#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oyuncuların ve/veya sistemin Belhanda'nın oyunundaki etkisinden bahsettin. Bu da kısaca yetersizlik. Asamoah olsa Tolga fişek gibi kanat mı olacak? Yok. Demek ki Linnes yetersizdir.

Belhanda ortada oynadı maçın çoğunu. Selçuk girince sola yanaştı. Ortada aldığı topları sağa göndermesini engelleyen bi durum yok. Ki Belhanda'nın manasız yan ve geri pasları nedeniyle çok kez sağdan atak kurmak zorunda kaldık, veya Maicon topu alıp Linnes'e şişirdi birçok kez. Sadece dün değil.

Dünyada bek ve sol kanadi ayni anda kosabilecek kac tane Bek var ? Bunun yetersizlik ile alakasi yok, Asamoah bu konuda özel oyuncularin arasinda. Cünkü ayni zamanda top tutma, fizik gücü yüksek, ve orta saha özellikleri var, kosusu güclü bir oyuncu. Linnes´in direk önüne oyuncu konulmadigi icin, kendisinin de tam olarak oynayamadigi bir oyun oynamak zorunda kaliyor. Arkasina adam kacmasin, ve Fernando stopere gectiginde, orta sahaya gecsin diye, can simidi olarak bir de Tolga konulmus. Tolga ileri cikamadigi vakit, sol kanat ölür. Ki ciktiginda da, set disinda, yada sürpriz kosulari disinda, orada kullanilacak bir oyuncu degil. O mevkinin oyuncusu degil.

Alan acildigi vakit, göndermedigi ne malum ? Rod´a attigi pas tam olarak bu, ama genelde bu pozisyonlar dün olusmadi. Ortada oynuyor zaten, ama yaninda önünü acacak futbolcu yok. Ve solda oyuncu olmadigi icin, oraya kaymak zorunda kaliyor otomatikmen. Ancak senin savunma arkasi kosu yapan, tek bir oyuncun varsa, bunu rakip savunmanin okumasi da kolaydir, ve paslarin kesilir, yada acin kapanir.

Ancak, simdiye kadar Rodriguez, Belhanda gibi oyuncularin bireysel performanslarini negatif etkilese de, bu sistem bize mac kazandirdi. Ve Tudor oyunculari parlasin diye oyun oynatan bir hoca degil. Kafasinda sistem var, kazanmak icin, uygun gördügü sekilde kullaniyor ki, takim kazansin. (Hakli/haksiz) Belhanda´ya herkes bok gibi oynadi desin, sistem icindeki katkisi yol sayilsin, kazandigimiz sürece de benim icin sorun yok acikcasi. Ama bu sistem degisecek gibi duruyor.

Sneijder yarım yıl, hatta daha az bi süre tartışıldı. Devre arasında gelen ve sezon öncesi kamp geçirmeyen bi oyuncu için anormal değil. Bence Sneijder'in ilk 2 sezonundaki verimine ulaşması imkansız Belhanda'nın, ama kendini toparlarsa belki yaklaşabilir.

Sneijder olsa ben sol tarafa laf ederdim şahsen. Neyse asıl konu bu değil, ben "Sneijder kalsaydı" diye konuşmuyorum. Ha tabi acayip merak ediyorum acaba kalsaydı arkasında Ndiaye, Fernando'yla nasıl oynayacağını ama hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz.

Belhanda bak 2 kere top kapıp atak başlatmış. Sayabilmişsin. Ben kaç defa atak öldürdüğünü sayamadım gerek ayağında tuttuğu toplarla, gerek saçma sapan paslarıyla. Ki takımın şu anki genel hücum planı anlattığın şekildeyse Belhanda bunu çok fena baltalıyor, zira takımdaki en yavaş oyuncu olabilir kendisi karar konusunda.

Bence de rollerin zerre alakası yok. Olduğunu da ima etmedim zaten. Belhanda kaliteli bi oyuncu grubuyla oynuyor. Sol taraf eksik de olsa şu ana kadar yaşattığı hayal kırıklığının hiçbir nedeni yok.

yarim sezon ilk geldiginde, ve son 2 sene dahi denilse, bu 2.5 sene yapiyor. Neyseki... Sneijder önemli degil aslinda. Cünkü bu sistem, sneijder icin degil. Sneijder o toplari kapamadigi gibi, belhandanin pozisyonunda top ile de bulusamaz. Ve kosu randimanin düsük olmasi, etrafini da etkliyecektir elbet.
Belhanda dünkü macta cogu topu almasi icin, fizigini kullanmasi gerekti, yada cabuk dönüp siyrilmak zorundaydi. Bu sartlar altinda bizde sneijderin top ile bulusabildigi görülmemis.

- Bir takimin oyun kurarken kaybettigi top, rakibe her daim en olumlu gol pozisyon sansini tanir. Bu savunmanin deorganize yakalanmasi demek. Hatali paslar olur, ama oturmus bir takimda, bunlari direk yüksel ihtimalli gol pozisyon sanslarina evrilir.

