#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Modern 10 numara olmanın gerekleri; Ayağına aldığın topları Burak Yılmaz gibi kontrol edip ayağından 5 metre açarak kontra yedirmek, oyun içinde 30 dakika adını duyurmamak, attığın pasların şiddetini ayarlayamamak(bu konuda master degree), salak salak hareketlerde bulunup komik bir tipin olması. Biri yazmıştı Feghouli'nin adı 5 dakikada Belhanda'dan daha fazla duyuldu diye harbiden öyle. Tudor oyundan çıkarmadı bu herifi son maçta, heralde sahada bulamadı. Bu adam bizim beklentimizi karşılayacak biri kesinlikle değil. Ben Sneijder'i de bütün sene aynı şeyden eleştirdim. Oyun içinde kaybolan 10 numara olmaz. En çok topu senin istemen lazım. Herkes Belhanda koşuyor diyor da sadece 2 dakika mantıklı düşünün, Belhanda hiç koşmayan ama topu sürekli isteyen, top saklayabilen bir adam olsun. Bu durumda takım Belhanda'nın koşması yerine daha çok rahatlamaz mı? Çünkü takıma nefes aldırıyorsun sürekli. Arif'in bir açıklamasında dediği gibi biz Hagi'ye topu verdiğimizde bizi dinlendiriyordu diyor aynen öyle. Biz baskı yediğimizde ölüyoruz çünkü Belhanda ne top tutabiliyor, ne saklayabiliyor, ne yaratıcı bişeyler yapabiliyor. Dümdüz kütük gibi 10 numara.

Belhanda 10 maç üst üste skor üretsin sonraki 2-3 maç üretemesin burada ah Sneijder olsaydı diyecek birsürü adam var.Benim tepkim buna.Belhanda'nın eleştirilmesi değil Sneijder olayının gölgesinde eleştirilerin yapılması hep.
Belhanda bu dediğini yapsın, laubaliliği bıraksın kimse sesini çıkamaz. Şu anda hala daha Sneijderin gitmesinden ötürü kızgın olanların Belhandayı onun ile kıyaslaması kadar doğal bişey yok. Ben bu durumun neden bu kadar sorun olduğunu anlamıyorum. Sonuçta pozisyon olarak, on numara demiyorum, ofansif pozisyonu olarak Sneijder gitti Belhanda geldi. Ondan Sneijdere yakın skora katkı bekleyenlerin olması neden bu kadar anormal, düşmanlık gibi algılanıyor? Bu Futbolda dünyanın bir çok yerinde böyle.

MHA-L29 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Tamda bu yazdıkların söyleniyor. Elinde çatal bıçak bir taraftar grubu, bu yine ön yargılı bir yaklaşım. Çünkü şu şekilde töhmet altında bırakılan grupta aynı senin yazdıklarını söylüyor. Söylediklerinde siz zaten kötü oynamasını bekliyorsunuz deniyor. Ee ama adam zaten kötü oynuyor, laubali oynuyor, bunu x bir kişi söyleyince problem olmuyorda, Sneijderci diye suçlanan biri söyleyince neden sorun oluyor? Diyelim iki üç maç sonra tepki gördü, forma numarası sebebi ile oynayamadı mı denecek?

Töhmet altında bırakma değil benim söylediğim bir gerçek.Karpuza karpuz diyince töhmet altında kalmıyor.Onların dediği töhmet altında bırakma olabilir benim fanı olduğum bir oyuncu yok çünkü.

Olur çünkü amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.Adam iyi oynasa o tipler ortadan kaybolacak ilk puan kaybında yine sövecek veya ilk kötü oynadığı maçta.

Modern 10 numara olmanın gerekleri; Ayağına aldığın topları Burak Yılmaz gibi kontrol edip ayağından 5 metre açarak kontra yedirmek, oyun içinde 30 dakika adını duyurmamak, attığın pasların şiddetini ayarlayamamak(bu konuda master degree), salak salak hareketlerde bulunup komik bir tipin olması. Biri yazmıştı Feghouli'nin adı 5 dakikada Belhanda'dan daha fazla duyuldu diye harbiden öyle. Tudor oyundan çıkarmadı bu herifi son maçta, heralde sahada bulamadı. Bu adam bizim beklentimizi karşılayacak biri kesinlikle değil. Ben Sneijder'i de bütün sene aynı şeyden eleştirdim. Oyun içinde kaybolan 10 numara olmaz. En çok topu senin istemen lazım. Herkes Belhanda koşuyor diyor da sadece 2 dakika mantıklı düşünün, Belhanda hiç koşmayan ama topu sürekli isteyen, top saklayabilen bir adam olsun. Bu durumda takım Belhanda'nın koşması yerine daha çok rahatlamaz mı? Çünkü takıma nefes aldırıyorsun sürekli. Arif'in bir açıklamasında dediği gibi biz Hagi'ye topu verdiğimizde bizi dinlendiriyordu diyor aynen öyle. Biz baskı yediğimizde ölüyoruz çünkü Belhanda ne top tutabiliyor, ne saklayabiliyor, ne yaratıcı bişeyler yapabiliyor. Dümdüz kütük gibi 10 numara.

Yazdıklarınının hepsi argümansız ve boş. 2000 futboluyla 2018 futbolunu bir tutuyorsun. Özellikle yazdığın ilk 4-5 cümle tamamen saçmalık. Hiç maç izlemeyen biri öyle sanacak görüpte. İlk maçta attığı pasların şiddeti yeri hep doğruydu. Osmanlı maçındada keza öyle. Sivas maçnda çok çok pas hatası yaptı. Son maçta takım rezaletti belhanda akabinde kötüydü. Takım kötüyken iyi olmak imkansız eğer muazzam adam eksiltme ve hızın yoksa.

Yav Hagi gideli 20 sene olmuş hala onu arıyor taraftar. Veya daha silik veya kısa süreli bir isim söyleyelim Keita her gelen kanadı onunla kıyaslayan taraftar, Sneijder gibi bir ismi gelen istediği 10 numara ile kıyaslar hatta ben İlic'i bile kıyaslarım. Adam pasör filan değildi ama gayet ihtiyaç anında çıkıp gol atıyordu. Sırf sizin paşa gönlünüz olsun diye niye susalım zaten normali bu anormal olan sizsiniz.

Diyelim ki Beşiktaş maçında Belhandanın laubaliliği yüzünden mağlup olduk, Sneijder ve Sneijderciler yüzünden mi oldu olacak? Yahu Sneijder ne alaka, sahada olan adam Belhanda, onun yaptıkları değerlendirilir. Bazı taraftar tamamen Belhanda özelinde yapar bunu, bazı taraftara yerine geldiği oyuncu ile kıyaslayarak, bundan doğal ne var. Bunu anormal, düşmanlık gibi lanse edenler eleştiriye tahammülü olmayanlar.

Yazdıklarınının hepsi argümansız ve boş. 2000 futboluyla 2018 futbolunu bir tutuyorsun. Özellikle yazdığın ilk 4-5 cümle tamamen saçmalık. Hiç maç izlemeyen biri öyle sanacak görüpte. İlk maçta attığı pasların şiddeti yeri hep doğruydu. Osmanlı maçındada keza öyle. Sivas maçnda çok çok pas hatası yaptı. Son maçta takım rezaletti belhanda akabinde kötüydü. Takım kötüyken iyi olmak imkansız eğer muazzam adam eksiltme ve hızın yoksa.

Sana nasıl bir argüman sunayım badgalriri dakika dakika Belhanda'yı mı analiz edeceğim? Bence de senin yazdıkların saçmalık ne yapalım şimdi, sen bana nasıl bir argüman sunacaksın pas şiddetinin iyi olduğu konusunda?

Belhanda bu dediğini yapsın, laubaliliği bıraksın kimse sesini çıkamaz. Şu anda hala daha Sneijderin gitmesinden ötürü kızgın olanların Belhandayı onun ile kıyaslaması kadar doğal bişey yok. Ben bu durumun neden bu kadar sorun olduğunu anlamıyorum. Sonuçta pozisyon olarak, on numara demiyorum, ofansif pozisyonu olarak Sneijder gitti Belhanda geldi. Ondan Sneijdere yakın skora katkı bekleyenlerin olması neden bu kadar anormal, düşmanlık gibi algılanıyor? Bu Futbolda dünyanın bir çok yerinde böyle.

Şu yazdığına kendinin inandığını düşünmüyorum. AYRICA BELHANDA NIN SNEİJDER KADAR GOL ASİST YAPMASI İMKANSIZ. Çünkü bu sene top sürekli dolanıyor. Yani top sürekli BELHANDA nın elinde değil. Geçen sene tüm duran toplar tüm pas bağlantıları. HEPSİNDE SNEİJDER VARDI. Şimdi bu takımda. Mariano-Rodriguez-Belhanda-Tolga-Ndiaye-Fernando sürekli hucumda top paylaşımı değişiyor. Yani mariano 3 top alıyor ndiaye 4 fernando 2 rodri 2 belhanda 3 falan. Az topla buluştuğu içinde yaptığı her hata göze batıyor. Eleştirmek içinde yer arayanlar zaten hazır bekliyor. Şu konuya açıklık getirelim. Bu sene gomis dışında hiçbir oyuncunun istatistikleri toplamı 25-30 arasında olmaz. Maksimum 20 olur. Takım skor olarak. Sezon içinde. Gomis 25 gol 4 asist. Belhanda 7 gol 9 asist. Ndiaye 7 gol 4 asist. Fernando 3 gol 3 asist. Tolga 8 gol 4 asist. Maicon 5 gol. Rodriguez 5 gol 5 asist. Mariano 2 gol 5 asist. Yani Gomis dışında hiçbir oyuncunun istatistikleri tavan bulmayacak. Bulamazda bu tarz bi takımda. Çünkü topsürekli dolanıyor oyuncular etrafında. Hucumda kilit pas ismi her hucum değişiyor. Geçen sene takımda iş yapabilecek bruma-sneijder-podolski vardı. Podolski zaten 17 gol 7 asistm i ne yaptı. Sneijder 5 gol 16 asist. Bruma 11 gol 9 asist. Yasin Eren falanda hatrı sayılır destek verdi. Bu sene ise öyle 2-3 oyuncu sayıp. Bu adamlar 15 gol 13 asist yapar. Falan demek mümkün değil. Sürekli gol ve asistlerin isimleri değişecek. Sadece gomis çok skor yapıcak. Yanı Belhanda dan sneijder kadar skor katkısı bekleyenenin İQ SU 15 dir. Tudorla eşittir.

Töhmet altında bırakma değil benim söylediğim bir gerçek.Karpuza karpuz diyince töhmet altında kalmıyor.Onların dediği töhmet altında bırakma olabilir benim fanı olduğum bir oyuncu yok çünkü.

Olur çünkü amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.Adam iyi oynasa o tipler ortadan kaybolacak ilk puan kaybında yine sövecek veya ilk kötü oynadığı maçta.
Bak yine töhmet altında bırakıyorsun. Futbol bu Sarper, bu herzaman böyleydi böyle devam edecek. Bir oyuncunun performansı kötü ise eleştirilir, yeri geldiğinde yaptıklarını dile getirerek, yeri geldiğinde yerine geldiği oyuncu ile kıyaslayarak. Bunun oyuncu fanı olmak ile bir ilgisi yok. Bak mesela Uğur Yılmaz renktaş çok iyi bir örnek vermiş Keita. Hep ismi anılır, gelen kanat oyuncuları kıyaslanır. Bunlar Futbolda doğal olan şeyler. Asıl problem bunu düşmanlık olarak, anormal olarak lanse etmek ve buna açık söylemem gerekirse senin yaptığında dahil.

Birkaç tane manyağın hala Sneijder diye ağladığını görüp burada her eleştirene art niyetli demeyi bırakın..

Şu yazdığına kendinin inandığını düşünmüyorum. AYRICA BELHANDA NIN SNEİJDER KADAR GOL ASİST YAPMASI İMKANSIZ. Çünkü bu sene top sürekli dolanıyor. Yani top sürekli BELHANDA nın elinde değil. Geçen sene tüm duran toplar tüm pas bağlantıları. HEPSİNDE SNEİJDER VARDI. Şimdi bu takımda. Mariano-Rodriguez-Belhanda-Tolga-Ndiaye-Fernando sürekli hucumda top paylaşımı değişiyor. Yani mariano 3 top alıyor ndiaye 4 fernando 2 rodri 2 belhanda 3 falan. Az topla buluştuğu içinde yaptığı her hata göze batıyor. Eleştirmek içinde yer arayanlar zaten hazır bekliyor. Şu konuya açıklık getirelim. Bu sene gomis dışında hiçbir oyuncunun istatistikleri toplamı 25-30 arasında olmaz. Maksimum 20 olur. Takım skor olarak. Sezon içinde. Gomis 25 gol 4 asist. Belhanda 7 gol 9 asist. Ndiaye 7 gol 4 asist. Fernando 3 gol 3 asist. Tolga 8 gol 4 asist. Maicon 5 gol. Rodriguez 5 gol 5 asist. Mariano 2 gol 5 asist. Yani Gomis dışında hiçbir oyuncunun istatistikleri tavan bulmayacak. Bulamazda bu tarz bi takımda. Çünkü topsürekli dolanıyor oyuncular etrafında. Hucumda kilit pas ismi her hucum değişiyor. Geçen sene takımda iş yapabilecek bruma-sneijder-podolski vardı. Podolski zaten 17 gol 7 asistm i ne yaptı. Sneijder 5 gol 16 asist. Bruma 11 gol 9 asist. Yasin Eren falanda hatrı sayılır destek verdi. Bu sene ise öyle 2-3 oyuncu sayıp. Bu adamlar 15 gol 13 asist yapar. Falan demek mümkün değil. Sürekli gol ve asistlerin isimleri değişecek. Sadece gomis çok skor yapıcak. Yanı Belhanda dan sneijder kadar skor katkısı bekleyenenin İQ SU 15 dir. Tudorla eşittir.
Ben şimdi bu mesajın neresine cevap vereyim. Ben ofansif katkıdan bahsediyorum, yazdığımın hiç bir yerinde şu kadar asist yada gol yazmadım. Saydığın oyuncuların hiç birisi, Fernando dışında, pas trafiğini yönetecek oyuncular değiller. Fernando zaten pozisyonu itibari ile ofansif katkıda kısıtlı kalır. İşte bahsettiğim tamda bu. Ben oynadıkları pozisyondan, ofansif katkıdan bahsediyorum sen geliyorsun iq falan yazıyorsun. Aslında bu yaptığın hakaret raporlamam lazım ama seni yazdığın bu saçma mesaj ile baş başa bırakıyorum.

