanda yetenek olarak önlerindedir. Başakşehir maçında en büyük silahımız olacaktır özellikle duran topların kullanılması büyük maçların kilididir bizim de en büyük silahımız duran top ve hava top organizasyonlarımız

Herseyi oynayabilmesi, sahanin her bir bölgesinde etkili isler yapabilmesi, takimi belirli sistem, dizilis, yada sablonlara kilitlememesi, en önemli yönü bizim acimizdan.
4-2-3-1, 4-4-2, 3-5-2, cift kanatli, tek kanatli, kanatsiz. Ne oynarsak oynayalim, kazanabilen bir takim olduk. Zamaninda cok cektik, yok bu takim onu oynamaz, bunu oynamaz, su tipte, bu tipte oyuncular lazim illaki, diye. Cok cektik zamaninda.

Yahu istediğiniz kadar övün de İlic ve Lincoln nedir arkadaş?. Bu üçü kadar birbirinden alakasız üç futbolcu tipini ha desen sayamazdım; pes vallahi...

İliç second striker rolünde katkı verdi. Lincoln yetenek olarak futbolcunun tillahı, gamsızın biriydi...Belhanda ise ne İliç kadar skor katkısı verebilir, ne Lincoln kadar yeteneklidir. Ancak kendisini futbola ve takıma adarsa ikisinden de daha çok ihtiyaç duyulan futbolcu tipidir mevcut kadroda. Övmeyi de bilmek lazım!...

Herseyi oynayabilmesi, sahanin her bir bölgesinde etkili isler yapabilmesi, takimi belirli sistem, dizilis, yada sablonlara kilitlememesi, en önemli yönü bizim acimizdan.
4-2-3-1, 4-4-2, 3-5-2, cift kanatli, tek kanatli, kanatsiz. Ne oynarsak oynayalim, kazanabilen bir takim olduk. Zamaninda cok cektik, yok bu takim onu oynamaz, bunu oynamaz, su tipte, bu tipte oyuncular lazim illaki, diye. Cok cektik zamaninda.

Bence Tudor'un yapmış olduğu en büyük işlerden biridir bu

Bir isim üzerine kurulmuş taktik yerine,şablon üzerine konulmuş oyuncular

Çeşitliliğimiz arttı

Yine de şu hücum konusunu çözmeli.Defans ile hücum hattı arası çok kopuk oluyor

Bence Tudor'un yapmış olduğu en büyük işlerden biridir bu

Bir isim üzerine kurulmuş taktik yerine,şablon üzerine konulmuş oyuncular

Çeşitliliğimiz arttı

Yine de şu hücum konusunu çözmeli.Defans ile hücum hattı arası çok kopuk oluyor
Şapkadan tavşan çıkaracak adam yok o yüzden takım kötüyse kazanma şansımız pek kalmıyor.

En az 1 adet öyle adam lazım, kalan 10 kişi oyun disiplininden kopmayan adamlar olabilir.

Senin hoşuna gitmiş anlaşılan. Ben ise nefret ettim bu hareketinden; hakem olsam direkt sarı kartı yapıştırırdım alnının ortasına. Şahıslardan ve giydiği formanın renginden bağımsız düşünürüm böyle konuları. Övmek için buralara kadar düşmeseniz keşke...

Yahu istediğiniz kadar övün de İlic ve Lincoln nedir arkadaş?. Bu üçü kadar birbirinden alakasız üç futbolcu tipini ha desen sayamazdım; pes vallahi...

İliç second striker rolünde katkı verdi. Lincoln yetenek olarak futbolcunun tillahı, gamsızın biriydi...Belhanda ise ne İliç kadar skor katkısı verebilir, ne Lincoln kadar yeteneklidir. Ancak kendisini futbola ve takıma adarsa ikisinden de daha çok ihtiyaç duyulan futbolcu tipidir mevcut kadroda. Övmeyi de bilmek lazım!...

Bence Belhanda kesinlikle büyük bir övgüyü hak ediyor, tamam 1-2 maçta pasif kaldı özellikle konya deplasmanında fakat ilic ve lincoln dönemlerini ayrı incelemek gerekiyor. Bu iki oyuncunun döneminde türkiye de yabancı sınırı vardı bunun etkisiyle rakiplerde amatör yerli futbolculara sahipti ne lincoln'ü durdurabilirlerdi ne de ilic'i durdurmak mümkün olmazdı. Günümüz için konuşursak belhanda bu iki futbolcuya göre daha zorlu bir dönemden geçiyor çünkü yabancı serbestliği var rakipler artık transferlerde daha bilinçli hareket ediyor öyle amatör denebilecek futbolcu sayısı da bi hayli azaldı yani o dönem atılan çalımlar ya da atılan gollerle bu dönem de yapılan işleri kıyaslayacak olursa bu dönem o döneme göre 3 veya 4 kat daha zorlu bir dönemdir. Artık en kötü takımlarda bile ne futbolcular var ülkemizdeki futbol kalitesinin artmasında da bu serbestliğin ve ligimizin güçlenmesinin faktörleri de var :oley:

Bence Belhanda kesinlikle büyük bir övgüyü hak ediyor, tamam 1-2 maçta pasif kaldı özellikle konya deplasmanında fakat ilic ve lincoln dönemlerini ayrı incelemek gerekiyor. Bu iki oyuncunun döneminde türkiye de yabancı sınırı vardı bunun etkisiyle rakiplerde amatör yerli futbolculara sahipti ne lincoln'ü durdurabilirlerdi ne de ilic'i durdurmak mümkün olmazdı. Günümüz için konuşursak belhanda bu iki futbolcuya göre daha zorlu bir dönemden geçiyor çünkü yabancı serbestliği var rakipler artık transferlerde daha bilinçli hareket ediyor öyle amatör denebilecek futbolcu sayısı da bi hayli azaldı yani o dönem atılan çalımlar ya da atılan gollerle bu dönem de yapılan işleri kıyaslayacak olursa bu dönem o döneme göre 3 veya 4 kat daha zorlu bir dönemdir. Artık en kötü takımlarda bile ne futbolcular var ülkemizdeki futbol kalitesinin artmasında da bu serbestliğin ve ligimizin güçlenmesinin faktörleri de var :oley:
Bu bizim takımımız içinde geçerli yalnız. Şu an kadromuz isim olarak çok iyi.

kesin lan sesinizi

culio > belhanda

bitti gitti

Wesley+Sneijder+Ready+to+sell.jpg

Senin hoşuna gitmiş anlaşılan. Ben ise nefret ettim bu hareketinden; hakem olsam direkt sarı kartı yapıştırırdım alnının ortasına. Şahıslardan ve giydiği formanın renginden bağımsız düşünürüm böyle konuları. Övmek için buralara kadar düşmeseniz keşke...

Gereksiz bir Belhanda takintisi var, ve bu rüzgar milleti sürüklüyor sayin Canaslan. Sevmeyebilirsin, bu tarz hareketleri yapan futbolcular genelde hep sevildi takimda. Melo bunlari yapiyordu, Riera caktirmadan beterini yapiyordu... Belhanda´ya öyle cok has bir durum degil.

Fenerbahce bizi her seferinde Kadiköy´de mental, ve fizik olarak dövüyor... Aradaki fark, hakemin buna müsade etmesi.
Senin istemene gerek yok. Bize karsi takir takir cikariyorlar zaten sari kartlari, fenerbahce hücuma cikarken kaptigimiz tüm toplari faul calip, takir takir sari kartlari dösedi Cüno.

Ben Fenerbahce´yi ASY´de dövmek istiyorum, ama taraftarimiz, kanaryalarin kadiköyde hakemlere kurdugu baskinin, 1/5´de birini bile kuramiyor derbilerde.

Bu bizim takımımız içinde geçerli yalnız. Şu an kadromuz isim olarak çok iyi.

Tabi ki bunu da atlamamak gerekiyor fakat şu yönden değerlendirilmesi daha doğru olacaktır. Geçmiş dönemlerde yabancı sınırı varken anadolu takımlarına göre 100 kat daha iyi yerli futbolcularımız oluyordu hatta bu sadece bizde de değildi genel olarak 3 büyüklerde de bu olay böyleydi.

Şimdi şuna da katılıyorum lig de biz, beşiktaş ve fener bir çok yönden güçlendi ama anadolu takımları kendi açılarından kat ve kat güçlendi o yüzden ligimiz de kayseri, sivas, bursa gibi takımların başarılarını görüyoruz hatta başakşehir bunun en güzel örneği olabilir doğru yabancı uygulamasıyla şampiyonluğa oynayan bir takım oldular ama yabancı sınırı olsaydı başakşehir bugün bu kadar güçlü bir şekilde şampiyonluk yarışında kalamazdı ya da geçen sene 2 nci olma ihtimali imkansıza yakın olacaktı çünkü onlardaki iyi yerli oyuncular 3 büyükler alacaktı ve başakşehir otomatikman çökecekti. Beşiktaş bu sene avrupa da yakaladığı başarıyı inanın bu sene şampiyon olan takım da seneye yakalacak çünkü ligde artan kalite oyun sistemlerinden tutun takımlara kadar yansıdı eskiden konya gibi bir takım UEFA'ya gitse 0 puan alırdı şimdi yaptığı işler çok güzel ve ülkemize fayda sağlıyor.

Yabancı kuralıyla avrupa için değerlendirirsek WİN - WİN olayı vardır hem biz kazandık hem anadolu takımları çünkü avrupa da herkes başarılarını arttırmaya başladı ama ülkemiz futbolu adına düşünürsek LOST - WİN olayı vardır 3 büyükler 5 adım giderken anadolu takımları 100 adım ileriye gitmiş oldu bu da rekabeti tavan yaptırdı

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt