#10 Younès Belhanda(ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dünkü maçta övülecek bir tarafı yok özellikle pas konusunda ciddi hatalar yaptı.

Mevzu dünkü maç kıstas değil çünkü henüz hazır değil. Tam kadro olunduğunda ve 2-3 hafta sonra bakmak lazım.
3-5 maç daha durumuna bakıp ümidi keseceğim gibi duruyor. Beyinsiz denilen Ndiaye bile bu kadar basit top kaybı yapmıyordu. Hayır dribbling denersin, ince bir pas atarsın, olmaz kaybedersin ona itiraz etmiyorum da yanındaki adama pas verememe durumu Belhanda'da baya kronikleşmiş durumda. Sebebi de teknik vs olamaz bana göre.

3-5 maç daha durumuna bakıp ümidi keseceğim gibi duruyor. Beyinsiz denilen Ndiaye bile bu kadar basit top kaybı yapmıyordu. Hayır dribbling denersin, ince bir pas atarsın, olmaz kaybedersin ona itiraz etmiyorum da yanındaki adama pas verememe durumu Belhanda'da baya kronikleşmiş durumda. Sebebi de teknik vs olamaz bana göre.

Biraz iddialı laflar edeceğim, şimdiden affola!..

Sebebin tamamen yanlış teknik kaynaklı olduğu kanaatindeyim. Şöyle ki; çokça meşgul olduğum ve biokinetiğine kafa yorduğum Futbol-Basketbol-(En çok)Tenis ve hatta yüzmede bile yapılan en temel biokinetik yanlış, aksiyon esnasında kasları kasıp eklemleri sabitlemektir (Golf de de çok önemli olduğu söylenir, bizzat denemişliğim yok). Bu yapıldığı zaman hem aksiyonun akıcılığı, hem kontrol bozulur, üstelik gereksiz yorgunluğa da sebebiyet verir. Dikkat ederseniz Belhanda yumuşak bir vuruş esnasında bile eklemlerini sabitleyip adalelerini kasıyor ve bence bu yüzden çoğu defa olumsuz sonuçlandırıyor...

Bunarı bizzat kendi deneyimlerime ve muhtelif kaynaklara başvurmak suretiyle, kişisel gelişim gayretlerimden elde ettiğim verilere dayanarak söylüyorum. Bu konuda akademik nosyona sahip olanlar çok daha tatmin edici bilgileri, daha derli toplu ve uygun terminolojiyle izah edebilirler elbette...

Laubali abi işte, en irrite olduğum durum da bu, ilk yıl statta izlerken bu tarz basit pas hataları delirtiyordu beni. İkinci senesinde bunları azalttı ama maça odaklanma ile alakalı olabilir bu çünkü dünkü maçı bariz hiç sallamadı.

Belhandayi 10 milyona araplara satsak, ve maasini ve 10 milyonu bire bir yeni oyuncuya harcasak, yerini kim doldurabilir? Belhanda primlerler 3,8 milyon civarinda maas aliyordur.

Jimmy bence ortada bu adamın oynadığı topu fersah fersah oynar. Daha teknik, daha çevik, ayağı daha düzgün, bekine de baya yardım ediyor. Kanatta geri koşan adam orta sahada geriye mi gelmeyecek. Bari bunu satıp kaliteli bir 6 numara alalım Jimmy'i oraya çekelim. Jimmy de Belhanda da bizim oyun kurucumuz olamaz da en azından düzgün bir 6 numarayla takımın oyun kalitesi artar.

Kendisine biraz sert faul yapılınca kine dönüştürüyor işi her zaman saatli bomba rasyonel oyuncu lazım Gs'a. Gs Kruse'yi almış olsa cuk diye otururdu diye düşünüyorum.

Pek takılmam ama arkadaşın yazılış tarzı bire bir antu Style olmuş gerçekten :)
falcaoya çok gerek yok muriçi alsak daha iyiydi kaçırmamız kötü oldu yazmış

Falcao çok iyi golcü. Ama bir ikilem söz konusu. Bazı şeyleri iyi değerlendirmek gerek. Eğer Gs 34 lig maçı oynayıp 20 tanesini topu karşı yarıya yıkarak ceza sahası içinde bol pozisyon yakalarsa Falcao 30 atar.. Erencan' da 15 atar.. Orta-üst düzey oyuncu 20 atar belki 30 çıkamaz. Ama oyun anlayışı karşı tarafı baskı altına almışsın ve ceza sahası içinde bol pozisyon buluyorsun. Jardel zamanı Gs' bazı maçları gibi. Fakat gel gelelim Şampiyonlar ligine..Nasıl bir santrafor hedef. Kaç tane takımı ablukaya alabilirsin. Burada santraforun daha güçlü, kuvvetli topla dripling yapıp adam geçebilen, duvar olabilen son vuruşu iyi bir adam olması gerekir diye düşünüyorum. Bu anlamda izlediğim kadarıyla Muriçi kaçırmamız an itibariyle çok kötü oldu. mükemmel as değil belki ilk aşamada ama mükemmel bir alternatif olabilirdi.

Laubali abi işte, en irrite olduğum durum da bu, ilk yıl statta izlerken bu tarz basit pas hataları delirtiyordu beni. İkinci senesinde bunları azalttı ama maça odaklanma ile alakalı olabilir bu çünkü dünkü maçı bariz hiç sallamadı.
ya hangi maçı sallıyor ki bu adam bunun ruhu yok sadece içerdeki ts maçında çok ruhluydu

Muriç için mükemmel as değil belki ilk aşamada ama mükemmel bir alternatif olabilirdi yazılmış ve Falcao alınmasın diye birşey yok. As forvet zaten alınmalı ama Falcao'dan başkası yokmuş gibi davranmak da bence doğru degil.

falcaoya çok gerek yok muriçi alsak daha iyiydi kaçırmamız kötü oldu yazmış
Bilmiyorum artık... bazı renktaşlarda fener topçu fobiside mevcut ciddi anlamda.

Aynı futbolcu bizde olsa pek beğenilmez ama fenerde olunca keşke bizde olsaydı diyenler mevcut.

Veyahut bu arkadaş gerçekten de kuş ve ortam hoşuna gittiği için takılıyor gizli gizli işte.

Hoca belhanda ya dün baya baya delendi...devre arasında hemen çıkartı zaten bundan dolayı selçuku oyuna sokarak.

Konudan cik cik sesleri geliyordu bi girip bakayım dedim.

Kendisine biraz sert faul yapılınca kine dönüştürüyor işi her zaman saatli bomba rasyonel oyuncu lazım Gs'a. Gs Kruse'yi almış olsa cuk diye otururdu diye düşünüyorum.

NKFVAS yazar mısın

refik admirim yine bir kuşu kafese aldınız

kuş kablo.webp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt