O bitirmedi, taraftar adami bitirdi özgüveni yerlerde, hata yapinca adama demediginizi birakmiyosunuz macta kufurler yiyor nasil kendine guvenip oynamasini bekliyosunuz?
Benim bir beklentim yok, ben mücadele ederken de destekleyen birisiydim. Top kaptırdığında defansa kadar rakibin ensesine binip kovaladığı günler Belhanda Belhanda gibi oynuyordu. Kariyeri boyunca da öyle üst düzey saha görüşü olan, ölümcül paslar atan, oyun zekası üst düzey bir oyuncu olmadı zaten. Belhanda mücadele gücünün yüksek olmasıyla fark yaratıyordu. Yapabileceklerinin limiti belli, fazlasını yapmaya çalışmasına gerek yoktu hiçbir zaman. Belhanda inatla basit olanı değil zoru yapmaya çalışıyor saha içinde. Bunları yapmaya zorladıkça sorun oluyor zaten. Belki de bunların sebebi geldiği günden beri Sneijder ile kıyaslanması da olabilir.
Dediğiniz gibi bütün bunların sebebi taraftar da olabilir, öz güvenini de yitirmiş olabilir ama madem böyle sahada 80 dakika süre almasının bir anlamı yok. Ya hoca ya da kendisi bunun ilacını bulmalı.
Bu sadece Belhanda özelinde de değil sahada birkaç futbolcu var ki bunların başında Soso var, çok fazla tahammül ediyoruz. Futbolculara da zarar veriyor bu durum. 2-3 hafta kenarda oturtulsa bir ihtimal toparlayacak futbolcuları sahaya sürüp taraftarın önüne atıyoruz.
Futbolculara bağlanan, değişmez bulan birisi değilim, ömrüm yettiğince Galatasaray taraftarı olacağım, destekleyeceğim. Ömrüm yeterse 20 yıl sonra da Galatasaray'ı destekleyeceğim ama bu takımda ne Muslera kalacak ne Ömer Bayram ne Belhanda ne de Fatih Terim. Hiçbir zaman da taraftar olarak olumlu olumsuz eleştiriden çekinen birisi olmadım. Belhanda haftaya üstte bahsettiğim Belhanda gibi oynayacaksa ağzımı açmam, desteklerim çünkü kazanan Galatasaray olacak, mutlu olacağım ama etkeni, sebebi ne olursa olsun bugün ya da önceki maç oynadığı gibi oynayacaksa sahaya çıkmasının bir anlamı yok.
Aslında top ayağına geldiğinde basit oynasa zaten her şey çok güzel olacak ama abimiz inatla Xavi & Iniesta esintileri sunmak istiyor.
Umarım en kısa sürede profesyonel bir şekilde sahaya çıkar, kafa olarak toparlar da devre arasına kadar takımın da toparlanmasına yardımcı olur. İnan buna senden daha çok sevinirim. Ayrıca bize gelmeden önce de geldiğinde de severdim, takip ederdim Belhanda'yı.