#10 Younès Belhanda(ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kaos futboluyla sansa bala olduk terim de yapmadı. Ama sampiyonluk macina bakinca masaya kimin yumrugu vurdugunu görürsün abi, fasli olmasa o maci sittin sene döndüremezdik
Feghouli ile Onyekuru olmasa döndüremezdin asıl, anahtar bu iki oyuncuydu.

Başrol ne kadar feg ile onye olsa da muslera ve b10 da yardımcı aktörler diyebiliriz.
PS: Ha şöyle yav bu konunun devamlı son atılan mesajlarda olması lazım.

Noluyo lan burda gece gece
IMG_20190920_193850~2.webp

Belhanda büyük maç oynayamıyor o baskının altında eziliyor genelde. Fb maçında oynamasını istemem

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Belhanda ne zaman büyük maç kazandırmış.. Belhanda ne zaman sut çekmeyi öğrenmiş ki işe yarasın..Belhanda'yı savunan topluluğa 1000 defa dedim 1001. kez yine diyorum..Bana bu adamın şut çekmeyi bildiğini gösteren kanıt gösterin diye..Galatasaray tarihinin gelmiş geçmiş en rezil 10 numarasıdır..4-4-2 dizilişinde Feneri ezmek varken Falcao'yu yine tek bırakıp etkisizleştireceksek yeni bir rezil maç daha geliyor demektir..

Fatih Terim'in sözlerinden sonra Belhanda'nin hastanede serumlarini söküp, Florya'ya çikarma yaptiği söyleniyor.

Ne yorulmak bilmez bir bedenmiş be

Başakşehir Şampiyonluk maçinda sadece Avciya koymamiş
Sezonda ortalama 3-4 gol atan 10 numara pozisyonunda oynayıp 4 milyon euroya yakın para alan adam bize mi yoksa Başak'a mı koyuyor bu gerçekten tartışılması gereken bir soru..:asd: Bana asistin asistini gösterde bir kendime geleyim bir bilincim tazelensin :asd:

Son düzenleme:
Sezonda ortalama 3-4 gol atan 10 numara pozisyonunda oynayıp 4 milyon euroya yakın para alan adam mı bize mi Başak'a mı koyuyor bu gerçekten tartışılması gereken bir soru..:asd: Bana asistin asistini gösterde bir kendime geleyim bir bilincim tazelensin :asd:

Belhanda bizde 10 numara oynamiyor, karma bir şekilde 6 gibi orta sahaya sertlik katan, 8 gibi sirti dönük dönüp topu ileriye taşiyan ve yeri geldiğinde 10 gibi araya zehiri saçabilen bir oyuncu. Bizim açimizdan onu özel kilan bu.
Belhanda'dan fazla skor üretecek rahat adam bulursun, ama Belhanda'nin verdiğini bizim alacağimiz bir 10 Numara veremez kolay kolay. Takim fazla yumusak oldugunda ligi birden 3.-4. Bitiriyorsun.

Orta saha direncini diri tutup, Belhanda gibi kreatif olan adami bulmak kolay değil.

Delici, sert, ikili mücadelelerde kuvvetli, hirsli, merkezde çalimci, geniş bir alanda hareketli oynayip, öldürücü paslar atabiliyor. Ayni zamanda adam bir ayagi mezarda bile takim için fedakarlik yapiyor, 4 milyon kazanan adamin bunu yapmasi da takima bir mesajdir. Fatih hocanin bizde onun gibisi yok dediği bu.

Bazen konsantrasyon hatalari oluyor, hirsina yenik düsebiliyor, ve ceza sahasina az giriyor. Eksileri var ama sanki bundan ibaretmiş gibi, oyununu çok daha fazla ifade eden artilarini göz ardi edemezsiniz.

Son iki sampiyonluğun Belhanda'dan bagimsiz gelistigini düsünmek. Ne bileyim.

Belhanda bizde 10 numara oynamiyor, karma bir şekilde 6 gibi orta sahaya sertlik katan, 8 gibi sirti dönük dönüp topu ileriye taşiyan ve yeri geldiğinde 10 gibi araya zehiri saçabilen bir oyuncu. Bizim açimizdan onu özel kilan bu.
Belhanda'dan fazla skor üretecek rahat adam bulursun, ama Belhanda'nin verdiğini bizim alacağimiz bir 10 Numara veremez kolay kolay. Takim fazla yumusak oldugunda ligi birden 3.-4. Bitiriyorsun.

Orta saha direncini diri tutup, Belhanda gibi kreatif olan adami bulmak kolay değil.

Delici, sert, ikili mücadelelerde kuvvetli, hirsli, merkezde çalimci, geniş bir alanda hareketli oynayip, öldürücü paslar atabiliyor. Ayni zamanda adam bir ayagi mezarda bile takim için fedakarlik yapiyor, 4 milyon kazanan adamin bunu yapmasi da takima bir mesajdir. Fatih hocanin bizde onun gibisi yok dediği bu.

Bazen konsantrasyon hatalari oluyor, hirsina yenik düsebiliyor, ve ceza sahasina az giriyor. Eksileri var ama sanki bundan ibaretmiş gibi, oyununu çok daha fazla ifade eden artilarini göz ardi edemezsiniz.

Son iki sampiyonluğun Belhanda'dan bagimsiz gelistigini düsünmek. Ne bileyim.
Belhanda'nın klasik bir 10 numara olmadığının zaten belli ancak pozisyonu ofansif ortasahadır ki kendisini forvet arkasına atıp çoğu zaman ortasaha ikilisinin önünde forvet arkası 10 numara pozisyonunda da oynuyor..Peki Belhanda ben 10 numarayım değilim 8 numarayım diyorda ofansif ortasahada olması gereken özellikler nelerdir ?
1) Şut var mı ? -- Etkili çekilmiş 1 şut örneği gösteremezsin ki hatırladığım Kayserispor maçında kaleciyle karşı karşıya rezil bir şutu vardı..Bu bile kendisinin futbolcu olmadığının kanıtıdır.. Yok şut çekmeyi bildiğini gösteren bir kanıtın varsa göster...Defalarca söyledim hala bir kanıt gösteren yok ama zehiri saçıyormuş nasıl oluyorsa o iş :asd: Toplamda sezonda 4 gol atmış bir süper 8 numaradan bahsediyoruz ki kendi ben 8 numarayım diyor..
2) Asist var mı ?--- Senin tabirinle öldürücü paslar atan süper yeteneğin geçen sene süper ligde toplam yaptığı asist sayısı 6..Bana iyi ki Başakşehir maçını örnek gösteriyorsun ki farkındaysan o maç iyi oynasa bile biz senede 10 tane büyük maç oynuyoruz sadece ligde ve geldiğinden beri 4 büyüklere karşı golü veya hatırlayabildiğim kadarıyla asisti de yok.. Belki hafızam zayıftır belki varsa göster hadi ?.. Kalkar 1 tane örnek gösterirsin belki oranlarız kaç büyük maçın kaçında ne yapabilmiş... Bence hiç zahmete girme :asd:
3)İkili mücadelelerde gayet iyi sert bir oyuncu kabul+ orta açma yeteneği iyi denilebilir ama genel olarak ofansif olarak yerlerde..Ben demiyorum bunu istatistik söylüyor..

Belhanda sayesinde orta sahaya direncini diriyse neden geçen sene 18 deplasman maçının yarısını kaybettin.. Unutma ki hangi sezonda deplasman olarak en iyi performansı göstermişsen o sezon en etkili olduğunki bu yüzden ben 2010-2011 sezonundaki 4-4-2'li düzeni istiyorum..

Not : Son şampiyonluğu ileride Onyekuru-Feghouli arkada Marcao-Luyindama-Muslera getirdi..Belhanda son Başakşehir maçı hariç hiçbir kritik maçta kiliti açamamış veya asisti yapamış..Onun yapması gereken bütün işi Feghouli yapmıştır..

Neymiş Fener maçında keşke oynasaymış..İnşallah oynamazda Falcao-Andone Baros-Elmander etkisi gösterip 2011 sezonunda olduğu gibi Fener'in içinden geçer...Yoksa bu sezon 4-3-3 ile veya Belhanda'nın oynadığı sistemle hiç ümidim yok..

Son düzenleme:
Fatih hocam hemen bi aciklama daha yap bazıları utanmadan kudurmaya başladı yine. bunlar Galatasarayliyim diye geciniyor bunlar firavunun, terim hadi 🤣

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt