Belhanda 2013'te gelse yarı final yapardık dedin.O maçı almadan nasıl yarı final yapacaktık?Sonra Sneijder yerine Belhanda olsa o maçın farklı sonuçlanmasına sebebiyet verirdi dedin.Ne dediğin gayet açık.
Adem bu forumda birini manipulasyonla suçlayacak son kişi sensin.Asıl manipülasyoncu sensin.Ben böyle bir şey mi dedim? niye böyle bir şey uydurdun kafana göre?
Keza Hamza'ya karşı olan görüşlerimi de bilmene rağmen bunu bana karşı niye yazıyorsun? Ayrıca Sneijder Ordu maçında geri dönüşü başlatan golü,Kayseri'de ilk golü,Karabük'te tek golü atarak ilk yarım sezonunda katkı verdi.Onu niye saymadan geçiyorsun?
Bu Real Madrid'in 2011'de Messi'nin şov yaptığı maçtan 2018'deki Juve'nin geri dönüşüne kadarki Bernabeu karnesi
Bu süreçte orada galibiyet göremeyen bir sürü yıldız var ama sen Sneijder yerine Belhanda olsa maçın farklı sonuçlanacağını iddia ediyorsun.Belhanda bırak maçın gidişatını olumlu olarak değiştirmeyi maçı 90 dakika tamamlasa başarıdır.Pepe höt deyip 1 faul yapsa sinirinden 20 dakikada atılacak bir herifi savunma bana.
Alintiladigin yerlerde öyle bir ifade yok. Yoksa direk Belhanda alirdi maci diye yazardim. O turu gecmemiz icin, takimin ihtiyaci olan bir parcasi ,Belhanda gibi bir oyuncuydu. O ara takimda aradimiz her özellik kendisinde mevcut. Belhanda´dan ziyade, bu özellikleri olan baska oyuncular da vardir, ama ben bizim oyuncumuzu degerlendirerek, onun üzerinden yaziyorum elbet.
Real Madrid´in diger sezon istatistikleri birsey ifade etmez mesela.
Real Madrid o sezon, sonraki seneler yakaldigi standartlarina göre iyi degildi, hatta kötüydü. Dortmund´da resmen elek etti kendilerini. O turu real madride karsi gecebilecegimiz bir sezon varsa, bu da o sezondu. Maci orada yenmemize de gerek yoktu, beraberlik, yada 2:1´lik maglubiyet alsaydik, o arenadan real saglam cikamazdi.
-------------------------------------
Ben sana, o dönem senin icin sneijder dünyanin en iyi 10 numarasiydi demedim.
MUHTEMELEN senin icin öyleydi diye yazdim. Degilse eger, alinmazsin üzerine. Daha derin düsüncelere dalarsam eger, Sneijder bizdeyken öyle asiri sneijderci oldugunu da hatirlamiyorum, ama o gönderilme süreci ve sonrasinda degisik bir duygusallik ve hirsa kapildigini iyi hatirliyorum. Hersey cok güzel olacak deniliyor, geriye bakarsak sneijder sonrasi hersey cok güzel oldu. (son yillara kiyas olarak, yani relatif anlamda)
O dönem icin belki anlarim, ama artik devam etmesinin bir manasi yok bu hirsin.
Hamzaoglu konusunda da, belirli bir zihniyet ile mücadele ettigim icin, mesaj caktigim farkli arkadaslarimiz da vardir elbet konu icinde. Orada genele bir seslenis oldugu da, yazdigim sözlerde aciktir.
---------------------------------
Attigi 3 golünü cikardin sneijderin. Diagne 10 gol atti ikinci yari, adama hala nefret mesajlari yagiyor. Futbolda mesele gol atmak felan da degil illaki, yada kimin attigi degil, bir takim iyi ise, biri cikip atiyor zaten, biri de hazirliyor. Bir oyuncu cok gol ve assist yaptigi icin mac aliyor zihiniyetinden de cikmak lazim, alex türkiye liginin tanrisidir o vakit, ama rakiplerine göre cok iyi takimlar ile, cok büyük basarilar yakalayamadi o da. Cok üstün istatistik yapmayip da, bir takim icin cok önemli oyuncular mevcuttur.
------------------------------
Belhanda´nin 10 Numara olmasi tartisiliyor mesela, oyun icinde pasif kaldigi icin, ve birden sneijder optimal 10 numara gibi oynamis gibi yaziliyor burada.
Sneijder´de oyuna hükmeden oyuncu olmadi bizde hic, bunu bizde bir Drogba yapti ki, o 10 Numara da degildi, ama dünya yildizligi akiyordu üzerinden. Sneijder´de cok top ile bulusmuyordu maclarda, genel anlamda son paslari veriyor, ve mac basina 6-7 sut salliyordu rakip kaleye. Bizde görevi genelde buydu. Bunu Hakan Calhanoglu´da basari ile yapar.
Fatih Hoca sneijder icin daha cok forvet/forvet arkasi dedi, Mancini sol kanada, Prandelli ön liberoya kadar koydu. Üc sahisda sneijder icin pozisyon aradi bizde, ve bugün bunlar sanki hic olmamis gibi, sneijder ile optimal 10 numara verimi almisiz gibi yaziliyor.
Zaten sneijder bu tip oyuncu degil, denildigi icin, sneijderden ziyade hep etrafi ve sistem tartisildi.
Nice´ye gitti, birden saha ici görevleri verildi. Daha fazla fonksiyon icine girdigin vakit,
bu senin son vuruslarina da, son paslarina da yansir. O verilen görevleri yapamadigi gibi, gol ve assist de yapamadi dogru düzgün, oynadigi her maci neredeyse kaybetti Nice. Ve Sneijder gidince takim nefes aldi.
Bu beni o dönem hic sasirtmadi, resmen koydugum teshisin dogrulugunu canli olarak nice maclarinda teyit etmis oldum. Nice´de olanlar sürpriz degildi.