Belhanda´nin hic katkisi yok degil ki... Ileride savunmaya katki, ayni zamanda hücuma katkidir. Orada kaptigin top, yada bozdugun atak, kazandigin ikili mücadele, hem defansi rahatlattigi gibi, iyi noktadan yeniden Pozisyon yaratma anlamina geliyor. Az olsa dahi, cogu gollerimizde hep kritik katkisi da var. Yani oyunun iki yönünü de oynuyor.

Bunu Belhanda´nin bireysel anlamda performansi acisindan yetersiz bulabilirsin. Amenna. Ancak Sneijder bu rolü üstlenemiyecegi icin, kiyas yapmak yersiz.

Belhanda nezaman 10 Numara olarak oynar. Odun dahi olsa, önünü acacak bir sol kanadi olur. Ve merkezde, daha özgür, ve bos alanli, bir oyun ortaya koyabiliyor.

-----------------------------------------

Sneijder acisindan ndiaye, veya fernando avantaj olabilir. Ama Bruma yok, yada o pozisyonda oyuncu yok. cetvel gibi verkaclar cikaran Podolski yok. Gomis´de ona göre daha yabani bir oyuncu. Ve sunu da yazayim, su son iki kac macta, Belhanda´nin arkasinda Ndiaye ile Tolga, fernando stoperde oynadi.

Son düzenleme:
Zuhahaha Honda mı yaw gidin nefretinizi başka şeye kusun :asd22:

lan ne belhandasi

birakin bu ayaklari

bizdeki kariyeri bitince sneijder katkisinin yarisini verebilmis olsun diyorum
Sneijder kapasitesinde bir futbolcu değil zaten.

Arada çalım atıp pres falan yaparak ergen taraftarın gözünü boyar. Şu performansıyla Sneijder ile değil Elano ile falan karşılaştırılabilir.

Disiplinsizlikse mevzu aynı paraya Konop alınırdı. Çatır çutur hücum aksiyonlarımız olurdu.

GS kariyeri boyunca ''iyiydi, iyi mücadele etti, çalımı güzeldi X oyuncusuna karşı'' vs gibi argümanları aşamayacak bir oyuncu olmaz inşallah...
Wesley'i vs bırakın artık. Adam gitti bitti. Biz kendi işimize bakalım, kişisel aşklarınız yüzünden eleştirinin dozajını kaçırmayın yeter. Herkese ''hakettiği kadar'' destek.

Wesley'in gönderilişi >>> Doğru karar
Wesley'in gönderiliş şekli >>> yanlış
Yerine gelen oyuncu >>> yanlış tercih (en azından şimdilik öyle görünüyor)

Özetle olay budur.

Geldiğinde de söyledim. Bu kadar parayı eğer tek bir oyuncuya gömüyorsak, o transferin tutmama ihtimali vs olmamalı. Geldiğinde kesin net katkı verir diyeceğin adamlara bu parayı verirsin. Ancak alındı artık.

Gönül isterdi ki orjinal bi 8 numara alalım bu paraya.

________Fernando________

_____Ndiaye_____ X_______

şeklinde oynardık. Ama geçti borun pazarı. Desteklemekten ve başarılı olmasını umut etmekten başka bir çaremiz yok.

bu kadar para verip böyle riskli bi adamı almak cidden hataydı satın alma opsiyonlu kiralasaydık keşke. schalke ve nice gibi

Her gün gelip saçma sapan şeyler yazmaktan bıkmıyormusunuz? 4 Maçla adam yargılansaydı ne Kjaer kalırdı ne Ujfalusi ne de bu sene bize gelen Ndiaye. Belhandanın maliyetine göre yorum yapanlar Ndiaye nin 9m a alınıp daha skor katkısı bile yapmamasına sessiz kalıyor. Ancak bu arkadaş size birini unutturacak potansiyel de olduğu için canınızı sıkıyor galiba. Aynı kişiler sürekli aynı şeyleri yazıp durmasın artık. Kanser hücreleri gibisiniz forumun. 150 sayfa eleştirilecek birşey göremiyorum, görende psikolojik sorunludur.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ulan ya Belhandayı beğenmeyip Taliscaya falan bitenler var,Talisca bizde olsa bu herif şut çekmekten başka bişey yapmıyor çöpmüş yaşasın Sneijder diye çırpınışlar duyardık

Her gün gelip saçma sapan şeyler yazmaktan bıkmıyormusunuz? 4 Maçla adam yargılansaydı ne Kjaer kalırdı ne Ujfalusi ne de bu sene bize gelen Ndiaye. Belhandanın maliyetine göre yorum yapanlar Ndiaye nin 9m a alınıp daha skor katkısı bile yapmamasına sessiz kalıyor. Ancak bu arkadaş size birini unutturacak potansiyel de olduğu için canınızı sıkıyor galiba. Aynı kişiler sürekli aynı şeyleri yazıp durmasın artık. Kanser hücreleri gibisiniz forumun. 150 sayfa eleştirilecek birşey göremiyorum, görende psikolojik sorunludur.

bir cm ile om i skor a katki olarak kiyaslamak .....

2. keske unuttursa, ama adami cok kez izledim. Sinonun yüzde 40 ini verse sükür yarab deriz (ki sen ve bir kac kisi daha bunu asiri derecede pohpohlarsiniz )

Son olarak, isteyen istedigi seyi 100 kere de yazar, tekrarlar. Sana mi kalmis o kisilere kanser hücresiniz demeye ?

Millet 4 maça göre yapmıyor eleştiriyi. Mont haricinde hiçbir takımda belli bir seviyenin üstüne çıkamadığını biliyor çoğu kişi. Sen bilmiyorsan o ayrı. Ha bir de Wesley mevzusundan dolayı geldiğinden beri düşmanlık besleyenler var. Benim aylardır o kişilere ne kadar dem vurduğumu, ne kadar şey yazdığımı bilen biliyor. Haricinde bizim gibi 3-5 senede bir bu kadar yüksek bonservisler veren ve mali durumu belli olan takımlar Belhanda gibi bir riske girmemeliydi. Bunları yazmanın vs ne gibi bir yanlış tarafı var? Bu paralara daha iyisinin alınabileceği çok açıktı ve hata ettik.

Son düzenleme:

2. keske unuttursa, ama adami cok kez izledim. Sinonun yüzde 40 ini verse sükür yarab deriz (ki sen ve bir kac kisi daha bunu asiri derecede pohpohlarsiniz )

Son olarak, isteyen istedigi seyi 100 kere de yazar, tekrarlar. Sana mi kalmis o kisilere kanser hücresiniz demeye ?

İstediğim gibi benzetme yaparım kime ne? Ben kimseyi pohpohlamam herkese hakettiğini veririm, şuan Belhanda Sneijder in ilk geldiğinde oynadığı yarı dönemlik performans ve son 2 seneki performansından daha iyi. Bunuda inkar etmiceksin herhalde? Mancini ve 4. Yıldız dönemine göre de çok çok çok geride. Ancak bu hep öyle kalıcak anlamına gelmiyor. 6 ay top oynamamış adama 7.5 verdik ve yıllık 5.5m Euro 5 senedir takımda. Hiç laf edilmedi sosyal medyada. 8+2 mi gözünüze batıyor.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Millet 4 maça göre yapmıyor eleştiriyi. Mont haricinde hiçbir takımda belli bir seviyenin üstüne çıkamadığını biliyor çoğu kişi. Sen bilmiyorsan o ayrı. Ha bir de Wesley mevzusundan dolayı geldiğinden beri düşmanlık besleyenler var. Benim aylardır o kişilere ne kadar dem vurduğumu, ne kadar şey yazdığımı bilen biliyor. Haricinde bizim gibi 3-5 senede bir bu kadar yüksek bonservisler veren ve mali durumu belli olan takımlar Belhanda gibi bir riske girmemeliydi. Bunları yazmanın vs ne gibi bir yanlış tarafı var? Bu paralara daha iyisinin alınabileceği çok açıktı ve hata ettik.

Ben bunları yazana laf etmiyorum, boş konuşanlara lafım.

Belhandayı 10 Ndiayeyi 8 olarak görüyorsan maçlarımızı tekrar izlemeni öneririm çünkü bundan farklı oynuyoruz açık bir şekilde

İstediğim gibi benzetme yaparım kime ne? Ben kimseyi pohpohlamam herkese hakettiğini veririm, şuan Belhanda Sneijder in ilk geldiğinde oynadığı yarı dönemlik performans ve son 2 seneki performansından daha iyi. Bunuda inkar etmiceksin herhalde? Mancini ve 4. Yıldız dönemine göre de çok çok çok geride. Ancak bu hep öyle kalıcak anlamına gelmiyor. 6 ay top oynamamış adama 7.5 verdik ve yıllık 5.5m Euro 5 senedir takımda. Hiç laf edilmedi sosyal medyada. 8+2 mi gözünüze batıyor.

Sneijderin ilk geldigi hal bile Belhandanin suan ki 3 kati üstünde. Adam orada kondisyonel olarak 0 ken, ofansif anlamda klasti (bkz. Real ikinci mac, Ordu mac, Mersin mac vb. ). Belhandanin yaptigi tek sey pres. Pres babam pres. CM olarak oynatalim , Badou yu da OM olarak direk.

Gelelim 7.5 ve 5.5 olaya. SNEIJDER BIR MARKADIR. O parayi sen bir tek futboluna degil, markasina'da veriyorsun. Daha ilk SL maclarinda'da gösterdi o parayi neden verdigini.

Belhanda kariyerinde ne yapti ki 8+1 verdik. Hele Nice, S04 ve Kiew dönemlerinde ?

Belhanda Sneijderin son sezonu gibi oynasa sükür ederim. Bak yeniden diyorum SÜKÜR ederim. Ofansif anlamda ( asil aldigimiz sebep) de verimli oldu diye.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt