Üye Görüşü 102 Puan Zayıflıkları Kamufle Etti

sosyal medyada bir ifade meşhur oluyor ve herkes o ifdenin peşine takılıp gidiyor.

"102 puan zayıflıkları kamufle etti". bence esas bu ifade sanki biraz moda oldu ve herkes bunu yazıyor nöbette, sözlükte, orada burada.

bazı pozisyonlardaki kalite yetersizliğini (2 pozisyon) zaten hermen hemen herkes hep yazdı çizdi. çok iyi oynadığımızın düşünüldüğü okan hocanın ilk sezonunda da, sol bekimiz dikiş tutmamıştı ve orta sahada oliviera sezonun ikinci yarısında dökülüyordu. hatta mertens bile.

ama o oyun bugünkünden iyiydi? demek ki 2-3 pozisyondaki oyuncu yetersizliği ve zayıflık, lig standardında "iyi oyuna" engel değilmiş.

özetle 2-3 pozisyondaki oyuncularımız "vasat" diye zayıf değiliz ve kötü oyun oynamıyoruz ve bu iş transferle de çözülmeyecek.

sorun "başka tip oyuncularla" "başka oyun" oynama isteğimizde. oyuncuları değil, oyun ANLAYIŞIMIZI değiştirmeliyiz.

hocayı da değiştirmemeliyiz, hoca "değişmeli" :)

süper kupa finaline gelince;

bjk kesinlikle o maçta 5-0lık bir top oynamadı bir kere. galibiyetine bok atmıyorum ama 20. saniyeden 90. dakikaya kadar şans da yanlarındaydı kimse kusura bakmasın. bireysel hatalardan olmayacak pozisyonlarda, kendilerinin bile beklemediği goller oldu. langırt gibi ona buna çarpa çarpa önlerinde kaldı vs.

zaten büyük takımların birbirlerine karşı aldığı sansasyonel skorlarda, hep böyle olmuştur. bizim fb'yi 5-1 yendiğimiz kupa finalinde maçın adamı mondragon olmuş, biz neredeyse 5 şutta 5 gol bulmuştuk. keza 6-0lık fb maçı da öyleydi.

neyse süper kupaya geri dönelim. 2-0'da zaten hoca orta sahayı boşalttı, akıl alır gibi değil ve maç bambaşka bir şeye dönüştü o dakikadan itibaren zaten.

bakın adamlar sapına kadar hakettiler onu demiyorum.

hatta maç başlığı da duruyor. herkes 3 atarız 5 atarız derken, bjk'in hiç de hafife alınmayacak bir onbirinin olduğunu ve çok dikkat edilmesi gerektiğini yazmıştım.

bütün bunların yanında şans faktörü de tamamen onlardaydı, biraz gezegenler de yan yana geldi yani.

son olarak bjk oyuncu kalitesi olarak da gs'ın yarısı kadar takım değil. ancak doğru oyun oynadı ve şansının da yardımıyla maçı 5-0 kazandı.

o maç kesin olarak hocaya yazar. net şekilde.

bu arada o maç hocaya yazar demek, hoca hiçbir şey bilmiyor demek değildir. 2 senede hiç emeği yok demek de değildir.

her iki taraf da sırf "ben demiştim" diyebilmek için şunun ayrımını yapamıyor bir türlü.

Son düzenleme:
Fifada bütün oyuncularım 98lik, gelen giden 3-5 atıyordu bana. Taktik için YouTube'a baktım birinin taktigini denedim yenmeye başladım. Kıssadan hisse, zihniyeti değiştirmek lazim

kafanızdaki takim Madrid , gidip onu tutun la bence

sosyal medyada bir ifade meşhur oluyor ve herkes o ifdenin peşine takılıp gidiyor.

"102 puan zayıflıkları kamufle etti". bence esas bu ifade sanki biraz moda oldu ve herkes bunu yazıyor nöbette, sözlükte, orada burada.

bazı pozisyonlardaki kalite yetersizliğini (2 pozisyon) zaten hermen hemen herkes hep yazdı çizdi. çok iyi oynadığımızın düşünüldüğü okan hocanın ilk sezonunda da, sol bekimiz dikiş tutmamıştı ve orta sahada oliviera sezonun ikinci yarısında dökülüyordu. hatta mertens bile.

ama o oyun bugünkünden iyiydi? demek ki 2-3 pozisyondaki oyuncu yetersizliği ve zayıflık, lig standardında "iyi oyuna" engel değilmiş.

özetle 2-3 pozisyondaki oyuncularımız "vasat" diye zayıf değiliz ve kötü oyun oynamıyoruz ve bu iş transferle de çözülmeyecek.

sorun "başka tip oyuncularla" "başka oyun" oynama isteğimizde. oyuncuları değil, oyun ANLAYIŞIMIZI değiştirmeliyiz.

hocayı da değiştirmemeliyiz, hoca "değişmeli" :)
Bu ifadeyi şampiyonluk yolundayken dahi kullanılıyordum. Hatta sezon içi hem Avrupa'dan hem de kupadan elendiğimiz gün gerçeklerle yüzleşmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak için alttaki başlığı açmıştım.

Kimi haklı buldu kimi haksız buldu ama o gün tek kulvara düşmeseydik bugün tamamen diyemem ama yüksek bir yüzdeyle şampiyon olamayabilirdik.

22/23 sezonu yine eksikler vardı 23/24 ama asıl olarak kuvvetli futbola bakıyorum 22/23'de rakibini kendi kalene bile yanaştırmıyordun burada ne faktörü var Boey+Rashica öyle bir sağ tarafa hükmettiler ki rakipler bir tek soldan gelmeye çalışıyorlardı o zamanda zaten oyun sıkıştığı için üzerimize gelemiyorlardı orta sahada veya çok uzaklardan şut deniyorlardı.

Mesela geçen sene Muslera'nın 14/15 ile beraber 23/24 kariyer sezonu diyebiliyorsak o zaman bir şeyler doğru değildir ve yanlış gitmiştir. Hocanın sistemi 22/23 kadrosuna daha uygundu 23/24'e uymayacağını daha geçen seneki mesajlarımda söylemiştim Tete, Ziyech gelirken hata olacağını bu oyuncularla istikrarlı bir oyun ortaya koyma ihtimalimizi zayıflatacağından bahsetmiştim.

Boey satıldığı anda zaten direk sisteme dinamit vurdular yerini doldurmayıp Aurier zarını attılar o da hocanın elinde bomba olarak kaldı yatalım kalkalım Kaan'ın idare etmesine şükredelim.

Ta ki kurtarıcı Barış Alper yetişti aksi durumda planlanan kadroyla şampiyonluk mucizelere kalacaktı hatta abartı olmasın rakip çok rahat şampiyonluğa gidebilirdi.

Nasıl ki 14/15'de Muslera prime performansıyla şampiyon yapıp 15/16'da aynı transfer hatalarını yapıp berbat bir sürece gitmişsek bugünde aynı tehlikelerle karşı karşıyayız.

daha başka skandal sonuç almayacaksa bir başarısız sezon hakkı veriyorum bay buruk'a. Ama skandal skor almayacak ikidir cümle aleme madara ediyor bizi derbilerle.

Bu ifadeyi şampiyonluk yolundayken dahi kullanılıyordum. Hatta sezon içi hem Avrupa'dan hem de kupadan elendiğimiz gün gerçeklerle yüzleşmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak için alttaki başlığı açmıştım.

Kimi haklı buldu kimi haksız buldu ama o gün tek kulvara düşmeseydik bugün tamamen diyemem ama yüksek bir yüzdeyle şampiyon olamayabilirdik.

22/23 sezonu yine eksikler vardı 23/24 ama asıl olarak kuvvetli futbola bakıyorum 22/23'de rakibini kendi kalene bile yanaştırmıyordun burada ne faktörü var Boey+Rashica öyle bir sağ tarafa hükmettiler ki rakipler bir tek soldan gelmeye çalışıyorlardı o zamanda zaten oyun sıkıştığı için üzerimize gelemiyorlardı orta sahada veya çok uzaklardan şut deniyorlardı.

Mesela geçen sene Muslera'nın 14/15 ile beraber 23/24 kariyer sezonu diyebiliyorsak o zaman bir şeyler doğru değildir ve yanlış gitmiştir. Hocanın sistemi 22/23 kadrosuna daha uygundu 23/24'e uymayacağını daha geçen seneki mesajlarımda söylemiştim Tete, Ziyech gelirken hata olacağını bu oyuncularla istikrarlı bir oyun ortaya koyma ihtimalimizi zayıflatacağından bahsetmiştim.

Ta ki kurtarıcı Barış Alper yetişti aksi durumda planlanan kadroyla şampiyonluk mucizelere kalacaktı hatta abartı olmasın rakip çok rahat şampiyonluğa gidebilirdi.

Nasıl ki 14/15'de Muslera prime performansıyla şampiyon yapıp 15/16'da aynı transfer hatalarını yapıp berbat bir sürece gitmişsek bugünde aynı tehlikelerle karşı karşıyayız.
sevgili umut. hala aynı şeyi yazıyorsun.

boey+rachica ile oynadığın oyunu,

ziyech+zaha ile oynayamazsın.

ya boey ile rachica'yı tutacaksın, ya o tip oyuncular alacaksın, mevcut sistemine devam edeceksin.

ziyech ile zaha alıyorsan, OYUN ANLAYIŞINI değiştireceksin.

sürekl 5 transfer lazım, 3 transfer lazımdan ziyade, oyun anlayışında sorun var. o değişmeli.

zayıflık, oyuncuların kalitesinden değil, yanlış oyuncuların yanlış sistem ve oyun anlayışında oynatılmasından geliyor yani.

İso kartalın yaşlı adamlarla 99 aldığı yerde 102 normal, hatta en az 105-106 olmalıydı
Abartılacak bir durum yok

ya boey ile rachica'yı tutacaksın, ya o tip oyuncular alacaksın, mevcut sistemine devam edeceksin.

sürekl 5 transfer lazım, 3 transfer lazımdan ziyade, oyun anlayışında sorun var. o değişmeli.

Oyun anlayışının değişme ihtimaline çok düşük diyorum ama sistemdeki oyuncular farklılaşabilir.

2 senedir kısmen başarılı olduğumuz sistem yerine sırf limitler yüzünden menajer önermesi boştaki oyuncuları takıma doldurup onlara göre ayak uyduracaksak kulüpteki transfer sorumluları ve scout departmanına boşa para harcamasınlar en azından tasarruf ederiz.

Ayrıca halen aciliyetle transfer ihtiyacı var bu takımın 4'lü oynayabilen tek beki Jelert diğerlerinden Köhn desek 3'lü oyuna daha yatkın aynı şekilde Dubois'de pek umut yok gönderilecek.

Jelert'in yedeği Ali Turap olsa bile en az 2 sol bek transferininde aciliyeti var.

zayıflık, oyuncuların kalitesinden değil, yanlış oyuncuların yanlış sistem ve oyun anlayışında oynatılmasından geliyor yani.

ikidir suat kara postu sanıyorum

Oyun anlayışının değişme ihtimaline çok düşük diyorum ama sistemdeki oyuncular farklılaşabilir.

2 senedir kısmen başarılı olduğumuz sistem yerine sırf limitler yüzünden menajer önermesi boştaki oyuncuları takıma doldurup onlara göre ayak uyduracaksak kulüpteki transfer sorumluları ve scout departmanına boşa para harcamasınlar en azından tasarruf ederiz.

Ayrıca halen aciliyetle transfer ihtiyacı var bu takımın 4'lü oynayabilen tek beki Jelert diğerlerinden Köhn desek 3'lü oyuna daha yatkın aynı şekilde Dubois'de pek umut yok gönderilecek.

Jelert'in yedeği Ali Turap olsa bile en az 2 sol bek transferininde aciliyeti var.
senin elinde mevcutta gayet kaliteli oyuncular var. doğru değerlendirirsen.

transferin bitimine 1 aydan az bir süre kalmış. bu oyuncuları satalım, kalan sürede takımı komple yenileyelim. hem de bu yöneticilerle.

sence bu mu daha kolay ve daha az maliyetli, yoksa oyun anlayışını değiştirmek mi?

ayrıca tabiki transfere ihtiyaç var. yok demiyorum. her takımın takviyeye illaki ihtiyacı vardır. en azından nicelik olarak, bir tane bile sol bek yedeği yok takımın + defansif orta sahamız da yok.

ancak bunları alsan dahi, hoca kendisini değiştirmezse takım aynı oyunu oynamaya devam edecek.

haa bu lig için oldukça yetecek yine kalite farkıyla. ileride çin ordusu gibi baskı yapıp, anadolu takımlarından kontra yesek bile, onlar kazmator olduğu için, 5 kontra atakta 1 atacak. ancak zorluk derecesi yüksek, oyuncu kailtemize denk rakipler ile oynayacağımız maçlarda zorlanmaya devam edeceğiz.

hocanın acilen bu gibi maçlar için planlar geliştirmesi gerekmektedir.

her maçta önde baskı saçmalığından acilen vazgeçmesi gerekmektedir.

Yahu yaşlı adamlarda 99 aldı denilen İso'nun elinde her mevki için 2-3 tane sağlam alternatif vardı. Okan hoca kimleri nerelere sokup çıkartıp aldı 102 puanı.

Yahu yaşlı adamlarda 99 aldı denilen İso'nun elinde her mevki için 2-3 tane sağlam alternatif vardı. Okan hoca kimleri nerelere sokup çıkartıp aldı 102 puanı.
Yedek kulübesine Ocak ayında Berkan gelene kadar hoca çok bile acı çekti yüzüne bakılmayacak adamlar halen kulübün içinde duruyor.

Geri
Üst Alt