Son düzenleme:
Ben şimdi bu mesajın neresine cevap vereyim. Ben ofansif katkıdan bahsediyorum, yazdığımın hiç bir yerinde şu kadar asist yada gol yazmadım. İşte bahsettiğim tamda bu. Ben oynadıkları pozisyondan, ofansif katkıdan bahsediyorum sen geliyorsun iq falan yazıyorsun. Aslında bu yaptığın hakaret raporlamam lazım ama seni yazdığın bu saçma mesaj ile baş başa bırakıyorum.

Ben sana laf etmedimki ? Öyle düşünen dedim. Sen ise şunu yazdın

Sonuçta pozisyon olarak, on numara demiyorum, ofansif pozisyonu olarak Sneijder gitti Belhanda geldi. Ondan Sneijdere yakın skora katkı bekleyenlerin olması neden bu kadar anormal, düşmanlık gibi algılanıyor? Bu Futbolda dünyanın bir çok yerinde böyle.

Skor katkısı diyosun ofans değil.

Sonuçta pozisyon olarak, on numara demiyorum, ofansif pozisyonu olarak Sneijder gitti Belhanda geldi. Ondan Sneijdere yakın skora katkı bekleyenlerin olması neden bu kadar anormal, düşmanlık gibi algılanıyor? Bu Futbolda dünyanın bir çok yerinde böyle.

Son maçta Garry'e attığı pas haricinde adını duymadık ne anlatıyorsun bize onu merak ediyorum...

Skor katkısı = ofansa katkı. Bu sadece Asist veya gol demek değildir. Antalya maçında yaptığı hızlı düşünüp hızlı oynamak ve akabinde gelen gol pozisyonu, bu bile ofansa katkıdır. Pas istasyonu olmak, kullandığı topları rakibe göndermemek, müsait pozisyonda çalım mı atacak, kilit bir pas mı verecek bilmek, doğru kararı vermek. Müsait pozisyonlarda şut denemek ve hatta bak ileride bilinçli şaşırtıcı bir koşu bile. Bütün bunlar bile skora etki eder katkıdır.

Son düzenleme:
Daha çok tartışırsınız bu adamdan fena kazık yedik. Sosa yı alsak bundan iyiydi yada Sneijder kalsa en basitinden.

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk

Skor katkısı = ofansa katkı. Bu Asist veya gol demek değil. Antalya maçında yaptığı hızlı düşünüp hızlı oynamak ve akabinde gelen gol pozisyonu, bu bile ofansa katkıdır. Pas istasyonu olmak, kullandığı topları rakibe göndermemek, müsait pozisyonda çalım mı atacak, kilit bir pas mı verecek bilmek, doğru kararı vermek. Bütün bunlar bile skora etki eder katkıdır.

O zaman Türkçe kullanımında hata var. Çünkü Skor. Sonuç yada durum bildiren sayı manasına gelir. Bana göre skora katkı ile ofansa katkı farklıı şeylerdir. Skora katkı Ofansa katkının küçük bir bölümüdür. Çaldığın top ile atak başlatman. Stoper olarak uzun pas atman bile ofansa katkıdır ama skor değildir. Skor ise penaltıdanda olsa boş kaleyede olsa basitte olsa yaptığın Gol ve Asistlerdir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt