#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dikkat edersen burada iki oyuncu karşılaştırılıyor o yüzden öyle bir ifade kullanıldı

Ayrıca Sneijder olayı bitti gitti hala uzatmanın manası ne ? Savunduğunuz kadar iyi olsaydı bugün Nice yine liderliğe oynardı,kadroda sürekli olurdu
Yukarıda bahsi geçti diye yazdım.

sent via GSC

Geçen seneki Nice, Seri'nin eseri geç Belhanda işlerini :D

Futbol bilginiz olmadığı için kafadan sallıyorsunuz işte. Sneijder koşan, çalım atan 10 numara olmadı hiçbir zaman. Bu adamı 3. bölgede topla buluşturacaksın o da golü hazırlayan asisti yapacak. Oyun sıkıştığı zaman oyunu açacak alanı boşaltacak bir oyuncu.

Siz Sneijder'den hep çalım her maç 1-2 gol beklediniz. Bu Melo ve Selçuk gününde olduğunda bu adam nasıl futbol oynuyordu? Yaşı ile alakası yok. Çünkü geri dönme derdi yok arkası sağlamdı. Topu ona getiriyorlardı o da görevini yapıyordu.

Bu adamın arkasına Fernando ve Ndiaye'yi koysaydık şu an net 10 asist 3-4 golü vardı. Gomis beslenmesi gereken bir adam ve arkasına Sneijder gibi bir adam lazım.

Bu sene Sneijder olsa 12 naçın 9 unda sakatlıktan kadroda olmazdı. Nice temposunda bile sakatlandı ve hala hazır değil. Ve ben sneijderden hiçbirzaman çok gol çok asist beklemedim. Sahada temposu tam ve sürekli öne doğru oynayan bir beklentim vardı. Son 2 sene dışında muazzamdı. Hemde gol ve asist sayısında çok iyiydi. Son 2 sene hayal kırıklığına uğradım, maç seçen ve yüksek tempolu maçlarda hep yetersiz kaldı ve çok mutsuz oldum. Ayrıca geçen sene neredeyse seri kadar Belhanda da önemliydi. Takip ediyordum Fransa ligini.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Geçen seneki Nice, Seri'nin eseri geç Belhanda işlerini :D
Sneijder koşan, çalım atan 10 numara olmadı hiçbir zaman.

Mourinho: “A number 10 for me is an eight-and-a-half when the team loses the ball, and the number 10 is a nine-and-a-half when the team has the ball.

“Who is my perfect number 10? Wesley Sneijder and Deco. Because they could defend, get in the box and finish goals? Yes.”

Bu sene Sneijder olsa 12 naçın 9 unda sakatlıktan kadroda olmazdı. Nice temposunda bile sakatlandı ve hala hazır değil. Ve ben sneijderden hiçbirzaman çok gol çok asist beklemedim. Sahada temposu tam ve sürekli öne doğru oynayan bir beklentim vardı. Son 2 sene dışında muazzamdı. Hemde gol ve asist sayısında çok iyiydi. Son 2 sene hayal kırıklığına uğradım, maç seçen ve yüksek tempolu maçlarda hep yetersiz kaldı ve çok mutsuz oldum. Ayrıca geçen sene neredeyse seri kadar Belhanda da önemliydi. Takip ediyordum Fransa ligini.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bak işte hey Allah'ım :D Oğlum Sneijder niye sakatlık yaşıyor bir düşün bakalım. Tudor bu adamı kampa dahil etmedi kaldı kalacak kalmadı gidecek mevzusu yüzünden bu adam kamp görmedi. Haliyle kilo aldı bakmadı kendine ve şimdi yükleniyorlar adama sakatlanıyor. Şunu idrak edemeyen adamla futbol konuşuyoruz de get şurdan

Wallahi Sneijder iyiki bir oynadigi 5 sezonda 10 assistin üzerinde yaptigi bir sezon gecirdi. Belhanda böyle devam ederse 15 civari assist yapacak, hemde takimi 10 kisi birakmadan.

Mourinho: “A number 10 for me is an eight-and-a-half when the team loses the ball, and the number 10 is a nine-and-a-half when the team has the ball.

“Who is my perfect number 10? Wesley Sneijder and Deco. Because they could defend, get in the box and finish goals? Yes.”

Kapak.jpg

Wallahi Sneijder iyiki bir oynadigi 5 sezonda 10 assistin üzerinde yaptigi bir sezon gecirdi. Belhanda böyle devam ederse 15 civari assist yapacak, hemde takimi 10 kisi birakmadan.

Peki sizin beğendiğiniz bir futbolcu var mı :D Merak ediyorum kimi beğeniyorsunuz acaba

Eleştirdiğin oyuncular yerine kimlerin gelmesini isterdin?

Bugüne dek çalıştırdığı en iyi 10 numaranın sorulması üzerine Portekizli teknik adam, "Sneijder ve Deco. Çünkü savunma yapabiliyor, ceza sahasına girebiliyor ve goller atabiliyorlardı." dedi.
Mourinho da hiçbir şey bilmiyor. Yıllarca beraber çalıştığı, antrenman yaptığı adamlar meğersem savunma yapamıyormuş. :red: :(

Maçı uykulu uykulu takip edebildim. Bikaç pozisyon önde iyi işler yapmaya çalıştı onu hatırlıyorum. Diğer hatırladığım da berbat ilk dokunuşları. Bi insan nasıl bu kadar yetenekli olup bu kadar kötü ilk dokunuş yapar anlamıyorum. Burak Yılmaz gibi top kontrol ediyor bazen.

yani mourinho haksiz yunus emre bahçivan hakli mi diyorsun

Görende Deco'da Sneijder'de liberodan çıkmadı sanacak. Ben İnter'in hiçbir maçında Sneijder'i savunmaya adam kovalarken görmedim. Varsa göster. Mou'nun demek istediği eli belinde sadece 3. bölgede bekleyen 10 numara olmayacak diyor ki Hazard bir zamanlar öyle takılıyordu onun için söyledi bu lafı.

Her seferinde diyorum, bu forum Sneijder´i bizim ile adinin anilana kadar, özetlerde attigi bazi goller disinda, hic izlemeyen adamlar kayniyor, kayniyor.

Sneijder bir sistem topcusu, bu demek degil ki, tüm sistemi onun üzerine kurmak zorundasin. Adam kendisi diyor, adam calim atmaz, top sürmez, top tutmaz, felan filan. Yahu bu adam ozaman neden bukadar iyi futbolcu ? Sneijder oyunu fonksiyonel oynayan, bir takim futbolcusuydu, onu özel kilan da sut teknigi idi, ve zaman zaman attigi degisik stilde paslariydi. Ama kosan, savunmaya destek veren bir oyuncuydu. Fazla gol ve assist yapmiyordu. Ancak bu konuda turnavalarda, lig maratonuna nazaran daha basariliydi.

Bugün Belhanda´nin takim savunmasinda önemli rol üstlendigini goy goya bulanlar, Sneijder´in yildiz oldugu dönemler, takim savunmasi ile "moderen 10 numara" gibi tabirler ile ön plana ciktiginin farkinda bile degiller.

Peki sizin beğendiğiniz bir futbolcu var mı :D Merak ediyorum kimi beğeniyorsunuz acaba

Eleştirdiğin oyuncular yerine kimlerin gelmesini isterdin?

Beni rahatsiz eden tek konu oyuncu degerlendirmelerde su yüzüne cikan bu hypocrisy... Diger taraftan da, takimi savunmada 10 kisi birakan bir orta saha oyuncusu takima monte etmem, ve buna büyük deger veririm. Ve bunu dünyada bu isi profesyonolce yapan TD´ler de farkli görmüyorlar. Futbol bir takim oyunu, ve takima önemli bir hususta ayak baga olan oyuncular ile kolay kolay basarili olma iddiasi ile oynanilamaz.

Takımın orta sahasını değerlendirdiğim zaman Ndiaye' nin 6 ve 8 numara pozisyonundaki yetersizliğini; Belhanda' nın 8 ve 10 numara pozisyonundaki yetersizliğinin de önünde görüyorum.

Bunu atlarsak doğru değerlendirme yapmış olmayız. Forumun en gereksizinin yerli yersiz gündeme getirdiği ''Bu ikisinden birinin yerine bedavaya Castro alınmalıydı'' düşüncemden bu bunu kastettiğim çok açık. Ben her zaman mevkisinin orjinal oyuncusunu tercih ederim ve Castro orjinal bir 8 numara, 6 numara olarak da çok iyi maçlar çıkardı. Ciddi maliyetle almıştı Kasımpaşa o sıralar, sonradan küçülmeye gitmek zorunda kaldılar.

Yeri gelmişken belirteyim, Ndiaye bu kadar defansif yükün üstesinden gelebilecek tarzda bir oyuncu değil. Rakibi kovaladığı her pozisyonu endişeyle izliyorum, ha indirdi ha indirecek diye, sahaya cebinde sarı kartla çıkıyor adeta...

Bunları söyleyip Tudor' un kadro planlamasını eleştirdim diye demedik laf bırakmayanlar şimdi Tudor' a saydırmaya başlamış olmasına hiç şaşırmadım...

Uzun zamandır söylüyorum; bu takımın transferde en öncelik vereceği mevki solbektir, sonra '8' gelir; diğer mevkiler sezon sonuna bırakılsa da olur. Bu durumda seçenekler;

1. Belhanda sol kanat, Ndiaye OOS,
2. Belhanda/Ndiaye OOS rotasyon,
3. 4-4-2 formatında; Ndiaye 2. forvet (9.5 gibi yani)...Maç içinde de bu değişiklikler yapılabilir ama öyle işlere kafa yormayan bir TD ümüz var!...

Eğer 6 numara oynatılmaya devam edilecekse, Belhanda' dan da önce Ndiaye' ye müşteri aranması gerektiğini düşünüyorum...

Yani ?

Lig 1 de en değerli olmuş bir oyuncuyla Castro'yu mu karşılaştıracağım bırak şimdi

Belhandanın faydasız olması bu gerçeği değiştirmiyor
Aydin bunu sende yapiyordun ama. Birak Lig 1in en degerli olmus oyuncusunu, Sampiyonlar Ligini kazanmis Sneijderi zaman zaman ligin vasat oyunculariyla kiyasliyordun, bu kadar para aliyorken X oyuncu su kadar aliyor diyordun bu simdi yazdigini söyleyenlere. Simdi kendin Belhandaya ayni taviri sergiliyorsun, celiski bu. (Belhanda elestirilerinden bagimsiz yaziyorum bunu, pek katilmiyorum elestirilere)

Hayirdir? Kücük takimlara ve duran toplardan yapilan assistler sayiliyormu birden? Cabuk degisti fikrin heralde. Simdi 100 sayfa cevap verir bi halt anlasilmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt