#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salak salak konuşma yine. Ama gol atıyor adam diye savunanlara ithafen yazmıştım. Selçukun yani bir merkez orta sahanın ilk görevi gol değil ilk sezonundaki muhteşem performansı sonrası hep çok gol atan birisi olarak akıllarda kaldı Selçuk. Bununla da savunuldu.

sent via GSC

Mevzu dünya yıldızı olunca salak gibi konuşan sensin kardeş. Sinan Bilginin tam tersi gibisin.

Senin yaptığın şey çifte standard uygulamak. Selçuk kötü sezon geçirmesine rağmen çok gol attı. Çok gol atması kötü sezon geçirdiği gerçeği değiştirmiyor, doğru, ama penaltı golleri önemsiz bulmak saçmadır. O golleri atarak katkısı oldu.

Sneijder kötü sezon geçirmesine rağmen bir sürü assist yaptı. Katkısı oldu. Ama bu sefer senin penaltı goller önemsiz gibi mesajları başka kişiler
Sneijderin assist ile sonuçlanan ortalar ilgili yazdı. Buna karşı çıkman çifte standard uyguladığını gösteriyor. Zira iki şey takıma katkısı oldu.

Tabiki zaman zaman pasif kaldigini elestirebilirsin bu mactada. Ama illaki Sneijder kiyasi yapilacak ise, simdilik ilk 6 ayini göz önünde bulundurmak gerekir.
Belhanda bana tam böyle on numara gibi de gelmedi aslında, sekiz numarada değil, pozisyonsuz oyuncu gibi bana göre.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Bak nazarımda yine yanlış. Orta yaparsın gol ile sonuçlanır bu benim içinde asisttir. Yani Belhanda aslında iki asist yaptı ama gol ile sonuclanmadığı için skor puan olarak hanesine yazılmadı.
Ancak benim futbol görüşümde orta kilit pas değildir. Ha bazı ortalar var, oyuncu takım arkadaşına al ulan bunuda at bari şeklinde yapar, o olabilir. Misal Hagi, Ribery ve bazen Sneijder yapıyordu.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Orta yaptiginda iki opsiyon var. Ya futbolcu iceri kat ederken, rakibini oyundan düsürür. Yada ikili mücadeleye girip, kafayi cakar. Diger türlü Hagi´nin orta sahadan Hasan Sas´in kafasina yaptigi bir orta var. Bunu Sneijder´den görmedim pek acikcasi.

Gol olabilmesi icin ise zaten her daim iyi kesmen lazim. Ama mac basina 7-8 orta yaparsan, illaki assist yaparsin.

Mevzu dünya yıldızı olunca salak gibi konuşan sensin kardeş. Sinan Bilginin tam tersi gibisin.

Senin yaptığın şey çifte standard uygulamak. Selçuk kötü sezon geçirmesine rağmen çok gol attı. Çok gol atması kötü sezon geçirdiği gerçeği değiştirmiyor, doğru, ama penaltı golleri önemsiz bulmak saçmadır. O golleri atarak katkısı oldu.

Sneijder kötü sezon geçirmesine rağmen bir sürü assist yaptı. Katkısı oldu. Ama bu sefer senin penaltı goller önemsiz gibi mesajları başka kişiler
Sneijderin assist ile sonuçlanan ortalar ilgili yazdı. Buna karşı çıkman çifte standard uyguladığını gösteriyor. Zira iki şey takıma katkısı oldu.
Doğru her golün takıma katkısı vardır. Ancak, penaltıyı atmak çok zor bişey değil. Asist pozisyon hazırlamak daha zor.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Belhanda bana tam böyle on numara gibi de gelmedi aslında, sekiz numarada değil, pozisyonsuz oyuncu gibi bana göre.
Bu Ateş üfleyerek sönmez

Sneijder bana göre pozisyonsuz bir oyuncu gibiydi bizde. Belhanda´da begendigim tek olay, illaki 10 Numara oynamasi gerekmedigi gercegidir. Merkezde, cift forvetli de, solda, yada hatta sagda oynayabilecek meziyetleri var. 4-2-3-1 gibi birsey illaki oynamak zorunda kalmiyoruz. Yani belhandayi nereye koyacagiz diye kadro yapmamiza lüzüm yok.

Ben olsam Belhanda parasini ikinci forvete gömerdim. Illaki 10 Numara istemiyordum zaten. Ama yine tek forvet oynayacagiz.

Selçukun pozisyonu ile Sneijderin pozisyonu bir değil. Selçuk önce görevini yerine getirsin sonra gol/asist katkısını bakarız. Herşey skora katkıdan ibaret değil.

Sneijderin olmadığı maçlarda atağa dahi çıkamıyorduk geçen sezon bunu senin gibi kısıtlı görüş kabiliyetine sahip olan birisinin bile kolaylıkla görebilmesi lazım aslında. Sneijderi tek asistleriyle değerlendirmiyoruz, kimse muhteşem oynadığını iddia etmiyor zaten ama bu haliyle bile bu adamın yokluğunu hissediyoruz ve dolduramıyoruz da gördüğümüz gibi.

2 hazırlık maçı artı 2 Avrupa Ligi ön eleme maçlarında gördük. 3 gol attık. 2 tanesi penaltı birisi de karambolden gelen gol. Sıfır oyun planı sıfır kreatiflik gördük Sneijder gittiğinden beri.

Sen bunu kabul etmezsin muhtemelenama şimdiye kadar gördüğümüz takımda tek ayaklı bir Sneijder bile banko oynar.

sent via GSC

belhanda sadece rakipleri hoş etmeyecek anlaşılan
Eğer havasını bulursa olabilir ama çıkış yaptığı dönemden sonra ki durumuna bakıldığında çok riskli transfer, hemde bu paralara alınması riski daha da yükseltti, yetmedi yönetimin saçma sapan forma numarası politikası yüzünden abuk subuk bir hal aldı.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Son düzenleme:
Selçukun pozisyonu ile Sneijderin pozisyonu bir değil. Selçuk önce görevini yerine getirsin sonra gol/asist katkısını bakarız. Herşey skora katkıdan ibaret değil.

Sneijderin olmadığı maçlarda atağa dahi çıkamıyorduk geçen sezon bunu senin gibi kısıtlı görüş kabiliyetine sahip olan birisinin bile kolaylıkla görebilmesi lazım aslında. Sneijderi tek asistleriyle değerlendirmiyoruz, kimse muhteşem oynadığını iddia etmiyor zaten ama bu haliyle bile bu adamın yokluğunu hissediyoruz ve dolduramıyoruz da gördüğümüz gibi.

2 hazırlık maçı artı 2 Avrupa Ligi ön eleme maçlarında gördük. 3 gol attık. 2 tanesi penaltı birisi de karambolden gelen gol. Sıfır oyun planı sıfır kreatiflik gördük Sneijder gittiğinden beri.

Sen bunu kabul etmezsin muhtemelenama şimdiye kadar gördüğümüz takımda tek ayaklı bir Sneijder bile banko oynar.

sent via GSC
işte sorun aslında bu.
Sneijder bu kötü hali ile bile özellikle Brumaya attığı paslar ile pozisyon yaratıyordu. Bir çok kez son pası veren, yada son hamleyi yapan adam değildi ama pozisyon analiz edildiğinde sneijderin o pozisyonu başlatan kişi olduğu görülüyordu ve bazen bu başlatma çok zor paslar ile oluyordu.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

sent via GSC

Ben Sneijder bu maçlarda katkı sağlamayacağını mı iddaa ettim? Her zamanki gibi bir yerinden element uyduruyorsun.

Sadece penaltı golleri önemsiz bulup da assist ile sonuçlanan ortaları önemli bulmak ne kadar saçma olduğunu anlatmaya çalıştım. Anlamak zor olmamalı.

bu adamın yokluğunu hissediyoruz ve dolduramıyoruz da gördüğümüz gibi.*

Belhanda daha ilk maçını oynadı. 2014 Sneijder gibi olmaz belki ama en az son 2 sezonki Sneijder kadar olabileceğini düşünüyorum. Senden bir Sneijder fedaisi/yıldız fetiscisi olarak tek ricam sabırlı olman. Favre hocan da sabır gösterdi.

Iyi forumlar.

Son düzenleme:
Ben Sneijder bu maçlarda katkı sağlamayacağını mı iddaa ettim? Her zamanki gibi bir yerinden element uyduruyorsun.

Sadece penaltı golleri önemsiz bulup da assist ile sonuçlanan ortaları önemli bulmak ne kadar saçma olduğunu anlatmaya çalıştım.

Belhanda daha ilk maçını oynadı. 2014 Sneijder gibi olmaz belki ama en az son 2 sezonki Sneijder kadar olabileceğini düşünüyorum. Senden bir Sneijder fedaisi/yıldız fetiscisi olarak tek ricam sabırlı olman. Favre hocan da sabır gösterdi.

Iyi forumlar.
Peki en azından son iki sezon ki sneijder kadar olması yeterli mi?

Bu Ateş üfleyerek sönmez

En formda hali Wesleyin sol toshack'ı etmeyecek orta sınıf bir oyuncu.

Savunun, savunmayın demiyorum lakin abartmayın. Wesley ile de kıyaslayıp kendinizi küçük düşürmeyin.

Ayrıca bu arkadaşımız Dursunun attığı kazıklar sıralamasında ilk 3'e girer.

sent via GSC
Bu pozisyon bulamama olayını sadece Wesley'e bağlayamazsınız. Poldi kaç tane maçta olmayan pozisyonlardan gol attı harika sol ayağı sayesinde. Keza Bruma bu takımın Muslera ile birlikte her şeyiydi. Şimdi ikisi de yok. İleri 3'lünün 2'sini kaybetmişsin ki bu adamlar takımın hem asist hem gol yükünü çekiyordu. İlk Östersund maçında tek pozisyon bulamadık. Ama 2. maçta bu kadro ile daha fazlası olmazdı. Maçta birçok kez kırılma anı vardı. Farka bile gidebilirdik ama bir türlü o ilk golü bulamadık. Üstüne şanssız bir şekilde ilk hatamızda penaltı oldu. Linnes'in ve Carole'nin açamadığı ortalar, Sinan malının 2 metreden direğe nişanlaması, Gomis'in karış farkıyla kaçan kafa vuruşu, Linnes biraz hızlı olup ortayı gönderse boş kaleye yuvarlayacaktık kafa ile bir pozisyonda. (Şu ceza sahasının dışına yakın yerde zorla kalecinin tuttuğu pozisyon, spiker resmen elleri uzadı filan demişti)...

Son düzenleme:
Bu pozisyon bulamama olayını sadece Wesley'e bağlayamazsınız. Poldi kaç tane maçta olmayan pozisyonlardan gol attı harika sol ayağı sayesinde. Keza Bruma bu takımın Muslera ile birlikte her şeyiydi. Şimdi ikisi de yok. İleri 3'lünün 2'sini kaybetmişsin ki bu adamlar takımın hem asist hem gol yükünü çekiyordu. İlk maçta Östersund maçında tek pozisyon bulamadık. Ama 2. maçta bu kadro ile daha fazlası olmazdı. Maçta birçok kez kırılma anı vardı. Linnes'in ve Carole'nin açamadığı ortalar, Sinan malının 2 metreden direğe nişanlaması, Gomis'in karış farkıyla kaçan kafa vuruşu, Linnes biraz hızlı olup ortayı gönderse boş kaleye yuvarlayacaktık kafa ile bir pozisyonda. (Şu ceza sahasının dışına yakın yerde zorla kalecinin tuttuğu pozisyon, spiker resmen elleri uzadı filan demişti)
şu yüzden bağlanıyor Onur, lig maçlarında da bir çok kez gördük, Sneijder olmadığında pek dişe dokunur bişey yapamıyordu takım. Olaya sadece asist gol olarak bakmamak lazım, orta sahada zor bir pozisyonda attığın bir pas ile rakibi oyundan düşürüp kanat oyuncusunu yolculuğa çıkarmakta oyuna katkıdır.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Son düzenleme:
şu yüzden bağlanıyor Onur, lig maçlarında da bir çok kez gördük, Sneijder olmadığında pek dişe dokunur bişey yapamıyordu takım.

Bu Ateş üfleyerek sönmez
Wesley olduğunda da değişen bir şey pek olmuyordu. Wesley'i kitliyorlardı aynı tas aynı hamam...
Üstelik Wesley 34 haftanın 28'inde zaten oynamış. Wesley olmadığında diye bir şey yok abarttığınız gibi.

Sneijder kucuk takimin buyuk oyuncusu anca olur . Utrecht filan onun kalibresi

o yuzden once inter def etti sonra da tr liginin 6 incisi

kimse elindeki degeri boyle bile bile heba etmez, adamda hem pozitif bir sey yok hem negatif sey cok

ortalik karistirir , cetelesir , vatandasini takima aldirir, antrenoru secer , en cok parayi alir , tatilden donmez keyfine bakar

sonra "bari is yapsin" denince de "futbol takim oyunu.." mavali , hadi la ordan cocuk mu kandiriyoruz burada

Sadece penaltı golleri önemsiz bulup da assist ile sonuçlanan ortaları önemli bulmak ne kadar saçma olduğunu anlatmaya çalıştım.

Iyi forumlar.

Yav hala penaltı gollerini önemsiz buluyorsun diyorsun daha nasıl anlatayım anlayabilmen için. Ben golleri önemsiz bulmuyorum demedim, Selçuku ama su kadar gol attı diye savunanlara karşı çıkıyordum diyorum bunu anlamak bu kadar zor mu. Ilk önce asıl görevini yerine getirsin fazla gol atması falan ekstra işler. Modric falan çok mu gol atıyor her sezon adam orta sahayı ayaka tutuyor oyunuyla kimse ondan aman fazla gol atsın diye beklentiye girmiyor. Selçukun da görevi gol değil bunu bahsediyorum anlamıyorsun.

Sneijderin gol asist üzerinden ölçümesi normal ama Selcuk da değil bunu anlatıyoruz anladın mı şimdi.

Ben Belhanda dan bir bok olmaz demedim sadece bu adama dair hiç bir beklentim yok dedim ve bu görüşümün de hâlâ arkasındayım ne olacak yani oyuncuya dair düşüncem bu. Favreyi falan boşver orası sistem takımı bizde sistemin s'si bile yok. Nice performansını değil Schalke performansını baz almakta fayda var. Schalke bize benzeyen bir kulüp mallık boyutunda.

Favre her oyuncudan verim almasını beceren bir teknik direktör. Tudor geldiğinden beri hangi oyuncunun öyle aman aman performansı arttı gözle görülür şekilde? Belki biraz Selçuk da bir kıpırdanma oldu çok küçük ama o sinsi herif hep yapıyor bunu yeni bir TD gelince kıçını yırtıyor başlarda sonra tekrar eski haline dönüyor. Daha çok geriye giden adamlar var, mesela Yasin gibi.

Belhanda yı yanlış değerlendiren adamlar var burada yok agresif falan diye. Öyle birisi değil, bununkine agresflik değil daha çok çirkeflik sinsilik denir. Tekme atmalar rakibe çift ayakla arkadan dalmalar falan.

Sneijderi çok ararız bence ama neyse zamanla göreceğiz artık bu kazık girdi bi kere bari bi işe yarasın herif.

sent via GSC

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt